}

20 Μαΐου, 2016

Με μέτρα μόνιμα έρχεται ο (περιβόητος) κόφτης!

Στη δαγκάνα μισθοί και συντάξεις.Τι προβλέπει η τροπολογία που μπήκε στο πολυνομοσχέδιο

Ρεπορτάζ: Μάριος Ροζάκος
mrozakos@dimokratianews.gr
Σε «δούρειο ίππο» για την επιβολή μέτρων μόνιμου χαρακτήρα, δηλαδή κυρίως νέων φόρων, μπορεί να εξελιχθεί ο περιβόητος «κόφτης» δαπανών, όπως προκύπτει από τις σχετικές διατάξεις που ενσωματώθηκαν στο πολυνομοσχέδιο με τροπολογία. Παράλληλα επιβεβαιώνεται ότι στη δαγκάνα του «κόφτη» κινδυνεύουν να μπουν μισθοί, συντάξεις και επιχορηγήσεις φορέων και οργανισμών του Δημοσίου, με περικοπές οι οποίες θα κυμαίνονται συνολικά από 900.000.000 ευρώ έως 3,6 δισ. ευρώ σε ετήσια βάση την περίοδο 2017-2019.

Εθνική παρακμή και γενοκτονία

Εικόνα: Σάββας Καλεντερίδης
Σάββας Καλεντερίδης
Αποτέλεσμα εικόνας για Φίλης, ΑναγνωστοπούλουΗ Ελλάδα βαδίζει ή, για την ακρίβεια, σέρνεται στα έσχατα όρια της παρακμής. Εικόνα αυτής της παρακμής, το επίπεδο των ομιλιών υπουργών και βουλευτών της συγκυβέρνησης, και όχι μόνο, στην ειδική συνεδρίαση της Βουλής των Ελλήνων για τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου, που έγινε χθες 19 Μαΐου.

Καταρχάς, αυτό που πρέπει να προβληματίσει το σύνολο της ελληνικής κοινωνίας είναι το γεγονός ότι ανέχθηκε και ανέχεται μια κυβέρνηση που έχει στις τάξεις της αρκετούς αρνητές της Γενοκτονίας, ένας από τους οποίους είναι ο υπουργός Παιδείας, χωρίς πτυχίο ανώτατου εκπαιδευτικού ιδρύματος, Νίκος Φίλης. Από εκείνους που δεν αποκαλύπτουν δημόσια τις θέσεις τους για τη Γενοκτονία είναι η αναπληρώτρια υπουργός στο ίδιο υπουργείο, Σία Αναγνωστοπούλου, η οποία όμως εξαίρεσε τη Γενοκτονία από τα βιβλία Ιστορίας, χωρίς ποτέ να δώσει πειστικές εξηγήσεις.

ΕΠΙΘΕΣΗ ΒΛΕΠΕΙ ΓΑΛΛΟΣ ΕΙΔΙΚΟΣ Τουρκικός Πύραυλος χτύπησε το A320 της EgyptAir; Στην επέτειο των 10 χρόνων από την δολοφονία του Κώστα Ηλιάκη

Tρομοκρατική ενέργεια ή τουρκικός πύραυλος χτύπησε το Α320 της EgyptAir νοτιοανατολικά της Καρπάθου κι ενώ μας χωρίζουν 24ωρα από την επέτειο των 10 χρόνων από το δολοφονικό χτύπημα του Τούρκου πιλότου στο αεροσκάφος ου σμηναγού Κώστα Ηλιάκη; Δεν έχουν περάσει άλλωστε ελάχιστες ώρες από την προειδοποίηση της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας της Ελλάδας ότι υπάρχει αυξημένος κίνδυνο για “ατύχημα με τουρκικά μαχητικά στο Αιγαίο”.

Η διεθνοπολιτική διάσταση ενός τραγικού συμβάντος: Η πτώση του αεροπλάνου της EgyptAir

  
A file picture dated 18 November 2008 shows an airplane of Egypt's state-owned carrier, EgyptAir, landing at the airport of Dubai, United Arab Emirates.  EPA, ALI HAIDER
Του Ηλία Κουσκουβέλη*

Πέρα από την ανθρώπινη και τραγική διάσταση της πτώσης του αιγυπτιακού αεροσκάφους, υπάρχει και η διεθνοπολιτική διάσταση, με ελληνικό ενδιαφέρον, που δεν πρέπει να περάσει απαρατήρητη.
Όχι, δεν αναφέρομαι στην πιθανότητα η νέα αεροπορική καταστροφή να είναι αποτέλεσμα τρομοκρατικής δράσης.

Ο ψευτομουφτής Μέτιου Παδίνκοφ

Η διαχρονική, επεκτατική στρατηγική της σύγχρονης Τουρκίας που ονειρεύεται την ανασύσταση της οθωμανικής αυτοκρατορίας έχει στοχοποιήσει ολόκληρη την γεωγραφική περιοχή της Θράκης σκορπώντας στις εκτός Τουρκίας περιοχές εκατοντάδες «εργαζόμενους» της.

Γεωπολιτική Ανατροπή: Οι ΗΠΑ τα δίνουν όλα στους Κούρδους και «γράφουν» την Τουρκία

Γεωπολιτική Ανατροπή: Οι ΗΠΑ τα δίνουν όλα στους Κούρδους και «γράφουν» την Τουρκία
Με μια κίνηση που προκάλεσε νέο «εγκεφαλικό» στον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο Μπρετ ΜακΓκούργκ (Brett McGurk), ειδικός προεδρικός αντιπρόσωπος των ΗΠΑ στον Διεθνή Συνασπισμό που μάχεται ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος, επισκέφτηκε την πόλη Κόμπανι στο συριακό Κουρδιστάν (Ροζάβα).

Βρέθηκαν συντρίμμια του αεροπλάνου της Egyptair κοντά στην Κάρπαθο

Βρέθηκαν συντρίμμια του αεροπλάνου της Egyptair κοντά στην Κάρπαθο

«Με βάση τα στοιχεία που είχαμε μέχρι τις 9 το βράδυ τα αντικείμενα που βρέθηκαν στην θαλάσσια περιοχή δεν ταυτοποιήθηκαν ότι είναι συντρίμμια αεροσκάφους» δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος της Επιτροπής Διερεύνησης Ατυχημάτων και Ασφάλειας Πτήσεων Αθ.Μπίνης.

Μάλιστα, σύμφωνα με τον ίδιο, «το ένα αντικείμενο είναι ξύλινο και το άλλο δεν πρόκειται για σωσίβιο, επομένως δεν ανταποκρίνονται σε συντρίμμια αεροσκάφους».

Πλοία στο Αιγαίο στέλνουν οι Αμερικανοί

Πλοία στο Αιγαίο στέλνουν οι Αμερικανοί

RSS
Οι Ηνωμένες Πολιτείες αναμένεται να στείλουν πλοία στο Αιγαίο ώστε να ενισχύσουν τη νατοϊκή επιχείρηση που συνδράμει στην αποτροπή των προσφυγικών ροών. Αυτό ανακοίνωσε σε συνέντευξη Τύπου από την έδρα του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες ο Τζον Κέρι ο οποίος συμμετέχει στη Σύνοδο των υπουργών Εξωτερικών της Συμμαχίας.

ΑΦΙΕΡΩΜΑ!!Ένα από τα πιο συγκλονιστικά ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ της Γενοκτονίας των Ποντίων! Η κόλαση στον Άγιο Γεώργιο τον Πάτλαμα!!

genoktoniaΈχουμε διαβάσει σχεδόν όλα τα ντοκουμέντα της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου. Το παρακάτω, αξίζει να διαβαστεί από όλους. Δείχνει μία ακόμα «εφεύρεση αφαίρεσης ανθρώπινων ζωών» από τους τούρκους. Το αίμα που χύθηκε στον Πόντο, ζητά μέχρι και σήμερα δικαίωση! Και η δικαίωση θα έρθει για όλη την ανθρωπότητα, όταν δε θα επιτρέψουμε να ξανασυμβούν τέτοιες φρικτές καταστάσεις… Η ιστορική μνήμη, δεν πρέπει να μεταβληθεί σε ανάμνηση!

Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ

Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ