}

19 Μαρτίου, 2016

Στους ώμους νάνων

Παντελής Σαββίδης
Η χώρα μοιάζει με καράβι ακυβέρνητο σε φουρτουνιασμένη θάλασσα, και το πλήρωμα τρέχει πανικοβλημένο να σώσει πρώτα τον εαυτό του. Δυστυχώς, την πιο δύσκολη στιγμή της μεταπολεμικής ιστορίας της, η Ελλάδα δεν έχει ηγεσία που να μπορεί να ανταποκριθεί στα αδιέξοδα που αντιμετωπίζει. Η υπάρχουσα δεν είναι ούτε καν μέτρια.

Toυρκική 5η Φάλαγγα στη Θράκη - Tο τουρκικό προξενείο στην Κομοτηνή ενεργεί ως κεντρική διοίκηση


Γράφει ο Δημήτρης Ι. Μανακανάτας

Ενώ η κυβέρνηση θεωρεί ότι με τις δύο επίσημες επισκέψεις που έκανε ο Πρωθυπουργός στην Τουρκία, τίθενται θεμέλια για εποικοδομητικό διάλογο και εξεύρεση λύσεων στο διπλωματικό τραπέζι, η ουσία είναι ότι η Άγκυρα στήνει τα πιόνια της όπως εκείνη θέλει και η ελληνική πλευρά απλά παίζει το παιχνίδι της, χωρίς να το γνωρίζει.

ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΥΠΟΒΡΥΧΙΟ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕ ΤΟ ΝΑΤΟ ΝΑ ΠΑΡΑΜΙΛΑΕΙ ΤΟΣΟ ΠΟΥ ΤΟ ΟΝΟΜΑΣΑΝ «ΥΠΟΒΡΥΧΙΟ ΦΑΝΤΑΣΜΑ»

Συγχαρητηρια απο το ΝΑΤΟ στον Ελληνα <υποβρυχια>!!!

του Λεωνίδα Μπλαβέρη


Το «υποβρύχιο-φάντασμα», "The Ghost Submarine", όπως ονόμασαν οι ΝΑΤΟϊκοί επιτελείς, το υποβρύχιο «ΠΙΠΙΝΟΣ» (S-121), Type-214AIP, κλάσεως «Παπανικολής», που συμμετείχε με επιτυχία στη μεγάλη Συμμαχική άσκηση υποβρυχίων με την
επωνυμία "Dynamic Manta 2016", επέστρεψε πριν λίγες μέρες στη βάση του στο Ναύσταθμο Σαλαμίνος, και ήδη οι πολύτιμες εμπειρίες που αποκομίστηκαν «μοιράζονται» και στους υπολοίπους, όπως γίνεται πάντα. 

Μύθοι για το Μακεδονικό.

Η πτώση του "Ολύμπου"

Γράφει ο Anaconda 

Τα μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης συμφώνησαν σε μια σειρά από εθνικώς επικίνδυνες πολιτικές:
(α) ότι μια χώρα εκτός αυτής πρέπει να επιβραβευτεί με δισεκατομμύρια ευρώ για την παράνομη διακίνηση προσφύγων και μεταναστών προς την Ένωση,

Σοβαρή πρόκληση από Τουρκία: Στέλνει το Τσεσμέ στην Άνδρο - Επιχειρεί νομιμοποίηση των αξιώσεων της υπό ΝΑΤΟϊκή ομπρέλα (φωτό)

ΔΕΣΜΕΥΟΥΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΕΝΤΟΣ ΤΩΝ ΜΟΝΙΜΩΝ ΠΕΔΙΩΝ ΒΟΛΗΣ ΨΑΘΟΥΡΑΣ ΚΑΙ ΑΝΔΡΟΥ ΤΗΣ ΠΑ

του Βασίλη Καπούλα

Aμέσως μετά την ανακοίνωση της συμφωνίας για το προσφυγικό η Τουρκία με την ΝΑVTEX 226/16 στέλνει το υδρογραφικό-ωκεανογραφικό πλοίο ÇESME (Α-599) για έρευνες από 21 Μαρτίου έως 8 Απριλίου 2016 στο Κεντρικό Αιγαίο δεσμεύοντας περιοχή που βρίσκεται εντός των μονίμων πεδίων βολής ΨΑΘΟΥΡΑΣ και ΑΝΔΡΟΥ της Πολεμικής μας Αεροπορίας.

Τυμβωρύχοι των Σκοπίων και εγχώριοι ιερόσυλοι

Νίκολα Γκρούεφσκι: Ο Ερντογάν των Σκοπίων

Για όσους «ξεχνούν» ή απλά δεν γνωρίζουν, ευχαρίστως να θυμηθούμε μαζί την ουσία της μονόπλευρης και αυθαίρετης πρόκλησης των Σκοπιανών που ονειρεύονται πως είναι οι «αυθεντικοί Μακεδόνες», όπως ακριβώς οι Τούρκοι φίλοι τους ονειρεύονται την ανασύσταση της Οθωμανικής αυτοκρατορίας.

Συντριβή αεροσκάφους Boeing 737 με 62 νεκρούς στη Ρωσία [ΦΩΤΟ + ΒΙΝΤΕΟ]



Αεροσκάφος Boeing 737 της αεροπορικής εταιρείας Flydubai του Ντουμπάι, (Flydubai Flight 981) που πραγματοποιούσε την πτήση από το Ντουμπάι των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων προς το Ροστόφ της Ρωσίας συνετρίβη τα ξημερώματα του Σαββάτου κατά την προσγείωση του στο αεροδρόμιο Rostov-on-Don στη νότια Ρωσία.

Η ΗΡΩΙΝΗ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ

Ο ρόλος της Τουρκίας που επιτρέπεται (νόμιμα) να καλλιεργείται όπιο
Εικόνα: Σάββας Καλεντερίδης
Σάββας Καλεντερίδης
Η Τουρκία είναι ανάμεσα στις χώρες που δικαιούνται να καλλιεργούν νόμιμα, με βάση τη συμφωνία που έχει υπογράψει το 1961 με τον ΟΗΕ και το πρωτόκολλο του 1972, το φυτό μήκων η υπνοφόρος, γνωστό ως όπιο. Μάλιστα, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία στην Τουρκία παράγεται το 54% της νόμιμης παγκόσμιας παραγωγής οπίου, το οποίο χρησιμοποιείται για... φαρμακευτικούς σκοπούς.

ΕΚΤΑΚΤΟ: Βομβιστής αυτοκτονίας ανατινάχθηκε μπροστά στο ελληνικό προξενείο της Κωνσταντινούπολης - [φωτό] [upd]

 ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 2 ΝΕΚΡΟΙ - ΠΟΛΛΟΙ ΟΙ ΤΡΑΥΜΑΤΙΕΣ 
Ισχυρή έκρηξη σημειώθηκε πριν από λίγα λεπτά στο κέντρο της Κωνσταντινούπολης.
 
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η έκρηξη σημειώθηκε κοντά στην πλατεία Ταξίμ, σε έναν από τους πιο εμπορικούς δρόμους στο κέντρο της πόλης, ενώ στο σημείο σπεύδουν ασθενοφόρα.

Αεροσκάφος SR-72: Το νέο υπερόπλο των ΗΠΑ που είναι έξι φορές πιο γρήγορο από τον ήχο



Η αμερικανική εταιρεία Lockheed Martin ανακοίνωσε ότι βρίσκεται κοντά στο να κάνει πραγματικότητα την ολοκλήρωση ενός στρατιωτικού αεροπλάνου που θα πετά με ταχύτητα εξαπλάσια του ήχου. Το σκάφος SR-72 θα πετά με ταχύτητα max 6, τρεις φορές πιο γρήγορα από το αλησμόνητο «Κονκόρντ», που έφθανε την ταχύτητα των max 2.

Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ

Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ