}

21 Νοεμβρίου, 2014

Την επόμενη εβδομάδα οι αιτήσεις για υπαγωγή στις 100 δόσεις

Οι τρεις αλλαγές που φέρνει η εφαρμοστική εγκύκλιος της ΓΓΔΕ για τη ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το Δημόσιο, που δημοσιεύθηκε σήμερα στο ΦΕΚ

Picture 0 for Την επόμενη εβδομάδα οι αιτήσεις για υπαγωγή στις 100 δόσεις

Από τις αρχές της επόμενης εβδομάδας θα μπορούν να υποβάλλουν ηλεκτρονικά αίτηση για την υπαγωγή τους στη ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών σε 100 δόσεις, όπως ανακοίνωσε η ΓΓ Δημοσίων Εσόδων, Κατερίνα Σαββαΐδου, μιλώντας στο Athens Tax Forum.
Η εφαρμοστική εγκύκλιος της ΓΓΔΕ δημοσιεύτηκε σήμερα στο Φύλλο Εφημερίδας της Κυβέρνησης. Στη ρύθμιση υπάγονται υποχρεωτικά το σύνολο των βεβαιωμένων και ληξιπρόθεσμων ως και την 1 Οκτωβρίου 2014 οφειλών που δεν έχουν τακτοποιηθεί κατά νόμιμο τρόπο με αναστολή πληρωμής ή διευκόλυνση ή άλλη νομοθετική ρύθμιση τμηματικής καταβολής οφειλών κατά την ημερομηνία της αίτησης υπαγωγής. Η υπαγόμενη στη ρύθμιση βασική ληξιπρόθεσμη οφειλή δεν μπορεί να ξεπερνά το ένα εκατ. ευρώ.
Ορίζεται επίσης ότι μετά από επιλογή του οφειλέτη μπορούν να υπαχθούν στην ρύθμιση:

1. Βεβαιωμένες και ληξιπρόθεσμες έως και κατά την 1η Οκτωβρίου 2014 οφειλές που κατά την ημερομηνία της αίτησης υπαγωγής τελούν σε διοικητική ή δικαστική ή εκ του νόμου αναστολή.

2. Βεβαιωμένες και ληξιπρόθεσμες έως και κατά την 1η Οκτωβρίου 2014 οφειλές που κατά την ημερομηνία αίτησης υπαγωγής έχουν υπαχθεί σε ρύθμιση ή διευκόλυνση τμηματικής καταβολής οφειλών των οποίων οι όροι τηρούνται.
Όπως προκύπτει από την εγκύκλιο, υπάρχουν τρεις αλλαγές σε σχέση με την αρχική ρύθμιση και ειδικότερα:
- Υπάρχει η δυνατότητα να υπαχθεί κάποιος, κατά τη διάρκεια του προγράμματος, σε ένα «πακέτο» με λιγότερες δόσεις (πχ από 100 σε 72), αλλά απαγορεύεται να υπαχθεί σε «πακέτο» με περισσότερες δόσεις(πχ από 72 σε 100).
- Δεν εντάσσονται στη ρύθμιση οι τρέχουσες οφειλές για ΕΝΦΙΑ και φόρο εισοδήματος, παρά μόνο η 1η δόση του φόρου ακινήτων, εφόσον δεν πληρώθηκε από τον ιδιοκτήτη.
- Για όσους είχαν υπαχθεί στην προηγούμενη ρύθμιση των 48 δόσεων και επιθυμούν να υπαχθούν στη νέα με τις 100 δόσεις, θα έχουν τα οφέλη της νέας ρύθμισης, όπως εκπτώσεις, από τον Απρίλιο του 2015 (σσ. η προθεσμία για την υποβολή στη ρύθμιση λήγει στις 31 Μαρτίου 2015), ενώ εάν θέλουν να έχουν την έκπτωση νωρίτερα, πρέπει να κάνουν αίτηση στην ΔΟΥ.
Δείτε το ΦΕΚ με τη ρύθμιση εδώ
Μεϊμαράκης κατά Καρατζαφέρη: Με πίεζε να υπογράψω τη σύμβαση για τα υποβρύχια
Μεϊμαράκης κατά Καρατζαφέρη: Με πίεζε να υπογράψω τη σύμβαση για τα υποβρύχιαΤην ώρα που η Επιτροπή της Βουλής αποφάσιζε ομόφωνα να παραπέμψει τον Γιώργο Καρατζαφέρη στη Δικαιοσύνη, ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης έκανε αποκαλύψεις... φωτιά για τον πρόεδρο τουΛΑΟΣ και την υπόθεση των υποβρυχίων.

Ο πρόεδρος της Βουλής δήλωνε, όπως γράφει ο ΒΗΜΑτοδότης, δικαιωμένος, έστω και μετά από χρόνια όπως έλεγε και υπενθύμιζε πως όταν ήταν υπουργός Άμυνας ήθελε να περάσει κι εκείνος τον Γιώργο Καρατζαφέρη από Ειδικό Δικαστήριο για την υπόθεση των υποβρυχίων. Αλλά δεν το έκανε...
Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης αποκάλυψε ότι από το γραφείο του στο ΥΠΕΘΑ γινόταν... παρέλαση για να τον πιέσουν να υπογράψει τη σύμβαση με τα υποβρύχια.
«Ερχόταν η Βάσω Παπανδρέου, αλλά με αντιπροσωπεία από το ΠΑΣΟΚ, ερχόταν ο Χαλβατζής για να μάθει τι ακριβώς συμβαίνει με τα υποβρύχια συνοδευόμενος πάντα από κομματικά στελέχη. Ερχόταν ο Καρατζαφέρης, αλλά πάντοτε μόνος του. Έχει διαφορά, οι άλλοι έρχονταν με αντιπροσωπείες, αλλά ο Καρατζαφέρης μόνος του και με πίεζε να υπογράψω τη σύμβαση. Και μου κατέθετε και ερωτήσεις στη Βουλή γιατί καθυστερούσα την υπογραφή».

Εξήντα νέους κροίσους απέκτησε η Ελλάδα!



Η κρiση μπορεί να έπληξε τα μεσαία εισοδήματα, να αποδεκάτισε τους Έλληνες και να φτώχυνε τη χώρα, αλλά δεν «ακούμπησε» καθόλου τους πλούσιους, κάθε άλλο μάλιστα. Σύμφωνα με την έκθεση της Wealth-X, οι τελευταίοι δεν έγιναν απλά περισσότεροι, αλλά αύξησαν και την περιουσία τους.

Συγκεκριμένα, ο αριθμός των πολύ πλουσίων ατόμων στην Ελλάδα αυξήθηκε σε 565 την τρέχουσα χρονιά- 60 περισσότεροι σε σύγκριση με την προηγούμενη χρονιά- ενώ η συνολική περιουσία τους ανέβηκε στα 70 δισεκατομμύρια δολάρια. Δηλαδή αυξήθηκε κατά 16,7% σε σύγκριση με το 2013.
Με βάση τα στοιχεία της έκθεσης, αύξηση της τάξης του 6% παρουσίασε ο αριθμός των υπερπλουσίων στον πλανήτη.

Συγκεκριμένα, υπήρξαν 12.040 νέα άτομα με περιουσία που ξεπερνάει τα 30 εκατομμύρια δολάρια το 2014 σε σχέση με ένα χρόνο νωρίτερα, ανεβάζοντας τον παγκόσμιο πληθυσμό αυτής της κατηγορίας στον αριθμό-ρεκόρ των 211.275. Οι 183. 810 εκ των οποίων είναι άνδρες και μόλις οι 27.465 είναι γυναίκες.  ...

  Βρείτε και φορολογήστε τους 505 σούπερ πλούσιους Ελληνες! 
Εντολή να ερευνήσει λίστα της τράπεζας UBS και να εντοπίσει του 505 σούπερ πλούσιους που ζουν στην Ελλάδα, έδωσε η τρόικα στην κυβέρνηση. Στους ελεγκτές της τρόικας προκαλεί κατάπληξη μυστική έκθεση της  Ελβετικής τράπεζας, η οποία κατατάσσει την Ελλάδα στην πρώτη θέση με τη μεγαλύτερη αύξηση πλούτου στην Ευρώπη το 2013. Τα στελέχη της τρόικας πιστεύουν ότι οι ελβετικές τράπεζες (όπως και Αγγλική HSBC από την οποία διέρρευσε η λίστα Λαγκάρντ), γνωρίζουν πολύ καλύτερα από την εφορία τους πραγματικούς έχοντες και κατέχοντες της χώρας μας.

Σύμφωνα με την εφημερίδα ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ, το θέμα συζητήθηκε προ ημερών κατά τη συνάντηση του επικεφαλής της Task Force, Χόρστ Ράιχενμπαχ με το υπουργό οικονομικών Γκίκα Χρδούβελη.

Οι Έλληνες πολυεκατομμυριούχοι που συμπεριλαμβάνονται σε έκθεση των  Wealth-X Institute και της UBS, ανέρχονται σε 505 το 2013 με κινητή και ακίνητη περιουσία που ξεπερνά συνολικά τα 60 δισ. ευρώ, από 455 το 2012 με περιουσία 50 δισ. ευρώ. Με άλλα λόγια οι 505 σούπερ πλούσιοι κατέχουν το 30% του ΑΕΠ της Ελλάδας.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Βήματος της Κυριακής, οι ανισότητες στην κατανομή του πλούτου παραμένουν, με τους σούπερ πλούσιους του πλανήτη, που αποτελούν μόλις το 0,7% του παγκόσμιου πληθυσμού, να ελέγχουν πλέον το 41% του πλούτου. Οι πλούσιοι  του κόσμου έχουν κρυμμένα σε φορολογικούς παραδείσους κεφάλαια αξίας 8,9 τρισ. Δολαρίων, με τα 2,3 τρισ. να είναι τοποθετημένα στην Ελβετία, αναφέρει μελέτη της Boston Consulting Group. Σύμφωνα με την εφημερίδα, όπως εκτιμά το Wealth-X Institute οι δισεκατομμυριούχοι παγκοσμίως, από 2.170 το 2013 θα φτάσουν τους 3.873 το 2020.

Στις λίστες του  Wealth-X Institute  συμπεριλαμβάνονται και 559 Έλληνες κροίσοι, με εισόδημα άνω των 30 εκατ. Δολαρίων, η συνολική περιουσία των οποίων εκτιμάται στα 76 δισ. ευρώ.
Στην Ελλάδα της εξαετούς ύφεσης, περίπου 16.000 οικογένειες, σύμφωνα με κορυφαίους τραπεζίτες, διαθέτουν, όπως αναφέρει το Βήμα της Κυριακής, πάνω από 1 εκατ. ευρώ, αποκλειστικά για επενδύσεις σε διάφορα ενεργητικά.

Όπως αναφέρεται, στο Οffshore Βanking της Ελβετίας έχει βρει καταφύγιο το μεγαλύτερο μέρος των ελληνικών συμφερόντων κεφαλαίων (συμπεριλαμβανομένων και αυτών των εφοπλιστών) ύψους 140 δισ. ευρώ που είναι τοποθετημένα στο εξωτερικό σε διάφορα ενεργητικά, εκ των οποίων το 30%-40% αφορά σε βραχυπρόθεσμα καταθετικά προϊόντα.

Το 2013 η έκθεση αριθμούσε 199.235 σούπερ πλούσιους σε όλο τον πλανήτη, οι οποίοι είχαν περιουσία 27,7 τρισ. δολάρια. Απ' αυτούς οι  58.065 ζούσαν στην Ευρώπη, άρα το 1% ζει στην Ελλάδα.

Η χώρα με την υψηλότερη περιουσία ανά ενήλικο είναι η Ελβετία, όπου ο προσωπικός πλούτος φτάνει τα 380.000 ευρώ, ενώ ακολουθούν η Αυστραλία και η Νορβηγία. Η μέση περιουσία ανά ενήλικο στην Ευρωζώνη εκτιμάται λίγο πάνω από τα 150.000 ευρώ, με το Λουξεμβούργο να είναι ψηλότερα φτάνοντας τα 250.000 ευρώ.(express)
Τα στοιχεία της έκθεσης δείχνουν ότι η περιουσία τους αυξήθηκε 7%, κατά 2 τρισεκατομμύρια δολάρια και φθάνει τα 30 τρισεκατομμύρια δολάρια, σχεδόν δύο φορές το μέγεθος της αμερικανικής οικονομίας. Όπως προκύπτει, οι περισσότεροι εκατομμυριούχοι προέρχονται από τις ΗΠΑ. Είναι ενδεικτικό πάντως ότι ενώ αποτελούν μόλις το 0,004% του παγκόσμιου ενήλικου πληθυσμού, ελέγχουν το 13% του συνολικού παγκόσμιου πλούτου.

ΓΙΑ ΝΑ ΞΥΠΝΑΕΙ Η ΜΝΗΜΗ ΜΑΣ -Οι πραγματικές ονομασίες των περιοχών της Μικράς Ασίας

21/11/2014
#

Οι πραγματικές ονομασίες των περιοχών της Μικράς Ασίας

  Αὐτά ὅλα, πού βλέπουμε στόν παραπάνω χάρτη, τά γνωρίζαμε;
Μήπως εἶναι ξεχασμένα καί θαμμένα τόσο βαθειά, πού εἶναι ἀδύνατον νά τά ἀνασύρουμε στήν μνήμη μας;

Κι ὅμως…
Οὔτε ἕνας αἰώνας πέρασε…
Κι ὅμως, σχεδὸν ὅλοι μας γνωρίσαμε παπποῦδες καὶ γιαγιάδες ποὺ εἶχαν ζωνταντὲς ἀναμνήσεις.
Κι ὅμως, ἐλάχιστοι ἀπὸ ἐμᾶς ἄνοιξαν κάποιον χάρτη, πρὸ κειμένου νὰ μάθουν τὸ ποῦ εἶναι ὁ τόπος καταγωγῆς μας.
Εἶναι καλό αὐτό; Ἤ ὄχι;

«ΟΙΚΟΣ ΑΝΟΧΗΣ» ΚΑΙ «ΟΙΚΟΣ ΕΝΟΧΗΣ»

Posted by olympiada στο Νοεμβρίου 21, 2014

Κώστα Δημ.Χρονόπουλου
(Αρθρογράφου -Σχολιογράφου)
Μου το τηλεφώνησε φίλος:
«Όλοι οι οίκοι ανοχής έχουν τεράστια κέρδη. Ο μόνος που χρεωκόπησε είναι το Ελληνικό Κράτος. Μήπως πρέπει ν’αλλάξουμε Π…..νες;»
Χαριτωμένο.
Με την ευκαιρία (και φυσικά χωρίς πρόθεση να μειώσω το παραπάνω) θα ήθελε να αποκαταστήσουμε την (τρωθείσα) τιμή, αξία και προσφορά των «Οίκων Ανοχής» («Ο.Α») αποφεύγοντας να την προσομοιάσουμε με την απαράδεκτη αντίστοιχη με Κρατικού Οίκου Ενοχής («Κ.Ο.Ε»).
Σε παλαιότερο άρθρο μου με τίτλο: «Μακάρι να γινόμαστε» είχα τονίσει ακριβώς την ανεπίτρεπτη αδικία, σε βάρος των «Ο.Α» ή Μπ…..λων», από όσους επιμένουν να βάζουν στο ίδιο τσουβάλι / να εξισώνουν τους δύο οίκους. Και κατέληγα στο Ηθικό Δίδαγμα: Αν θέλουμε να μπεί τάξη στο Κράτος μας, να προσπαθήσει να μιμηθεί /γίνει «Ο.Α»! .
«Νοείται Οίκοθεν»(=Αυτονόητο) ότι υπάρχει κραυγαλέα διαφορά ανάμεσα στους δύο «Όίκους».
- Ο «Ο.Α» (ιδίως ο σύγχρονος) προσφέρει:
Καθαριότητα, τάξη, ασφάλεια, ευχαρίστηση, αυτοπεποίθηση, παίρνεις ό,τι πληρώνεις (value for money που λέμε στο χωριό), υπάρχει σειρά προτεραιότητος, που όλοι σέβονται. Ειδικοί υπάλληλοι /προστάτες φροντίζουν για την εύρυθμη λειτουργία, ώστε ο πελάτης -που πληρώνει- να μένει ευχαριστημένος, ικανοποιημένος .
- Ο «Ο.Ε» (που αδόκιμα αποκαλείται : «Ο.Α» ή λαϊκά «Μπ…..λο»):
Χαρακτηρίζεται από βρωμιά – όχι μόνο των διαφθοροδιαπλοκόμενων – ανασφάλεια, δυσαρέσκεια , πληρώνει ο πολίτης /πελάτης χωρίς να παίρνει ανάλογα ή και καθόλου, κανείς δεν σέβεται κανένα, ένα μπάχαλο κυριολεκτικά.
Θα μου πείτε τώρα τι κάνεις; Αγνοείς ότι τα «Εν οίκω μη εν δήμω»; καθόλου.
Αλλά εδώ γίναμε διεθνές βούκινο, ρεζίλι να μη τα πούμε και μεταξύ μας ώστε να περισώσουμε ό,τι αξίζει ή απόμεινε όπως πχ οι «Ο.Α»;
Ας είχαμε «φροντίσει τα του οίκου μας» καλύτερα. Τώρα ………
Από αρχαιοτάτων χρόνων οι δύο Οίκοι (εκείνος της Πολιτικής /Κράτους και ο άλλος της Ηδονής) δεν ταυτίζονται. Διαφέρει η Ιστορία, η πορεία, η προσφορά εκάστου!
Αλλά και τα Ο ι κ ό σ η μ α τους.
Κόκκινο, του «Ο.Α».
Θαμπό ιριδίζον, απροσδιόριστο, μεταβαλλόμενο, ανεπαρκές, του «Ο.Ε». Δεν δείχνει /φωτίζει δρόμους, διεξόδους ή τόπους ανακούφισης, απόλαυσης.
Υ.Γ Επειδή ψυχανεμίζομαι πως δεν έπεισα μερικούς αναγνώστες, οι οποίοι συνεχίζουν να πιστεύουν πως το (φερόμενο ως) Κράτος μας είναι: «Ο.Α» ή «Μπ…..λο», και – επομένως θα βελτιωθεί, αν αλλάξουμε «Π…..νες».
Υπάρχει αντίλογος: Τόσες δεκαετίες, τόσες εκλογικές διαδικασίες, τόσοι Ηγέτες/ Ταγοί/ Αξιωματούχοι, τόσοι Δημόσιοι «Λειτουργοί» δεν αλλάξανε; Αλλάξανε.
Τι έγινε; Τι βελτιώθηκε; Τίποτα!….
Αντίθετα η κατάσταση χειροτέρεψε. Η Χώρα χρεωκόπησε. Αποικιοποιήθηκε, έγινε προτεκτοράτο.
Παραδόθηκε στα πιράγχας των Διεθνών τοκογλύφων, προκειμένου να την κατασπαράξουν.
Τώρα αν κάποιοι συμπολίτες θέλουν να πιστεύουν πως θα πρέπει να συνεχίσουν τις ………….. αλλαγές προσώπων / προσωπικού / τότε ας γνωρίζουν ότι «Αντλούν εις Πίθον Δαναίδων».

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ντροπής στην βουλη: ΝΥΧΤΑ κουκουλώνουν το σκανδαλο Siemens οι διορισμένοι υπουργοί οικονομικών!

Posted by olympiada στο Νοεμβρίου 21, 2014

Την ωρα που επισήμως η βουλη εχει αποτιμήσει την ζημια του Ελληνικού δημοσιου στα 2 δις Ευρώ, η εταιρεια εχει διαγράψει… 73 εκ. Ευρω απο αυτα που τις χρωστά το δημόσιο!!
Μιλάμε για πραγματικό έγκλημα! Εαν η Ελλαδα είχε ακολουθήσει τον δρόμο της ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ δικαιοσύνης, οπως και όφειλε να κανει, οχι μονον δεν θα πλήρωνε Ευρω απο τα «οφειλόμενα», αντιθετα η Siemens θα ηταν υποχρεωμένη να επιστρέψει κάθε ευρω που εισέπραξε απο την Ελλαδα, υπό την απειλή μαλιστα της απαγόρευσης συμμετοχής της σε έργα εντός ΕΕ!
Αλλά είπαμε, το ραγιαδισταν εχει προ πολλού εγκαταλείψει την Ευρωπαϊκη Ένωση, κρατώντας το Ευρω για ενθύμιο…
Στοιχεία για την πορεία του εξωδικαστικού συμβιβασμού ανάμεσα στο ελληνικό Δημόσιο και τη Siemens, έπειτα από αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ
Σε γνώση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ τέθηκαν τα στοιχεία για την πορεία υλοποίησης της εξωδικαστικής συμφωνίας ανάμεσα στο ελληνικό Δημόσιο και τη Siemens.
Τα στοιχεία υπογράφονται από την αρμόδια Επιτροπή Εποπτείας του υπουργείου Οικονομικών και διαβιβάστηκαν στη Βουλή από τον υπουργό Οικονομικών, Γκίκα Χαρδούβελη, έπειτα από αίτημα 17 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ. Πρόκειται για τη συμφωνία που είχε συναφθεί ύστερα από τις αποκαλύψεις για τη συμμετοχή στελεχών και εκπροσώπων της εταιρείας Siemens σε παράνομες δραστηριότητες και επιχειρηματικές πρακτικές.
Σύμφωνα με το έγγραφο που διαβιβάστηκε στη Βουλή, η έως σήμερα πρόοδος υλοποίησης της Συμφωνίας Συμβιβασμού συνοψίζεται στα εξής:
Παροχή ύψους 80 εκατομμυρίων ευρώ:
Η Siemens έχει διαγράψει συνολικά 73.761.549, 63 ευρώ ανεξόφλητες εισπρακτέες απαιτήσεις της έναντι φορέων του ελληνικού Δημοσίου και έχουν ήδη καθοριστεί οι επιπλέον εισπρακτέες απαιτήσεις που απαιτούνται για τη συμπλήρωση του συνολικού ποσού διαγραφής, ύψους 80 εκατομμυρίων ευρώ.

Σχόλιο ιστολογίου: Ο Θουκιδίδης 2400 χρόνια πριν είχε πει: "Προδότης δεν είναι μόνο αυτός που φανερώνει τα μυστικά της πατρίδος στους εχθρούς, αλλά είναι και εκείνος που ενώ κατέχει δημόσιο αξίωμα, εν γνώση του δεν προβαίνει στις απαραίτητες ενέργειες για να βελτιώσει το βιοτικό επίπεδο των ανθρώπων πάνω στους οποίους άρχει..."

Σοκαριστική εξελιξη στην δεύτερη δικη του Γιαννου Παπαντωνιου

Posted by olympiada στο Νοεμβρίου 20, 2014

Αναβολη της δικής του Γιαννου Παπαντωνιου και της συζύγου του πριν απο λίγο. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Γιαννος Παπαντωνιου εμφανίστηκε στο δικαστηριο με……κίτρινη κηλίδα στο δόντι, γεγονός που σόκαρε τους παρευρισκόμενους. Ο επίσημος λόγος πάντως ηταν η αποχή των δικηγόρων, που έδωσε ανάσα στον υπερυπουργό – εκπαιδευτή του Στουρναρα, ωστε να νικήσει το άγχος και να φροντίσει την οδοντοστοιχία του.
Αυτο που κανει όλους εμάς να ταΐζουμε τα δόντια απο οργή, ειναι το γεγονός οτι ΟΥΔΕΙΣ εχει ασχοληθεί με την προέλευση των μαύρων λογαριασμών του Παπαντωνιου παρα τα συνεχή ψέμματα που χρησιμοποίησε κατα καιρούς ωστε να τα δικαιολογήσει.
Πούλαγε κουλούρια και δεν έκοβε απόδειξη;
Έκανε Υδραυλικές εργασίες σε γιαπιά και δεν έκοβε απόδειξη;
Ή μηπως αγόραζε όπλα που τα πληρώσαμε ολοι εμείς σε τιμές που θα αγόραζαν ακομα και το γκαλάκτικα;
Ως ποτέ η συγκάλυψη;

ΘΑ ΤΡΕΛΛΑΘΟΥΜΕ!

Posted by olympiada στο Νοεμβρίου 21, 2014

Είμαι και εγώ μια από τους πολλούς που χρωστάνε στην Εφορία. Σήμερα στο e-mail ήρθε μια ειδοποίηση από το Υπουργείο Οικονομικών εντός 15 ημερών να πάω στην Εφορία να εξοφλήσω το χρέος μου (μην φανταστείτε κανένα τεράστιο ποσό 4.500), γιατί αλλιώς…… Δυστυχώς δεν μπορώ να απαντήσω στο μήνυμα να τους πω αυτό που βροντοφωνάζει όλη η Ελλάδα, τελειώστε με τις δόσεις να πάμε να ρυθμίσουμε. Κύριε υπουργέ των οικονομικών νομίζετε ότι θέλουμε να χρωστάμε, από νοικοκυραίους μας κάνατε ζητιάνους και τολμάτε εν αναμονή των δόσεων να στέλνετε και σημειώματα. Ποιος εγκέφαλος είναι αυτός που τα σκέφτεται αυτά? Εκτός αν κάνουν εκβιασμό και ότι πιάσει. Αλλά δεν θα έρθουν οι εκλογές, θα έρθουν και τότε αγαπητοί της κυβέρνησης θα δείτε μαύρο που θα φάτε.
ΤΑΚΗ ΡΟΥΛΑ

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Ο ΣΑΛΤΙΜΠΑΓΚΟΣ ΠΟΥ ΠΛΑΣΑΡΑΝ ΩΣ «ΜΕΓΑ ΣΤΟΧΑΣΤΗ» ΤΡΕΜΕΙ ΤΗΝ ΜΗ ΑΣΥΛΙΑ.

Posted by olympiada στο Νοεμβρίου 21, 2014

Θα διαβάσετε σημερα στα πρωτοσελιδα για την …καθυστερημένη απαντηση του Παπανδρεου στον Βενιζέλο μέσω επιστολής. Λες και εχει αυτόβουλη παρουσία ο αχυράνθρωπος για να μπορει να εκφραστεί χωρις να συμβουλευτεί όλη την σεχτα που τον χρησιμοποιεί ως βιτρίνα. Η αλήθεια όμως βρίσκεται στην δημοσκοπηση που πηρε στα χερια του ο Παπανδρεου και ειναι άκρως ενδεικτική για το τι θα επακολουθήσει:…το ΠΑΣΟΚ καταρρέει πανελλαδικά και η μόνη περίπτωση να εκλεγεί βουλευτής ο Γ. Παπανδρεου ειναι αυτη της Β´ Αθηνας. Ουτε καν της Α.
Ο κρύος ιδρώτας είχε αρχίσει να τον λούζει απο όταν έμαθε για την πρόταση Βενιζέλου στον Ηλία Λιβάνη για να ειναι υποψηφιος στην Αχαΐα. Πρόταση που φυσικά αρνήθηκε ο γνωστός εκδότης, ηταν όμως ξεκάθαρο σημάδι για τις προθέσεις Βενιζέλου. Θέλει πασει θυσία τον Παπανδρεου εκτος βουλής, γεγονός που προκαλεί τρόμο στο Παπανδρεϊκό στρατόπεδο. Πισω λοιπον απο τις περικοκλάδες που παρακολουθούν σαν χαχολοι οι «έγκριτοι» αναλυτές, μοναδική στόχευση του Γιώργου για την συνάντηση ηταν η εξασφάλιση της επανεκλογής του. Δεν πηρε την δέσμευση για την Β´ Αθηνας και άρχισε τα… εξώδικα!
Όσο για το υποτιθέμενο «αντάρτικο» και «νεο κομμα» με Ραγκουσηδες, εκει το χαστούκι ηταν ακομα ισχυρότερο: Με το ζόρι θα φτάσει το 1%. Γι” αυτο και το σενάριο έπαψε να ακούγεται ακόμη και ως μπλόφα από τα χείλη των Παπανδρεϊκων.
Κατά τα άλλα, ακόμη περιμένουμε το πόρισμα για το μεγα πλιάτσικο στα οικονομικά του ΠΑΣΟΚ. Πραγματικά, περιμένουμε την στιγμή που ο Μπόμπολας θα κυκλοφορήσει με πρωτοσελιδο τυπου «Πλιατσικολόγος ο μέγας στοχαστής»…


Ο στρατός πάει μ΄ όλα! Του ανέθεσαν την "ιατρική κάλυψη" της Ακρόπολης!!! 

ImageΑπίστευτο, αληθινό και ανεξήγητο. Ζητάνε από τις Ένοπλες Δυνάμεις να καλύψουν υγειονομικά τον αρχαιολογικό χώρο της Ακρόπολης!!!

Δεν έχει γιατρούς το ελληνικό κράτος; Γιατί πρέπει να αναλάβει ο στρατός;

Σήμα του ΓΕΕΘΑ προς τα Γενικά Επιτελεία αναφερει ότι “ένας οπλίτης ιατρός κι ένας οπλίτης νοσοκόμος τραυματιοφορέας θα διατεθούν στο ιατρείο αρχαιολογικού χώρου Ακροπόλεως για ένα επιπλέον μήνα από 22 Νομεβρίου ως και 21 Δεκεμβρίου”! Άρα έχουν διατεθεί εδώ και καιρό! Το γιατί παραμένει ως ερώτημα;

Στο σήμα αναφέρεται επίσης ότι το ιατρικό προσωπικό θα φορά πολιτικά! Μην ενοχληθούν οι τουρίστες …

Ιατρός και τραυματιοφορέας θα πρέπει να είναι προετοιμασμένοι για την αντιμετώπιση ορθοπεδικών περιστατικών , λιποθυμικών επεισοδίων και επιπόλαιων τραυμάτων”.

Την μετακίνηση και όλη την υποστήριξη των οπλιτών θα την αναλάβουν οι ΕΔ.
Τίποτα άλλο ν΄ αναλάβουν οι ΕΔ υπάρχει; Περισσεύει το προσωπικό και το δίνει η ηγεσία σ΄ ότι κι αν ζητηθεί; Δεν έχουμε ξεχάσει τις …ασκήσεις κοντά στην περιοχή που κινούνταν οι δραπέτες των φυλακών. Κι όχι μόνο αυτά.επεισοδίων και επιπόλαιων τραυμάτων”.

Την μετακίνηση και όλη την υποστήριξη των οπλιτών θα την αναλάβουν οι ΕΔ.

Τίποτα άλλο ν΄ αναλάβουν οι ΕΔ υπάρχει; Περισσεύει το προσωπικό και το δίνει η ηγεσία σ΄ ότι κι αν ζητηθεί; Δεν έχουμε ξεχάσει τις …ασκήσεις κοντά στην περιοχή που κινούνταν οι δραπέτες των φυλακών. Κι όχι μόνο αυτά.


Σχόλιο Ιστολογίου: Μήπως η Ιατρική κάλυψη του αρχαιολογικού χώρου της Ακρόπολης είναι "βυσματική" τοποθέτηση ημετέρων οπλιτών; Μήπως οι ημέτεροι θα απολυθούν την 21 Δεκεμβρίου; Δεν ξέρω, μήπως. Επειδή και γιος μου υπηρέτησε ως οπλίτης ιατρός σε πολεμική μονάδα του Στρατού στο Σουφλί , και την ίδια εποχή κάποιοι της σειράς του πήγαν από την Άρτα κατευθείαν σε θέσεις στο λεκανοπέδιο που έκαναν ταυτόχρονα και ειδικότητα.

Κύριε πιλότε, τί είναι offshore;

Κύριε πιλότε, τί είναι offshore;

Ποιος θα μιλήσει στα παιδιά για τους κακούς δράκους του παραμυθιού;

Του Μάριου Διονέλλη
Το είδαμε και αυτό λοιπόν. Μέσα στον παροξυσμό της πατριωτικής ανάτασης μετά τις πτήσεις του F-16 στη γιορτή του Αγίου Μηνά και αφού πήραμε τις ενέσεις μιλιταρισμού και υψηλού εθνικού φρονήματος (μαζί με μερικά σουβενίρ από τον πάγκο λαϊκής των πιλότων στον Καράβολα) ήρθε η ώρα το μήνυμα να φτάσει στα σχολειά.
Μη τυχόν και γλιτώσουν τα παιδιά από τον φόβο του κακού εχθρού, μη τυχόν και δε γνωρίσουν από κοντά τι θα πει «ήρωας». Τι κι αν οι γονείς τους φτύνουν αίμα κάθε μέρα για να τα βγάλουν πέρα. Ο «ήρωας» είναι ο πιλότος που κουμαντάρει το σιδερένιο πουλί. Την προηγούμενη μέρα, μια γυναίκα δίπλα τους, έγκυος και μάνα είχε βρει το κουράγιο να καταγγείλει την εργασιακή αυθαιρεσία και να τα βάλει με το ισχυρό αφεντικό της. Αλλά ο «ήρωας» είναι ο πιλότος. Κι ας λείπουν δάσκαλοι από το σχολειό, κι ας πασχίζουν για να τα βγάλουν πέρα όσοι έχουν ακόμα απομείνει για να διδάσκουν. Ο «ήρωας» είναι ο πιλότος. Κι ας υπάρχουν χιλιάδες τριγύρω που υποφέρουν, που χάνουν τα δικαιώματα και την αξιοπρέπειά τους, που φορολογούνται ξανά και ξανά για να μπαίνουν άνετα οι μίζες στις τσέπες πολιτικών και στρατιωτικών και στις κάθε λογής offshore.
- Αλήθεια κύριε πιλότε, τι είναι offshore;
Ποιος θα μιλήσει για αυτό το παραμύθι με την κακή μάγισσα στα παιδιά; Ποιος θα τους πει τη σκοτεινή πλευρά της ιστορίας πίσω από τα σιδερένια πουλιά, τις τορπίλες τα υποβρύχια και τα κάθε λογής… βλήματα; Είχαν απαντήσεις για αυτά οι περήφανοι διοργανωτές της περιφοράς του σμηναγού στα σχολεία του Ηρακλείου;
Καλός και άξιος ο πιλότος και μπράβο του για την εκπαίδευσή του. Αλλά φτάνει μέχρι εδώ το παραμύθι γιατί έχει πολλούς κακούς δράκους, ντυμένους στα γαλανόλευκα. Καρατζαφέρηδες με off shore και Τσοχατζόπουλους και Βενιζέλους με υποβρύχια. Άδωνι και Πλεύρη και Βορίδη. Πατριώτες ολκής που σκίζονται να μας προστατέψουν, με το αζημίωτο βεβαίως. Και Παπαντωνίου και στρατιωτικούς με βίλες στα βόρεια προάστια και δημοσιογράφους που ξιφουλκούν για το μεγαλείο της φυλής και την ανάγκη νέων εξοπλισμών.
Και αν όλο αυτό το σύστημα νιώσει να κλυδωνίζεται, στο βάθος υπάρχει πάντα η τουρκική απειλή, αφάνταστα χρήσιμη για να τρώνε τα παιδιά το φαΐ τους.
Φωτογραφία: Γιώργος Λαμπράκης 
Σχόλια Ιστολογίου: Τις απαντήσεις στον "δημοσιογράφο" τις δίνουν οι αναγνώστες του


    • Εικόνα προφίλ




      Συνεχίζουν να προκαλούν με τον συνήθη τρόπο τους οι συκοφάντες καριέρας ''αρθρογράφοι'' οι οποίοι με αερολογίες και θεματολογία μηδέν στα μανιφέστα τους προσπαθούν να περάσουν τα δικά τους μηνύματα τα οποία όχι μόνο δεκτά δεν γίνονται αλλά πρέπει να τυχαίνουν και ανάλογης διαχείρισης.Οι προσβολή των θεσμών και των προσώπων οι οποίοι δείχνουν έμπρακτα το ενδιαφέρον τους αλλά και αγωνίζονται για την χώρα σε αντίθεση με τους λιποτάκτες της ζωής που υπάρχουν με σκοπό να εξωτερικεύουν την μιζέρια τους και να την προωθήσουν νομίζοντας οτι αυτό θα τους εξυψώσει στο επίπεδο που ήθελαν και δεν απέκτησαν ποτέ. Η συνεχείς ενοχλητική ''διαμαρτυρία'' κάποιον καταντάει οχι μόνο γελοία αλλά και χυδαία.
      Σε χειρότερη μοίρα βρίσκονται αυτοί που τους δίνουν το βήμα (της ''δημοκρατίας'' )στο βωμό του χρήματος και της διαφήμισης. Αν λοιπόν ''Κύριοι'' αυτήν την Ελλάδα ονειρεύεστε τότε μπορείτε να ξαναχωθείτε στην σκοτεινή και μίζερη ζωή σας στους υπονόμους σας.....

        2  
        • Εικόνα προφίλ




          Κοιτα ρε το ξεφτιλισμενο σιναφι σου και ασε τον πιλοτο στην ησυχια του...τι σχεση εχει αυτος με της οffshire??? Αυτος πεταει καθε μερα την ωρα που εσυ καθεσαι στο γραφειο σου και γραφεις τετοιες σαχλαμαρες...αυτος αν κανει ενα λαθος θα του στοιχισει την ζωη...ενω εσυ οσα και να κανεις θα συνεχισεις να γραφεις χωρις να απολογησε σε κανεναν...Οκ...με αυτον ασχοληθηκε ολη η Ελλαδα γιατι ειναι μαγκας...ειπες και εσυ να γραψεις αυτη την βλακεια για να παρεις λιγα λεπτα (αρνητικη) δημοσιοτητα!!!


          • Εικόνα προφίλ




            Ανοίξτε τα μυαλά σας όσο είναι καιρός να δημιουργήσετε ΘΕΤΙΚΟΥΣ ανθρώπους στην κοινωνία σας και να πνίξετε αυτούς που κατατροπώνουν το μοναδικό γονίδιο ηρωισμού που αιώνες τώρα σώζει τη χώρα σας.Δημιουργήστε πρότυπα ,ήρωες ,και ανθρώπους που θα θελουν τα παιδιά σας να μοιάσουν και λίωστε τα σκουλίκια που ποδοπατούν τον ηρωικό ''Ελληνα'' που όλοι κρύβετε μέσα σας.....
          • Εικόνα προφίλ




            Ολα να τα μαθουν τα παιδια! Και τις offshore και τα σιδερενια πουλια. Και ας διαλεξουν οταν μεγαλωσουν τι δρομο θελουν να ακολουθησουν. Αλλα με το να τα κανουμε μιζερα απο 5 χρονων λεγοντας τους μονο για πεινα και ανεργεια, θα τα καταντησουμε στα 25 τους να γυριζουν απλυτα και αξυριστα απο καφετερια σε καφετερια να αναρωτιουνται ποσο αδικη ειναι η κοινωνια..

              3  
              • Εικόνα προφίλ




                Κακως απευθυνεις αυτη την ερωτηση στον πιλοτο. Πρωτα θα την κανεις στους μπαμπαδες που πασχιζουν να μεγαλωσουν αυτα τα παιδια.
                Τωρα εσεις οι δημοσιογραφοι με τα μεσα που χρησιμοποιειται πλαθεται παραμυθια και ''ηρωες'' που οδηγησαν την χωρα μας σε αυτα τα χαλια



                  • Εικόνα προφίλ




                    Πάντα υπάρχει η ευκολία στο να δεις κάτι κακοπροαίρετα. Θα μπορούσα να το κάνω κι εγώ με το άρθρο του κου Διονέλλη. Όμως, δεν έχει άδικο σε κάποια θέματα που θίγει. Βέβαια, το να πεις στα μικρά παιδιά τί είναι offshore και τί είναι "μίζα", είναι κομματάκι δύσκολο. Όμως γιατί να πάει ένας οποιοσδήποτε στα σχολεία κι να κάνει διαλέξεις για αυτά; Αυτονόητο είναι - για εμένα τουλάχιστον - πως αυτό είναι ευθύνη της οικογένειας. Το κατά πόσο πλέον, η παραδοσιακά εννοούμενη οικογένεια έχει διαλυθεί και δεν δύναται να διδάξει τα εξωσχολικά μαθήματα περί ζωής, είναι άλλο ζητούμενο. Θεωρώ ότι δεν πρέπει να τα περιμένουμε όλα από τρίτους, όπως το σχολείο.
                    Ας πιάσουμε αυτή την πλευρά του θέματος κι ας το δούμε πιο θετικά. Το ζητούμενο, δεν θα έπρεπε να είναι γιατί πήγε ο πιλότος, αλλά γιατί δεν παρουσιάζονται στα σχολεία κι άλλοι ήρωες, της καθημερινότητας, των τεχνών, των γραμμάτων, της βιοπάλης.
                    Αποτελεί γενίκευση να μιλάμε για μιλιταρισμό των στρατιωτικών. Εξ' ορισμού, στρατιωτικός και μιλιταριστής είναι δύο διαφορετικά πράγματα που δεν πρέπει να συγχέουμε. Το ίδιο είναι και η σύγχυση των θεατών μιας επίδειξης με στρατιωτικά αεροσκάφη με "εκμιλιταρισμό" του πλήθους. Δεν είναι μιλιταριστές όσοι πάνε στο Παρίσι, στην έκθεση του La Bourget, κάθε χρόνο για να θαυμάσουν από κοντά την τεχνολογία πτήσης και τις αεροπορικές επιδείξεις. Σωστά; Ακόμα κι εγώ που έχω ένα κακό προηγούμενο με τις στρατιωτικές δυνάμεις, αν είχα τα χρήματα, θα ήθελα να πάω μια φορά, για την εμπειρία, να χαρώ από κοντά την εξέλιξη της τεχνολογίας.
                    Αν μπει πάλι το θέμα των εξόδων της επίδειξης στο Ηράκλειο, εκτός του ότι αυτά δεν είναι έκτακτα αλλά προβλεπόμενα έξοδα, ακόμα κι αχρείαστα να τα πει κανείς, θα τα προτιμήσω από τα υπερ-πολλαπλάσια που κάνει ο Μπένι για χρήση του προεδρικού αεροσκάφους. Και όχι, δεν θέτω ψευτο-δίλημμα "το ένα ή το άλλο". Λέω ξεκάθαρα, ότι από τη στιγμή που γίνονται (και μέχρι να αλλάξουμε το πολιτικό και στρατιωτικό γίγνεσθαι, θα γίνονται) και τα δύο, προτιμώ αυτό που θα με κάνει να χαρώ αυτά τα "πεταμένα" λεφτά, μαζί με μερικές χιλιάδες άλλους κι ας ψωνίσω κι ένα αναμνηστικό από τον "πάγκο της λαϊκής" της αεροπορίας. Κι από τον πάγκο των Led Zeppelin ψώνισα, όταν ήρθαν στο Ηράκλειο και δεν το χρησιμοποίησα ως υποτιμητικό επιχείρημα εναντίων τους, ότι "ευτελίζουν" τη μπάντα. Memorabilia, τα λένε αλλού.
                    Θα συμφωνήσω, ότι στην πατριδοκαπηλεία, επιδίδονται πολλά πολιτικά κοράκια και πολλοί επιχειρηματίες, παρατρεχάμενοι δημοσιογράφοι, δήθεν καλλιτέχνες, λόγιοι και λοιποί μπερτόδουλοι. Όμως, το να παρομοιάζουμε με όργανο της πατριδοκαπηλείας τον σμηναγό, επειδή πληρώνουμε σαν λαός τις μίζες των βλημάτων, είναι το ίδιο με το να παρομοιάζουμε τους πυροσβέστες με όργανο πολιτικών σκοπιμοτήτων για τις μίζες ανταλλακτικών και οχημάτων πυρόσβεσης, των αστυνομικών για τις μίζες από τις κάμερες ταχύτητας, των οδοκαθαριστών για τις μίζες από τα απορριμματοφόρα και λοιπά. Όπως και να το κάνουμε, κάτι τέτοιο αποτελεί "τσουβάλιασμα".
                    Όπως, "τσουβάλιασμα" είναι, μία αεροπορική επίδειξη να θεωρείται "άρτος και θέαμα". Δέκα λεπτά επίδειξης το χρόνο, έστω, δεν μας προβατοποιούν περισσότερο από τα εβδομαδιαία ματς ποδοσφαίρου. Κι οι χούντες, για λόγους προβολής και εξιδανίκευσης της σωματικής ρώμης και υπεροχής της "φυλής", τα αθλητικά γεγονότα χρησιμοποιούσαν για αποχαύνωση και όχι τις στρατιωτικές επιδείξεις. Εξάλλου, στις χούντες, οι δυνάμεις καταστολής (αλλού ο στρατός κι εδώ οι "ειδικές μονάδες" της Ελ.Ασ.) έχουν άλλο "έργο" να "επιτελέσουν" και δεν αδειάζουν.
                    Για το αν το καθεστώς της Τουρκίας είναι ή όχι, στρατιωτική απειλή, το ξέρει η Κύπρος. Και το να αποστρατιωτικοποιηθεί η Ελλάδα, δεν είναι λύση. Δεν βρισκόμαστε στη θέση της Μάλτας, του Μονακό, της Ελβετίας. Βρισκόμαστε στην Ελλάδα. Λέτε, αν αύριο καταργήσουμε το στρατό, να το κάνουν κι όλες οι γείτονες χώρες ή απλά θα έρθουν να πάρουν το κομμάτι που θεωρούν ότι τους ανήκει;
                    Τέλος, δεν βλέπω το κακό στην εθνική υπερηφάνεια. Είτε για τους Έλληνες, είτε για τους Τούρκους, είτε για τους Ρώσους. Θεωρώ τον εαυτό μου περήφανο που γεννήθηκα σε αυτή τη χώρα και πιο περήφανο που, κατ' αρχήν ατομικά, δεν βλάπτω, δεν κλέβω και θέλω οι φιλοξενούμενοι μετανάστες, είτε περαστικοί είτε μόνιμοι, να μην τύχουν της "φιλοξενίας" που έτυχαν οι Μικρασιάτες πρόγονοί μου, από μια μερίδα Κρητικών. Δεν θέλω να γίνω ένα με αυτή τη μερίδα και είμαι περήφανος που μέχρι τώρα, το καταφέρνω.
                    Με περηφάνια και με τα μέσα που έχω (το πληκτρολόγιο για το ιντερνέτι και τα πόδια για τις πορείες), κάνω κι εγώ το κάτι λίγο που μπορώ για να διώξουμε τη μιζέρια που μας έχει υποδουλώσει. Έχω ελπίδα γι' αυτό το λαό και τη χώρα μου. Κι όταν φύγει αυτή η μαυρίλα και η τραπεζική χούντα με τα πολιτικά και φασιστικά τσιράκια που μας διαιρούν και βασιλεύουν, τότε σίγουρα, σταδιακά, όλα θα ομαλοποιηθούν για τους πολίτες, τους επισκέπτες και τους μετανάστες. Χωρίς όμως ελπίδα, χωρίς υπερηφάνεια, μόνο με τη μιζέρια συντροφιά, δεν ξεκινάς αγώνα.
                    Μετά από όλα αυτά, το κείμενο του κου Διονέλλη, θα πρότεινα να μην το διαβάσετε επιφανειακά. Έχει περισσότερο βάθος και δεν αποτελεί μια απλή και μίζερη κλάψα. Θεωρήστε το ως παραίνεση.
                    Ξαναδιαβάστε το, με ανοιχτό μυαλό.

                      7  
                      • Εικόνα προφίλ




                        Κύριε Διονέλλη,
                        θεωρώ τουλάχιστον άστοχο τον τίτλο που δώσατε, το δε άρθρο σας πολύ "μικρόψυχο".
                        Τι σχέση έχει ο αεροπόρος με τις offshore τις τορπίλες και τα υποβρύχια;
                        Δε νομίζω να υπάρχουν πολλά πρόσωπα που μπορούν να προβληθούν σαν υγιή πρότυπα στους νέους σήμερα και σίγουρα ο Σμηναγός είναι ένα από αυτά. Καλώς ήρθε σε επαφή με τα παιδιά γιατί κάτι καλό θα τους περάσει και προφανώς δεν ευθύνεται για τα δεινά που συμβαίνουν γύρω μας που τόσο γλαφυρά περιγράφετε στο άρθρο σας.
                        Πιθανόν όπως αναφέρετε να υπάρχουν κάποιοι που απέκτησαν βίλες μέσω των μιζών που πήραν από προμήθειες αλλά δυστυχώς έχει καταστεί σύνδρομο της εποχής μας η ''τσουβαλοποίηση'' των πάντων. Αυτό κάνετε και εσείς.
                        Μήπως οι δημοσιογράφοι που εμπλέκονται στην διαφθορά είναι λίγοι; αυτό τι σημαίνει; ότι όλοι είναι διεφθαρμένοι;
                        Προφανώς και υπάρχουν αρκετοί ήρωες και αγωνιστές γύρω μας. Δική σας λοιπόν δουλειά είναι να τους προβάλλεται μέσω της δυνατότητας που έχετε και όχι να κατακρίνετε αυτούς που επελέγησαν από κάποιους άλλους σαν πρότυπα.
                        Όμως φοβάμαι ότι υπάρχει ένα υπόβαθρο και μια σκοπιμότητα πίσω από την "έκρηξή σας". Ανάλογες αντιδράσεις υπήρξαν και για την αεροπορική επίδειξη που έγινε πριν λίγες μέρες. Αναμενόμενο μεν αλλά όταν δεκάδες χιλιάδες πολίτες ενθουσιάστηκαν και ελάχιστοι διαμαρτυρήθηκαν νομίζω ότι το μήνυμα είναι σαφές.
                        Κάτι ανάλογο ισχύει και με την επίσκεψη στου Σμηναγού Ανδρουλάκη στα σχολεία. Οι αναλογίες θα είναι ίδιες.
                        Άποψή μου λοιπόν ότι καλώς οργανώθηκε η επίσκεψή του Σμηναγού στο Ηράκλειο και καλώς ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα των σχολείων και ..... ο κάθε ένας κρίνεται.

                      Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ

                      Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ