}

08 Ιουνίου, 2015

ΤΟΛΜΗΣΤΕ! Η πρόταση για φορολόγηση στα εμβάσματα εξωτερικού, εφαρμόζεται ήδη στην Ισλανδία.

Πριν απο λίγο γράψαμε ότι η Ισλανδία βάζει πλέον φόρο σε όποιον βγάζει τα χρήματα του από την χώρα.
Είναι λοιπόν καιρός για την κυβέρνηση να εφαρμόσει την πρόταση του Ολυμπία για ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΗ φορολογηση των εμβασμάτων εξωτερικού, όπως το έχουμε γράψει εδώ και μήνες: ΤΟΛΜΗΣΤΕ! Αναδρομική φορολόγηση 26% στα εμβάσματα εξωτερικού.
Δίνοντας περίοδο χάριτος ενός μήνα, ώστε η φορολόγηση να γίνει βάσει ισοζυγίου.

Ρήγμα στην άμυνα της Θράκης;

Η αμυντική διάταξη της Ελλάδας απέναντι στην Τουρκία, θεωρείται από πολλούς ως επαρκής, τόσο στα νησιά (όπου ενδεχομένως να υπάρξει κίνδυνος για κάποια ελεγχόμενο θερμό επεισόδιο σε κάποιες βραχονησίδες), όσο και στον Έβρο, ο οποίος θεωρείται αδιαπέραστος, πλην του περίφημου «τριεθνούς τριγώνου» (η υποστήριξη του ελληνικού πυροβολικού

Μαύρο...

Γράφει ο Κώστας Μαντατοφόρος 
Απειλούν λέει οι εργολάβοι -απατεώνες -μηντιάρχες ότι θα ''ρίξουν μαύρο'' στα κανάλια τους,για να μάθει η κυβέρνηση να τους ζητάει όσα χρωστάνε, να περιορίζει τα δανεικά κι αγύριστα δάνειά τους,   που   τελικά χρεώνονται στους πολίτες και να δρομολογεί   διαγωνισμό για 3 με 4 το πολύ άδειες τηλεοπτικού περιεχομένου!

DIW: "Θα γίνει διαγραφή του ελληνικού χρέους - Η απόφαση θα είναι πολιτική"

ΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΤΑ 240 ΔΙΣ. ΕΥΡΩ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ "ΒΟΗΘΕΙΑΣ" ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ ΓΙΑ ΑΠΟΠΛΗΡΩΜΗ ΤΟΚΩΝ ΚΑΙ OΦΕΙΛΩΝ!

Ότι θα υπάρξει διαγραφή του ελληνικού χρέους αλλά και ότι έχει ήδη χρησιμοποιηθεί για να πληρωθεί περισσότερη από τη μισή (!) υποτιθέμενη οικονομική "βοήθεια" των 240 δισ.ευρώ που "δόθηκε" (υποχρεώθηκε να λάβει) η Ελλάδα από τους δανειστές αναφέρει σε συνέντευξή του ο επικεφαλής του γερμανικού Ινστιτούτου Οικονομικών Μελετών (DIW), Μάρτσελ Φράτσερ, εκ των σημαντικότερων οικονομολόγων στη Γερμανία και με μεγάλη επιρροή στο Βερολίνο. 

Επιμένοντας σε αντίσταση !!! Γ. Δελαστίκ


 Αμφιβολία δεν υπάρχει καμία - τα μέτρα εξοντωτικής λιτότητας που απαιτούν οι Γερμανοί (τυπικά οι δανειστές) από την κυβέρνηση Τσίπρα είναι εντελώς απαράδεκτα. Ορθώς έπραξε ο πρωθυπουργός που τα απέρριψε ασυζητητί.

Αποκάλυψη - βόμβα: Θα έσωζαν την Ελλάδα το 2009 χωρίς το ΔΝΤ - Το σχέδιο που δόθηκε στην Αθήνα και η άρνηση Παπανδρέου.


Στοιχεία για μια μυστική συνάντηση που είχε γίνει τον Νοέμβριο του 2009 στο Λουξεμβούργο, με τρεις Ευρωπαίους αξιωματούχους -μεταξύ αυτών, τον Γιούνκερ- αλλά και τον τότε υπουργό Οικονομικών, Γιώργο Παπακωνσταντίνου, και τον τότε διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος, Γιώργο Προβόπουλο φέρνει στο φως ο Μιχάλης Ιγνατίου.

Frankfurter Allgemeine:Η Μέρκελ θέλει να βοηθήσει την Ελλάδα


Η Γερμανίδα καγκελάριος Μέρκελ θέλει να σώσει τον Έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, εκτιμά σε άρθρο της η Frankfurter Allgemeine, στο οποίο περιγράφεται η καλή σχέση μεταξύ των δύο ηγετών και οι προσπάθειες της Γερμανίας να βοηθήσει την Ελλάδα.
Τους τελευταίους μήνες, επισημαίνει η εφημερίδα, Μέρκελ και Τσίπρας έχουν αναπτύξει μια εγκάρδια σχέση, παρά τις

Απλά μαθήματα διαχείρισης κρίσεων

Του Σάββα Καλεντερίδη

Αναμένοντας τα αποτελέσματα της… διαπραγμάτευσης που υποτίθεται ότι κάνει τους τελευταίους τέσσερις μήνες η κυβέρνηση με τους δανειστές, θα επιχειρήσουμε να κάνουμε μια ανασκόπηση των όσων έλαβαν χώρα αυτό το διάστημα.
Κατ’ αρχάς, όταν ξεκινάς μια διαπραγμάτευση, έχεις σαφές σχέδιο για το ποιος είναι ο στόχος σου και το πώς θα τον πετύχεις.

"Είναι η γεωπολιτική ηλίθιοι"! Οι ΗΠΑ πιέζουν οι Ευρωπαίοι καταλαβαίνουν;


Image


“Είναι ο καπιταλισμός ηλίθιε” ,είναι ο τίτλος του βιβλίου που έχει γράψει ο συνάδελφος Νίκος Μπογιόπουλος αναλύοντας τα αδιέξοδα του καπιταλιστικού συστήματος στο οποίο δεν πιστεύει. Αυτοί οι ίδιοι καπιταλιστές μέσω των κύριων εκφραστών τους των αμερικανών ,προσπαθούν εδώ και μήνες να πείσουν να πείσουν τους ευρωπαίους “συναδέλφους” τους ότι για την περίπτωση της Ελλάδας εκτός όλων των άλλων και ίσως πάνω από όλα … “είναι η γεωπολιτική ηλίθιοι”!

Ο κλήρος πέφτει στον γενναίο

Του Tom Papatolis 

Χθες πέρασα αρκετές ώρες στο τουίτερ. Με 17.000+ followers, διαθέτω στατιστικό δείγμα κατά πολύ μεγαλύτερο από σχεδόν κάθε εταιρεία δημοσκοπήσεων.

Ας πάρουμε τα πράγματα με τη σειρά. Η Ελλάδα είναι χώρα 11 εκ κατοίκων περίπου. Το χρέος της χώρας 320 δις και αυξάνεται κάθε δευτερόλεπτο που περνάει.

Δείτε τι πρότεινε η Αυστρία! Όταν θέλουν βρίσκουν λύσεις.

Μετά από τέσσερις μήνες σκληρών διαπραγματεύσεων και καθώς οι εταίροι συνεχίζουν να πιέζουν με παράλογες απαιτήσεις ο Αυστριακός Καγκελάριος Βέρνερ Φάιμαν  με δήλωσή του αποδεικνύει με τον πλέον αναμφισβήτητο τρόπο ότι η λύση είναι καθαρά θέμα πολιτικής βούλησης και όχι απλά αριθμών.Πόσο πιο πρόδηλο να γίνει το γεγονός ότι μας εκβιάζουν απροκάλυπτα;

Προς ΕΥΠ: Υπηρετήστε την πατρίδα σας και όχι την παρτίδα τους

Αυτή μου η επιστολή, ίσως πικράνει πολλούς, αλλά είναι αναγκαίο κακό. Πριν 6 περίπου χρόνια, είχα στείλει ένα ανάλογο μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στην ΕΥΠ, το οποίο πέρασε στα… “υπ’ όψιν”.
Σήμερα όμως οι καιροί έχουν αλλάξει και όπως είναι λογικό, αλλάζει και το ύφος της επιστολής. Θέλησα να γίνει “ανοικτή”, ώστε να μην μπορεί κανείς να πει “δεν ήξερα”.

Μήπως οι δανειστές... προβάρουν εκλογές;

Είτε έχουν αποφασίσει να ρίξουν στα βράχια τον Τσίπρα και να εκβιάσουν τον επόμενο είτε θέλουν να τον τελειώσουν πολιτικά

Χάνει τις εκλογές ο Ερντογάν - Ποιά θα είναι η επόμενη ημέρα στην Τουρκία;

Κέρδισε τη μάχη και έχασε τον πόλεμο; 

"Βόμβα" έτοιμη να εκραγεί η Τουρκία του Ερντογάν που βλέπει τα όνειρά του να σβήνουν  

Οι εκλογές στην Τουρκία, όπως διαμορφώνεται μέχρι στιγμής το αποτέλεσμα (εάν δεν υπάρξει κάποια συντριπτική και μη φυσιολογική ανατροπή),

Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ

Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ