}

21 Νοεμβρίου, 2014

Κύριε πιλότε, τί είναι offshore;

Κύριε πιλότε, τί είναι offshore;

Ποιος θα μιλήσει στα παιδιά για τους κακούς δράκους του παραμυθιού;

Του Μάριου Διονέλλη
Το είδαμε και αυτό λοιπόν. Μέσα στον παροξυσμό της πατριωτικής ανάτασης μετά τις πτήσεις του F-16 στη γιορτή του Αγίου Μηνά και αφού πήραμε τις ενέσεις μιλιταρισμού και υψηλού εθνικού φρονήματος (μαζί με μερικά σουβενίρ από τον πάγκο λαϊκής των πιλότων στον Καράβολα) ήρθε η ώρα το μήνυμα να φτάσει στα σχολειά.
Μη τυχόν και γλιτώσουν τα παιδιά από τον φόβο του κακού εχθρού, μη τυχόν και δε γνωρίσουν από κοντά τι θα πει «ήρωας». Τι κι αν οι γονείς τους φτύνουν αίμα κάθε μέρα για να τα βγάλουν πέρα. Ο «ήρωας» είναι ο πιλότος που κουμαντάρει το σιδερένιο πουλί. Την προηγούμενη μέρα, μια γυναίκα δίπλα τους, έγκυος και μάνα είχε βρει το κουράγιο να καταγγείλει την εργασιακή αυθαιρεσία και να τα βάλει με το ισχυρό αφεντικό της. Αλλά ο «ήρωας» είναι ο πιλότος. Κι ας λείπουν δάσκαλοι από το σχολειό, κι ας πασχίζουν για να τα βγάλουν πέρα όσοι έχουν ακόμα απομείνει για να διδάσκουν. Ο «ήρωας» είναι ο πιλότος. Κι ας υπάρχουν χιλιάδες τριγύρω που υποφέρουν, που χάνουν τα δικαιώματα και την αξιοπρέπειά τους, που φορολογούνται ξανά και ξανά για να μπαίνουν άνετα οι μίζες στις τσέπες πολιτικών και στρατιωτικών και στις κάθε λογής offshore.
- Αλήθεια κύριε πιλότε, τι είναι offshore;
Ποιος θα μιλήσει για αυτό το παραμύθι με την κακή μάγισσα στα παιδιά; Ποιος θα τους πει τη σκοτεινή πλευρά της ιστορίας πίσω από τα σιδερένια πουλιά, τις τορπίλες τα υποβρύχια και τα κάθε λογής… βλήματα; Είχαν απαντήσεις για αυτά οι περήφανοι διοργανωτές της περιφοράς του σμηναγού στα σχολεία του Ηρακλείου;
Καλός και άξιος ο πιλότος και μπράβο του για την εκπαίδευσή του. Αλλά φτάνει μέχρι εδώ το παραμύθι γιατί έχει πολλούς κακούς δράκους, ντυμένους στα γαλανόλευκα. Καρατζαφέρηδες με off shore και Τσοχατζόπουλους και Βενιζέλους με υποβρύχια. Άδωνι και Πλεύρη και Βορίδη. Πατριώτες ολκής που σκίζονται να μας προστατέψουν, με το αζημίωτο βεβαίως. Και Παπαντωνίου και στρατιωτικούς με βίλες στα βόρεια προάστια και δημοσιογράφους που ξιφουλκούν για το μεγαλείο της φυλής και την ανάγκη νέων εξοπλισμών.
Και αν όλο αυτό το σύστημα νιώσει να κλυδωνίζεται, στο βάθος υπάρχει πάντα η τουρκική απειλή, αφάνταστα χρήσιμη για να τρώνε τα παιδιά το φαΐ τους.
Φωτογραφία: Γιώργος Λαμπράκης 
Σχόλια Ιστολογίου: Τις απαντήσεις στον "δημοσιογράφο" τις δίνουν οι αναγνώστες του


    • Εικόνα προφίλ




      Συνεχίζουν να προκαλούν με τον συνήθη τρόπο τους οι συκοφάντες καριέρας ''αρθρογράφοι'' οι οποίοι με αερολογίες και θεματολογία μηδέν στα μανιφέστα τους προσπαθούν να περάσουν τα δικά τους μηνύματα τα οποία όχι μόνο δεκτά δεν γίνονται αλλά πρέπει να τυχαίνουν και ανάλογης διαχείρισης.Οι προσβολή των θεσμών και των προσώπων οι οποίοι δείχνουν έμπρακτα το ενδιαφέρον τους αλλά και αγωνίζονται για την χώρα σε αντίθεση με τους λιποτάκτες της ζωής που υπάρχουν με σκοπό να εξωτερικεύουν την μιζέρια τους και να την προωθήσουν νομίζοντας οτι αυτό θα τους εξυψώσει στο επίπεδο που ήθελαν και δεν απέκτησαν ποτέ. Η συνεχείς ενοχλητική ''διαμαρτυρία'' κάποιον καταντάει οχι μόνο γελοία αλλά και χυδαία.
      Σε χειρότερη μοίρα βρίσκονται αυτοί που τους δίνουν το βήμα (της ''δημοκρατίας'' )στο βωμό του χρήματος και της διαφήμισης. Αν λοιπόν ''Κύριοι'' αυτήν την Ελλάδα ονειρεύεστε τότε μπορείτε να ξαναχωθείτε στην σκοτεινή και μίζερη ζωή σας στους υπονόμους σας.....

        2  
        • Εικόνα προφίλ




          Κοιτα ρε το ξεφτιλισμενο σιναφι σου και ασε τον πιλοτο στην ησυχια του...τι σχεση εχει αυτος με της οffshire??? Αυτος πεταει καθε μερα την ωρα που εσυ καθεσαι στο γραφειο σου και γραφεις τετοιες σαχλαμαρες...αυτος αν κανει ενα λαθος θα του στοιχισει την ζωη...ενω εσυ οσα και να κανεις θα συνεχισεις να γραφεις χωρις να απολογησε σε κανεναν...Οκ...με αυτον ασχοληθηκε ολη η Ελλαδα γιατι ειναι μαγκας...ειπες και εσυ να γραψεις αυτη την βλακεια για να παρεις λιγα λεπτα (αρνητικη) δημοσιοτητα!!!


          • Εικόνα προφίλ




            Ανοίξτε τα μυαλά σας όσο είναι καιρός να δημιουργήσετε ΘΕΤΙΚΟΥΣ ανθρώπους στην κοινωνία σας και να πνίξετε αυτούς που κατατροπώνουν το μοναδικό γονίδιο ηρωισμού που αιώνες τώρα σώζει τη χώρα σας.Δημιουργήστε πρότυπα ,ήρωες ,και ανθρώπους που θα θελουν τα παιδιά σας να μοιάσουν και λίωστε τα σκουλίκια που ποδοπατούν τον ηρωικό ''Ελληνα'' που όλοι κρύβετε μέσα σας.....
          • Εικόνα προφίλ




            Ολα να τα μαθουν τα παιδια! Και τις offshore και τα σιδερενια πουλια. Και ας διαλεξουν οταν μεγαλωσουν τι δρομο θελουν να ακολουθησουν. Αλλα με το να τα κανουμε μιζερα απο 5 χρονων λεγοντας τους μονο για πεινα και ανεργεια, θα τα καταντησουμε στα 25 τους να γυριζουν απλυτα και αξυριστα απο καφετερια σε καφετερια να αναρωτιουνται ποσο αδικη ειναι η κοινωνια..

              3  
              • Εικόνα προφίλ




                Κακως απευθυνεις αυτη την ερωτηση στον πιλοτο. Πρωτα θα την κανεις στους μπαμπαδες που πασχιζουν να μεγαλωσουν αυτα τα παιδια.
                Τωρα εσεις οι δημοσιογραφοι με τα μεσα που χρησιμοποιειται πλαθεται παραμυθια και ''ηρωες'' που οδηγησαν την χωρα μας σε αυτα τα χαλια



                  • Εικόνα προφίλ




                    Πάντα υπάρχει η ευκολία στο να δεις κάτι κακοπροαίρετα. Θα μπορούσα να το κάνω κι εγώ με το άρθρο του κου Διονέλλη. Όμως, δεν έχει άδικο σε κάποια θέματα που θίγει. Βέβαια, το να πεις στα μικρά παιδιά τί είναι offshore και τί είναι "μίζα", είναι κομματάκι δύσκολο. Όμως γιατί να πάει ένας οποιοσδήποτε στα σχολεία κι να κάνει διαλέξεις για αυτά; Αυτονόητο είναι - για εμένα τουλάχιστον - πως αυτό είναι ευθύνη της οικογένειας. Το κατά πόσο πλέον, η παραδοσιακά εννοούμενη οικογένεια έχει διαλυθεί και δεν δύναται να διδάξει τα εξωσχολικά μαθήματα περί ζωής, είναι άλλο ζητούμενο. Θεωρώ ότι δεν πρέπει να τα περιμένουμε όλα από τρίτους, όπως το σχολείο.
                    Ας πιάσουμε αυτή την πλευρά του θέματος κι ας το δούμε πιο θετικά. Το ζητούμενο, δεν θα έπρεπε να είναι γιατί πήγε ο πιλότος, αλλά γιατί δεν παρουσιάζονται στα σχολεία κι άλλοι ήρωες, της καθημερινότητας, των τεχνών, των γραμμάτων, της βιοπάλης.
                    Αποτελεί γενίκευση να μιλάμε για μιλιταρισμό των στρατιωτικών. Εξ' ορισμού, στρατιωτικός και μιλιταριστής είναι δύο διαφορετικά πράγματα που δεν πρέπει να συγχέουμε. Το ίδιο είναι και η σύγχυση των θεατών μιας επίδειξης με στρατιωτικά αεροσκάφη με "εκμιλιταρισμό" του πλήθους. Δεν είναι μιλιταριστές όσοι πάνε στο Παρίσι, στην έκθεση του La Bourget, κάθε χρόνο για να θαυμάσουν από κοντά την τεχνολογία πτήσης και τις αεροπορικές επιδείξεις. Σωστά; Ακόμα κι εγώ που έχω ένα κακό προηγούμενο με τις στρατιωτικές δυνάμεις, αν είχα τα χρήματα, θα ήθελα να πάω μια φορά, για την εμπειρία, να χαρώ από κοντά την εξέλιξη της τεχνολογίας.
                    Αν μπει πάλι το θέμα των εξόδων της επίδειξης στο Ηράκλειο, εκτός του ότι αυτά δεν είναι έκτακτα αλλά προβλεπόμενα έξοδα, ακόμα κι αχρείαστα να τα πει κανείς, θα τα προτιμήσω από τα υπερ-πολλαπλάσια που κάνει ο Μπένι για χρήση του προεδρικού αεροσκάφους. Και όχι, δεν θέτω ψευτο-δίλημμα "το ένα ή το άλλο". Λέω ξεκάθαρα, ότι από τη στιγμή που γίνονται (και μέχρι να αλλάξουμε το πολιτικό και στρατιωτικό γίγνεσθαι, θα γίνονται) και τα δύο, προτιμώ αυτό που θα με κάνει να χαρώ αυτά τα "πεταμένα" λεφτά, μαζί με μερικές χιλιάδες άλλους κι ας ψωνίσω κι ένα αναμνηστικό από τον "πάγκο της λαϊκής" της αεροπορίας. Κι από τον πάγκο των Led Zeppelin ψώνισα, όταν ήρθαν στο Ηράκλειο και δεν το χρησιμοποίησα ως υποτιμητικό επιχείρημα εναντίων τους, ότι "ευτελίζουν" τη μπάντα. Memorabilia, τα λένε αλλού.
                    Θα συμφωνήσω, ότι στην πατριδοκαπηλεία, επιδίδονται πολλά πολιτικά κοράκια και πολλοί επιχειρηματίες, παρατρεχάμενοι δημοσιογράφοι, δήθεν καλλιτέχνες, λόγιοι και λοιποί μπερτόδουλοι. Όμως, το να παρομοιάζουμε με όργανο της πατριδοκαπηλείας τον σμηναγό, επειδή πληρώνουμε σαν λαός τις μίζες των βλημάτων, είναι το ίδιο με το να παρομοιάζουμε τους πυροσβέστες με όργανο πολιτικών σκοπιμοτήτων για τις μίζες ανταλλακτικών και οχημάτων πυρόσβεσης, των αστυνομικών για τις μίζες από τις κάμερες ταχύτητας, των οδοκαθαριστών για τις μίζες από τα απορριμματοφόρα και λοιπά. Όπως και να το κάνουμε, κάτι τέτοιο αποτελεί "τσουβάλιασμα".
                    Όπως, "τσουβάλιασμα" είναι, μία αεροπορική επίδειξη να θεωρείται "άρτος και θέαμα". Δέκα λεπτά επίδειξης το χρόνο, έστω, δεν μας προβατοποιούν περισσότερο από τα εβδομαδιαία ματς ποδοσφαίρου. Κι οι χούντες, για λόγους προβολής και εξιδανίκευσης της σωματικής ρώμης και υπεροχής της "φυλής", τα αθλητικά γεγονότα χρησιμοποιούσαν για αποχαύνωση και όχι τις στρατιωτικές επιδείξεις. Εξάλλου, στις χούντες, οι δυνάμεις καταστολής (αλλού ο στρατός κι εδώ οι "ειδικές μονάδες" της Ελ.Ασ.) έχουν άλλο "έργο" να "επιτελέσουν" και δεν αδειάζουν.
                    Για το αν το καθεστώς της Τουρκίας είναι ή όχι, στρατιωτική απειλή, το ξέρει η Κύπρος. Και το να αποστρατιωτικοποιηθεί η Ελλάδα, δεν είναι λύση. Δεν βρισκόμαστε στη θέση της Μάλτας, του Μονακό, της Ελβετίας. Βρισκόμαστε στην Ελλάδα. Λέτε, αν αύριο καταργήσουμε το στρατό, να το κάνουν κι όλες οι γείτονες χώρες ή απλά θα έρθουν να πάρουν το κομμάτι που θεωρούν ότι τους ανήκει;
                    Τέλος, δεν βλέπω το κακό στην εθνική υπερηφάνεια. Είτε για τους Έλληνες, είτε για τους Τούρκους, είτε για τους Ρώσους. Θεωρώ τον εαυτό μου περήφανο που γεννήθηκα σε αυτή τη χώρα και πιο περήφανο που, κατ' αρχήν ατομικά, δεν βλάπτω, δεν κλέβω και θέλω οι φιλοξενούμενοι μετανάστες, είτε περαστικοί είτε μόνιμοι, να μην τύχουν της "φιλοξενίας" που έτυχαν οι Μικρασιάτες πρόγονοί μου, από μια μερίδα Κρητικών. Δεν θέλω να γίνω ένα με αυτή τη μερίδα και είμαι περήφανος που μέχρι τώρα, το καταφέρνω.
                    Με περηφάνια και με τα μέσα που έχω (το πληκτρολόγιο για το ιντερνέτι και τα πόδια για τις πορείες), κάνω κι εγώ το κάτι λίγο που μπορώ για να διώξουμε τη μιζέρια που μας έχει υποδουλώσει. Έχω ελπίδα γι' αυτό το λαό και τη χώρα μου. Κι όταν φύγει αυτή η μαυρίλα και η τραπεζική χούντα με τα πολιτικά και φασιστικά τσιράκια που μας διαιρούν και βασιλεύουν, τότε σίγουρα, σταδιακά, όλα θα ομαλοποιηθούν για τους πολίτες, τους επισκέπτες και τους μετανάστες. Χωρίς όμως ελπίδα, χωρίς υπερηφάνεια, μόνο με τη μιζέρια συντροφιά, δεν ξεκινάς αγώνα.
                    Μετά από όλα αυτά, το κείμενο του κου Διονέλλη, θα πρότεινα να μην το διαβάσετε επιφανειακά. Έχει περισσότερο βάθος και δεν αποτελεί μια απλή και μίζερη κλάψα. Θεωρήστε το ως παραίνεση.
                    Ξαναδιαβάστε το, με ανοιχτό μυαλό.

                      7  
                      • Εικόνα προφίλ




                        Κύριε Διονέλλη,
                        θεωρώ τουλάχιστον άστοχο τον τίτλο που δώσατε, το δε άρθρο σας πολύ "μικρόψυχο".
                        Τι σχέση έχει ο αεροπόρος με τις offshore τις τορπίλες και τα υποβρύχια;
                        Δε νομίζω να υπάρχουν πολλά πρόσωπα που μπορούν να προβληθούν σαν υγιή πρότυπα στους νέους σήμερα και σίγουρα ο Σμηναγός είναι ένα από αυτά. Καλώς ήρθε σε επαφή με τα παιδιά γιατί κάτι καλό θα τους περάσει και προφανώς δεν ευθύνεται για τα δεινά που συμβαίνουν γύρω μας που τόσο γλαφυρά περιγράφετε στο άρθρο σας.
                        Πιθανόν όπως αναφέρετε να υπάρχουν κάποιοι που απέκτησαν βίλες μέσω των μιζών που πήραν από προμήθειες αλλά δυστυχώς έχει καταστεί σύνδρομο της εποχής μας η ''τσουβαλοποίηση'' των πάντων. Αυτό κάνετε και εσείς.
                        Μήπως οι δημοσιογράφοι που εμπλέκονται στην διαφθορά είναι λίγοι; αυτό τι σημαίνει; ότι όλοι είναι διεφθαρμένοι;
                        Προφανώς και υπάρχουν αρκετοί ήρωες και αγωνιστές γύρω μας. Δική σας λοιπόν δουλειά είναι να τους προβάλλεται μέσω της δυνατότητας που έχετε και όχι να κατακρίνετε αυτούς που επελέγησαν από κάποιους άλλους σαν πρότυπα.
                        Όμως φοβάμαι ότι υπάρχει ένα υπόβαθρο και μια σκοπιμότητα πίσω από την "έκρηξή σας". Ανάλογες αντιδράσεις υπήρξαν και για την αεροπορική επίδειξη που έγινε πριν λίγες μέρες. Αναμενόμενο μεν αλλά όταν δεκάδες χιλιάδες πολίτες ενθουσιάστηκαν και ελάχιστοι διαμαρτυρήθηκαν νομίζω ότι το μήνυμα είναι σαφές.
                        Κάτι ανάλογο ισχύει και με την επίσκεψη στου Σμηναγού Ανδρουλάκη στα σχολεία. Οι αναλογίες θα είναι ίδιες.
                        Άποψή μου λοιπόν ότι καλώς οργανώθηκε η επίσκεψή του Σμηναγού στο Ηράκλειο και καλώς ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα των σχολείων και ..... ο κάθε ένας κρίνεται.

                      Δεν υπάρχουν σχόλια:

                      Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ

                      Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ