}

10 Ιανουαρίου, 2016

Η σκοτεινή πλευρά των προσφυγικών ροών

Γράφει ο Σταύρος Τζήμας 

Δευτέρα πρωί στην οδό Αγγελάκη, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, με σταματάει μελαψός νεαρός άντρας, γύρω στα είκοσι. «Εχω τέσσερις μέρες να φάω, μήπως μπορείτε να μου δώσετε πέντε ευρώ;», με ρωτά σε άψογα αγγλικά. Ηταν καλοντυμένος, έφερε σακίδιο στον ώμο και δεν έδειχνε να ανήκει στους Ρομά επαίτες που «κατεβάζουν» με πουλμανάκια τα οργανωμένα κυκλώματα από τη Βουλγαρία για να ζητιανεύουν στο κέντρο της πόλης.

Το «παλιό σύστημα» είναι ακόμη εδώ

Γράφει ο Μιχάλης Ιγνατίου 

Με εκνευρίζει αφάνταστα να επαναλαμβάνομαι ή να ομιλώ για τα ίδια πράγματα. Και αναφέρομαι βασικά στην εικόνα του πολιτικού προσωπικού της χώρας, η οποία δεν φαίνεται να έχει καμία διαφορά από την προ της κρίσεως κατάσταση. Με τον ίδιο τρόπο αντιδρούν και δρουν, με τον ίδιο τρόπο βρίζονται και προπηλακίζονται... Με τον ίδιο τρόπο καλύπτουν τους διεφθαρμένους συναδέλφους τους, διότι η διαφθορά τούς αγγίζει και φοβούνται.

Τουρκία, κράτος τρομοκράτης!

Λεϊλά Μπιρλίκ: Στην Σιλόπη οι Κούρδισες γυναίκες εκτελέστηκαν ενώ ήταν ήδη τραυματισμένες 

Μουζάλας: «Η Ελλάδα θα γεμίσει πρόσφυγες»

Έντιμη ομολογία Μουζάλα: «Ο ένας στους δύο είναι παράνομος»

Τον κώδωνα του κινδύνου όσον αφορά στο προσφυγικό έκρουσε ο καθ’ ύλην αρμόδιος υπουργός Γιάννης Μουζάλας, ομολογώντας ουσιαστικά ότι «η Ελλάδα θα γεμίσει ξένους και ότι ο ένας στους δύο είναι παράνομος μετανάστης».

Έρχεται ο χειρότερος χιονιάς της 20ετίας(;)

Έρχεται ο χειρότερος χιονιάς της 20ετίας

Αντιμέτωπη με τις σφοδρότερες χιονοπτώσεις της τελευταίας εικοσαετίας θα βρεθεί ολόκληρη η Ευρώπη. Μετεορολόγοι έχουν ονομάσει τον επερχόμενο χιονιά, «THE BIG ONE».
Μοντέλα πρόβλεψης καιρού θέλουν μετά τις 11-12 Ιανουαρίου, ο ισχυρότερος χιονιάς των τελευταίων 20 ετών, να χτυπάει μεγάλο μέρος της βόρειας, κεντρικής και ανατολικής Ευρώπης, με χιονοθύελλες και ψύχος μέχρι και σε μηδενικά υψόμετρα.

Κάντε το όπως ο Τάσσος!

Του Στέλιου Παπαθεμελή 

Οι ξένοι απεργάζονται, φανερά και στα παρασκήνια, μια νεοταξίτικη «λύση» του Κυπριακού. Αυτουργοί του σχεδιαζομένου εγκλήματος Τούρκοι, Άγγλοι, Αμερικανοί, συνεπικουρούμενοι από Βρυξέλλες-Βερολίνο με μαέστρο τον νεοταξίτη Νορβηγό πρώην Υπ.Εξ. Άιντε που εξ ονόματός τού κατά τα λοιπά αναξιόχρεου Ο.Η.Ε. διαδραματίζει τον πιο ύπουλο και σκοτεινό ρόλο. Τώρα δολοπλοκεί για 5μερή στο Νταβός.

ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ!!! ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ !!! Ερντογάν, δολοφονείς τη μειονότητα στην Τουρκία και ζητάς ισότητα στην Κύπρο…!

Με τον Σενέρ Λεβέντ 

Κρατάς μια χώρα υπό κατοχή για 41 χρόνια. Μετά από 41 χρόνια καλείς δημοσιογράφους και κάνεις δηλώσεις λέγοντας: «Δεν μπορεί να συνεχιστεί η διαίρεση στην Κύπρο. Εγώ επιθυμώ πιο πολύ τη λύση»! 
Και ο δημοσιογράφος που έχει συνηθίσει να σε κολακεύει πάρα πολύ να δημοσιεύει με τεράστια γράμματα πρωτοσέλιδα ότι: «Η Τουρκία υποστηρίζει λύση στην Κύπρο». 

Τι έκανες για τη λύση μέσα σε 41 χρόνια και τώρα ξεχείλισε η αγάπη σου για λύση; 

Αμερικανική παρέμβαση στο Σκοπιανό

Παρέμβαση για την εξομάλυνση της εσωτερικής πολιτικής κατάστασης στην πΓΔΜ, αλλά και για την επίτευξη λύσης στο θέμα της ονομασίας, θα πραγματοποιήσουν οι ΗΠΑ. Όπως ανακοινώθηκε από τα Σκόπια, την Δευτέρα ο πρωθυπουργός Νίκολα Γκρουέφσκι θα συναντηθεί στην αμερικανική πρωτεύουσα με τον Αντιπρόεδρο των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν.

Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ

Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ