}

07 Οκτωβρίου, 2015

Βασίλης Δημ. Χασιώτης : Επιστολή προς τον κ. Wolfgang Schäuble : Serenissimus Augustus, a Deo coronatus magnus, pacificus imperator Romanum gubernans imperium, συμπράττοντα Καγκελάριο της Ευρώπης, «Σωτήρα και Ευεργέτη» της Ελλάδας…

«Αν επιμείνετε στις θέσεις σας θα σας γδάρουμε σαν λαγούς και θα ανεμίζουμε τα τομάρια σας στους Podemos».
Βόλφανγκ Σόϊμπλε προς Αλέξη Τσίπρα (2014)
«Είτε στην πολιτική, είτε στη διοίκηση ή την οικονομία, τις δημοτικές επιχειρήσεις, τα μέσα μαζικής ενημέρωσης ή τα νοσοκομεία, ένα πράγμα παραμένει σταθερό : η διαφθορά στη Γερμανία εξαπλώνεται όπως ο καρκίνος». Η γλαφυρή αυτή διαπίστωση για την έκταση και το βάθος του προβλήματος της διαφθοράς στη Γερμανία προέρχεται από αποκαλυπτική έκθεση του 2004 για τη Γερμανία της Global Integrity, παγκόσμιας ανεξάρτητης αρχής για τη διαφθορά με έδρα στην Ουάσιγκτον.
(Πάνος Παναγιώτου : Korruption : Διαφθορά και πολιτική στη Γερμανία, ειςhttp://analitis.gr, 8/2/2014)

ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ: Προγραμματικές Δηλώσεις: Να πούμε τα σύκα-σύκα!


Αποτέλεσμα εικόνας για Αλέξη

Αγαπητό μου παιδί Αλέξη,

Σου είχα ξαναγράψει, όταν για πρώτη φορά σε άκουγα να μας ξετυλίγεις τα όνειρά σου, σαν καινούργιος πρωθυπουργός. Ανεπιφύλακτα σε καλωσόρισα, και μάλιστα σου ζήτησα συγγνώμη εκ μέρους της γενιάς μου, για τα λάθη μας και τις δοκιμασίες που η δική μας η αβελτηρία έχει προκαλέσει όχι μόνο στη δική σας τη ζωή, τη ζωή των παιδιών μας, αλλά και στη δική μας. 

Η Τουρκία στο έλεος της Ρωσίας και των εξελίξεων στη Συρία

Η στρατιωτική δράση της Ρωσίας στη Συρία και η ρητορική του Ερντογάν 

Του Χρήστου Λουτράδη 

Είναι μια επίθεση που όλοι περίμεναν, κανείς δεν καταδίκασε ή επιδοκίμασε με ζήλο ανοιχτά, αλλά όλοι για τους δικούς τους λόγους φοβούνται.

Η απόφαση της Ρωσίας να αναλάβει στρατιωτική δράση στην Συρία θεωρητικά εναντίον του «Ισλαμικού κράτους» πέρα από την δεδομένη αμηχανία που δημιουργεί σε εχθρούς και φίλους ενδέχεται να δημιουργήσει σημαντικές γεωπολιτικές ανακατατάξεις όχι μονο στην ευρύτερη περιοχή αλλά και σε πολύ μεγαλύτερη κλίμακα.

Αυτή είναι η Τουρκία

Η Ευρωπαϊκή Ένωση και στους τρεις θεσμούς της θα πρέπει να έχει αντιληφθεί, για μια ακόμη φορά, τι σημαίνει να συζητάς με την Τουρκία. Έχουν αντιληφθεί οι τρεις επικεφαλής των θεσμών της Ε.Ε., της Κομισιόν, του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και της Ευρωβουλής, ότι η Άγκυρα συζητά μόνο στη βάση των ανταλλαγμάτων που θα εξασφαλίσει. Τις προηγούμενες ημέρες, ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, βρέθηκε στις Βρυξέλλες και ζήτησε ευθέως ανταλλάγματα προκειμένου να συνεργαστεί με την Ε.Ε. και να τερματίσει τη διοχέτευση προσφύγων στην ευρωπαϊκή επικράτεια.

Όλο το σχέδιο για υποχρεωτικές πληρωμές με κάρτες

Του Σπύρου Δημητρέλη 

Ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για την αύξηση των συναλλαγών με πλαστικό χρήμα και την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής θέτει σύντομα σε εφαρμογή το υπουργείο Οικονομικών. Το σχέδιο περιλαμβάνει οκτώ παρεμβάσεις και στοχεύει στο να περάσουν μέσω του τραπεζικού συστήματος όσο το δυνατόν περισσότερα εισοδήματα και να καταπολεμηθεί με αυτόν τον τρόπο η μη πληρωμή ΦΠΑ και η απόκρυψη εισοδήματος.
Τα μέτρα που περιλαμβάνει το σχέδιο είναι:

Φ.Ολάντ: ''Εγκαταλείψαμε την Ελλάδα- Απαρνηθήκαμε τις ευθύνες μας έναντι της ελληνικής κυβέρνησης''


«Εγκαταλείψαμε την Ελλάδα, μια χώρα της οποίας ο πολιτισμός μάς φωτίζει ακόμη. Απαρνηθήκαμε τις ευθύνες μας έναντι της ελληνικής κυβέρνησης. Ελπίζω τώρα ν αρχίσουμε να μιλάμε για το χρέος», δήλωσε ο Πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ κατά την ομιλία του στην ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, μαζί με την Άνγκελα Μέρκελ, με αφορμή τη συμπλήρωση 25 χρόνων από την ενοποίηση της Γερμανίας.

Προελαύνουν οι Ρώσοι πεζοναύτες: Eσπασαν την πολιορκία στην πόλη-"κλειδί" Deir Ezzor στα σύνορα με Ιράκ (vid)

ΕΚΤΕΤΑΜΕΝΕΣ ΧΕΡΣΑΙΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΣΕ ΧΟΜΣ, ΧΑΜΑ, ΚΑΙ ΧΑΛΕΠΙ - ΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΑΝΑΚΤΗΣΗΣ ΤΗΣ ΣΥΡΙΑΣ
του Θεόφραστου Ανδρεόπουλου
Κρίσιμη νίκη σε βάρος των ισλαμιστών του ISIL πέτυχε ο συριακός Στρατός, επικουρούμενος από μονάδες Ιρανών εθελοντών και μιας μονάδας ρωσικών ειδικών δυνάμεων, σπάζοντας την τριετή πολιορκία της πόλης Deir Ezzor, που αποτελεί το μόνο προπύργιο του συριακού Στρατού στην ανατολική Συρία κοντά στα σύνορα με το Ιράκ.
Μαχητικά κρούσης της ρωσικής Αεροπορίας Su-34 και Su-24 εξαπέλυσαν τόνους βομβών cluster κατά προσωπικού και ελαφρά θωρακισμένων στόχων και συνέτριψαν την επίθεση των ισλαμιστών και εν συνεχεία πλαγιοκοπήθηκαν από τις μονάδες των Ρώσων, Σύρων και Ιρανών. Αποτέλεσμα 150 νεκροί ισλαμιστές και καταστροφή του μεγαλύτερου μέρους του βαρέως οπλισμού τους.

Ρωσική "καταιγίδα" πυραύλων cruise από την ... Κασπία Θάλασσα (!) διέλυσε 11 διοικητικά κέντρα και αποθήκες όπλων των ισλαμιστών στην Συρία (vid, φωτο)

ΠΡΩΤΟΦΑΝΗΣ ΕΠΙΘΕΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΛΕΙΣΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ ΤΗΣ ΚΑΣΠΙΑΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ Ο ΥΠΑΜ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ Σ.ΣΟΙΓΚΟΥ
του Βασίλη Καπούλα

Πρωτοφανής επίθεση πυραύλων cruise Kalibr εξαπέλυσαν ρωσικά πολεμικά πλοία από την κλειστή Θάλασσα της Κασπίας όπως ανακοίνωσε ο Υπουργός Άμυνας της Ρωσίας Σεργκέι Σοιγκού. Συγκεκριμένα τέσσερα ρωσικά πλοία εκτόξευσαν 26 πυραύλους cruise Κalibr εναντίον του ISIS καταστρέφοντας όλους τους στόχους ενώ η Ρωσία στέλνει στην Μεσόγειο Θάλασσα και τις υπερσύγχρονες φρεγάτες “Admiral Grigorovich” και “Admiral Essen”!
Τα βλήματα διέσχισαν απόσταση 1500 χλμ. πάνω από τον εναέριο χώρο του Ιράν και του Ιράκ πριν πέσουν επάνω σε κύριους στόχους του ΙSIL.

Η Κίνα με ψυχραιμία δράκου προετοιμάζει την επίθεση της στους τζιχαντιστές

Η Κίνα με ψυχραιμία δράκου προετοιμάζει την επίθεση της στους τζιχαντιστές
Η Ρωσία εξαπέλυσε μια καταιγίδα αεροπορικών επιδρομών ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος και την Αλ Κάιντα εδώ και μια εβδομάδα και τώρα ο Βλάντιμιρ Πούτιν στέλνει στη Συρία την ελίτ των ειδικών δυνάμεων της χώρας του για να πολεμήσουν στην πρώτη γραμμή ενάντια στους τζιχαντιστές.
Όσο περνάνε οι ημέρες τόσο και πληθαίνουν τα δημοσιεύματα ότι και η Κίνα ετοιμάζεται να εμπλακεί στον πόλεμο ενάντια στους τζιχαντιστές στο πλευρό των ρωσικών δυνάμεων.
Σύρος αξιωματούχος είχε δηλώσει πριν μια εβδομάδα περίπου, ότι η Κίνα θα μπει στον πόλεμο «μέσα στις επόμενες πέντε εβδομάδες».

Όλες οι αλλαγές για τα "κόκκινα" δάνεια


Από τα «κόκκινα» δάνεια, το 35% αφορούν στη στέγη και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, το 5% σε καταναλωτικά και το 65% αυτών προέρχονται από μεγάλες επιχειρήσεις. Σύμφωνα με στοιχεία που παρουσίασε η πρόεδρος της Ελληνικής Ενωσης Τραπεζών Λούκα Κατσέλη στο πλαίσιο συνάντησης της με την Εθνική Συνομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας, από το σύνολο των δανείων, το 50% έχουν χαρακτηριστεί ως «κόκκινα».
Μιλάμε για «μαύρη τρύπα» βάθους… 100 δισεκατομμυρίων ευρώ!

Η ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΗ... ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΠΟΥ ΕΔΕΙΞΕ ΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΤΟ ΠΑΝΩ ΧΕΡΙ Ρωσικά Su-34 ήρθαν σε απόσταση βολής με αμερικανικά F-16 στη Συρία (vid)


Ρωσικά μαχητικά Su-34 στη διάρκεια αποστολής κατά του ISIS στη Συρία ήρθαν σε απόσταση βολής από αμερικανικά μαχητικά F-16 που είχαν απογειωθεί από την αεροπορική βάση του Ιντσιρλίκ. Το περιστατικό έρχεται σε συνέχεια των ρωσικών παραβιάσεων του εναερίου χώρου στην Τουρκία και το «κλείδωμα» τουρκικών F-16 από τα ραντάρ ρωσικού Su-30.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής των αμερικανικών επιχειρήσεων στην περιοχή της Συρίας αντιπτέραρχο Τσάρλς Μπράουν σε πολλές περιπτώσεις το τελευταίο διάστημα ρωσικά μαχητικά έχουν έρθει κοντά με αμερικανικά αεροσκάφη, αλλά αυτή τη φορά πλησίασαν στην μικρότερη απόσταση.

Οι ρωσικές δυνάμεις βομβαρδίζουν ανηλεώς τα τουρκικά μειονοτικά χωριά στην Συρία από ξηράς, αέρος και θαλάσσης (vid, φωτό)

ΕΙΚΟΝΕΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ Η ΡΩΣΙΚΗ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ ΣΤΑ ΤΟΥΡΚΜΕΝΙΚΑ ΧΩΡΙΑ ΒΟΡΕΙΑ ΤΗΣ ΧΟΜΣ

του Βασίλη Καπούλα

Oι ρωσικές δυνάμεις έχουν εντοπίσει τις τελευταίες δύο ημέρες τους βομβαρδισμούς τους στην περιοχή της τουρκικής μειονότητας της Συρίας, τους Τουρκομάνους, βόρεια της Χομς από θαλάσσης με land attack βλήματα cruise από ξηράς με πυροβολικό και άρματα μάχης του συριακού Στρατού που διοικούνται από Ρώσους αξιωματικούς και μαχητικά αεροσκάφη Su-24 και Su-25.
Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες το ρωσικό Γενικό Επιτελείο θα αναπτύξει στη Συρία, άρματα μάχης Τ-90 και επιθετικά ελικόπτερα Mil Mi 28.

Ελληνικής καταγωγής ο Ρώσος πιλότος που «γλέντησε» τα τουρκικά μαχητικά...

elas-lyste_blogspot_gr.jpg
Γενημένος στην Τασκένδη από μητέρα Ελληνίδα είναι ο Ρώσος πιλότος – φόβος και τρόμος των Τούρκων, που πρωταγωνίστησε στο «μακελειό» πάνω από την μαύρη θάλασσα.

Ο Ιβάν, θεωρείται ένας από τους κορυφαίους πιλότους της Ρωσίας, εκπαιδευτής με διεθνής αποστολές στο ενεργητικό του (φωτό απο αποστολή στην Ινδία).

Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ

Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ