}

08 Μαρτίου, 2016

Μήπως το “ανήκομεν εις την Δύσιν” είναι πια μια σοφιστεία της γεωπολιτικής μας άγνοιας;

Του Ραφαήλ Ρεκουνιώτη  
Ο πολυετής εμφύλιος που μαίνεται στη Συρία έχει αναδείξει σε μεγάλο βαθμό τη σύγχρονη γεωπολιτική πολυπλοκότητα, που αναμένεται να οξυνθεί τα επόμενα χρόνια, με τεράστιες ευκαιρίες για γεωπολιτικά μονομερείς χώρες όπως η Ελλάδα. Η χώρα μας τα τελευταία 40 χρόνια, ταλαιπωρείται από σοφιστείες του τύπου: «Ανήκομεν εις την Δύσιν» ή «Η Ελλάδα είναι ναυτική δύναμη», που αποδεικνύουν τη σύγχρονη γεωπολιτική απαιδευσία και ως συνέπεια, την παραμέληση των εθνικών συμφερόντων και την προαγωγή επικίνδυνων πολιτικών.

Προετοιμάστε τον στρατό για κάθε ενδεχόμενο – Μην χάσουμε καναδυό νησάκια!

Προετοιμάστε τον στρατό για κάθε ενδεχόμενο – Μην χάσουμε καναδυό νησάκια!
Υπάρχει ένα παλιό σενάριο, γνωστό στους δημοσιογραφικούς -και όχι μόνο- κύκλους, που συνοψίζεται στην ακόλουθη πρόταση:
«Όταν οι Κούρδοι κάποια στιγμή κερδίσουν την ελευθερία τους, θα δοθούν στην Τουρκία καναδύο νησάκια στο Αιγαίο για να ισορροπήσουν τα πράγματα».

Τους Έλληνες πολίτες τους σκέφτεται κανείς;

Νενικήκαμεν! Θα πληρώνουμε την Τουρκία για να μας φέρνει λαθρομετανάστες με... ρέγουλα! 

Γράφει ο Γεωργίου Μιχαήλ 

Εάν θέλουμε να είμαστε ειλικρινείς με τους εαυτούς μας, θα πρέπει να ομολογήσουμε πως βρισκόμαστε στον προθάλαμο των όσων συνεπάγεται η «προσφυγική κρίση».

Οι Τούρκοι τα λεφτά κι εμείς τους πρόσφυγες!

Γράφει ο Παπαδόπουλος Νότης 

«Τελικά οι Τούρκοι πήραν τα λεφτά κι εμείς πήραμε τους πρόσφυγες !» Αυτό ήταν το πικρό σχόλιο έμπειρου διπλωμάτη για τις χθεσινές διαπραγματεύσεις κορυφής στις Βρυξέλλες. Η Τουρκία είναι ο μεγάλος νικητής της χθεσινής μέρας και η Ελλάδα προσπαθεί να μαζέψει τα κομμάτια της!

Ο ΣΥΡΙΖΑ μας ετοιμάζει «ισλαμικό κοστούμι»

«Η πολυπολιτισμικότητα της Ευρώπης και η ελληνική παιδεία μπροστά σε νέες προκλήσεις», είναι το θέμα του Συνεδρίου των Ελλήνων αποσπασμένων εκπαιδευτικών Ευρώπης, το οποίο πραγματοποιήθηκε στις Βρυξέλλες υπό την αιγίδα της Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής της ΕΕ και του οποίου την έναρξη κήρυξε ο υφυπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Θεοδόσης Πελεγρίνης.

Ο κίνδυνος ενός ελληνικού “Περλ Χάρμπορ” από τη τουρκική αεροπορία! Είναι υπαρκτός;

Γράφει ο Σμχος (Ι) ε.α. Διονύσιος Κλάδης

Η σκληρές εμπλοκές των ελληνικών και τουρκικών μαχητικών αυτή την εβδομάδα στο Βόρειο Αιγαίο μετά από περισσότερα από δύο χρόνια σχετικής ηρεμίας υπενθύμισαν σε όλους ότι η τουρκική απειλή ανά πάσα στιγμή μπορεί να εξελιχθεί σε θανάσιμη με την Αεροπορία της γειτονικής χώρας να έχει τον πρώτο λόγο σε μία επιθετική κίνηση, όπως άλλωστε συμβαίνει με όλες τις πολεμικές συγκρούσεις από την εποχή του Β’ ΠΠ και μετά: Όποιος νικά στον αέρα, κερδίζει τον πόλεμο. 

Στο χείλος του παγκόσμιου πολέμου σέρνει η Τουρκία ΝΑΤΟ και Ρωσία για τη Συρία

ΟΙ ΡΩΣΟΙ ΚΑΤΕΒΑΖΟΥΝ ΠΛΟΙΑ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗ ΣΥΜΜΑΧΙΚΗ ΔΥΝΑΜΗ

Η Τουρκία παρασύρει την Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΝΑΤΟ σε έναν πόλεμο κόντρα στη Ρωσία που μπορεί να εξελιχθεί σε Γ' Παγκόσμιο Πόλεμο. Χθες, στη Σύνοδο Κορυφής, πέραν των πολλών αξιώσεων που έθεσε προκειμένου να δεχθεί να συγκρατήσει τις ροές λαθρομεταναστών και προσφύγων ήταν να δημιουργηθεί ζώνη ασφαλείας στη Συρία. Και το πιο ανησυχητικό είναι πώς οι Ευρωπαίοι, αντί να το απορρίψουν με τη μία, δέχθηκαν να το συζητήσουν.

Γκολ (;) από σπόντα: Πήρε αξιολόγηση και αναδιάρθρωση χρέους έναντι λάθρο-προσφύγων η κυβέρνηση

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΝΑ ΒΓΑΛΕΙ ΤΗ ΧΩΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΥΦΕΣΗ; 

Η Σύνοδος Κορυφής μπορεί να μην ολοκληρώθηκε και οι τελικές αποφάσεις να μετατέθηκαν για την επόμενη, στις 17-18 Μαρτίου, κάτι που σημαίνει πώς η Ελλάδα θα συνεχίσει να βρίσκεται για δέκα ακόμη ημέρες αντιμέτωπη με τις αθρόες μεταναστευτικές ροές και τα κλειστά σύνορα, αλλά ο Αλέξης Τσίπρας κατάφερε με πετύχει μία νίκη στο οικονομικό μέτωπο.

Με την επίτευξη συμφωνίας μεταξύ των “28” ολοκληρώθηκε η Σύνοδος Κορυφής της ΕΕ

(Front L-R) Greek Prime Minister Alexis Tsipras, Dutch Prime Minister Mark Rutte, Cyprus' President Nicos Anastasiades and German Chancellor Angela Merkel chat as they and EU leaders gather for a group photo during an extraordinary summit of European Union leaders with Turkey in Brussels, Belgium, 07 March 2016. EPA, OLIVIER HOSLET
ΝΕΑ ΕΞΕΛΙΞΗ: Με την επίτευξη συμφωνίας μεταξύ των “28” ολοκληρώθηκε η Σύνοδος Κορυφής της ΕΕ αναφέρουν καλά πληροφορημένες πηγές. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές οι “28” έχουν συμφωνήσει στην έκδοση κοινού ανακοινωθέντος. 

Α.Τσίπρας: "Δεν πρόκειται να δεχθούμε έναρξη ενταξιακής διαδικασίας της Τουρκίας στην Ε.Ε. πριν άρει το casus belli"!

ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ 3 ΟΡΟΙ ΠΟΥ ΕΘΕΣΕ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΚΑΙ ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ "ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟ ΤΗΣ ΑΓΚΥΡΑΣ" 
της Χριστίνας Κοκκίνη

Αρνήθηκε να δεχθεί έναρξη των διαδικασιών ένταξης της Τουρκίας στην ΕΕ ο πρωθυπουργός Α.Τσίπρας αν δεν εφαρμοστεί το πρωτόκολλο της Άγκυρας και δεν αρθεί το casus belli για τα 12 μίλια από την Αγκυρα, αλλά και να αποχωρήσουν τα τουρκικά στρατεύματα κατοχής από την Κύπρο.

Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ

Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ