}

08 Φεβρουαρίου, 2015

Οι προγραμματικές δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα στην Βουλή

Τηλεοπτικός Σταθμός της Βουλής των Ελλήνων

Συνεχής μετάδοση του προγράμματος διαδικτυακής τηλεόρασης της Βουλής των Ελλήνων

ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΚΡΑΤΟΣ "ΜΠΑΤΑΧΤΣΗΣ" ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ Πόρισμα-βόμβα: "Η Γερμανία χρωστάει στην Ελλάδα 300 δισ. ευρώ σε αποζημιώσεις" - Ολόκληρο το ελληνικό χρέος! (vid)

Όλο το χρέος της χώρας χρωστάει η Γερμανία στην Ελλάδα που έχει το θράσος να της κουνάει το "δάχτυλο" καθώς το ύψος αποζημιώσεων και κατοχικού δανείου φτάνει τα 300 δισ.ευρώ!
Εάν αναλογιστεί κανείς ότι το χρέος της χώρας είναι 340 δισ. ευρώ μιλάμε για μια σχεδόν ολική διαγραφή του. Έχει βάση λοιπόν η ελληνική απαίτηση για διαγραφή του χρέους και καιρός είναι να καταλάβουν στις Βρυξέλλες ότι το εννοούμε.

Ιγνατίου: Το ερώτημα είναι πώς διώχνεις την τρόικα χωρίς συνέπειες . Το σημερινό άρθρο του Μιχάλη Ιγνατίου στο “Έθνος της Κυριακής”:


Ιγνατίου: Το ερώτημα είναι πώς διώχνεις την τρόικα χωρίς συνέπειες

Αδιαμφισβήτητα, η Γερμανία είναι η πιο ισχυρή χώρα της Ευρώπης. Αντίθετα η χώρα μας είναι η πλέον αδύνατη. Μελετώντας τους αριθμούς εύκολα ο καθείς αντιλαμβάνεται ότι ακόμα και η μικρή πτωχευμένη Κύπρος, οικονομικά και σε ποσοστό πληθυσμού, βρίσκεται πάνω από την Ελλάδα.

ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ: Αυτό είναι το κατοχικό δάνειο που πήραν οι Γερμανοί. Μαρτυρίες και ντοκουμέντα από τη μεγάλη λεηλασία της Ελληνικής οικονομίας (βίντεο)

vlcsnap-2015-02-06-01h15m37s37
Την περίοδο του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, η Ελλάδα αντιστάθηκε με γενναιότητα κατά του κατακτητή και ρίχτηκε στην μάχη με πάθος παρά τις μικρές της δυνάμεις.

Η χώρα δεν διέθετε ισχυρή πολεμική μηχανή και η θέση της στον ευρωπαϊκό χάρτη ήταν ιδιαίτερα εύθραυστη λόγω της προβληματικής οικονομίας της, καθώς λίγα χρόνια πριν (1932) είχε πτωχεύσει για δεύτερη φορά στην ιστορία της.

H άγνωστη έκθεση της UBS που αλλάζει το σκηνικό: "Θα έρθουν σε συμφωνία Ελλάδα και δανειστές γιατί ...ΤΙ ΛΕΕΙ Η ΕΚΘΕΣΗ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΙ ΟΤΙ Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ"

Ως "βέβαιη" και "αναπόφευκτη" χαρακτηρίζει την "συμφωνία-γέφυρα" Ελλάδος και δανειστών έκθεση της ελβετικής τράπεζας UBS η οποία σπάνα πέφτει έξω στις αναλύσεις της και οι εκθέσεις της οποίας τις περιόδους που όλοι οι αμερικανικοί οίκοι προέβλεπαν έξοδο από το ευρώ διακρίνονταν για την επιμονή τους στο γεγονός ότι η Ελλάδα δεν πρόκειται να βγει από την ευρωζώνη, κάτι στο οποίο επιβεβαιώθηκαν.

Η "ανίκητη" Γερμανία που όμως πάντα χάνει! Τι δείχνει η "αυτοκαταστροφική" της ιστορία!!


Image

Πολλές φορές κατά την διάρκεια του “ελληνικού δράματος” που ονομάζουμε κρίση, το αδιέξοδο έμοιαζε αναπόφευκτο. Και πάντα αποδιδόταν στις “γερμανικές εμμονές”.  Αρκετές φορές το Βερολίνο δέχτηκε τις “φιλικές συμβουλές” των ΗΠΑ που παρά τα προβλήματά τους παραμένουν η μοναδική υπερδύναμη στον
πλανήτη. Πρόσφατα ο ίδιος ο Ομπάμα ανέλαβε τον ρόλο του συμβουλάτορα. Ποτέ η γερμανική κυβέρνηση και άρχουσα τάξη δεν άκουσε και η “κώφωσή” της αποδιδόταν σ΄ όσους γνωρίζουν την Γερμανία από μέσα σ΄ αυτές τις αυτοκαταστροφικές τελικά εμμονές της. Κοιτώντας το παρελθόν δεν είναι δύσκολο να το πιστέψεις.

Αυτή είναι η Γερμανία…Ο ρόλος των ανδρείκελων και της ΕΕ (φωτο+βίντεο)

γερμανια
Σκέφτηκα να φτιάξω ένα κείμενο, που θα περιέχει μόνο τίτλους άρθρων και εικόνων, με κάποια συνοχή μεταξύ τους. Μια σύγχρονη ιστορική αναδρομή, που αναδεικνύει, καταδεικνύει και καταγγέλλει τη στάση της Γερμανίας και των εταίρων.

Θα πάρουμε λοιπόν μαζί, μια μικρή-πικρή…γεύση, του τι εστί Ομοσπονδιακή Δημοκρατία -εδώ γελάμε- Γερμανίας, για τον ρόλο των ανδρείκελων αυτής, καθώς και το ρόλο της…Ευρωπαϊκής…Ένωσης.

Οι συμφωνίες πρέπει να τηρούνται, αρκεί...

«Οι συμφωνίες πρέπει να τηρούνται». Αρκεί να είναι δίκαιες, αμοιβαία επωφελείς και η τήρησή τους να είναι εφικτή. Σε οποιαδήποτε άλλη περίπτωση, οι συμφωνίες είναι καταδικασμένες να καταρρεύσουν προκαλώντας καταστροφές…
Η ιστορία υπενθυμίζει ότι υπάρχουν καλές (επωφελείς) και κακές συμφωνίες, συμφωνίες που τηρήθηκαν (μέχρι τελικής πτώσης) και άλλες που στον δρόμο άλλαξαν προσφέροντας διεξόδους και νέες προοπτικές.

Κύριε Σόιμπλε η πόρτα σας… μπάζει κι έχει οσμή αίματος!

Μια χώρα που διεκδικεί ηγετικό ρόλο στην Ευρώπη δεν αρκεί νάχει οικονομική ευρωστία. Απαιτείται και ένα ηθικό πλεονέκτημα. Και τι σημαίνει μια χώρα νάχει ηθικό πλεονέκτημα το γνωρίζουν καλά οι Γερμανοί διανοούμενοι που έχουν μελετήσει καλά την ελληνική Γραμματεία. Πάμε λοιπόν:

Η οικονομική ευρωστία της Γερμανίας στηρίζεται σήμερα σε κολοσσούς της παγκόσμιας οικονομίας που είναι θεμελιωμένοι σε αίμα ανθρώπινο. Έχουμε και λέμε:

Ο «πόλεμος» των 20 ημερών: Η Ελλάδα με το πιστόλι στον κρόταφο

Δεν έχει προηγούμενο στην ιστορία της Ευρώπης αυτή η απίστευτη πίεση που υφίσταται η Ελλάδα από εταίρους, θεσμικούς παράγοντες και διεθνείς οίκους προκειμένου να αποδεχθεί ένα νέο μνημόνιο.

Σύμφωνα με την Ημερησία, μέσα σε μόλις 10 ημέρες η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ βρέθηκε αντιμέτωπη με ολόκληρη την Ευρώπη, κυρίως δε με τις πολιτικές ηγεσίες των χωρών – μελών της Ευρωζώνης.

Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ

Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ