}

08 Οκτωβρίου, 2014

Το CNN ξεγράφει Τουρκία και Ερντογάν - Παρουσίασε τον χάρτη του Κουρδιστάν - Δικαίωση Πατροκοσμά;



Eίναι εμφανές ότι οι ΗΠΑ έχουν Τουρκία και Ρ.Τ.Ερντογάν ξεγραμμένους, καθώς στην Ουάσιγκτον δεν τους αρέσουν οι δυνατοί αντίπαλοι και ακόμα περισσότερο οι δυνατοί σύμμαχοι.
Έτσι το CNΝ  παρουσίασε χάρτη του Κουρδιστάν και φυσικά ενοούμε και του Κουρδιστάν που "κόβει" και τουρκικές περιοχές. Η Τουρκία παραμεγάλωσε ως μέγεθος και στην Ανατολική Ακτή σκέφτονται πως θα την "κοντύνουν". Βέβαια και η Ανατολική Ακτή δεν είναι τόσο ισχυρή όσο νομίζει, αλλά αυτοί το πιστέυουν και θα το προσπαθήσουν, όπως το πίστευαν και εναντίον της Ρωσίας του Β.Πούτιν. Γενικά αν κάποιος το δει χωρίς παρωπίδες, όλοι δουλέυουν για να επιβεβαιώσουν τον Πατροκοσμά.
 "Οί Τούρκοι θά φύγουν, αλλά θά ξανάρθουν πάλι καί θά φθάσουν ώς τά Εξαμίλια. Στό τέλος θά τούς διώξουν είς τήν Κόκκινη Μηλιά. Από τούς Τούρκους τό 1/3 θά σκοτωθή, τό άλλο τρίτο θά βαπτισθή καί μονάχα τό 1/3 θά πάη στήν Κόκκινη Μηλιά".
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Πρέπει να αναρωτηθούμε, αν τελικά είμαστε ικανοί εμείς οι πολίτες να ασκήσουμε εξουσία, όπως επιβάλει η πραγματική δημοκρατία, ή αν αντιθέτως είναι ικανοί μόνο οι πολιτικοί μας αντιπρόσωποι;

Ε
πειδή πολλοί θα θεωρήσουν αστείο το ερώτημα και αυτονόητη την απάντηση, τότε:
Αν είμαστε ικανοί, γιατί δεν το ανατρέπουμε αυτό το πράγμα που υπάρχει για να πάρουμε εμείς την εξουσία; Απόλυτο δικαίωμα ημών των πολιτών δεν είναι η άσκηση της εξουσίας;

Επομένως: Είτε, παρότι είμαστε ικανοί, εντούτοις δεν είναι στα ενδιαφέροντά μας να ασκήσουμε προσωπικά εξουσία και προτιμούμε να το κάνουν αυτό για μας οι αντιπρόσωποί μας. Είτε πράγματι είμαστε ανίκανοι, όχι μόνο να ασκήσουμε εξουσία, αλλά ακόμα και να αλλάξουμε αυτό το σύστημα που μας έχουν επιβάλει.

Εκτός και αν περιμένουμε από τους εξουσιαστές να μας το κάνουν δώρο αυτό το δικαίωμά μας και μετά να δείξουμε την ικανότητά μας!!!

Η αλήθεια βέβαια είναι διαφορετική. Ο λαός μόνος του δεν μπορεί να συντονιστεί και να δράσει. Χρειάζεται ηγεσία που θα τον ενώσει και θα τον οδηγήσει στις αλλαγές. Σαμαράς και Βενιζέλος δεν ήταν φυσικά αυτοί οι ηγέτες. Είναι άραγε αυτός ο Τσίπρας ή πάμε γι'  άλλα;


Ερώτηση προς τον Ζαν Κλοντ Γιούνκερ απηύθυνε ο αντιπρόεδρος του ευρωκοινοβουλίου και ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης, με αφορμή τις πληροφορίες ότι ο Β. Σόιμπλε δεν συναινεί στην αξιοποίηση πόρων του Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM) που προτείνει ο πρόεδρος της Κομισιόν.

«Διαθέτει ο εκάστοτε γερμανός υπουργός Οικονομικών δικαίωμα βέτο
στον ESM;» ρωτά ο κ. Παπαδημούλης.

Συγκεκριμένα, ο Δ. Παπαδημούλης στην ερώτησή του, μνημονεύει δημοσίευμα του περιοδικού «Der Spiegel» σύμφωνα με το οποίο ο γερμανός Υπουργός Οικονομικών, κ. Σόϊμπλε, «απορρίπτει με κατηγορηματικό τρόπο την πρόταση που κατέθεσε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, κ.Γιούνκερ, για την χρήση 100 δισ. ευρώ που λιμνάζουν στον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας (ESM), ως εγγυήσεων προς την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων για τη χρηματοδότηση επενδύσεων», φτάνοντας μάλιστα στο σημείο να καυτηριάσει παρόμοιες σκέψεις για χρηματοδότηση επενδύσεων στην Ευρώπη, λέγοντας ότι «μερικοί χάνουν τον ύπνο τους, όταν γνωρίζουν πως κάπου παραπέρα υπάρχουν αναξιοποίητα χρήματα».

Καταλήγοντας στην ερώτησή του ο Έλληνας ευρωβουλευτής, αφού ζητά από τον Πρόεδρο της Κομισιόν να σχολιάσει «τη διαφαινόμενη άρνηση της Γερμανικής Κυβέρνησης να συναινέσει στην αξιοποίηση των αδρανών κεφαλαίων του ESM προς όφελος των επενδύσεων, της ανάπτυξης και της δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας» και να τον ενημερώσει κατά πόσο «διαθέτει η Επιτροπή εναλλακτικό σχέδιο για την εξεύρεση των απαραίτητων πόρων για την ενίσχυση των επενδύσεων στην ΕΕ», ρωτά τον κ. Γιούνκερ εάν ο εκάστοτε γερμανός υπουργός Οικονομικών διαθέτει δικαίωμα βέτο στα πλαίσια του ESM και της αξιοποίησης των κεφαλαίων του.


Πηγή:  tanea.gr

Ολη η ληστρικη φοροεπιδρομη του μνημονιου σε μια εικονα

Posted by olympia spyr στο Οκτωβρίου 8, 2014
ΦΟΡΟΙ ΑΕΠ ΜΝΗΜΟΝΙΟ

Δείτε τι έχει συμβεί από το 2010 και μετά. Εξαιρετικό γράφημα.

Όπου η κόκκινη στήλη αγγίζει ή ξεπερνά το μέγεθος του ΑΕΠ (μπλε) τότε μιλάμε για φοροεπιδρομή που οδηγεί σε ύφεση και απώλεια θέσεων εργασίας.


Η σωτηρία της Ελλάδος

Η ιστορία, η τιμωρία και τα «λάθη»

Γράφει ο Γεώργιος Εμ. Δημητράκης

Συνταρακτικές είναι οι αποκαλύψεις των τελευταίων μηνών πού κάνουν την γύρο του κόσμου για την συμπεριφορά του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (IWF) και μερικών υπευθύνων της Ευρωπαϊκής Ένωσης απέναντι της Ελλάδος μετά το ξέσπασμα της κρίσης χρέους των κρατών, την οποία όμως φορτώθηκε εξολοκλήρου η ατυχής Πατρίδα μας. Είναι σίγουρο ότι θα ακολουθήσουν και νέες άλλες αποκαλύψεις που θα προκύψουν από την σύγκρουση μεταξύ των ελεεινών και κατάπτυστων πρωταγωνιστών και υπευθύνων για την σκληρή τιμωρία της Ελλάδος. Τα συμπεράσματα των αποκαλύψεων θα φέρουν εις την επιφάνεια, με ιδιαίτερη και εντονότερη διάσταση, όχι μόνο την κρίση χρέους των χωρών, ως είναι γνωστόν, αλλά ταυτόχρονα και την κρίση της ηθικής και την κατάπτωση και τον εκφυλισμό όλων εκείνων οι οποίοι διαχειρίζονται τις τύχες Κρατών και δισεκατομμυρίων ανθρώπων.

Ευτυχώς υπάρχει η έννοια και η πολύτιμη σημασία της Ιστορίας η οποία όχι μόνον διδάσκει τους ανθρώπους, αλλά παράλληλα φέρνει εις την μνήμη γεγονότα, συμπεριφορές και λάθη κρατών και κυβερνήσεων που συνθέτουν και διαμορφώνουν τον μωσαϊκό χάρτη του πλανήτη μας. Αυτά τώρα ως όπλα και επιχειρήματα οφείλουμε ως Λαός και κοινωνία να προτάξουμε για να υπερασπίσουμε την Πατρίδα μας.

Είναι γνωστόν ότι κατά την διάρκεια των τελευταίων 35 χρόνων η χώρα μας, με ευθύνη κυρίως των κυβερνώντων και του πολιτικού συστήματος εξουσίας, έκανε τεράστια λάθη. Λάθη όμως οικονομικής χροιάς, τα οποία για να είμαστε αντικειμενικοί, ζημίωσαν εις το ελάχιστον τις οικονομίες άλλων χωρών. Όμως, λόγω της κακής διαχείρισης των τεραστίων δανείων από τις δικές μας κυβερνήσεις, ζημίωσαν σε μεγάλη έκταση τον δικό μας Λαό.

Με το ξέσπασμα της κρίσης το έτος 2008 κλήθηκε να πληρώσει ο Ελληνικός Λαός τα λάθη των κυβερνήσεων του. Αλλά παράλληλα και τα λάθη που έκαναν οι ιθύνοντες των Βρυξελλών, μερικές Ευρωπαϊκές Κυβερνήσεις οι οποίες πρωτοστατούν εις την ευρωπαϊκή πολιτική, και οι οποίες γνώριζαν τις ατασθαλίες των Ελληνικών Κυβερνήσεων εις την διαχείριση των κοινοτικών κονδυλίων. Παράλληλα και τα λάθη Ευρωπαϊκών Τραπεζών οι οποίες δάνειζαν αφειδώς τις σπάταλες Ελληνικές Κυβερνήσεις με την αγορά ομολόγων αξίας δεκάδων δισεκατομμυρίων Ευρώ του ήδη καταχρεωμένου Ελληνικού Δημοσίου.

Με το ξέσπασμα της κρίσης χρέους της Ελλάδος, όλοι οι διεθνείς αναλυτές και οικονομικοί παράγοντες ήσαν της γνώμης, ότι το τεράστιο χρέος της Πατρίδας μας, δεν είναι σε καμία περίπτωση βιώσιμο, και ότι πρέπει να γίνει ένα μεγάλο κούρεμα. Ώστε να διασωθεί η Ευρωζώνη από την μετάδοση της κρίσης σε αυτήν, αλλά και παράλληλα ως ντόμινο η παγκόσμια οικονομία. Την άποψη αυτή στήριζε τότε και ο πολύ έμπειρος Γενικός Διευθυντής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Dominique Strauss-Kahn, εις το οποίο συμμετέχουν 186 χώρες, και εις την κορυφή του Διοικητικού Συμβουλίου του οποίου, με ισχυρή παρουσία, συμμετέχει και μία ομάδα των ισχυρών οικονομιών της Ευρωζώνης π.χ. της Γερμανίας, Γαλλίας, Ολλανδίας, Αυστρίας κ.α.

Όμως κατά την κρίσιμη περίοδο του έτους 2010, προς μεγάλη έκπληξη των διεθνών παραγόντων, η Γερμανία και η Γαλλία, αρνήθηκαν με πείσμα την διαγραφή π.χ. κούρεμα μεγάλου μέρους του χρέους της Ελλάδος. Ως γνωστόν μετά την άρνησή των, κατά την διάρκεια των επόμενων 12 μηνών οι Τράπεζες της Γαλλίας και Γερμανίας φρόντισαν να ξεφορτωθούνε τα ομόλογα του Ελληνικού Δημοσίου, αξίας πλέον των 90 δισεκατομμυρίων Ευρώ. Τα οποία έσπευσαν να αγοράσουν σε χαμηλότερες τιμές οι Ελληνικές και οι Κυπριακές Τράπεζες και τα μεγάλα Ασφαλιστικά Ταμεία, ίσως κατόπιν προτροπής Αξιωματούχων του Ελληνικού Κράτους το οποίο, ως γνωστόν, συμμετέχει εις τα Διοικητικά Συμβούλια των.

Όμως προς επίτευξη αυτού του σατανικού σχεδίου το Παρίσι και το Βερολίνο φρόντισαν εξ αρχής να ξεφορτωθούνε τον Strauss-Kahn, ο οποίος επέμενε εις το κούρεμα του χρέους της Ελλάδος και ταυτόχρονα μετά βεβαιότητας θα κέρδιζε τις εκλογές για την Προεδρία της Γαλλίας. Η εξευτελιστική και η τόσο ταπεινωτική αποκαθήλωση του Strauss-Kahn, του εμπειρότατου, ισχυρότατου αλλά επικίνδυνου αντιπάλου της Γερμανίας και του τότε Γάλλου Προέδρου Σαρκοζί, ο οποίος αποκαλείτο διεθνώς, αλλά και εντός της Γαλλίας, το σκυλάκι της Μέρκελ και «Πρόεδρος Μερκεζί» , δεν έγινε, ως πιστεύεται, λόγω ενός σεξουαλικού σκανδάλου. Διότι οι αταξίες, και οι αδυναμίες απέναντι του γυναικείου φύλου Γάλλου Πολιτικού, αλλά του τόσο έμπειρου σε διεθνή οικονομικά θέματα και την διαχείριση κρίσεων Γενικού Διευθυντού του ΔΝΤ, ήσαν ανέκαθεν γνωστές και αποδεχτές εδώ και πολλά χρόνια σε όλους τους ιθύνοντες της διεθνούς πολιτικής, αλλά και εις την παγκόσμια κοινή γνώμη.

Με την ανέντιμη αποπομπή του Strauss-Kahn έχουμε την ανάδειξη του διαδόχου αυτού εις την Ηγεσία του ΔΝΤ Γαλλίδας Υπουργού Οικονομικών Christine Lagarde, κατά υπόδειξη βέβαια της Μέρκελ και του πιστού «σκυλάκι» της Μερκεζί, και έτσι επετεύχθη η σωτηρία των Γερμανικών και Γαλλικών Τραπεζών, δηλαδή του πυρήνα της Ευρωζώνης, και η θανάσιμη καταδίκη και τιμωρία του Ελληνικού Λαού.

Διότι μετά την ολοκλήρωση του «ξεφορτώματος» των ελληνικών ομολόγων από τις χώρες της Ευρωζώνης και την αγορά τούτων από τις Ελληνικές, Κυπριακές Τράπεζες και Ελληνικά Ασφαλιστικά Ταμεία έχουμε την αιφνίδια, αδιαπραγμάτευτη και αμετάκλητη απόφαση του Βερολίνου και των Παρισίων για κούρεμα του χρέους της Ελλάδος που κατέχουν αποκλειστικά μόνον οι ιδιώτες της χώρας μας. Δηλαδή οι Ελληνικές και Κυπριακές Τράπεζες και τα Ασφαλιστικά Ταμεία. Μία εγκληματική απόφαση και πράξη η οποία παράλληλα και με τα 3 Μνημόνια οδήγησε εις την κατάρρευση της Πατρίδας μας και στην μεγαλύτερη ανθρωπιστική κρίση, εν καιρώ ειρήνης, που γνώρισε ποτέ μία χώρα εις την παγκόσμια ιστορία.

Εμείς οι Έλληνες, ως μεγάλος Λαός με τεράστια πολιτιστική συνεισφορά εις την παγκόσμια ιστορία, κάναμε και πολλά λάθη. Τα οποία όμως πάντα πληρώναμε ακριβά. Λάθη όμως τα οποία δεν έβλαψαν ανθρωπιστικά άλλους λαούς. Η κυνική τώρα ομολογία του ΔΝΤ και των ιθυνόντων της Ευρωζώνης για διαπραχθέντα «σοβαρά λάθη» απέναντι της Ελλάδος, αποδεικνύει την άκρως εγκληματική συμπεριφορά πολλών ισχυρών δυνάμεων οι οποίες πολλές φορές αιματοκύλισαν την ανθρωπότητα, και οι οποίες ουδέποτε τιμωρήθηκαν. Χώρες όπως π.χ. η Γερμανία, η Γαλλία σε Αφρική και Ασία, οι ΗΠΑ σε διάφορες περιοχές της υφηλίου π.χ. με την ολοκληρωτική ισοπέδωση του Βιετνάμ, της Σερβίας, του Ιράκ, της Συρίας κ.λ.π.

Όμως μετά την κυνική ομολογία του ΔΝΤ και μερικών Εταίρων της Ευρωζώνης δια «σοβαρά λάθη» εις βάρος της Ελλάδος, σύσσωμος ο Ελληνικός Λαός και η Πολιτική του Ηγεσία οφείλει να ανυψώσει το ανάστημα του εναντίον όλων των υπευθύνων. Να απαιτήσει αμέσως την κατάργηση των 3 θανατηφόρων Μνημονίων, την διαγραφή του χρέους, και αποζημιώσεις για την τεράστια ανθρωπιστική τραγωδία, την εθνική υποτίμηση, την τεράστια ζημία από το κούρεμα των ομολόγων των Ασφαλιστικών Ταμείων και Τραπεζών της χώρας μας.

Η προσχεδιασμένη εγκληματική πράξη των υπευθύνων εις βάρος της Ελλάδος, αλλά και η αντίδραση του Ελληνικού Λαού, θα συσπειρώσει και άλλες χώρες εις την δικαίωση της Πατρίδας μας, αλλά ταυτόχρονα και εις την σωτηρία της ίδιας της Ευρώπης. Διότι όπως έγραψε πρόσφατα ο Άγγλος ιστορικός Mark Mazower: “όπως εις την αρχαιότητα η Ελλάδα χάραξε την πορεία της ανθρωπότητας, έτσι και σήμερα εξαιτίας της Ελλάδος θα χαραχθεί η νέα πορεία της”. 

Υποσημείωση: Ο αρθρογράφος σπούδασε Πολιτικές-Οικονομικές Επιστήμες και Κοινωνιολογία στη Βόννη και Ιστορία και Πολιτιστική κληρονομιά στην Αθήνα. Διετέλεσε επί 5 χρόνια υπάλληλος της Ομοσπονδιακής Βουλής της Γερμανίας. 

Τουρκικο διαβημα στην Ελλαδα ανεβαζει την ενταση...


Το τουρκικό θράσος, αλλά και οι διαθέσεις μέσα από ένα παράλογο διάβημα 
Η Άγκυρα στοχεύει στην ρήξη των σχέσεων μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας; 

Γράφει ο Γεωργίου Μιχαήλ  

Διάβημα προς την ελληνική κυβέρνηση για τις τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό έκανε η τουρκική πολιτική ηγεσία, απαντώντας με τον τρόπο αυτό στην αντίστοιχη κίνηση της Αθήνας, μόλις χθες.

Ο Έλληνας πρέσβης στην τουρκική πρωτεύουσα, Κυριάκος Λουκάκης, κλήθηκε από το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών, με αφορμή τόσο τη διακοπή των συνομιλιών για το Κυπριακό, λόγω της αποχώρησης του Κύπριου προέδρου, Νίκου Αναστασιάδη, από τις συνομιλίες με τον Ντερβίς Έρογλου, όσο και τις διαμαρτυρίες της Λευκωσίας για τις παρενοχλήσεις από τουρκικά πλοία εντός των ορίων της κυπριακής ΑΟΖ, όπου διεξάγονται έρευνες για υδρογονάνθρακες.

Υπενθυμίζεται ότι, την Τρίτη, κατόπιν οδηγιών του αντιπροέδρου της κυβέρνησης και υπουργού Εξωτερικών, Ευάγγελου Βενιζέλου, ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Εξωτερικών, πρέσβης κ. Αναστάσιος Μητσιάλης, κάλεσε τον Τούρκο πρέσβη στην Αθήνα, κ. Kerim Uras, στο υπουργείο Εξωτερικών, και προέβη σε διάβημα διαμαρτυρίας για την έκδοση της παράνομης τουρκικής οδηγίας NAVTEX για διενέργεια ερευνών από το τουρκικό ερευνητικό σκάφος Barbaros σε περιοχές της ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας, καθώς και για την ένταση που προκαλεί η Τουρκία με τις ενέργειές της στην περιοχή.

Αυτή η τελευταία εξέλιξη, θεωρείται λίαν επικίνδυνη, με δεδομένη την τεταμένη ατμόσφαιρα στο εσωτερικό της Τουρκίας, μετά τις έντονες διαμαρτυρίες των Κούρδων για την στάση της τουρκικής κυβέρνησης απέναντι στους Κούρδους του Κομπάνι. Ενδέχεται, η Τουρκία να επιθυμεί την αύξηση της έντασης με την Ελλάδα, προκειμένου να αποπροσανατολίσει -μέσω μίας ακραίας εθνικιστικής πολιτικής- τους τούρκους πολίτες μέσω ενός "κινδύνου από την Ελλάδα".

Η αλλοπρόσαλη αλλά και η επικίνδυνη, γενικότερα, πολιτική του "ημιπαράφρονα" Ερντογάν, ίσως θα πρέπει να θέσει σε κατάσταση ετοιμότητας το σύνολο των μηχανισμών άμυνας και ασφάλειας της Ελλάδας. Εξάλλου, με δεδομένες τις τουρκικές θέσεις για Αιγαίο, Κύπρο, νησιά ανατολικού Αιγαίου και ΑΟΖ, ποιός μπορεί να αποκλείσει την αιφνίδια στροφή σε μία πολιτική σύγκρουσης από τον "σουλτάνο" Ερντογάν, ο οποίος φαίνεται πως έχει εξασφαλίσει την ανεκτικότητα τςη Δύσης για ακραίες του ενέργειες στον ευρύτερο χώρο της Μέσης Ανατολής;

Πηγή GrCitizen
Οπισθοχωρούν οι τζιχαντιστές από το Κομπάνι - Oι δρόμοι είναι γεμάτοι πτώματα μαχητών του ΙSIS (vid)

Oπισθοχώρησαν από ορισμένες συνοικίες της πόλης Κομπάνι οι τζιχαντιστές της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος, μετά τις αεροπορικές επιδρομές του υπό τις ΗΠΑ διεθνούς συνασπισμού, ανακοίνωσε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.
Σύμφωνα με τον διευθυντή του Παρατηρητηρίου Ραμί Αμπντέλ Ραχμάν, «οι μαχητές του Ισλαμικού Κράτους αναγκάσθηκαν να αποσυρθούν από ορισμένες ανατολικές συνοικίες του Αιν αλ-Αράμπ (Κομπάνι) και από τη νοτιο-δυτική περιφέρεια της πόλης». Οι δυνάμεις των τζιχαντιστών δεν είναι πλέον παρούσες στην δυτική πλευρά, αλλά κρατούν θέσεις στην ανατολική πλευρά της πόλης και στη νότια περιφέρειά της, διευκρίνισε ο ίδιος.
Ο διευθυντής του Παρατηρητηρίου διευκρίνισε ότι η οπισθοχώρηση έγινε αφού «οι θέσεις οπισθοφυλακής επλήγησαν κατά τις αεροπορικές επιδρομές, οι οποίες προκάλεσαν θύματα στις τάξεις τους και κατέστρεψαν τουλάχιστον τέσσερα από τα οχήματά τους».
Ο Μουστάφα Εμπντί, κούρδος δημοσιογράφος και ακτιβιστής, έγραψε στο Facebook ότι «οι δρόμοι της συνοικίας Μάκταλα, στη νοτιο-ανατολική πλευρά του Κομπάνι είναι γεμάτες πτώματα μαχητών του Daesh» (αραβικό ακρωνύμιο της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος). Σύμφωνα με τον ίδιο, εκατοντάδες άμαχοι παραμένουν στο Κομπάνι, όπου η ανθρωπιστική κατάσταση αρχίζει να δυσχεραίνει «αφού οι άνθρωποι έχουν ανάγκη από τρόφιμα και νερό».
Είναι δύσκολο να γίνουν εκτιμήσεις για τον αριθμό των αμάχων που έχουν παραμείνει στο Κομπάνι, αφού διάφορες πηγές αναφέρουν ότι το σύνολο του πληθυσμού έχει διαφύγει, ενώ άλλες πηγές αναφέρουν ότι εξακολουθούν να παραμένουν κάτοικοι στην πόλη.
Εάν οι αεροπορικές επιδρομές βοήθησαν σε κάποιο βαθμό τους κούρδους μαχητές να ανακαταλάβουν κάποιες από τις θέσεις των τζιχαντιστών στο Κομπάνι, δεν είναι ικανές να σώσουν την πόλη, προειδοποιούν οι αναλυτές, υπογραμμίζοντας ότι μία χερσαία στρατιωτική επιχείρηση, αράβων ή τούρκων στρατιωτών, αφού η Ουάσινγκτον έχει αποκλείσει αυτό το ενδεχόμενο, είναι αναγκαία για την ανατροπή της κατάστασης στο θέατρο των επιχειρήσεων.
Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έκανε χθες λόγο για την ανάγκη πραγματοποίησης χερσαίας επιχείρησης κατά των τζιχαντιστών, ωστόσο το ενδεχόμενο χερσαίας τουρκικής επιχείρησης δεν φαίνεται ισχυρό. «Θεωρείτε ότι είναι προς το συμφέρον τους;», δηλώνει γαλλική κυβερνητική πηγή , τονίζοντας ότι η Αγκυρα δεν έχει επιλύσει ακόμη το θέμα με τη δική της κουρδική μειονότητα.
Ωστόσο, η τουρκική στρατιωτική επέμβαση θα είναι ίσως ο μόνος τρόπος για τον κατευνασμό του κουρδικού πληθυσμού της Τουρκίας που βγήκε μαζικά στους δρόμους από τη Δευτέρα. Οι τουρκικές δυνάμεις ασφαλείας κατέστειλαν βίαια τις διαδηλώσεις. Δεκατέσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr
Η ΑΓΚΥΡΑ "ΚΑΤΕΒΑΖΕΙ" ΤΟ ΣΤΡΑΤΟ - ΣΤΟΥΣ 15 ΟΙ ΝΕΚΡΟΙ ΤΩΝ ΣΥΓΚΡΟΥΣΕΩΝ
Οι Κούρδοι πήραν τα όπλα και καταλαμβάνουν πόλεις στην Τουρκία - Πυρπόλησαν το άγαλμα του Κεμάλ Ατατούρκ (upd) (φωτο & video)




Οι συγκρούσεις μεταξύ των Κούρδων μαχητών και των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους για τον έλεγχο της συριακής πόλης Κομπάνι πυροδότησαν βίαιες διαμαρτυρίες Κούρδων σε όλη την Τουρκία με αποτέλεσμα τουλάχιστον δώδεκα άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους όταν η τουρκική Αστυνομία άρχισε να πυροβολεί στο... ψαχνό. Ο αριθμός των νεκρών έχει ανέβει σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό στους δεκατέσσερις.
Οι Κούρδοι είχαν προειδοποιήσει την Τουρκία να σταματήσει τα "παιχνίδια" με τους τζιχανστιτές που ενισχύει με όπλα και πυρομαχικά και να αποτρέψει την πτώση της πόλης Κομπάνι, διαφορετικά θα ξεσπούσε πόλεμος, ο οποίος θα έφτανε και μεσα στην Κωνσταντινόπουλη. Φαίνεται πώς οι Κούρδοι αυτά που έλεγαν, μέσω και του Οτσαλάν τα εννοούσαν, αλλά η κυβέρνηση Ερντογάν δεν έλαβε υπόψη της προειδοποιήσεις.View image on Twitter
Σύμφωνα με την τελευταία αναφορά των τουρκικών μέσων ενημέρωσης πέντε άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στο Ντιγιάρμπακιρ που θεωρείται η κουρδική «πρωτεύουσα» της Τουρκίας. Νεκροί αναφέρθηκαν επίσης στις πόλεις Μαρντίν, Σιίρτ, Μπατμάν και Μους.
Όλες αυτές οι πόλεις της νοτιο-ανατολικής Τουρκίας κατοικούνται ως επί το πλείστον από Κούρδους. Από τις συγκρούσεις των Κούρδων διαδηλωτών με τις δυνάμεις ασφαλείας αλλά και μέλη ισλαμιστικών οργανώσεων δεκάδες είναι οι τραυματίες ενώ έχουν καταγραφεί εκτεταμένες καταστροφές σε δημόσια κτίρια, αυτοκίνητα, καταστήματα και τράπεζες.
Οι Κούρδοι διαδηλωτές κινητοποιήθηκαν κατόπιν έκκλησης του κύριου κουρδικού πολιτικού κόμματος στην Τουρκία, του Δημοκρατικού Λαϊκού Κόμματος (HDP). Χιλιάδες άνθρωποι βγήκαν στους δρόμους σε όλη τη χώρα διαμαρτυρόμενοι για την άρνηση της Άγκυρας να επέμβει στρατιωτικά για να σώσει την πόλη Κoμπάνι η οποία κινδυνεύει να πέσει ολοκληρωτικά στα χέρια των δυνάμεων του Ισλαμικού Κράτους
Στο Ντιγιαρμπακίρ, την κουρδική «πρωτεύουσα» της Τουρκίας τα πέντε άνθρωποι σκοτώθηκαν από πυροβόλα όπλα κατά τη διάρκεια συγκρούσεων Κούρδων ακτιβιστών με μέλη ισλαμιστικών κινημάτων. Επεισόδια έγιναν επίσης στην Κωνσταντινούπολη στην πρωτεύουσα Άγκυρα, στο παραθαλάσσιο θέρετρο της Αττάλειας και τις πόλεις Μερσίνα και Άδανα όπου η αστυνομία επενέβη με δακρυγόνα και με κανόνια νερού για να διαλύσει τους διαδηλωτές.
Οι τουρκικές αρχές επέβαλαν απαγόρευση της κυκλοφορίας στο Ντιγιαρμπακίρ και σε αρκετές περιοχές στο Μαρντίν και στο Βαν όπου έχει επέμβει ο στρατός. Ο τούρκος υπουργός Εσωτερικών Εφκάν Αλά απηύθυνε έκκληση για ηρεμία. «Η βία δεν είναι λύση (...) δεν είναι αποδεκτή» ανέφερε ο τούρκος υπουργός προειδοποιώντας τους Κούρδους διαδηλωτές να σταματήσουν αμέσως «αυτές τις παράλογες αντιδράσεις (...) αλλιώς θα υπάρξουν απρόβλεπτες συνέπειες». 
Στα χέρια των Κούρδων είναι και η πόλη  Σιίρτ– σύμβολο του Ερντογάν. Στην πόλη αυτή απήγγειλε το ποίημα και φυλακίστηκε, εξελέγη το 2003 και έγινε Πρωθυπουργός. Από την πόλη αυτή πιθανόν να τελειώσει και η καριέρα του. 
Η Τουρκία πλέον αρχίζει και βγάζει το Στρατό στους δρόμους προκειμένου να αντιμετωπίσει τους Κούρδους, ενώ έχει επιβάλει και απαγόρευση κυκλοφορίας.
Οι Κούρδοι της Τουρκίας είναι εξοργισμένοι καθώς παρά το πράσινο φως από την Εθνοσυνέλευση για την έναρξη στρατιωτικών επιχειρήσεων κατά των τζιχαντιστών η τουρκική κυβέρνηση έχει μέχρι στιγμής αρνηθεί να επέμβει και να σώσει το Κομπάνι. Οι Κούρδοι έχουν προειδοποιήσει ότι η πτώση του Κομπάνι θα τερματίσει τις ειρηνευτικές συνομιλίες της Άγκυρας με τους αντάρτες του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν με τις οποίες σταμάτησε μια πολεμική κατάσταση η οποία έχει αφαιρέσει 40.000 ζωές από το 1984.
Εν τω μεταξύ με ιδιαίτερη σκληρότητα συνεχίζονται οι μάχες στο Κομπάνι μεταξύ των κουρδικών δυνάμεων και των μαχητών του Ισλαμικού Κράτους οι θέσεις του οποίου χτυπήθηκαν από τις αεροπορικές επιδρομές που εκτελεί ο διεθνής συνασπισμός υπό την ηγεσία των Ηνωμένων Πολιτειών. 

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Έφυγες με Αίτηση Αποστρατείας, δεν είχες 35 συντάξιμα έτη και έγινες 55 ετών ΔΕΣ ΕΔΩ

Written By Synoragr on Σάββατο, 19 Ιουλίου 2014 | 2:47 μ.μ.

  
Αγαπητοί συνάδελφοι, για όσους από εμάς των κάτω των 55 ετών μας γίνεται παρακράτηση κατά 40% πέραν του ποσού των 1.000 ευρώ και έχουμε συμπληρώσει τα 55, πρέπει άμεσα να στείλουμε την παρακάτω αίτηση στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους (όπως μου είπαν από το τηλεφωνικό κέντρο του λογιστηρίου) συστημένη μαζί με την φωτοτυπία της ταυτότητας μας για να μας γίνει άρση της παρακράτησης.
Χαράλαμπος Φαρασόπουλος

Οι καθημερινοί ήρωες των 795 ευρώ που ξεχνάμε μετά το "τρις πυροβολήσατε"

Written By Synoragr on Τετάρτη, 8 Οκτωβρίου 2014 | 10:21 π.μ.Image

Οι πεζοναύτες που χάθηκαν από την έκρηξη όλμου στο πεδίο βολής της Μαγνησίας, δεν επέλεξαν αυτή τη δουλειά με στόχο να γίνουν πλούσιοι. Ήξεραν όταν αποφάσισαν να ακολουθήσουν τον “δύσκολο δρόμο” ότι το “καύσιμό” τους για να τα βγάλουν πέρα δεν βρισκόταν στην τσέπη τους, αλλά στην ψυχή τους. Πεζοναύτης δεν γίνεσαι αν δεν το θες πραγματικά. Και πάρα πολλοί που θέλησαν δεν τα κατάφεραν να γίνουν.
Οι πεζοναύτες είναι από άλλη “πάστα”. Και οι περισσότεροι αν όχι όλοι αποφεύγουν να ασχοληθούν με το πόσα λεφτά παίρνουν ,πόσο κόπηκε ο μισθός τους και πως θα τα βγάλουν πέρα. Στο πεδίο των ασκήσεων όλα αυτά δεν έχουν θέση για τους πεζοναύτες .
Εμείς οι υπόλοιποι που δεν είχαμε την θέληση και το κουράγιο να γίνουμε πεζοναύτες θα έπρεπε και πρέπει να σκεφτόμαστε διαρκώς ότι είναι κι αυτοί εργαζόμενοι με οικογένειες και υποχρεώσεις. Εμείς που δεν μπορούμε να καταλάβουμε γιατί άνθρωποι δέχονται να θέσουν τη ζωή τους σε κίνδυνο ακόμη και την περίοδο της ειρήνης θα πρέπει να έχουμε πάντα στο μυαλό μας ότι την αξία της προσφοράς τους η Πολιτεία την έχει κοστολογήσει σε κάτι λιγότερο από 800 ευρώ!
Θα το έκαναν και δωρεάν! Είναι γνωστό. Το κάνουν δωρεάν εξάλλου όσοι αποστρατεύονται ή όσοι απολύονται από τις Ειδικές Δυνάμεις εντασσομένοι στους διάφορους συλλόγους που υπάρχουν. Θα το έκανε και ο 19χρονος δεκανέας αν δεν κοβόταν το νήμα της ζωής του τόσο γρήγορα .
Αλλά αυτό δεν μπορεί να αποτελεί την δικαιολογία μας για να τους θυμόμαστε όταν μπαίνουν στα νοσοκομεία και ακόμη χειρότερα στα μνήματα! Χρησιμοποιούμε πρώτο πληθυντικό ,γιατί ο υπέρμετρος “αντιμιλιταρισμός” μας αφορά λίγο πολύ όλους κι όχι μόνο τον Σταϊκούρα, τον Πάγκαλο, τον Στουρνάρα, τον Βενιζέλο ,τον Σαμαρά, τον Τσίπρα και πολλούς πολλούς άλλους πρωταγωνιστές του πολιτικού μας συστήματος. Αφορά κι εμάς που από τη μία χειροκροτάμε στις παρελάσεις τα “πράσινα μπερέ”, λέμε “κρίμα” όταν ακούμε για γεγονότα τραγικά όπως το χθεσινό, αλλά δεν θέλουμε να ακούσουμε ότι πρέπει κι αυτοί να ζήσουν με αξιοπρέπεια . Σε μια κοινωνία η οποία τους έχει εμπιστευτεί την Εθνική της Ασφάλεια αλλά αρνείται πεισματικά να αναγνωρίσει το μέγεθος της προσφοράς τους.



"Οι νεκροί δεν είναι μόνο τρεις".Του Αντισυνταγματάρχη ε.α.Νίκου Παπαναστάση

Written By Synoragr on Τρίτη, 7 Οκτωβρίου 2014 | 11:56 μ.μ.

Image Το σύνολο των Ελλήνων, πολύ δε περισσότερο εμείς που προερχόμαστε απ’ το συγκεκριμένο εργασιακό χώρο, συγκλονισθήκαμε απ’ το γεγονός της απώλειας τριών ζωών κατά τη διάρκεια της εργασίας (εκπαίδευση), σε ατύχημα που συνέβη στο χώρο των Ενόπλων Δυνάμεων. Η τραγικότητα αυτής της απώλειας πολλαπλασιάζεται απ’ το γεγονός ότι οι νεκροί ήταν νέοι άνθρωποι. Ένας υπηρετούσε τη θητεία του και δύο ήταν επαγγελματικά στελέχη. 
Οι συνθήκες του συγκεκριμένου ατυχήματος, της πρόωρης εκπυρσοκρότησης του βλήματος του όλμου, θα διερευνηθούν, κατά πάσα πιθανότητα θα υπάρξουν και ανακοινώσεις, με πιθανότερη την «κλασική» αιτιολόγηση της «αστοχίας υλικού». Οι σημαίες ήδη κυματίζουν μεσίστιες για τρεις ημέρες, το «επίσημο» πένθος στις Ε. Δ. θα διαρκέσει άλλο τόσο, οι οικογένειές όμως των νεκρών θα βιώνουν την υπέρτατη απουσία για όλη τους τη ζωή. 
Οι μεγαλόσχημοι κυβερνητικοί υπάλληλοι, οι στρατιωτικοί αρχηγοί και οι λοιποί παράγοντες, θα ολοκληρώσουν σύμφωνα με τον παρεχόμενο τηλεοπτικό χρόνο, τους on camera βαρύγδουπους θρήνους και θα επιστρέψουν στην επίβλεψη της πιστής υλοποίησης της πολιτικής αυτών που εκπροσωπούν. 
Η επόμενη μέρα για τις δεκάδες χιλιάδες των επαγγελματιών αλλά και των «κληρωτών» του χώρου, θα συνεχίσει να διέπεται από την ίδια καταπιεστική, αναχρονιστική, αντιδημοκρατική και κατάφωρα απάνθρωπη εργασιακή νομοθεσία, την ίδια νομοθεσία που με διαφορετικές της εκφάνσεις, έχει με τραγικό τρόπο κατατάξει στη κατηγορία των «αυτοχείρων», χιλιάδες συνανθρώπων μας, με την ένοχη απουσία εδώ, των υποκριτικών και ιλουστρασιόν τηλεοπτικών θρήνων των εφαρμοστών της πολιτικής του θανάτου.
Θύματα της ίδιας επίσης πολιτικής, είναι και οι δεκάδες κάθε χρόνο νεκροί, «ταπεινοί», χωρίς στολή, κυνηγοί του ματωμένου μεροκάματου. Σύμφωνα με την Έκθεσης Πεπραγμένων του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας (ΣΕΠΕ) για το 2012, τα καταγραφέντα θανατηφόρα «εργατικά ατυχήματα» που συνέβησαν αυτό το έτος, ανέρχονται σε 64, χωρίς σ’ αυτά να περιλαμβάνονται τα «ατυχήματα» σε ορυχεία και μεταλλεία καθώς και τα ναυτεργατικά που συντελούνται εν πλω.
Είναι πλέον φανερό ότι δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια. Ο κοινωνικός, ο ηθικός και ο οικονομικός θάνατος που βιώνει ο λαός μας μαζί και τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, εν ενεργεία και αποστρατεία, είναι πολλαπλάσια βίαιος και οδυνηρός απ’ ότι ο φυσικός γιατί τον ζει κανείς κάθε στιγμή. 
Είναι καιρός να συνειδητοποιηθεί, ειδικά απ’ τους ανθρώπους που υπηρετούν ή υπηρέτησαν στις Ε.Δ. ότι περιούσιες κοινωνικές ομάδες κι ανάδελφοι επαγγελματικοί χώροι δεν υπάρχουν. Οι διαχωρισμοί αυτοί, τεχνηέντως επιβάλλονται απ’ το σύστημα που μεθοδευμένα μας εκμεταλλεύεται και κατά κανόνα άκριτα αναπαράγονται από άτομα του χώρου μας. 
Είναι καιρός να συνειδητοποιηθεί από «ένστολους» και μη, εργαζόμενους, συνταξιούχους και άνεργους, ότι για τους εκπροσώπους του κυρίαρχου κοινωνικοοικονομικού συστήματος και τους υπηρέτες του, είμαστε απλά το καύσιμο για τη μηχανή του κέρδους τους. 
Μόνο ενώνοντας τις δυνάμεις μας μπορούμε να σταθούμε απέναντί στη πολιτική τους, αντιμαχόμενοι με κάθε τρόπο τους εκφραστές αυτής της πολιτικής, αλλά και το σκληρό πυρήνα στήριξής τους, όπως είναι το φασιστικό και εγκληματικό μόρφωμα της Χρυσής Αυγής. 
Μόνο τότε θα υπάρξει ελπίδα να αλλάξει η ζωή μας και η ζωή των παιδιών μας την καταστροφική ρότα που έχουν χαράξει για λογαριασμό μας.

Νίκος Παπαναστάσης
Αντισυνταγματάρχης ε.α.




Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ

Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ