}

10 Απριλίου, 2015

ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ - ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ!!!

Αποτέλεσμα εικόνας για kalo pasxa pictures

ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΣΕ ΟΛΟΥΣ "ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ-ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ" ΕΙΘΕ Η ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΣΩΤΗΡΟΣ ΧΡΙΣΤΟΥ ΝΑ ΦΕΡΕΙ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗ ΚΑΙ 
ΤΗΝ ΕΛΠΙΔΑ ΣΤΙΣ ΚΑΡΔΙΕΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΤΑΣΗ ΚΑΙ ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΔΟΚΙΜΑΖΟΜΕΝΗ ΠΑΤΡΙΔΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΑ!!!

Περί εξωτερικής πολιτικής, γεωπολιτικού προσανατολισμού της χώρας και πατριωτισμού

Του Σάββα Καλεντερίδη
 
Η θέση που κατέχει η Κύπρος και η Ελλάδα στη γεωπολιτική σκακιέρα, είναι πράγματι μεγάλης και διαχρονικής αξίας. Αυτή η αξία ήταν που έκανε   τις τρεις Μεγάλες Δυνάμεις, από τα πρώτα στάδια εκδήλωσης της επανάστασης του 1821, να αρχίσουν   να δείχνουν ενδιαφέρον για την πορεία των εξελίξεων. Το ενδιαφέρον της κάθε μιας από αυτές, της Μεγάλης Βρετανίας, της Γαλλίας και της Ρωσίας, εκδηλωνόταν αναλόγως με τα συμφέροντα που είχαν στον ελληνικό χώρο.

Καλή Ανάσταση... μετά από ατελείωτες εβδομάδες Παθών!

Tου Θεόδωρου Χ. Νικητάκη 

Ο Αριστοτέλης δίδασκε στον Αλέξανδρο ότι: «… οι σημαντικοί άνθρωποι δίνουν σημασία σε πράγματα που στους απλούς ανθρώπους φαίνονται ασήμαντα…». Η λαϊκή σοφία επιβεβαιώνει το Μεγάλο Σταγειρίτη υποστηρίζοντας ότι: «… ο διάβολος κρύβεται πάντα στις λεπτομέρειες…».

2,5 εκατ. λαθρομετανάστες έτοιμοι να περάσουν από την Τουρκία στην Ελλάδα!

Η Ελλάδα αντιμέτωπη με μία ιδιότυπη και λίαν επικίνδυνη εισβολή 

Τρομακτικές διαστάσεις λαμβάνει για την Ευρωπαϊκή Ένωση, κυρίως όμως για την Ελλάδα η ανεξέλεγκτη πλέον ροή παρανόμων μεταναστών, κυρίως από την σπαρασσόμενη από τον εμφύλιο Συρία. Το πρόβλημα για την Ελλάδα είναι τεράστιο, ενώ τα νησιά έχουν μετατραπεί σε «αποθήκες ψυχών», μια κατάσταση που δημιουργεί προβληματισμό ευρύτερο και στο επίπεδο της εθνικής ασφάλειας. Παράλληλα, αντιδρά και ο Δήμος Αθηναίων που δέχεται το ολοένα και αυξανόμενο βάρος στο κέντρο της πόλης, με το επιχείρημα ότι παντού αντιμετωπίζεται περιφερειακά, όχι στο κέντρο…

Νέα μάχη στο ΣτΕ! (για μισθούς και αναδρομικά)



Στόχος η πλήρης αποκατάσταση των αποδοχών των στελεχών των Εν. Δυνάμεων και των Σωμ. Ασφαλείας σύμφωνα με την απόφαση της ολομέλειας
Από την περασμένη Παρασκευή βρίσκεται σε εξέλιξη στο Συμβούλιο της Επικρατείας μία δεύτερη «μάχη», που θα κρίνει, ως φαίνεται, και τον πόλεμο για την αποκατάσταση των μισθών και των συντάξεων των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας.

Η σφαγή νεαρών αποφοίτων της Σχολής Αστυνομίας απ΄τους ελασίτες το Πάσχα του 1944

 Το Πάσχα του 1944 στην κατοχική Ελλάδα σημαδεύτηκε απ΄την οριστική διάλυση του 5/42 Συντάγματος του Ψαρρού και την σφαγή του τελευταίου και πολλών αντρών του την ίδια και την επόμενη μέρα.
 Δεν ήταν όμως το μόνο μαζικό έγκλημα που διέπραξαν οι κομμουνιστές εκείνες τις γιορτινές μέρες.

Aπόστρατος της Αεροπορίας έκλεβε καύσιμα από αγωγό της Π.Α


Τροπολογία για κατ΄οίκον περιορισμό αντί κράτησης συγγενών κατηγορομένων

Ο 49χρονος απόστρατος της Αεροπορίας στη Θήβα δεν μπόρεσε να αντισταθεί στο μαύρο χρυσό, που περνούσε κάτω από την αυλή του και «έβαλε χέρι» στον υπόγειο αγωγό της Πολεμικής Αεροπορίας!
Τρύπησε έτσι τον αγωγό που διέρχεται υπόγεια από την αυλή του σπιτιού του στην Αλίαρτο και είχε εξασφαλίσει τουλάχιστον από τον περασμένο Ιούνιο ...τζάμπα θέρμανση!

ΑΠΟΜΟΝΩΜΕΝΗ ΚΑΙ ΕΚΝΕΥΡΙΣΜΕΝΗ Η ΑΓΚΥΡΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΦΙΑΛΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΕΝΟΣ «ΕΛΛΗΝΟΡΩΣΙΚΟΥ ΤΟΞΟΥ» «Κρύος ιδρώτας» στην Τουρκία από την προοπτική δημιουργίας άξονα Ρωσίας, Ελλάδας, Κύπρου και Αιγύπτου




Έντονες ανησυχίες ενεργειακές αλλά και ασφάλειας έχουν προκαλέσει τα αποτελέσματα της  επίσκεψης του Έλληνα πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στη Ρωσία.
Αιτία οι δηλώσεις κατά τη διάρκεια της κοινής συνέντευξη Τύπου με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμιρ Πούτιν αναφορικά με την αναβάθμιση του ρόλου της Ελλάδας σε γεωπολιτικό και ενεργειακό επίπεδο.

Μεγάλη Παρασκευή: Η ζωή εν τάφω... - Τα έθιμα σε όλη την Ελλάδα


Η Μεγάλη Παρασκευή είναι μέρα απόλυτου πένθους για όλη την Χριστιανοσύνη, απόλυτης αργίας και νηστείας, η μέρα που γίνεται η κορύφωση του Θείου Δράματος, όπου κορυφώνονται τα Πάθη του Χριστού και γίνεται η σταύρωση του Χριστού το ξημέρωμα τις ίδιας μέρας.

Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ

Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ