}

24 Μαρτίου, 2015

ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΟΛΟΥΣ: Τον ηλεκτρονικό φάκελο Υγείας ενεργοποιεί από σήμερα ο ΕΟΠΥΥ. Πως θα εγγραφείτε !!


Τον ηλεκτρονικό φάκελο Υγείας ενεργοποιεί από σήμερα ο ΕΟΠΥΥ. Πως θα εγγραφείτε


Ηλεκτρονικά πλέον θα ενημερώνονται οι ασφαλισμένοι από τον ΕΟΠΥΥ, για όλες τις υπηρεσίες που έχουν λάβει και θα συνεχίσουν να λαμβάνουν από τις Υπηρεσίες και τους συμβεβλημένους παρόχους του.

Ο κύβος ερρίφθη: Ο Αλέξης επιλέγει τον πόλεμο με τους νταβατζήδες.

Κάθε άλλο παρά μια απλή αναφορά σε απάντηση μιας ερώτησης ήταν τα όσα είπε –μάλλον κατήγγειλε- ο Αλ. Τσίπρας στη συνέντευξη Τύπου από τις Βρυξέλλες για κέντρα εντός κι εκτός Ελλάδας που απεργάζονται αποσταθεροποίηση και προβαίνουν σε ποικίλες όσες μηχανορραφίες.
Η κατάσταση με τα διάφορα παράκεντρα που εκτοξεύουν λάσπη κατά της κυβέρνησης έχουν ξεπεράσει κάθε όριο πολιτικού fairplay με αποκορύφωμα τις κατηγορίες που εκτοξεύουν ελληνικά μέσα ενημέρωσης κατά υπουργών, με πρόσφατο παράδειγμα τα όσα λέγονται και γράφονται για τον αναπληρωτή υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης Γιώργο Κατρούγκαλο.

Η Κύπρος δείχνει τον δρόμο στον Αλέξη για τα θέματα ενέργειας.

Του Μιχάλη Ιγνατίου
Η εκλογική νίκη του συντηρητικού ηγέτη του Λικούντ, Μπέντ­ζαμιν Νετανιάχου, στις εκλογές της περασμένης Τρίτης, δεν αφορά μόνο τη χώρα του, το Ισραήλ. Οσο και αν σας ακούγεται περίεργο, αγαπητοί αναγνώστες, θα επηρεάσει και τις γειτονικές χώρες. Δεν αναφέρομαι ασφαλώς στην ειλημμένη, από καιρό, απόφαση της σκληρής ομάδας υπό τον κ. Νετα­νιά­χου για επίθεση -την κατάλληλη στιγμή- εναντίον του Ιράν, που δίχασε -γιά πρώτη φορά από τη δεκαετία του ’50- το Ισραήλ και τις ΗΠΑ και δημιούργησε τη «σχέση οργής» μεταξύ του Ισραη­λινού ηγέτη και του προέδρου Μπάρα Ομπάμα.

Για μεγάλη κρίση εντός και εκτός Τουρκίας ομιλεί η Stratfor

Την αντιπαράθεση μεταξύ του Τούρκου Προέδρου, Ρετσέπ Ταγίπ Ερντογάν, και στελεχών του ΑΚΡ, του κόμματος του οποίου ηγήθηκε για πάρα πολλά χρόνια, αλλά και στις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Τουρκία, κυρίως στα νότια σύνορά της, αναφέρεται ανυπόγραφη ανάλυση του STRATFOR με τίτλο «A Meaningful Political Challenge Arises in Turkey».

Ο Κολοκοτρώνης προς τους νέους

Αποσπάσματα στην αθηναϊκή νεολαία από την ιστορική ομιλία του που εκφωνήθηκε στις 8 Οκτωβρίου 1838 στην Πνύκα 

Εις αυτήν την δυστυχισμένη κατάσταση, μερικοί από τους φυγάδες γραμματισμένους εμετέφραζαν και έστελναν εις την Ελλάδα βιβλία, και εις αυτούς πρέπει να χρωστούμε ευγνωμοσύνη, διότι ευθύς όπου κανένας άνθρωπος από τον λαό εμάνθανε τα κοινά γράμματα, εδιάβαζεν αυτά τα βιβλία και έβλεπε ποίους είχαμε προγόνους, τι έκαμεν ο Θεμιστοκλής, ο Αριστείδης και άλλοι πολλοί παλαιοί μας, και εβλέπαμε και εις ποίαν κατάσταση ευρισκόμεθα τότε. Όθεν μας ήλθεν εις τον νου να τους μιμηθούμε και να γίνουμε ευτυχέστεροι. Και έτσι έγινε και επροόδευσεν η Εταιρεία.

Η σιωπή για το ’21


Ένα μάλλον πρωτοφανές στοιχείο χαρακτηρίζει την πανεπιστημιακή μας εκπαίδευση σήμερα: η πλήρης σχεδόν σιωπή για το 1821 και η κατάργηση από όλα σχεδόν τα τμήματα Ιστορίας της διδασκαλίας αυτού του μαθήματος, που μέχρι πριν κάποια χρόνια ήταν φυσικά υποχρεωτικό. Είναι εντυπωσιακό το γεγονός, πως μετά την αποχώρηση του καθηγητή Βασίλη Σφυρόερα από το Πανεπιστήμιο Αθηνών, δεν εξελέγη  κανένας καθηγητής, εξειδικευμένος στην επανάσταση του 1821. Η θέση έμεινε- και μένει- κενή.

Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ

Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ