}

21 Μαρτίου, 2015

Μπορεί η Θράκη «να πάρει φωτιά»;

Ενώ η Ελλάδα ζει το μεγαλύτερο δράμα της σύγχρονης ιστορίας της και απειλείται έμμεσα ή άμεσα με πτώχευση, περαιτέρω μείωση της εθνικής της κυριαρχίας, αλλά και από «εξωγενείς» γειτονικούς παράγοντες που κινούνται στο απειλητικό πνεύμα των συμφερόντων των δανειστών, «φίλων», «εταίρων» και «συμμάχων», η Ελληνική Θράκη βιώνει με ακόμη μεγαλύτερη ένταση (και επαπειλούμενες επιπτώσεις) την «πολιορκία» της από τους τουρκικούς μηχανισμούς που έχει δημιουργήσει και εξαπλώσει το τουρκικό προξενείο της Κομοτηνής, μέσα στα πλαίσια της τουρκικής εξωτερικής πολιτικής που παραβιάζοντας τη Συνθήκη της Λοζάνης (πότε τήρησε η Τουρκία κάποια συνθήκη που υπέγραψε;) προσπαθεί να πείσει την Διεθνή Κοινότητα ότι στην Ελλάδα και δη στην Ελληνική Θράκη, ζούνε τούρκοι πολίτες, τους οποίους τουρκικοί μηχανισμοί (μυστικές υπηρεσίες) εκπαιδεύουν και οργανώνουν για... οποιαδήποτε ενέργεια...!

Η αξιοποίηση ενεργειακών πόρων και οι συμμαχίες

Εικόνα: Σάββας Καλεντερίδης
Σάββας Καλεντερίδης
Πριν από λίγες μέρες αντιπροσωπία της αμερικανικής εταιρίας Noble Energy συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη και τον αρμόδιο υπουργό Ενέργειας. Το θέμα της συνάντησης ήταν η επόμενη φάση, δηλαδή η φάση της εκμετάλλευσης του κοιτάσματος «Αφροδίτη», που βρίσκεται στο Οικόπεδο 12 της κυπριακής ΑΟΖ.
Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, η αμερικανική εταιρία αναμένεται τις ερχόμενες ημέρες να ανακοινώσει 
επίσημα αφενός μεν ότι το κοίτασμα είναι εκμεταλλεύσιμο και αφετέρου την πρόταση της εκμετάλλευσης και εννοούμε τον τρόπο που θα διοχετεύεται στους αγοραστές το φυσικό αέριο που θα εξορύσσεται από το κοίτασμα «Αφροδίτη».

Οι Γερμανοί τώρα επιτίθενται για να λιώσουν τον Τσίπρα.

Του Γιώργου Δελαστίκ
Χάχανα στο γερμανικό κοινοβούλιο. Αγορεύει η καγκελάριος Ανγκελα Μέρκελ. Πληροφορεί τους Γερμανούς βουλευτές ότι κάλεσε τη Δευτέρα στο Βερολίνο τον Ελληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα για να παρουσιάσουν λεπτομερειακά τις θέσεις τους. «Ισως και να συζητήσουμε!» προσθέτει χλευαστικά η καγκελάριος της Γερμανίας, χαμογελώντας με νόημα. Εκεί ξεσπούν σε γέλια πολλοί Γερμανοί βουλευτές.

Προκλητικό δημοσίευμα του Spiegel για την Ελλάδα.

Στο εξώφυλο του περιοδικού η μονταρισμένη φωτογραφία αξιωματικών της ναζιστικής γερμανίας καμαρώνουν στην Ακροπολη μαζί με την Αγκελα Μέρκελ.
proklitiko-dimosieuma-tou-spiegel-gia-tin-ellada
Στην εισαγωγή του σχετικού κομματιού γίνεται λόγος για τον «αδύναμο ηγεμόνα» και ακολουθεί μια πρώτη γεύση για το δημοσίευμα: «Ναζιστικές γελοιογραφίες, πολεμικές αναλογίες και συζήτηση για τις επανορθώσεις στην κόντρα της Ελλάδας με τη Γερμανία και το παρελθόν. Το πρόβλημα είναι ότι επανέρχεται η γερμανική ανωτερότητα;

Συγκλονιστική ανακοίνωση από το Χαμόγελο του Παιδιού: Ο Πρωθυπουργός πέταξε σε οικονομική θέση και λίγο μετά…

…το πρωθυπουργικό αεροπλάνο έσωσε την ζωή ενός παιδιού!!

Είναι πραγματικά συγκλονιστική η ανακοινωση της οργάνωσης.
Επειδή ο Αλέξης αποφάσισε να πετάξει με την πτήση της γραμμής, το πρωθυπουργικό αεροσκάφος ηταν διαθέσιμο και ενεργοποιήθηκε άμεσα για να σωθεί το παιδί…
«Το Χαμόγελο του Παιδιού» σε συνεργασία με το Γραφείο του Πρωθυπουργού, το Ε.Κ.Α.Β και τους γιατρούς του Νοσοκομείου Αγλαΐας Κυριακού ένωσαν τις δυνάμεις τους προκειμένου να γίνει η επείγουσα διακομιδή της μικρής Δέσποινας από την Αθήνα στο Ανόβερο της Γερμανίας.

Που (;) κρύβονται οι Ελληνες κροίσοι

ΕΥΕΡΓΕΤΕΣ ΑΓΝΟΟΥΝΤΑΙ
Δεν θα μπορούσαν είκοσι μεγιστάνες να συγκεντρώσουν 200.000.000 ευρώ για την επισιτιστική κρίση;
Αποτέλεσμα εικόνας για σκουπίδια εικόνες
Του
Ι.Ν. Φιλιππάκη
ΑKOYME τις τελευταίες μέρες     ατέρμονες συζητήσεις και συνεχείς διαξιφισμούς για τον περίφημο νόμο που αφορά την «επισιτιστική κρίση».   Το βασικό επιχείρημα αυτών που επέκριναν τον χρόνο (μόνο;) ψήφισής του ήταν η οικονομική επιβάρυνση    που θα προκαλέσει η έγκριση που έλαβε την Τετάρτη μετά τα μεσάνυχτα από     τη Βουλή! Διατυμπανίζουν ότι αποτελεί μονομερή ενέργεια (sic) και άρα   πρωτοβουλία επικίνδυνη να δυναμητίσει τη διαπραγμάτευση, στο μέσον της οποίας βρίσκεται η χώρα.

Εύσημα από Καραμανλή σε Τσίπρα για τη στάση του στη Σύνοδο Κορυφής. "Έκανε ότι δεν έκαναν οι άλλοι"



Ο Κώστας Καραμανλής, σε συνομιλίες που είχε με συνεργάτες του, επισημαίνει ότι «ο μικρός έκανε ό,τι δεν έκαναν οι άλλοι».
Σύμφωνα με πληροφορίες του Newsbomb.gr ο κ. Καραμανλής, εκτιμά, πολύ σημαντικό, ότι ο Αλέξης Τσίπρας έφερε στο κέντρο του ενδιαφέροντος και της διαπραγμάτευσης τη δεινή ανθρωπιστική κρίση που μαστίζει τη χώρα μας και μάλιστα πέτυχε μέσω της διαπραγμάτευσης να δοθεί «πακέτο βοήθειας» για την αντιμετώπισή της.

Σκληρές αερομαχίες σε Ικαρία και Α. Ευστράτιο: Εμπλοκές F-16 της Π.Α. με τουρκικά μαχητικά - Επιχείρηση προστασίας CN-235 κατέστρωσαν οι Τούρκοι


38 ΠΑΡΑΒΙΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΟΣ ΑΡΙΘΜΟΣ ΟΠΛΙΣΜΕΝΩΝ ΤΟΥΡΚΙΚΩΝ ΜΑΧΗΤΙΚΩΝ
Σε νέες προκλήσεις προχώρησε σήμερα η τουρκική Αεροπορία σε ένα επιθετικό κρεσέντο το οποίο ξεκίνησε από εχθές και συνεχίστηκε μέχρι και σήμερα.
Έτσι ενώ εχθές η τουρκική Αεροπορία πραγματοποίησε αριθμό ρεκόρ παραβιάσεων για μια ημέρα, 65 παραβιάσεις και 7 παραβάσεις, τη σκυτάλη σήμερα το πρωί πήρε το τουρκικό Ναυτικό με την τουρκική πυραυλάκατο TCG Ρ 345  POYRAZ κλάσης Rüzgar (πρώην γερμανική κλάσης Lürssen εξοπλισμένη με βλήματα Harpoon) εισήλθε στα Εθνικά Χωρικά Ύδατα ανατολικά από το Αγαθονήσι.

Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ

Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ