}

23 Οκτωβρίου, 2014

«Δεν παραχωρούμε, δεν διεκδικούμε», πάντα χάνουμε…


Σχολιάζει ο Κλεισθένης
Ο Τούρκος πρωθυπουργός Νταβούτογλου δήλωσε προκλητικά ότι η Τουρκία θα «παραμείνει» μέσα στην ΑΟΖ της Κύπρου γιατί και οι Τουρκοκύπριοι έχουν δικαιώματα και μερίδιο απ’ τα κοιτάσματα. Μάντης δεν είμαι αλλά στο τέλος η Τουρκία θα βγει κερδισμένη απ’ όλη αυτή την ιστορία. Χαμένοι όπως σχεδόν πάντα η Ελλάδα και η Κύπρος.
 
Μπορεί κάποιος να τον κατηγορήσει σαν εθνοπροδότη; σαν πουλημένο; ότι δεν εξυπηρετεί με τον καλύτερο τρόπο τα Τουρκικά συμφέροντα;
 
Η εξωτερική πολιτική της Τουρκίας είναι βασισμένη στο δόγμα, εμείς απαιτούμε, διεκδικούμε, προκαλούμε και ότι πετύχουμε, γιατί στο τέλος αυτός που απαιτεί κάτι κερδίζει. Διαδίδεται και παραμένει στον διεθνή περίγυρο η διεκδίκηση,
η απαίτηση, όταν το επιτρέψουν οι συνθήκες τότε η ήδη υπάρχουσα διεκδίκηση θα αποφέρει οφέλη. 
 
Ποιο είναι το δόγμα της εξωτερικής πολιτικής της Ελλάδας;
«Δεν παραχωρούμε, δεν διεκδικούμε».
 
Η παγκόσμια αλλά και η δική μας ιστορία μας διδάσκει ότι όταν δεν διεκδικείς πάντα βγαίνεις χαμένος.
Όταν διεκδικείς έστω και αν οι συνθήκες δεν είναι ευνοϊκές, στο τέλος κάτι θα κερδίσεις. Οι συνθήκες αλλάζουν. Αν δεν διεκδικείς και κάποιος άλλος διεκδικεί από ‘σένα τότε όταν οι συνθήκες το επιτρέψουν θα αναγκαστείς να παραδώσεις, να υποχωρήσεις στις απαιτήσεις του άλλου που διεκδικεί. Τόσο δύσκολο είναι για να το αντιληφθούν οι εκάστοτε κυβερνόντες;
 
Δεν θα τρελαθούμε επειδή οι δικοί μας πολιτικάντηδες προσπαθούν να «μπαλώσουν» την υποχωρητικότητά τους, τον ενδοτισμό τους και την εθελοδουλεία τους με το νόθο και αντεθνικό δόγμα «δεν παραχωρούμε δεν διεκδικούμε».
 
Έθνος που δεν βρίσκεται σε εγρήγορση, δεν διεκδικεί, δεν παλεύει για τα εθνικά του δίκαια, είναι καταδικασμένο να υποστεί εθνικές συμφορές. Λαός που βρίσκεται «εν υπνώσει», αποχαυνωμένος και «καναπεδάτος», λαός που δεν διεκδικεί, που δεν παλεύει για το δίκιο του, είναι καταδικασμένος να ζει στην φτώχεια και την μιζέρια, είναι καταδικασμένος να ζει σαν δούλος αφεντάδων, ξένων και ντόπιων.
 
Σίγουρα το νέο της ημέρας είναι «ο Σαμαράς αντικατέστησε τον Αναστασιάδη στην προεδρία της Κύπρου». Οι Κύπριοι δεν ξέρω γιατί αλλά «φτύνουν» τον κόρφο τους.

    ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΒΟΜΒΑ    

ΝΕΑ ΙΜΙΑ:Το χτύπησαν οι Τούρκοι σαν πουλί!



Ο πιλότος Αυγουστίνος Αυγουστής, πατέρας 3 παιδιών και ο Λιβάνιος Τζιόρτζ Οπέκι, ήρθαν να προστεθούν στους ήρωες των Ιμίων Χριστόδουλο Καραθανάση, Παναγιώτη Βλαχάκο και Έκτορα Γιαλοψό.

Η αποκάλυψη-βόμβα της εφημερίδας Φιλελεύθερος ότι το εκπαιδευτικό αεροσκάφος έπεσε στη θάλασσα με μεγάλη ταχύτητα-σαν πυροβολημένο πουλί-δεν αφήνουν περιθώρια αμφιβολίας ότι το έρριξαν οι Τούρκοι.

Δεν πρόκειται για μηχανική βλάβη όπως θέλησαν να την παρουσιάσουν.

Πολύ σύντομα γερμανικά και ισραηλινά ΜΜΕ θα αποκαλύψουν τι ακριβώς συνέβη!

Αντί ο Κύπριος πρόεδρος να κηρύξει τις Ενοπλες Δυνάμεις σε κατάσταση πολέμου εισήχθη στο Νοσοκομείο αφήνοντας τους Γερμανούς ναύτες της κορβέτας «Braunschweig» (F-260) (πως βρέθηκε στη περιοχή;) να περισυλλέξει τα συντρίμμια του αεροσκάφους και τις σορούς των νεκρών.

Κι όλα αυτά την στιγμή που τόσο τα συντρίμμια-όσο και οι σοροί των νεκρών-"μιλάνε" από μόνα τους και αποδεικνύουν ότι το αεροσκάφος χτυπήθηκε.

Την ίδια ώρα Ελληνες και Κύπριοι δημοσιογράφοι βάζουν την ουρά στα σκέλια -όπως οι πολιτικοί μας-και δεν βγάζουν τσιμμουδιά.

Κύριο μέλημά μας είναι τώρα οι 100 δόσεις-πόση ξεφτίλα, πόση ανανδρεία αδέλφια;
Ντροπή-τι άλλο να πεις...

Ακολουθεί το ρεπορτάζ

Εντοπίστηκαν γύρω στις 11 το πρωί οι σοροί των δύο ατόμων που επέβαιναν στο δικινητήριο αεροσκάφος, τύπου Diamond DA42, το οποίο συνετρίβη την Τετάρτη το βράδυ. Οι σοροί εντοπίστηκαν κοντά στα συντρίμμια, 45 ναυτικά μίλια νότιο-ανατολικά της Λάρνακας, όπως ανακοίνωσε από τη Λάρνακα ο υπουργός Άμυνας.
Πρόκειται για τον Κύπριο Αυγουστίνο Αυγουστή, 54 χρόνων, πατέρα τριών παιδιών (δύο ανήλικα και ενός ενήλικα) και το Λιβάνιο Τζιορτζ Οπέκι, 54 χρόνων, πατέρα δύο ανήλικων παιδιών που βρίσκονται στο Λίβανο.
Την ίδια ώρα, συνεχίζεται η επιχείρηση για την περισυλλογή όλων των συντριμμιών του μικρού δικινητήριου αεροσκάφους, δήλωσε ο αξιωματικός του Κέντρου Συντονισμού Ερευνας και Διάσωσης, σμηναγός Αντρέας Ζαχαρίου. Τα συντρίμμια θα παραδοθούν στην Επιτροπή Διερεύνησης Αεροπορικών Ατυχημάτων για εξέταση των αιτιών του δυστυχήματος.
Στο μεταξύ, όπως πληροφορείται το philenews, από τις τελευταίες επικοινωνίες του αεροσκάφους πριν την πτώση με το Κέντρο Ελέγχου Εναέριας Κυκλοφορίας τις οποίες ανέλυσε η Επιτροπή Διερεύνησης, διαφαίνεται πως το Diamond DA42 έπεσε στη θάλασσα με πολύ μεγάλη ταχύτητα.

Σε λακωνική, πάντως, δήλωσή του κατά την επίσκεψή του στο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης (ΚΣΕΔ) ο Χριστόφορος Φωκαΐδης είπε πως «αυτή την στιγμή η σκέψη μας είναι με τους συγγενείς των δύο μελών του πληρώματος. Δυστυχώς, τα νέα δεν είναι καλά, έχουν ανευρεθεί ανθρώπινοι σοροί στον τόπο του ατυχήματος και μεταφέρονται αυτή την στιγμή στην Λεμεσό προκειμένου να ταυτοποιηθούν».
Στη Λεμεσό έφτασε η γερμανική κορβέτα «Braunschweig» (F-260) (φωτο), η οποία μετέφερε τις σωρούς των δύο προσώπων που μετέβαιναν στο αεροπλάνο καθώς και συντρίμμια του σκάφους.
Η βραζιλιάνικη φρεγάτα «Constituicao» (F-42), που συμμετείχε από τις 11:00 χθες το βράδυ στις προσπάθειες εντοπισμού και περισυλλογής των συντριμμιών του αεροσκάφους , έφτασε επίσης στο Λιμάνι Λεμεσού μεταφέροντας περισσότερα συντρίμμια που είχαν περισυλλέγει.

Τόσο το γερμανικό, όσο και το βραζιλιάνικο πολεμικό (τα οποία μετέχουν στην ειρηνευτική δύναμη της UNIFIL), σε απόσταση περίπου 30 χλμ από την Λεμεσό, πέρασαν το δεύτερο μπροστά και το πρώτο πίσω από του τουρκικό «Μπαρπαρός» και σε μικρή απόσταση από αυτό.

Καθυστέρηση στις αντιδράσεις
Για το συμβάν με το Diamond DA42 ενημερώθηκαν αμέσως -στις 19:07- το Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης και οι Αρχές του Ισραήλ με βάση συμφωνημένο πρωτόκολλο, που εξέφρασαν ετοιμότητα να αποστείλουν αμέσως πτητικά μέσα για έρευνα.

Όπως επίσης έγραψε σήμερα ο «Φιλελεύθερος», αντί να σταλεί αμέσως ελικόπτερο από την Λάρνακα, απογειώθηκε ελικόπτερο από το αεροδρόμιο Πάφου, με αποτέλεσμα να καθυστερήσει σχεδόν μία ώρα η άφιξη πτητικού μέσου στην περιοχή.

Επίσης, ενώ οι Ισραηλινοί ήταν έτοιμοι να φτάσουν στο σημείο σε 10 λεπτά, πέρασε χρόνος μέχρι να τους ζητηθεί επέμβαση, ενώ ήδη είχαν εκφράσει ετοιμότητα και ήταν σε κατάσταση αναμονής.

Ερωτηματικά τίθενται για τις αντιδράσεις, ως προς την καθυστέρηση να δοθεί πράσινο φως στους Ισραηλινούς για να απογειωθούν, αλλά και για το γιατί δεν σηκώθηκε ελικόπτερο από την Λάρνακα.

Κατά την γνώμη μας,οι δικοί μας κιοτήδες δεν επέτρεψαν στους Ισραηλινούς να σπεύσουν αμέσως στην περιοχή μόνο και μόνο για να δώσουν χρόνο στους Τούρκους να απομακρυνθούν...Ντροπή....
πηγη



Read more: http://hellaspress-angel.blogspot.com/2014/10/blog-post_987.html#ixzz3Gztskj7G
Στον αέρα η προστασία της πρώτης κατοικίας από τους πλειστηριασμούς; Τι απάντησε η Κομισιόν.
5

Στον αέρα βρίσκονται χιλιάδες νοικοκυριά στην Ελλάδα αφού μετά το Δεκέμβριο του 2014 λήγει η αναστολή πλειστηριασμών και αντικαθίσταται από ένα «δίκτυο κοινωνικής ασφάλειας με βάση εισοδηματικά κριτήρια υπέρ των κοινωνικά αδύναμων ιδιοκτητών κατοικιών».
Αυτό προκύπτει από απάντηση του αντιπροέδρου της Κομισιόν, Γίρκι Κατάϊνεν, σε σχετική ερώτηση του αντιπροέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Δ.Παπαδημούλη.
Πιο συγκεκριμένα, ο Δ.Παπαδημούλης στην ερώτησή του, έθετε το θέμα των κόκκινων δανείων στην Ελλάδα και των αλλαγών που προωθούνται από Κυβέρνηση και Τρόικα, αναφορικά με το καθεστώς προστασίας από τους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας οφειλετών.
Στην απάντησή του ο Αντιπρόεδρος της Κομισιόν, Γίρκι Κατάϊνεν, αποκαλύπτει ότι οι ρυθμίσεις για αναστολή των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας δεν θα παραταθούν μετά το τέλος του 2014, αφού σημειώνει ότι «στο πλαίσιο του προγράμματος προσαρμογής, οι ελληνικές αρχές δεσμεύθηκαν να καταρτίσουν ένα συνεκτικό σχέδιο για τη δημιουργία δικτύου κοινωνικής ασφάλειας με βάση εισοδηματικά κριτήρια υπέρ των κοινωνικά αδύναμων ιδιοκτητών κατοικιών ».


Γεμάτη παγίδες και εξαιρέσεις η ρύθμιση των 100 δόσεων για τα ληξιπρόθεσμα χρέη



Γεμάτη παγίδες και εξαιρέσεις για όσους δυσκολεύονται να πληρώσουν τους φόρους τους είναι η νέα ρύθμιση χρεών με τις 100 δόσεις που φέρνει προς ψήφιση στη Βουλή η κυβέρνηση, ενώ δεν αφορά ανθρώπους που πιθανόν δεν έχουν την παρούσα φαση δυνατότητα αποπληρωμής..
Στη ρύθμιση μπαίνουν «υποχρεωτικά» όλες οι βεβαιωμένες οφειλές στην εφορία -και μη ληξιπρόθεσμες- έως και την 1η Οκτωβρίου (ή έως τέλος Σεπτεμβρίου για τα ασφαλιστικά ταμεία).
Η τροπολογία όμως φαίνεται πως πετάει έξω όσους έχουν μπει στην «πάγια ρύθμιση» για νέα χρέη με 12-24 δόσεις και αφορά μόνο όσους έχουν μπει στην ρύθμιση «νέας αρχής» («τελευταίας ευκαιρίας») με τις 48 δόσεις που εκπνέουν σταδιακά και πλέον έχουν απομείνει λιγότερες από 30, σαν να πρόκειται δηλαδή για μια επέκταση της ρύθμισης για τα παλαιά χρέη και δεν καλύπτει όσους έχουν 12 δόσεις.
Ειδικότερα:
- Μπορεί η διάταξη που έρχεται στη Βουλή να τελείωσε μέσα τρία 24ωρα από τη στιγμή που πήρε πάνω του το θέμα ο πρωθυπουργός, αλλά η υποβολή αιτήσεων και η μείωση των δόσεων δεν προβλέπεται να ξεκινήσουν πριν τον Δεκέμβριο ή τα τέλη Νοεμβρίου το νωρίτερο.
Μέχρι τότε δεν θα δουν ελάφρυνση οι οφειλέτες, και αυτό επειδή θα χρειαστεί να περάσουν δύο ή και τρεις εβδομάδες ακόμα, προκειμένου να ετοιμαστούν και να εκδοθούν οι εγκύκλιοι που προβλέπει η διάταξη, να γίνει νέα εκκαθάριση των ήδη ρυθμισμένων οφειλών και να λειτουργήσει η ειδική ηλεκτρονική εφαρμογή που θα δημιουργηθεί για να υποδεχτεί τα αιτήματα των φορολογουμένων, πριν κληθούν να πληρώσουν την α΄δόση με τους νέους όρους.
- Όσο αργεί να ξεκινήσει η νέα ρύθμιση και μέχρι να υποβάλουν αίτηση, οι ενδιαφερόμενοι -ακόμα και όσοι δυσκολεύονται- έρχονται αντιμέτωποι με όλες τις τρέχουσες υποχρεώσεις τους που συσσωρεύονται κάθε μήνα σε εφορία και Ταμεία (εισφορές, φόροι εισοδήματος, έκτακτες εισφορές, ΕΝΦΙΑ, ΦΠΑ, ΦΜΥ κλπ).
Προκειμένου να κάνουν αίτηση, πρέπει να τις έχουν εξοφλήσει ολοσχερώς! Άρα αν κάνουν αίτηση Δεκέμβριο ή μέχρι τον Μάρτιο του 2015 που τους δίνει περιθώριο η ρύθμιση, θα πρέπει να βρουν να πληρώσουν μαζεμένα ή κάθε μήνα στην ώρα τους, όλους τους τρέχοντες φόρους.
- Αλλά και αν μπουν στη ρύθμιση και για όσο θα βρίσκονται σε αυτήν, έως και για μια οκταετία, θα πρέπει να μη δημιουργούν νέα χρέη. Αυτό είναι πάρα πολύ δύσκολο αφού και σήμερα ακόμα, με τις ρυθμίσεις που ίσχυαν και θα εξακολουθούν να ισχύουν,  οι οφειλέτες πληρώνουν μεν τα παλαιά τους χρέη (μειώθηκαν κατά 105 εκατ. ευρώ τον Σεπτέμβριο) αλλά αφήνουν απλήρωτα νέα χρέη που δημιουργούνται από υποχρεώσεις μέσα στη χρονιά (αυξήθηκαν 1,1 δισ. ευρώ τον ίδιο μήνα).
Ελλείψει χρημάτων άλλωστε δεν έμπαιναν στις δόσεις τα 3 εκατομμύρια οφειλέτες (ανάμεσά τους 1 εκατομμύρια άνεργοι και 500.000 μικρομεσαίοι που έχουν κλείσει ή λειτουργούν με ζημιές), αλλά μόλις 200.000 όλοι και όλοι που άντεχαν έως τώρα να δίνουν ένα σταθερό ποσό κάθε μήνα για να εξοφλούν τμηματικά την οφειλή τους.
- Όσοι δημιουργήσουν νέα χρέη, καθώς και όσοι δεν πληρώσουν δύο δόσεις μέσα στο έτος ή μία δόση για πάνω από δύο μήνες, χάνουν τη ρύθμιση.
- Αν μπουν στη ρύθμιση, δεν αίρονται αυτομάτως οι κατασχέσεις που έχουν επιβληθεί. Θα πρέπει και να μπουν στη ρύθμιση, και να κάνουν ειδική αίτηση, αλλά και να εξοφλήσουν τουλάχιστον το 50% της οφειλής τους, ώστε να αρθούν τα μέτρα.
- Εξαιρούνται όλοι οι οφειλέτες με κύρια οφειλή (χωρίς προσαυξήσεις και πρόστιμα) ύψους άνω του ενός εκατ. ευρώ.
- Η ρύθμιση προβλέπει 100 δόσεις για τα μικρά χρέη έως 15.000 ευρώ και 72 δόσεις για τα μεγαλύτερα. Αυτό θα έπρεπε, λένε ακόμα και στο υπουργείο Οικονομικών, να ίσχυε ανάποδα, προκειμένου να διευκολυνθούν περισσότερο εκείνοι που έχουν μεγαλύτερο χρέος και από τους οποίους το δημόσιο αναμένει περισσότερα έσοδα.
Σε ένα σχηματικό παράδειγμα (και χωρίς να συνυπολογιστούν οι τόκοι), αν κάποιος χρωστάει 10.000 ευρώ με 100 δόσεις πληρώνει 100 ευρώ το μήνα, ενώ με 72 δόσεις θα πλήρωνε  139 ευρώ. Έχει δηλαδή μια σχετικά μεγαλύτερη ελάφρυνση κάτω των 40 ευρώ το μήνα, με τα οποία προφανώς δεν σώζεται (πλην ίσως να πληρώσει μία επίσκεψη σε σούπερ-μάρκετ ή τον λογαριασμό του κινητού του).
Αντιθέτως, αν μια επιχείρηση χρωστά πχ 600.000 ευρώ θα μπορούσε να πληρώνει 6.000 ευρώ και όχι 4.167 που προκύπτει με 72 δόσεις (πέραν των προσαυξήσεων), και έτσι με τα επιπλέον χρήματα θα μπορούσε να πλήρωνε πχ προμηθευτές ή κάποια άλλη υποχρέωση της για να μην κλείσει.
- Η εφορία μπορεί να κάνει συμψηφισμό με επιστροφές ΦΠΑ ή φόρου εισοδήματος και να τα αφαιρεί από το χρέος που έχει ρυθμιστεί.
Tμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Το αντιμνημονιακό μέτωπο απέθανε. Ζήτω το αντισυστημικό μέτωπο.

Φίλοι μας, η κατάστασή μας αυτή τη στιγμή έχει ως εξής:

1)
 Υπάρχει ένα τεράστιο δημόσιο χρέος, για το οποίο εμείς οι πολίτες δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτε. Το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να ψηφίσουμε το
κόμμα εκείνο που πιστεύουμε ότι θα διαχειριστεί το θέμα, σύμφωνα με τη θέση που πρεσβεύει ο καθένας μας.

2) Έχουμε ένα ενιαίο (και όχι εθνικό) νόμισμα, μαζί με άλλα ευρωπαϊκά κράτη, για το οποίο και πάλι εμείς οι πολίτες δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα. Το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να ψηφίσουμε αντίστοιχα κόμματα που προτείνουν μέσα ή έξω από το ευρώ, ανάλογα με τα πιστεύω μας.

3) Υπάρχουν απειλές από Τουρκία, Σκόπια και Αλβανία, για τις οποίες επίσης εμείς οι πολίτες δεν μπορούμε να κάνουν τίποτα. Το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να ψηφίσουμε το κόμμα εκείνο που πιστεύουμε ότι θα εξασφαλίσει την ειρήνη και θα προασπίσει με τον καλύτερο τρόπο τα εθνικά μας συμφέροντα.

4) Πρέπει να γίνουν αλλαγές σε όλα τα επίπεδα. Όλοι έχουμε συνειδητοποιήσει ότι δεν μπορούμε να συνεχίσουμε, έτσι όπως ήμασταν, πρέπει να αλλάξουν πολλά πράγματα. Όμως οι αλλαγές που επιβάλλονται αυτή τη στιγμή από το σύστημα, επιβάλλονται μονόπλευρα σε βάρος μόνο ημών των απλών πολιτών και όχι και σε βάρος της (βασικά υπεύθυνης) πολιτικοοικονομικής συστημικής ολιγαρχίας.

Εδώ φυσικά, όχι μόνο μπορούμε, αλλά έχουμε δικαίωμα και καθήκον να επέμβουμε με κάθε τρόπο και όχι μόνο ψηφίζοντας απλά κάποιο κόμμα από το πολιτικό σύστημα. Εδώ η κοινωνική βάση πρέπει να επέμβει, αν δεν θέλει να συνεχίσει να παραμένει στο περιθώριο, από το οποίο μόνο ζημιωμένη θα βγει. Δεν πρέπει να πληρώσουν μόνο οι απλοί άνθρωποι την κρίση, αλλά η υπεύθυνη ολιγαρχία. Το αντιμνημονιακό κομματικό μέτωπο δεν κατάφερε να επιτύχει τίποτα, ούτε είχε πειστικές εναλλακτικές λύσεις  και στην ουσία διαλύθηκε. 

Τώρα, πρέπει να ενωθούν σε ένα μέτωπο, όλες οι αντισυστημικές κινήσεις και απλοί πολίτες, πάνωστο κοινό αίτημα να γίνουν αλλαγές, όχι μόνο προς την πλευρά των πολιτών, αλλά και προς την πλευρά του ολιγαρχικού συστήματος. Εδώ πρέπει να επικεντρωθούμε, αν θέλουμε να έχουμε μέλλον. Και το μπορούμε, φτάνει να το συνειδητοποιήσουμε.

Το αντιμνημονιακό μέτωπο απέθανε. Ζήτω το αντισυστημικό μέτωπο.

Καλά ο υπαρκτός, με τον ''έρποντα'' τί γίνεται..

    
Για τον φασισμό μιλάμε.
     Οk. Βάλαμε φυλακή τους μισούς,παραπέμπουμε στην δικαιοσύνη για σύσταση συμμορίας και τους υπόλοιπους. Καλά ως εδώ.

     Με την άλλη συμμορία θα γίνει κάτιΤην γνωστή, την κυβερνητική.
    Δεύτερη απόπειρα κατάργησης της Διαύγειας μέσα σ ένα χρόνο από την κυβέρνηση.
      Η μόνη ίσως μεταρρύθμιση προς την μεριά της διαφάνειας και της ωφέλειας του πολίτη,
     ..στέκεται ''καρφί στο μάτι'' του κυβρνητικού μορφώματος.

     Αυτή η πράγματι δημοκρατική διαδικασία υπήρξε αποτέλεσμα μιάς σπάνιας έκλαμψης του θολωμένου μυαλού του Μεγάλου Ηλίθιου, που έλαβε χώρα το 2010.
     Έκτοτε αγνοείται η τύχη του (του μυαλού)
     ..αλλά δεν αγνοείται καθόλου από την οιονεί φασιστική κυβέρνηση η δυσκολία που η Δι@ύγεια προκαλεί ή μπορεί να προκαλέσει στην καταστροφική, δωσιλογική, ραγιάδικη πολιτική της.
     Εξ ου και η προσπάθεια κατάργησής της, ''νύχτα'' βεβαίως,
     ..ως υποσημείωση υποσημείωσης τροπολογίας σε άσχετα νομοσχέδια,
     ..όπως κάνουν όλοι οι καλοί λωποδύτες!

     Κι επίσης όπως κάνουν όλοι οι καλοί επαγγελματίες απατεώνες, δεν απογοητεύονται αν αποτύχουν την πρώτη φορά.
     Θα επιχειρήσουν και δεύτερη και τρίτη, μέχρι να τα καταφέρουν!
     Όταν πρόκειται για πολιτική κακουργία το μυαλό τους δουλεύει ''ξυράφι''.
     Άμα πρόκειται όμως για την ανακήρυξη καμιάς ΑΟΖ, όλο μπερδεύονται, όλο κάπου δυσκολεύονται, όλο ''κωλώνουν''!

     Θετικό για το κράτος και τους πολίτες τίποτα!
     Μόνον αρνητικά.
     Μόνο ξήλωμα και γκρέμισμα: εργασιακών δικαιωμάτων, ανθρώπινων δικαιωμάτων, δικαιωμάτων κράτους Πρόνοιας!
     Τώρα πιά δικαιώματα κατά την κυβέρνηση του αίσχους έχουν μόνον αυτοί:
     Να κατάσχουν τραπεζικούς λογαριασμούς χωρίς προειδοποίηση,
     ..να κάνει έφοδο σε σπίτια το ΣΔΟΕ χωρίς την παρουσία εισαγγελέα,
     ..να απαγορεύουν τις απεργίες,
     ..να χαρίζουν τα δάνεια στους διατεταγμένους γλύφτες τους, και στα δικά τους κόμματα!

     Όλα αυτά δεν συνιστούν βέβαια την εικόνα Δημοκρατίας.
     Συνιστούν την εικόνα ενός έρποντος, συγκεκαλυμμένου φασισμού.
     Γι αυτό και τους ενοχλεί η Δι@ύγεια!

     Αυτοί καλά παίζουν το παιχνίδι τους με την τάχα δίωξη του παραρτήματός τους.
     Εμείς, με το ''κεντρικό κατάστημα'' τί κάνουμε.. 
      

ΟΙ ΜΕΓΑΛΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΙΑΝΟΟΥΜΕΝΟΙ ΗΤΑΝ ΑΔΙΑΦΟΡΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΤΟΥΣ ;

Posted by olympiada στο Οκτωβρίου 23, 2014
«Mετά βαθυτάτης συγκινήσεως οι συγγραφείς και καλλιτέχναι της Eλλάδος απευθύνονται προς τους διανοουμένους του πεπολιτισμένου κόσμου όπως γνωστοποιήσουν εις αυτούς την τραγωδίαν χιλιάδων οικογενειών του Eλληνικού Πόντου. ξηρά, εξηκριβωμένα και αναμφισβήτητα τα γεγονότα είναι τα εξής:
Oι Tούρκοι εφόνευσαν όλους ανεξαιρέτως τους κατοίκους της πόλεως Mερζιφούντος, αφού την ελεηλάτησαν και την επυρπόλησαν. Tους προσπαθήσαντας να διασωθούν ετυφέκισαν και εθανάτωσαν καταλαβόντες τας διόδους. Mετετόπισαν όλον τον άρρενα πληθυσμόν των πόλεων Tριπόλεως, Kερασούντος, Oρδούς, Oινόης, Aμισού και Πάφρας και καθ” οδόν κατέσφαξαν τους πλείστους εξ αυτών. Έκλεισαν εντός του ναού του χωρίου Έλεζλη εν Σουλού-Tερέ 535 Έλληνας και τους κατέσφαξαν διασωθέντων μόνον τεσσάρων. Πρώτους έσφαξαν 7 Iερείς διά πελέκεως προ της θύρας του ναού. Aπηγχόνισαν εν Aμασεία 168 προκρίτους Aμισού και Πάφρας. Eβίασαν όλας ανεξαιρέτως τας γυναίκας, τας παρθένους και τα παιδία των άνω πόλεων, τας ωραιοτέρας δε παρθένους και νέους έκλεισαν εις τα χαρέμια. Πλείστα βρέφη εφόνευσαν, σφενδονίζοντες αυτά κατά των τοίχων.
Oι υπογεγραμμένοι θέτουσι τα ανωτέρω υπ” όψιν των διανοουμένων της Eυρώπης και της Aμερικής θεωρούντες ότι όχι μόνον τα γεγονότα ταύτα αλλά και η ανοχή αυτών αποτελεί πένθος της ανθρωπότητος.»
Aθήναι, 22 Nοεμβρίου 1921.
Άννινος X.,
Aυγέρης M.,
Bλαχογιάννης I.,
Bώκος Γερ.,
Γρυπάρης I.,
Δούζας A.,
Δροσίνης Γ.,
Zάχος A.,
Θεοδωροπούλου Aύρα,
Θεοτόκης K.,
Iακωβίδης Γ.,
Kαζαντζάκης N.,
Kαζαντζάκη Γαλ.,
Kαμπάνης Aρ.,
Kαμπούρογλους Δ.,
Kαρολίδης Π.,
Kόκκινος Δ.,
Kορομηλάς Γ.,
Mαλακάσης M.,
Mαλέας K.,
Mένανδρος Σ.,
Nικολούδης Θ.,
Nιρβάνας Π.,
Ξενόπουλος Γρ.,
Παλαμάς K.,
Παπαντωνίου Z.,
Παράσχος K.,
Πασαγιάννης K.,
Πολίτης Φ.,
Πωπ Γ.,
Σικελιανός Άγγ.,
Σκίπης Σ.,
Στρατήγης Γ.,
Tαγκόπουλος Δ..,
Tσοκόπουλος Γ.,
Φυλλύρας P.,
Xατζιδάκις Γ.,
Xατζόπουλος Δ.,
Xορν Π.,
Σβορώνος I.
μεθ” όλης της πικρίας μου διά την κυρίως υπό της Γαλλίας και υπό ουδενός αισθήματος ή συμφέροντος ανθρωπίνου, δικαιολογουμένην εγκατάλειψιν εις σφαγήν των Xριστιανών».

Ο Αλβανός πρέσβης έκανε… συστάσεις στα ελληνικά media!

Προκλητικός και είρων εμφανίστηκε ο Αλβανός πρέσβης στην Αθήνα Ντασνόρ Ντερβίσι, σε επιστολή – ανακοίνωση που εξέδωσε χθες με αποδέκτη την ελληνική κοινή γνώμη, στην οποία επιχειρεί να υποβαθμίσει την σημασία των αλβανικών προκλήσεων στον ποδοσφαιρικό αγώνα Σερβίας – Αλβανίας και τις επιδρομές Αλβανών εθνικιστών στο χωριό Δερβιτσάνη της Βορείου Ηπείρου που ακολούθησαν και για τις οποίες δεν αναφέρει ούτε λέξη!

Ο Αλβανός πρέσβης στην επιστολή εκφράζει την «βαθύτατη λύπη» του ιδίου και της κυβέρνησής του «για την άσχημη τροπή που πήρε ο συγκεκριμένος ποδοσφαιρικός αγώνας» (αορίστως), χωρίς να καταδικάζει ούτε το ίδιο το γεγονός ούτε τους υπαίτιους πρωταγωνιστές της πτήσης του ελικοπτέρου με τη σημαία της «Μεγάλης Αλβανίας», αλλά επικρίνοντας μόνο τις συνέπειές του.

Έτσι, ο Αλβανός διπλωμάτης αναφέρει ότι το γήπεδο μετατράπηκε «σε πολεμική αρένα με επιθέσεις και προσβολές», οι οποίες «από το πράσινο γρασίδι μεταφέρθηκαν και στα ανώτατα αξιώματα της πολιτικής»!
Χαρακτηρίζει μάλιστα τον «θυμό» των Σέρβων φιλάθλων «αρρωστημένο χουλιγκανισμό».

Στην επιστολή με ύφος εισαγγελέα(!) κατακρίνει τα ελληνικά ΜΜΕ «που έσπευσαν να γεμίσεις σελίδες με τον κίνδυνο αποσταθεροποίησης της περιοχής των Βαλκανίων από τον επικίνδυνο εθνικισμό της Μεγάλης Αλβανίας» (σ.σ. την κατονομάζει και παραθέτει και τον όρο!). 
Και δεν σταματά εδώ, αλλά αιτιολογεί τα γεγονότα ως εξής:
«Όλο αυτό, επειδή μία σημαία – χάρτης πέταξε πάνω από το γήπεδο με 50 παρόντες Αλβανούς και τις κραυγές 30.000 Σέρβων οπαδών, οι οποίοι γιουχάισαν τον εθνικό ύμνο της Αλβανίας».

Ο κ. Ντερβίσι παράλληλα εκθειάζει «τις ανώτερες ελληνικές Αρχές» και συγχαίρει την ελληνική πλευρά «για την πολύ προσεκτική τοποθέτηση του υπουργείου Εξωτερικών και του Προέδρου της χώρας», ξεχνώντας όμως ότι το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών προέβη σε διάβημα και ότι το αλβανικό ΥΠΕΞ πρόσφατα διαμαρτυρήθηκε προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια ζητώντας να αφαιρέσει από δελτίο Τύπου της Προεδρίας τον όρο «Βόρειος Ήπειρος».

Πηγή εφημ. «Δημοκρατία»

Αφού είπαν "ναι" στις περικοπές των στρατιωτικών τώρα ρωτάνε πόσα χρήματα θα πάρουν!

Image

Εκλογές “μυρίζουν” πλέον διαρκώς και οι βουλευτές αρχίζουν να θυμούνται τους στρατιωτικούς. Οι ερωτήσεις για το τιι θα κάνει η κυβέρνηση με την επιστροφή των χρημάτων που δικαιούνται με βάση την απόφαση του ΣτΕ άρχισαν να κατατίθενται.

Δεν μπορούμε βέβαια να μην παρατηρήσουμε ότι όλοι όσοι τώρα σπεύδουν να υπογράψουν τέτοιες ερωτήσεις είναι οι ίδιοι που υπέγραψαν χωρίς κανένα πρόβλημα και τις περικοπές των στρατιωτικών.

Με πρωτοβουλία της Βουλευτού Β΄ Αθηνών, Παναγιώτας (Τάνιας) Ιακωβίδου, κατατέθηκε στη Βουλή ερώτηση 13 Βουλευτών της Ν.Δ. με την οποία ζητούν από το Υπ. Οικονομικών να παρουσιάσει το πλήρες χρονοδιάγραμμα της κατά 100% υλοποίησης της απόφασης της ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας για την αποκατάσταση των αποδοχών των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας (εν ενεργεία και εν αποστρατεία)

Η ΕΡΩΤΗΣΗ ΚΑΙ ΟΙ ΥΠΟΓΡΑΦΟΝΤΕΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΕΙΝΑΙ:
ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς τον κ. Υπουργό Οικονομικών

ΘΕΜΑ: Χρονοδιάγραμμα πλήρους αποκατάστασης των αποδοχών των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας


Στο προσχέδιο του Προϋπολογισμού προβλέπονται αυξήσεις στις αποδοχές των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας (εν ενεργεία και εν αποστρατεία) σε συμμόρφωση προς την υπ’ αρ. 2192/2014 αμετάκλητη Απόφαση της Ολομελείας του Συμβουλίου της Επικρατείας, οι οποίες αντιστοιχούν στο 50% της μεγάλης μείωσης που είχαν υποστεί το 2012, ενώ, σύμφωνα με τις κυβερνητικές δηλώσεις, η καταβολή των αναδρομικών θα γίνει σταδιακά.
Παρά ταύτα, υπάρχουν σημεία που δεν έχουν διευκρινισθεί επαρκώς και προκαλούν εύλογες απορίες στους ενδιαφερόμενους, οι οποίοι εκφράζουν την ανησυχία τους για το κατά πόσο η δικαστική απόφαση θα εφαρμοστεί απολύτως, για το ακριβές χρονοδιάγραμμα της αποκατάστασης των αποδοχών τους και καταβολής των αναδρομικών, αλλά και για το εκκρεμές ζήτημα του νέου μισθολογίου, που έχει υπογραφεί από τους τρείς αρμόδιους Υπουργούς, το οποίο σε καμιά περίπτωση δεν πρέπει να εμποδίσει την πλήρη εφαρμογή της δικαστικής απόφασης.

Ερωτάται ο κ. Υπουργός Οικονομικών
1) Σε τι ποσοστό υλοποίησης της απόφασης της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας για την αποκατάσταση των αποδοχών των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας (εν ενεργεία και εν αποστρατεία) αντιστοιχούν τα αναφερόμενα στο προσχέδιο του Προϋπολογισμού ποσά;
2) Πότε ακριβώς θα αρχίσει να υλοποιείται η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, σε ποιο βάθος χρόνου θα δοθούν πλήρως τα αναδρομικά και ποιο είναι το πλήρες χρονοδιάγραμμα της κατά 100% υλοποίησης της απόφασης;
3) Πότε θα εφαρμοστεί το νέο μισθολόγιο των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας που έχει υπογραφεί από τους τρείς αρμόδιους Υπουργούς και πότε θα κατατεθεί η σχετική νομοθετική ρύθμιση;
4) Πότε σκοπεύει να καλέσει σε συνάντηση τους Προέδρους των θεσμικών ενώσεων των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας για να συζητήσουν τα θέματα αυτά;

Οι Βουλευτές

1) ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ ΙΑΚΩΒΙΔΟΥ, Β΄ΑΘΗΝΩΝ
2) ΜΑΡΙΝΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ, Ν. ΗΛΕΙΑΣ
3) ΙΟΡΔΑΝΗΣ ΤΖΑΜΤΖΗΣ, Ν. ΠΕΛΛΑΣ
4) ΑΣΗΜΙΝΑ ΣΚΟΝΔΡΑ, Ν. ΚΑΡΔΙΤΑΣ
5) ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΣΧΑΛΙΔΗΣ, Ν. ΚΑΒΑΛΑΣ
6) ΕΥΘΥΜΙΟΣ ΚΑΡΑΝΑΣΙΟΣ, Ν. ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ
7) ΤΙΜΟΛΕΩΝ ΚΟΨΑΧΕΙΛΗΣ, Ν. ΓΡΕΒΕΝΩΝ
8) ΣΠΥΡΟΣ ΤΑΛΙΑΔΟΥΡΟΣ, Ν. ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ
9) ΜΙΧΑΗΛ ΤΑΜΗΛΟΣ, Ν. ΤΡΙΚΑΛΩΝ
10) ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΟΛΛΙΑΣ, Ν. ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ
11) ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΧΡΙΣΤΟΓΙΑΝΝΗΣ, Ν. ΠΙΕΡΙΑΣ
12) ΓΕΩΡΓΙΑ ΜΠΑΤΣΑΡΑ, Ν. ΗΜΑΘΙΑΣ
13) ΚΩΣΤΑΣ ΚΟΥΚΟΔΗΜΟΣ, Ν. ΠΙΕΡΙΑΣ

On Alert
Ritschl: Αν η Ελλάδα επιτεθεί, μας τα παίρνει όλα! Διαδώστε το!



Ritschl: Αν η Ελλάδα επιτεθεί, μας τα παίρνει όλα! Διαδώστε το!Για το ελληνικό χρέος μίλησε Γερμανός καθηγητής Ιστορίας-Οικονομίας στο Spiegel σε σκληρή γλώσσα για τη Γερμανία. Ο Γερμανός καθηγητής της Ιστορίας της Οικονομίας Albrecht Ritschl (LSE) τα λέει έξω από τα δόντια για το ελληνικό χρέος στο έξαλλα ανθελληνικό Spiegel, ο δημοσιογράφος του οποίου δεν πιστεύει στα αυτιά του.
Spiegel: Κύριε Ritschl, η Γερμανική κυβέρνηση ενεργεί με ακαμψία στο θέμα της Ελλάδας, στη λογική «λεφτά θα πάρετε μόνο αν κάνετε ό,τι σας λέμε». Κρίνετε δίκαιη αυτή τη συμπεριφορά;

Ritschl: Όχι, είναι απολύτως αδικαιολόγητη. Η Γερμανία έζησε τις μεγαλύτερες χρεοκοπίες της νεότερης ιστορίας. Την σημερινή οικονομική ανεξαρτησία της και το ρόλο του «Δασκάλου της Ευρώπης» η Γερμανία τα χρωστάει… στις ΗΠΑ, οι οποίες μετά τον Α΄ αλλά και τον Β΄ Παγκόσμιο πόλεμο παραιτήθηκαν από το δικαίωμά τους για τεράστια χρηματικά ποσά. Αυτό το ξεχνούν όλοι.

Spiegel: Θα μας πείτε τι ακριβώς συνέβη τότε;

Ritschl: Η δημοκρατία της Βαϊμάρης κατόρθωσε να επιζήσει από το 1924 μέχρι το 1929 αποκλειστικά με δανεικά. Μάλιστα για τις αποζημιώσεις του Α΄ Παγκοσμίου πολέμου δανείστηκε από τις ΗΠΑ. Επρόκειτο για μια «δανειακή Πυραμίδα», η οποία κατέρρευσε με την κρίση του 1931. Τα χρήματα των δανείων των ΗΠΑ είχαν εξαφανιστεί, η ζημιά για τις ΗΠΑ ήταν τεράστια, οι συνέπειες για την παγκόσμια οικονομία καταστροφικές. Μετά τον Β΄ Παγκόσμιο πόλεμο οι ΗΠΑ φρόντισαν να μην θέσει κανείς από τους συμμάχους αξιώσεις για αποζημίωση. Εκτός από μερικές εξαιρέσεις, ματαιώθηκαν όλες οι αξιώσεις μέχρι μια μελλοντική επανένωση της Ανατολικής με τη Δυτική Γερμανία. Αυτό ήταν πολύ ζωτικό για την Γερμανία. Στην ουσία πάνω σε αυτό στηρίχθηκε το περίφημο γερμανικό μεταπολεμικό θαύμα! Παράλληλα όμως, τα θύματα της γερμανικής κατοχής όπως οι Έλληνες, ήταν αναγκασμένα να αποποιηθούν τα δικαιώματα τους για αποζημίωση.

Spiegel: Πόσο μεγάλα ήταν τότε τα ποσά από τις γερμανικές χρεοκοπίες;

Ritschl: Με βάση την οικονομική επιφάνεια που είχαν οι ΗΠΑ κατά την εποχή εκείνη, αναλογικά τα γερμανικά χρέη της δεκαετίας του ‘30 ισοδυναμούν με το κόστος της κρίσης του 2008. Αν τα συγκρίνουμε λοιπόν με τα ελληνικά χρέη, τότε, πιστέψτε, με τα χρέη της Ελλάδας είναι μηδαμινά. Σε σχέση με την οικονομική επιφάνεια της χώρας, η Γερμανία είναι ο μεγαλύτερος αμαρτωλός του 20ου αιώνα και ίσως της νεότερης οικονομικής ιστορίας.

Spiegel: Πόσες φορές έχει χρεοκοπήσει η Γερμανία;

Ritschl : Εξαρτάται πως το υπολογίζει κανείς. Τον τελευταίο αιώνα τουλάχιστον τρεις φορές. Μετά την τελευταία στάση πληρωμών στη δεκαετία του ‘30, ανακουφίστηκε η Γερμανία από τις ΗΠΑ με το γνωστό πλέον haircut, σαν να μετατρέπεις ένα afro look σε φαλάκρα. Από τότε κρατάει η χώρα την οικονομική λάμψη της. Στο ίδιο διάστημα όμως οι υπόλοιποι Ευρωπαίοι δούλευαν σαν τα σκυλιά για να σηκώσουν κεφάλι από τις καταστροφές του πολέμου και τη γερμανική κατοχή. Κι ακόμη το 1990 είχαμε επίσης μια στάση πληρωμών.

Spiegel: Είστε βέβαιος;

Ritschl: Φυσικά! Ήταν όταν ο τότε καγκελάριος Kohl αρνήθηκε να υλοποιήσει τη Συμφωνία του Λονδίνου, του 1953. Η συμφωνία έλεγε ότι οι γερμανικές πολεμικές αποζημιώσεις στην περίπτωση της επανένωσης των δύο Γερμανιών, θα πρέπει να τεθούν υπό επαναδιαπραγμάτευση. Η Γερμανία όμως πλήρωσε ελαχιστότατες αποζημιώσεις μετά το 1990, ούτε τα αναγκαστικά δάνεια που είχε συνάψει, ούτε τα έξοδα κατοχής. Η Ελλάδα είναι ένα από τα κράτη, που δεν πήραν δεκάρα. Μην κρυβόμαστε! Η Γερμανία στον 20ο αιώνα άρχισε δυο πολέμους, ο δεύτερος μάλιστα ήταν πόλεμος αφανισμού και εξολόθρευσης. Στη συνέχεια οι εχθροί της αποποιήθηκαν το δικαίωμά τους εν μέρει ή και καθολικά για αποζημιώσεις. Το περίφημο «γερμανικό θαύμα» συντελέστηκε πάνω στις πλάτες άλλων Ευρωπαίων. Αυτό δεν το ξεχνούν οι Έλληνες.

Spiegel: Αυτή τη στιγμή συζητιέται η διάσωση της Ελλάδας μέσω μιας παράτασης του χρόνου πληρωμής των κρατικών ομολόγων, δηλαδή μιας ελεγχόμενης αναπροσαρμογής των χρεών. Μπορούμε εδώ να μιλάμε για επαπειλούμενη χρεοκοπία;

Ritschl: Βεβαίως! Ακόμη κι αν ένα κράτος δεν είναι εντελώς ανίκανο να ικανοποιήσει τους πιστωτές του, μπορεί να είναι υπό χρεοκοπία. Όπως και στην περίπτωση της Γερμανίας τη δεκαετία του ’50. Είναι ψευδαίσθηση να πιστεύουμε ότι η Ελλάδα θα μπορέσει μόνη της να πληρώσει τα χρέη. Άρα είναι εξ ορισμού χρεοκοπημένη. Επιτέλους θα πρέπει να καθοριστεί, ποια χρηματικά ποσά είναι έτοιμοι οι πιστωτές να θυσιάσουν.

Spiegel: Ναι, αλλά το κράτος που πληρώνει τα περισσότερα είναι η Γερμανία.

Ritschl: Νομίζω πως έτσι θα πρέπει να γίνει. Έχουμε υπάρξει στο παρελθόν υπερβολικά ανέμελοι. Η βιομηχανική μας παραγωγή κέρδισε πολλά από τις υπέρογκες εξαγωγές. Οι ανθελληνικές θέσεις που προβάλλουν τα γερμανικά ΜΜΕ είναι πολύ επικίνδυνες. Μην ξεχνάτε ότι ζούμε μέσα σε ένα γυάλινο σπίτι: Το οικονομικό μας θαύμα έγινε δυνατό αποκλειστικά και μόνο επειδή δεν αναγκαστήκαμε να πληρώσουμε αποζημιώσεις. Οι Έλληνες γνωρίζουν πολύ καλά την εχθρική στάση των γερμανικών ΜΜΕ. Αν η διάθεση των Ελλήνων γίνει πιο επιθετική, μπορεί να αναβιώσουν οι παλιές διεκδικήσεις! Αν αρχίσει η Ελλάδα και αν ποτέ αναγκαστεί η Γερμανία να πληρώσει, τότε θα μας τα πάρουν όλα.

Spiegel: Τι προτείνετε δηλαδή να κάνουμε στο θέμα της Ελλάδας;

Ritschl: Θα έπρεπε να είμαστε ευγνώμονες και να εξυγιάνουμε την Ελλάδα με τα λεφτά μας. Αν εμείς συνεχίζουμε το παιγνίδι των ΜΜΕ, παριστάνοντας τον χοντρό Εμίλ, που καπνίζει το πούρο του και αρνείται να πληρώσει, ίσως κάποιοι μας στείλουν τους παλιούς λογαριασμούς. Οι χρεοκοπίες της Γερμανίας τα περασμένα χρόνια δείχνουν τη λύση: πρέπει τώρα να συμφωνηθεί μια μείωση του χρέους. Όποιος δάνεισε λεφτά στην Ελλάδα, πρέπει να χάσει ένα μεγάλο μέρος τους! Ξέρω πως αυτό θα ήταν καταστροφικό για τις τράπεζες, γι’ αυτό και είναι απαραίτητο ένα πρόγραμμα βοήθειας. Δυστυχώς, η λύση αυτή είναι ακριβή για τη Γερμανία, αλλά πρέπει να καταλάβουμε ότι τελικά θα πρέπει να πληρώσουμε. Μόνο έτσι θα είχε και η Ελλάδα μια ευκαιρία για μια νέα αρχή.




Πηγή:



http://news24gr.blogspot.gr/2012/01/ritschl.htm




Τσενάι: "Δεν αισθάνομαι Έλληνας. Με έβαλαν να πω τα αντίθετα όταν ήμουν μικρός"!


Τσενάι: "Δεν αισθάνομαι Έλληνας. Με έβαλαν να πω τα αντίθετα όταν ήμουν μικρός"!Έρχεται ως αρχηγός στο "Δημοκρατικό Κόμμα Αλβανοφώνων"για να διεκδικήσει τη μισή Ελλάδα!

ΣΕ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΔΗΛΩΣΕ ΠΩΣ Ο,ΤΙ ΕΙΠΕ... ΤΟΤΕ ΠΑΛΙΑ, ΔΕΝ ΤΑ ΠΙΣΤΕΥΕ, ΟΥΤΕ ΑΙΣΘΑΝΕΤΑΙ ΕΛΛΗΝΑΣ. ΤΟΝ ΒΑΛΑΝΕ ΝΑ ΤΑ ΠΕΙ...

O Οδυσσέας Τσενάι σπούδασε με χρήματα των Ελλήνων στα καλύτερα κολλέγια της Αμερικής. Φρόντισαν γι αυτό ο ΓΑΠ και ο Πάγκαλος, με τις συμβουλές του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου που έγινε και νονός του.

Για όσους ξεχνούν εύκολα, είναι ο Οδυσσέας Τσενάι, οπού το 2003 τα ΜΜΕ τον έκαναν διάσημο για τον εαν τελικά θα έπρεπε, ο τότε νεαρός Αλβανός να κρατήσει την Ελληνική σημαία στην παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου.

Θυμίζουμε πως τότε ο Θ. Πάγκαλος έκανε λόγο για ρατσιστές και ξενόφοβους Έλληνες και ζήτησε να δοθεί Ελληνική υπηκοότητα εντός 24ωρου στο νεαρό Αλβανό.

Τι κάνει όμως σήμερα ο τότε "τηλεοπτικός αστήρ" της Ελληνικής τηλεόρασης ;

Σύμφωνα με έγκυρες πηγές , το ισχυρό Aλβανικό λόμπι "επέλεξε" τον "αδικημένο" και προβεβλημένο Αλβανό μετανάστη ώς ιδανικό πρόσωπο στο οποίο θα μπορούσαν να επενδύσουν για το μέλλον.

Συγκεκριμένα η American Bank of Albania ανήκει κατά 100% στο Αλβανοαμερικανικό λόμπι και ιδρύθηκε στην πολιτεία Delaware των ΗΠΑ, το 1989, με πράξη της κυβέρνησης των ΗΠΑ για την υποστήριξη της δημοκρατίας στις χώρες της Νοτιοανατολικής Ευρώπης.

Επίσης, η ίδια τράπεζα είναι ο κύριος χρηματοδότης των μεγαλύτερων εκδόσεων (εφημερίδες, περιοδικά, βιβλία κ.λ.π.) στην αλβανική γλώσσα για τα Βαλκάνια.

Έτσι, πρωταγωνιστικό ρόλο στο συντονισμό του αλβανόφωνου στοιχείου πάντα στον κόσμο – ειδικότερα όμως όσον αφορά στα Βαλκάνια -, με την επίσημη γενική πολιτική του κράτους της Αλβανίας, έχει αναλάβει η Αλβανο-Αμερικανική Τράπεζα – η οποία λειτουργεί με τρία καταστήματα στην Ελλάδα.

Συγκεκριμένα, ο επικεφαλής του αλβανο-αμερικανικού λόμπι είναι πρώην γερουσιαστής των ΗΠΑ. Επίσης, το λόμπι των Αλβανών στις ΗΠΑ έδειξε πολύ μεγάλο ενδιαφέρον για την υπόθεση Τσενάι μετά την τηλεοπτική του προβολή.

Επέλεξαν λοιπόν το δημοφιλή προφίλ του Οδυσσέα Τσενάι ώς "επένδυση" για το μέλλον των Αλβανικών συμφερόντων στέλνοντάς τον να σπουδάσει Πολιτικές Επιστήμες στη Βοστώνη.

Έτσι προετοιμάζουν, το νέο δημοφιλή ηγέτη που θα εκπροσωπήσει τη μεγάλη παράταξη του "Δημοκρατικού Κόμματος Αλβανοφώνων" η οποία σχεδιάζεται εδώ και χρόνια με στόχο το νέο κόμμα να ισχυροποιήσει ακόμη περισσότερο ο ρόλος της Αλβανίας στα Βαλκάνια.

Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Τσενάι φοιτά στη Σχολή Ηγετών του Harvard, αφού έκανε ένα "πέρασμα" – για τα μάτια του κόσμου – από το τμήμα Φυσικής του Boston College.

Γιατί όμως επέλεξαν ένα "φτωχό μετανάστη" όπως ο Τσενάι ;

Ο πατέρας Τσενάι δεν είναι καθόλου τυχαίος αφου, εκτός από Λοχαγός των Αλβανικών Μυστικών Υπηρεσιών εκείνη την εποχή, ήταν και ένας από τους πρωταγωνιστές του μεγαλύτερου οικονομικού σκανδάλου που γνώρισε ποτέ η Αλβανία, εκείνου με τις Πυραμίδες.

Στην Ελλάδα ήρθε όχι ως φτωχός πλην τίμιος λαθρομετανάστης, αλλά για να αποφύγει τις απειλές για τη ζωή του και τη φυλακή από τις απάτες, σύμφωναμε τον αλβανικό Τύπο, που είχε διαπράξει εκεί. Και για τη διακίνηση των χρημάτων προς την Ελλάδα έκανε χρήση των Ελληνικών τραπεζικών υπηρεσιών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η οικοιγένεια Τσενάι είναι γνωστή οικογένεια Τσάμηδων από το Φίερε, περιοχή στην οποία κατέφυγαν υπό διωγμό πολλοί Τσάμηδες για τη συνεργασία που προσέφεραν κατά την διάρκεια της Κατοχής στους Γερμανούς.

O διάσημος Τσενάι

O διάσημος στην Ελλάδα Οδυσσέας Τσενάι επηρέασε μέσω της τηλεοπτικής προβολής ένα μεγάλο ποσοστό Αλβανοφώνων στην Ελλάδα που τον έκαναν σύμβολο των"καταπιεσμένων" Αλβανών.

Ιδανικό επικοινωνιακό προφίλ του πλέον δημοφιλoùs "κατατρεγμένου φτωχόπαιδου" που θα επιστρέψει ώς ηγέτης για να απονείμει δικαιοσύνη στους συμπατριώτες του.

Στο πολιτικό σκηνικό της γείτονos χώρας όλα τα πολιτικά κόμματα, μηδενός εξαιρουμένου, συμφωνούν απόλυτα με τη δημιουργία κόμματος Αλβανοφώνων στην Ελλάδα.

Όλα τα Αλβανικά κόμματα έχουν συμφωνήσει ότι ο κύριος μοχλός της οικονομικής ανάπτυξης της χώρας τους είναι τα τραπεζικά εμβάσματα των Αλβανών μεταναστών προς την πατρίδα τους, αφού η Αλβανία δεν έχει τα περιθώρια να στηριχτεί στην παραγωγή ή στις υπηρεσίες.

Γι αυτό, άλλωστε, τα ίδια τα Αλβανικά κόμματα χρηματοδοτούν ολόκληρες οικογένειες Αλβανών πολιτών με τα πρώτα έξοδα εγκατάστασής τους σε ξένες χώρες, ενθαρρύνοντας έτσι τη μετανάστευση.

Είναι γεγονός πως η Ελλάδα τα τελευταία χρόνια (ιδιαίτερα μετά το "προσκλητήριο" του τότε υπουργού εξωτερικών Α.Σαμαρά) έχει συγκεντρώσει ένα τεράστιο αριθμό Αλβανών με αποτέλεσμα ήδη στη χώρα μας να κυκλοφορούν – και μάλιστα με πολύ καλές πωλήσεις- Αλβανικές εφημερίδες καιπεριοδικά, ενώ όλες οι Ελληνικές τράπεζες έχουν προβεί στην προσθήκη Αλβανικής γλώσσας στα περισσότερα ΑΤΜ αφού οι Αλβανοί αποτελούν πια ενα επίλεκτο ποσοστό πελατών σε τραπεζικές καταθέσεις.

Τελευταία μάλιστα έχουν ξεκινήσει ήδη να κάνουν την εμφάνισή τους ιστοσελίδες επωνύμων δημοσιογράφων που περιέχουν έκδοση στα Αλβανικά για περισσότερη επισκεψιμότητα.

Υποστηρικτές στην Ελλάδα

Τη δημιουργία κόμματος Ανβανοφώνων στην Ελλάδα ενθαρρύνουν επίσης εγχώριοι πολιτικοί αλλά και οικονομικοί κύκλοι. Δημοσιογραφικά συγκροτήματα, εκδοτικοί οίκοι, μεγαλομέτοχοι Ελληνικών ιδιωτικών καναλιών, κατασκευαστές δημόσιων έργων, εμπορικά επιμελητήρια, πολιτικές οργανώσεις, μη-κυβερνητικές οργανώσεις κ.α.

Το "Δημοκρατικό Κόμμα των Αλβανοφώνων" υποστηρίζεται επίσης από εξωκοινοβουλευτικές συσπειρώσεις της Αριστεράς στην Ελλάδα, από ορισμένους Έλληνες Αλβανικής καταγωγής που έχουν διακριθεί μέσα από τα Ελληνικά media, αλλά και Αλβανούς επιχειρηματίες που ζουν και δραστηριοποιούνται στη χώρα μας.

Πρωταγωνιστικό ρόλο, επίσης, στη δημιουργία του Κόμματος των Αλβανοφώνων στην Ελλάδα θα έχει φυσικά και ο πρόεδρος του Συνδέσμου Αλβανών Μεταναστών Ταχίρ Μήτσι.

Ποιός είναι αυτός;

Ο πρόεδρος του Συνδέσμου Αλβανών Μεταναστών Ταχίρ Μήτσι, ιδιαίτερα αναγνωρίσιμος μέσα από τις εκπομπές του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου αλλά και του Νίκου Ευαγγελάτου, αλλά και πολύ γνωστός για τις κατά καιρούς εμπρηστικές του δηλώσεις σε βάρος των Ελλήνων, ας μην ξεχνάμε πως ακόμη και η αρνητική διαφήμιση, αποτελεί κι αυτή διαφημιστική προβολή.

Θυμίζουμε κάποιες δηλώσεις του, όταν ανέφερε ότι το μαρτύριο των μεταναστών στην Ελλάδα συνεχίζεται και ότι "οι Αλβανοί στην Ελλάδα είναι σκλάβοι".

Ο άνθρωπος, βέβαια, στον οποίο θα στηριχτεί η πόλιτική αυτή επιχείρηση για λογαριασμό των Αλβανοφώνων στην Ελλάδα δεν είναι άλλος από τον Οδυσσέα Τσενάι, ο οποίος θα εμφανιστεί στην Ελληνική πολιτική σκηνή την κατάλληλη ψυχολογική στιγμή, όντας και προικισμένος με όλα τα μυστικά της Πολιτικής Τέχνης από τα μεγαλύτερα σχολεία των ΗΠΑ.

Προς το παρόν όπως όλα δείχνουν το "έδαφος" προετοιμάζεται, η αλλοίωση του εκλογικού σώματος έχει σκοπό την προσέλκυση αλλοδαπών ψηφοφόρων στο ΠΑΣΟΚ, η Νέα Δημοκρατία προσφάτως συμφώνησε προκειμένου να μην ρισκάρει πολιτικά και να επωφεληθεί και αυτή από έστω από ένα μέρος των νέων ψηφοφόρων.

Ποιό απ'τα δύο μεγάλα κόμματα μπορεί όμως να εγγυηθεί πως το νέο εκλογικό σώμα ψηφοφόρων, μετά το αναφαίρετο δικαίωμα που θα αποκτήσουν, δεν θα στρέψει μαζικά την εκλογική του δύναμη σε απαιτήσεις που πολύ σύντομα θα δημιουργήσουν τις τέλειες συνθήκες για νέους "ηγέτες"!

Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ

Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ