}

07 Μαΐου, 2015

Η συγκλονιστική ομιλία του Πάνου Καμμένου στην έναρξη της πρώτης ΜΟΜΑ


Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, συνοδευόμενος από τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ Στρατηγό Μιχαήλ Κωσταράκο και τον Αρχηγό ΓΕΣ Αντιστράτηγο Βασίλειο Τελλίδη, παρέστη στην τελετή ενεργοποίησης λειτουργίας της Διακλαδικής Διοίκησης Κατασκευής Έργων Ειδικού Σκοπού «Δεινοκράτης» (πρώην ΜΟΜΑ), με επιχειρησιακό τίτλο ΔΙΔΕΡΓΩΝ, που πραγματοποιήθηκε στην έδρα της Σχολής Μηχανικού στο Λουτράκι.

Η ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΜΕ ΤΙΣ ΨΗΦΟΥΣ ΠΟΤΑΜΙΟΥ ΚΑΙ ΠΑΣΟΚ Πρώτη δοκιμασία της κυβέρνησης συνεργασίας: Ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει τζαμί, οι ΑΝΕΛ το απορρίπτουν


Η πρώτη σοβαρή δοκιμασία της κυβέρνησης βρίσκεται προ των "πυλών" καθώς ο ΣΥΡΙΖΑ φέρνει την τροπολογία με την οποία θα ανεγερθεί τζαμί στο Βοτανικό, ενώ οι ΑΝΕΛ θα την καταψηφίσουν, όπως άλλωστε και έχουν δεσμευθεί προεκλογικά.
Δυστυχώς, η τροπολογία αναμένεται να περάσει καθώς θα τη ψηφίσουν ΠΑΣΟΚ και ΠΟΤΑΜΙ, ίσως και το ΚΚΕ. Θα είναι η πρώτη φορά που οι κυβερνητικοί εταίροι θα δοκιμάσουν τις αντοχές τους και τις ανοχές τους.

Ταξίαρχος του ΓΕΕΘΑ μας "βάζει τα γυαλιά"! Ομιλία κεραυνός για διαφάνεια και εξοπλισμούς


Image

Ένας ταξίαρχος του ΓΕΕΘΑ με μία ομιλία του μας βάζει όλους στη θέση μας για το θέμα των εξοπλισμών και της επιδιωκώμενης διαφάνειας. Πολιτικούς -πρώτα απ΄ όλους- στρατιωτικούς αλλά και δημοσιογράφους . Όλα όσα πραγματικά συνέβησαν και κυρίως συμβαίνουν στον χώρο των εξοπλισμών περιγράφονται με
απόλυτη σαφήνεια στην ομιλία του ταξίαρχου Βασίλη Γαρμπή, Διευθυντή Διεύθυνσης Αμυντικού Σχεδιασμού -Προγραμματισμού του ΓΕΕΘΑ. Η ομιλία έγινε στο συνέδριο EXPOSEC DEFENSEWORLD και αποτέλεσε ευχάριστη έκπληξη . Όλοι  αναμέναμε μια “ξύλινη” ομιλία.

Περί μνήμης, περί δικαιοσύνης...


Γράφει ο Κώστας Μαντατοφόρος 

Οι μέρες περνάνε, τα χρόνια περάσανε, και η μνήμη φυσιολογικά εξασθενεί.

Περίεργο πράγμα η μνήμη. Λένε ότι είναι η άμυνα του ψυχισμού του ανθρώπου.
Κι αυτό γιατί τείνει να διαγράψει ή να θαμπώσει τις κακές αναμνήσεις και να διατηρήσει φρέσκες τις καλές.
Έτσι βαστιέται ο άνθρωπος, και δεν τρελαίνεται από το αρνητικό συναισθηματικό φορτίο της ζωής.
Έτσι και οι μνήμες της παιδικής μας ηλικίας, και κάθε τι παλιού, είναι γλυκιές.

ΕΓΚΥΡΕΣ ΠΗΓΕΣ...: Στο βαθύ παρασκήνιο της Πολιτικής σήμερα

Στο βαθύ παρασκήνιο της Πολιτικής σήμερα, η δίκη του Ακη Τσοχαντζόπουλου, οι ευνοϊκές τροπολογίες της Βαλαβάνη που μυρίζουν εκλογές, όσα δεν άφησε ο Σημίτης στα Γενικά Αρχεία του κράτους κ.α.
  • Επειδή δεν είμαι απολύτως σίγουρος, δεν ανεβάζω πολύ την πληροφορία. Ωστόσο διάφορες ευνοϊκές τροπολογίες της αναπληρώτριας υπουργού Οικονομικών Νάντιας Βαλαβάνη για αγρότες, ιδιοκτήτες ακινήτων που νοικιάζουν και ελεύθερους επαγγελματίες μού μυρίζουν εκλογές. Αν, μάλιστα, συνδυάσετε αυτές τις πληροφορίες με τη live μετάδοση των εργασιών της εξεταστικής επιτροπής και τη μεταφορά και άλλων διαθέσιμων οργανισμών στην Τράπεζα της Ελλάδος, σχηματίζετε μια ρεαλιστική εικόνα.

ΤΙ ΦΕΡΝΕΙ ο ενιαίος ΦΠΑ

Θα ακριβύνουν οι λογαριασμοί σούπερ μάρκετ, ρεύματος, νερού, εισιτήρια λεωφορείων, θεάτρων, επισκευές και ιατρικές εξετάσεις
Η ενοποίηση του ΦΠΑ στα επίπεδα του 15% ή του 16% (που επιδιώκει η κυβέρνηση) ή του 18% (που ζητούν οι δανειστές) συνεπάγεται αύξηση της επιβάρυνσης σε ό,τι φορολογείται σήμερα με ΦΠΑ 13%, δηλαδή υπηρεσίες και προϊόντα εστίασης, λογαριασμοί ηλεκτρικού ρεύματος, ύδρευσης και φυσικού αερίου, εισιτήρια μέσων μαζικής μεταφοράς, κόμιστρα ταξί, ιατρική και νοσοκομειακή περίθαλψη κ.ά.

Η πείνα δεν αντέχεται

Αποτέλεσμα εικόνας για Συσσίτιο εικόνες

Οι πολίτες  απολαμβάνουν μια φαινομενική ελευθερία. Η χώρα μας είναι (στα χαρτιά) ανεξάρτητη και κυρίαρχη. Επισήμως οι χώρες της Ευρωπαϊκής Ενωσης και εκείνες που συμμετέχουν στο ΝΑΤΟ είναι σύμμαχοί μας και εταίροι. Το κράτος υποτίθεται ότι εισπράττει φόρους για να δαπανά τα αντίστοιχα κονδύλια σε κοινωφελείς σκοπούς και για να εξασφαλίζει την επιβίωση του έθνους στο μέλλον. 

Σφοδρή επίθεση του επίτιμου Α/ΓΕΣ Φ.Φράγκου κατά Σ.Θεοδωράκη για πολιτική εθνικής υπονόμευσης στη Θράκη


Σφοδρές αντιδράσεις προκαλεί η πρωτοφανής για πρόεδρο Κοινοβουλευτικού κόμματος ανθελληνική παρέμβαση του Σταύρου Θεοδωράκη για την περιφορά του Επιταφίου στον Εχίνο. Στις φωνές που αντέδρασαν έντονα προστέθηκε και αυτή του επίτιμου αρχηγού ΓΕΣ, Φραγκούλη Φράγκου, ο οποίος ούτε λίγο ούτε πολύ μίλησε για πολιτική εθνικής υπονόμευσης στη Θράκη, την οποία με τα λεγόμενά του εξυπηρετεί και ο πρόεδρος του Ποταμιού.  

Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ

Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ