}

19 Φεβρουαρίου, 2016

Η συνομωσία των τοκογλύφων

Η παγκόσμια ελίτ έχει τοποθετήσει στο στόχαστρο της τις καταθέσεις της μεσαίας τάξης – μέσω της διαρκούς συρρίκνωσης των μετρητών, αφού προηγηθεί η κατάργηση του χαρτονομίσματος των 500 € (Bin Laden) και του 100δόλαρου

Τουρκοκύπριοι προς Ερντογάν: «Μυρίζεις αίμα και θάνατο!»

  • Ένα συγκλονιστικό άρθρο του γνωστού Τουρκοκύπριου δημοσιογράφου Σενέρ Λεβέντ, υπενθυμίζει πως η εφιαλτική πραγματικότητα που δημιούργησε η Τουρκική κατοχή στην Κύπρο δημιουργούν ένα δριμύ, δημόσιο «κατηγορώ» στον νέο-σουλτάνο της Άγκυρας.

Η απάντηση του ΑΓΕΕΘΑ στις προκλήσεις της Χρυσής Αυγής


Image

Σκληρή θεσμική απάντηση στις προκλήσεις των βουλευτών της Χρυσής Αυγής έδωσε ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης, μέσα στη Βουλή, κατά τη διάρκεια της διαβαθμισμένης λόγω των απορρήτων εγγράφων- συνεδρίασης της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής 'Αμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής την περασμένη Τρίτη.

Η Τουρκία περνά στρατό και άρματα μάχης μέσα στη Συρία


Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Δημοσιογράφος - Συγγραφέας - Τουρκολόγος


Δυνάμεις αντικαθεστωτικών και Ισλαμιστών από χτες περνούν τα σύνορα Τουρκίας και Συρίας συνοδεία αρμάτων μάχης για να πάρουν μέρος στις σκληρές μάχες του Αzez, τελευταίο οχυρό που αντιστέκεται στην προέλαση στων Κούρδων και των Σύριων προς τα σύνορα με την Τουρκία.

Επικίνδυνη παρενόχληση τουρκικών μαχητικών σε επιβατηγό αεροπλάνο

Εκτός ορίων οι Τούρκοι στο Αιγαίο παίζουν με ανθρώπινες ζωές!

Την Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου δύο τουρκικά F-16 έθεσαν σε άμεσο κίνδυνο τις ζωές των επιβατών πτήσης της εταιρείας Sky Express η οποία πετούσε προς Μυτιλήνη!

Αυτοκτόνησε ο Τόσκας!


Ο απόστρατος στρατηγός Τεθωρακισμένων Νίκος Τόσκας πολιτικά αυτοκτόνησε!
Πριν καν προλάβει να ζήσει στην πολιτική ζωή του τόπου.

Χαμένη η Τουρκία; Ο ρόλος του νατοϊκού στόλου στο Αιγαίο και η συριακή κρίση

US Secretary of State for Defense Ashton Carter
FILE PHOTO: US Secretary of State for Defense Ashton Carter gives a press conference on the second day of the NATO Defense Ministers Council at alliance headquarters in Brussels, Belgium, 11 February 2016. EPA, OLIVIER HOSLET
Του Νίκου Σταματάκη
Η εσπευσμένη αποστολή νατοϊκών ναυτικών δυνάμεων στο Αιγαίο (εντός 24 ωρών!!) υπό το πρόσχημα της πρόσκλησης από την Γερμανία, την Τουρκία και την Ελλάδα για την αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης έχει πολλαπλή σημασία και περικλείει πιθανότατα κινδύνους – αλλά ίσως και κάποιες ευκαιρίες και δυνατότητες – για τα ελληνικά συμφέροντα.

Επιχείρηση - χάος… πιο κοντά από ποτέ εμπλοκή Τούρκων - Ρώσων

Εξαιρετικά επικίνδυνη είναι πλέον η κατάσταση στην περιοχή, με τους Ερντογάν και Νταβούτογλου να τα παίζουν όλα για όλα δηλώνοντας ότι από εδώ και πέρα, οποιαδήποτε επίθεση καταγράφεται στην Τουρκία την ευθύνη θα την έχει η Ρωσία. Πρόκειται για μια κίνηση κάθετης κλιμάκωσης από μια Τουρκία που αισθάνεται ότι κινδυνεύει να χάσει τα πάντα, οπότε δε διστάζει μπροστά σε τίποτα για να πετύχει τους στόχους της…

Τουρκία: Εγκλωβισμένη στον γεωπολιτικό λαβύρινθο της Μέσης Ανατολής

Γράφει ο Σπύρος Κατσούλας 
Διδάκτωρ Διεθνών Σχέσεων και Στρατηγικής
Επιστημονικός Συνεργάτης του Ινστιτούτου Διεθνών Σχέσεων του Παντείου Πανεπιστημίου

Ως ένα μικρό παγκόσμιο πόλεμο χαρακτήρισε πρόσφατα την κατάσταση στη Συρία η δημοσιογραφική ομάδα της Washington Post, με μία δόση υπερβολής μεν, αλλά χωρίς να βρίσκεται μακριά από την παραγματικότητα. Τα αίτια, επομένως, της χαώδους κατάστασης πρέπει να αναζητηθούν στις προσπάθειες όλων των εμπόλεμων μερών να επωφεληθούν από την ανακατανομή ισχύος και τον επαναπροσδιορισμό των συνόρων που βρίσκεται σε εξέλιξη στην περιοχή.

Η Ιστορία προειδοποιεί τις ΗΠΑ να διορθώσουν τα λάθη τους

Του Αλέξανδρου Δρίβα 

Αν το διεθνές σύστημα βρίσκεται σε μια μετάβαση, τότε αυτό δεν μπορεί να μην επιφέρει αλλαγές και επαναπροσδιορισμούς στη χάραξη της υψηλής στρατηγικής της δύναμης που βρίσκεται στην κορυφή της ιεραρχίας της ισχύος. Η αμερικανική εξωτερική πολιτική δεν αποδεικνύει πως διανύει μια άνευ προηγουμένου παρακμή.

Το ΝΑΤΟ δεν ήρθε για να φυλάξει τα σύνορα, αλλά την κυβέρνηση Τσίπρα – Καμμένου!

Σε αναμονή και υπό τον φόβο 
μιας έκρηξης που τρέμουν όλοι...

Γράφει ο Κωνσταντίνος Τερζής  

Το ΝΑΤΟ δεν ήρθε στο Αιγαίο για να επιτηρεί την συνοριογραμμή μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας. Δεν υφίσταται τέτοια υποχρέωση, ούτε ρόλος, βάσει του καταστατικού του.

Το Sputnik εξευτελίζει την Τουρκία: Η «γαλοπούλα» απειλεί με παγκόσμιο πόλεμο

Το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Sputnik εξευτελίζει την Τουρκία με μια φωτογραφία.
Το Sputnik εξευτελίζει την Τουρκία: Η «γαλοπούλα» απειλεί με παγκόσμιο πόλεμο
Στα αγγλικά η λέξη Turkey πέρα από Τουρκία σημαίνει και γαλοπούλα.
Το Sputnik λοιπόν ανάρτησε μια φωτογραφία που εικονίζει μια πάνοπλη γαλοπούλα και σχολιάζει:
«Επιθετική Τουρκία (ή γαλοπούλα) απειλεί να ξεκινήσει Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο».

Μεγάλη διάκριση για την ΠΑ: Έλληνας ο δεύτερος καλύτερος πιλότος του ΝΑΤΟ στην Αλμπαθέτε της Ισπανίας


Ο σμηναγός Παπαδημητρίου Επαμεινώνδας της 343Μ στο TLP (η ΝΑΤΟϊκή άσκηση στην Αλμπαθέτε της Ισπανίας) ανακηρύχθηκε ο δεύτερος καλύτερος πιλότος του ΝΑΤΟ μετά το πέρας της άσκησης στις 12/02/2016.
Άλλη μια μεγάλη διάκριση για το έμψυχο δυναμικό της ΠΑ, το οποίο κάνει το καθήκον του με πολύ λιγότερες απολαβές από τους συναδέλφους άλλων συμμαχικών χωρών. 

Οταν ο Παντελής Παντελίδης υπηρετούσε στα Zubr...


Ο Παντελής Παντελίδης επί 11 χρόνια ήταν μόνιμο στέλεχος του Πολεμικού Ναυτικού.
Μπήκε με εξετάσεις στη Σχολή Μονίμων Υπαξιωματικών Ναυτικού το 2002 και αποφοίτησε το 2004 ως Μόνιμος Κελευστής (Μηχανικός). 
Υπηρέτησε σε πολεμικά πλοία  του Στόλου (στις φρεγάτες «ΣΠΕΤΣΑΙ» και «ΨΑΡΑ» και στο ρωσικής κατασκευής, τύπου “Zubr” Πλοίο Ταχείας Μεταφοράς  «ΙΘΑΚΗ»).
Ο Παντελής Παντελίδης παραιτήθηκε από το Πολεμικό Ναυτικό  το 2013 ως Αρχικελευστής και έλαβε τον αποστρατευτικό βαθμό του Ανθυπασπιστή- αμέσως μπήκε ως επαγγελματίας στο τραγούδι που πάντα αγαπούσε!

ΞΕΚΙΝΗΣΕ Η ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΑΚΤΙΚΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΣΤΗΝ ΣΥΡΙΑ ΜΕΤΑΔΙΔΟΥΝ ΤΑ ΤΟΥΡΚΙΚΑ ΜΜΕ Βίντεο: Ολεθρος, φωτιά και ατσάλι από ρωσικό Su-35 σε τουρκικό κομβόι έξω από το Χαλέπι


Τουρκικά ΜΜΕ μεταδίδουν ότι ξεκίνησε η προώθηση τακτικών στρατιωτικών δυνάμεων μαζί με "ισλαμιστές μαχητές"  στο εσωτερικό της Συρίας, αλλά οι Ρώσοι απάντησαν με την προσβολή τουλάχιστον ενός από τα τουρκικά κομβόϊ τα οποία μετέφεραν προσωπικό και εφόδια προς ενίσχυση των ισλαμιστών τρομοκρατών σε Χαλέπι και Αζάζ.

Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ

Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ