}

19 Ιανουαρίου, 2016

ΕΚΤΑΚΤΟ: Νεκροί και αιχμάλωτοι Τούρκοι αξιωματικοί και στρατιώτες σε ενέδρα των ρωσικών ειδικών δυνάμεων στην Συρία (φωτό-vid)

ΜΑΖΙΚΑ ΟΙ ΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΕΜΠΛΕΚΟΝΤΑΙ ΣΕ ΜΑΧΕΣ ΣΤΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΤΗΣ ΣΥΡΙΑΣ
του Βασίλη Καπούλα

Η ρωσική στρατιωτική διοίκηση της Συρίας έστειλε 250 μέλη ειδικών δυνάμεων στο αεροδρόμιο του Qamishli και εγκαταστάθηκαν στην βάση Tarteb στην Hasaka κοντά στα τουρκικά σύνορα, αποτρέποντας την είσοδο μιας τουρκικής μηχανοκίνητης ομάδας, ενώ πλέον η ρωσο-τουρκική αντιπαράθεση στα τουρκοσυριακά σύνορα, αλλά και στο εσωτερικό της Συρίας, που έχει αναπτυχθεί ένα τουρκικό Μηχανοκίνητο Σύνταγμα, λαμβάνει τον χαρακτήρα της ανοικτής σύγκρουσης.

Καιρός: Η μισή Ελλάδα με χιόνι, από το Σάββατο και στην Αττική

Καιρός: Η μισή Ελλάδα με χιόνι, από το Σάββατο ξανά στην Αττική
Πηγή: EUROKINISSI/ΜΟΤΙΟΝΤΕΜ/ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ
Πάγωσαν τα θερμόμετρα σε όλη τη χώρα καθώς οι θερμοκρασίες κυμαίνονται στις περισσότερες περιοχές υπό του μηδέν.Σε ορισμένες περιοχές στα βόρεια της χώρας, μάλιστα, η θερμοκρασία έχει φτάσει ακόμη και στους -11oC. Οι χιονοπτώσεις θα συνεχιστούν και αύριο στα βόρεια της χώρας ενώ η κακοκαιρία αναμένεται να φτάσει στην Αττική τα ξημερώματα του Σαββάτου.

Τα όνειρα της Τουρκίας γίνονται εφιάλτες!!!!


FILE PHOTO: A Kurdish protester kicks a tear gas canister as clashes with Turkish police erupted during a protest against the Turkish Government's ongoing security operations in the east of Turkey, in Diyarbakir, Turkey, 22 December 2015. Turkey has committed some ten thousand police officers backed by troops and tanks in ongoing operations against the Kurdistan Workers Party (PKK) in the country's mainly Kurdish south east, enforcing curfews in major towns and claiming to have killed some 110 fighters in the most recent operation in the last six days. Protests against the crackdown have taken place in Istanbul and Diyarbakir, which have been met with tear gas and rubber bullets from Turkish police. EPA, STR


Του Σωτήρη Δημόπουλου

Τις τελευταίες ημέρες, στα πολεμικά μέτωπα της Συρίας παρατηρούνται ραγδαίες μεταβολές. Γίνεται φανερό και στους πλέον δύσπιστους ότι τόσο ο στρατός του Άσαντ όσο και οι δυνάμεις των Κούρδων, με την καθοριστική αρωγή των ρωσικών βομβαρδισμών, προωθούνται αποφασιστικά εις βάρος των διαφόρων αντικαθεστωτικών ομάδων και του Ισλαμικού Κράτους.

Οι μαυροφορεμένοι κι η πικρή αλήθεια του ομφάλιου λώρου - ΑΘΑΝΑΤΟΙ!!

Γιώργος Καλλινίκου

Έξι μικρά κασόνια. Σκεπασμένα με μία ελληνική και μία κυπριακή σημαία το καθένα. Μέσα λίγα οστά. Και έξι γιγάντιες ψυχές. Σώματα δεν υπάρχουν. Ούτε καρδιά ούτε μυαλό. Τα έλιωσε η προδοσία. Τα εξαφάνισε ο χρόνος. Όχι, όμως, και τις ψυχές. Αυτές δεν τις αγγίζει τίποτα. Ιδίως οι ψυχές των ηρώων είναι σαν τους αετούς. Πετούν ψηλά, περήφανες, με ανοικτά τα φτερά. Πάνω από τον τόπο της προδοσίας, το αετίσιο μάτι τους παρακολουθούσε τόσες δεκαετίες τον εξευτελισμό του τόπου, των ηγετών, των ανθρώπων…

Άρθρο για τον πατέρα του αναιδέστατου και κυνικού προέδρου της Νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ

Κώστας Τσαούσης 
Κάποτε ήταν ένας δημοσιογράφος…

Κάποτε ήταν ένας δημοσιογράφος. Το «κάποτε» τοποθετείται στο μακρινό 1989 – την σημαδιακή εκείνη χρονιά που έπεσε το Τείχος του Βερολίνου. Εκείνη ακριβώς τη χρονιά ο δημοσιογράφος –με καταγωγή από την εξωκοινοβουλευτική Αριστερά και μάλιστα το κινεζόφιλο κομμάτι της και με πολύχρονη θητεία στα φοιτητικά αμφιθέατρα της μεταπολίτευσης ως εκπρόσωπος της παράταξης του στο Κεντρικό Συμβούλιο της ΕΦΕΕ – έπιασε δουλειά σε μια πρωινή εφημερίδα, μια εφημερίδα «όργανο του αστισμού» όπως θα έλεγαν και οι παλιοί του σύντροφοι. Μάλιστα, η πρόσληψη του αφορούσε την στελέχωση ενός νέου ενθέτου που αφορούσε την οικονομία, την αγορά και τις επιχειρήσεις. Το οικονομικό ένθετο σε χρώμα σομον – παρέπεμπε στις εκδόσεις των βρετανικών εφημερίδων- είχε ανέλπιστη επιτυχία και κατάφερε να «εγκαθιδρυθεί» ως έγκυρη έκφραση των ηγετικών ελίτ της οικονομίας και της αγοράς. Εν ολίγοις, ένα όργανο του συστήματος όπως θα έλεγαν και οι νεαροί του ΣΥΡΙΖΑ.

ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΑΛΛΟΙ ΠΗΓΑΙΝΑΝ ΓΟΝΥΠΕΤΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΗΝ ΕΥΝΟΙΑ ΤΟΥ ΡΑΪΧ, Ο ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΕ ΤΑ ΕΘΝΙΚΑ ΔΙΚΑΙΑ ΟΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΣΕ ΕΝΑΝ ΕΛΛΗΝΑ ΗΓΕΤΗ.

Παυλόπουλος σε Μέρκελ: Ευρώπη ειναι οι άνθρωποι και όχι το νόμισμα!

 Όχι σε κοινές περιπολίες με Τουρκία, πρέπει να γίνει ελάφρυνση του χρέους!

«Υπέρτατη αξία της Ευρώπης δεν είναι το νόμισμα αλλά ο άνθρωπος»
τόνισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, μετά την συνάντηση που είχε νωρίτερα απόψε με την Καγκελάριο Άγγελα Μέρκελ.
Ο κ. Παυλόπουλος τόνισε ότι μετά την ολοκλήρωση της αξιολόγησης του προγράμματος, θα πρέπει να προχωρήσει άμεσα η συζήτηση για την ελάφρυνση του χρέους, ενώ σε ό,τι αφορά την φύλαξη των εξωτερικών συνόρων της ΕΕ, αναγνώρισε την ανάγκη συνεργασίας με τους εταίρους και την Frontex, ωστόσο απέκλεισε το ενδεχόμενο κοινών περιπολιών της ελληνικής και της τουρκικής ακτοφυλακής.

Τὰ παιδάκια τοῦ σωλήνα καὶ ἡ… Μπουμπουλίνα

Γράφει ὁ Δημ. Νατσιός 
Δάσκαλος, Κιλκίς 

«Ἄχ, τὰ παιδάκια τοῦ σωλήνα
ποτὲ δὲν βγήκατε ταξίδι
ἐκεῖ ποὺ ζοῦσε ἡ Μπουμπουλίνα
Ὕδρα, Ψαρὰ καὶ Γαλαξίδι»
Νίκ. Γκάτσος

Μεγάλη πνευματικὴ φυσιογνωμία, ὁ Γιάννης Βλαχογιάννης (1867-1945), κολοσσιαία ἡ προσφορά του στὴν νεοελληνικὴ ἱστορία, ἰδίως τοῦ Εἰκοσιένα.

Φωστήρες Κολοπετινίτσας

Γράφει ο Γιώργος Μαλούχος 

Συμπαθής, λίαν σοβαρός άνθρωπος ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, μιλώντας χθες για τις τράπεζες είπε ότι αν συγκρίνει κανείς το τι γινόταν με τις διοικήσεις τους και τη σχέση τους με το κράτος πριν από το 2010 και το τι γίνεται σήμερα θα είναι σα να συγκρίνει τη Μπάγερν Μονάχου με έναν (υποθετικό)… Φωστήρα Κολοπετινίτσας.

Ένας κομματικός γιάπης...

Των Γιώργου Ρακκά, Γιάννη Ξένου και Κωνσταντή Σεβρή  

Το είδαμε κι αυτό… Εκπρόσωπος της νεολαίας του κυβερνώντος κόμματος να επικαλείται την… αγωνιστική ιστορία των γιαγιάδων και των παππούδων του, καθώς και τις δικές του εμπειρίες στις κοινωνικές κινητοποιήσεις της δεκαετίας του 2000, για να δικαιολογήσει τον διορισμό των συγγενών του σε κρατικές θέσεις.

Γεγονός η 9μηνη άδεια ανατροφής σε στρατιωτικούς με άνεργες συζύγους

Γεγονός η 9μηνη άδεια ανατροφής σε στρατιωτικούς με άνεργες συζύγουςΜε απόφαση τροποποιήση προηγούμενης απόφασης του ΥΠΕΘΑ, σχετικά με τις δικαιούμενες άδειες των στρατιωτικών προβλέπεται ότι χορηγείται πλέον άδεια ανατροφής τέκνου και στους στρατιωτικούς με άνεργες συζύγους.

Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ

Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ