}

17 Δεκεμβρίου, 2015

Οργή Πούτιν: Κανείς δεν ξεφεύγει απ' τη Ρωσία. Οι Τούρκοι γλείφουν τις ΗΠΑ, ξέρετε που...

Χρήστος Δεμέτης
Πούτιν μαινόμενος κατά της Τουρκίας. Εξαπέλυσε βέλη και εναντίον των ΗΠΑ. "Κανείς δεν ξεφεύγει από τη Ρωσία" είπε στη μαραθώνια ετήσια συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε μπροστά σε 1.400 δημοσιογράφους

Μεσογαίας Νικόλαος: "Ως εδώ!"

Σε δραματικούς τόνους ο Μητροπολίτης Μεσογαίας και Λευρεωτικής Νικόλαος απευθύνεται στους κυβερνώντες φωνάζοντας: «Ως εδώ».
Αφορμή για το ξέσπασμα αυτό είναι τα σκληρά μέτρα εναντίον των πολιτών, που όπως τονίζει ο Ιεράρχης δεν αντέχουν άλλο.
Η εγκύκλιος αναφέρει συγκεκριμένα:

Η Θέση της Τουρκίας την Επόμενη Μέρα: Μεταξύ Λωζάννης και Σεβρών


To άρθρο που ακολουθεί δημοσιεύτηκε στο περιοδικό «Άμυνα και Διπλωματία», τον Απρίλιο του 2003, λίγο μετά την έναρξη της επιχείρησης ανατροπής του Σαντάμ από τις ΗΠΑ και τη Μεγάλη Βρετανία. Νομίζουμε ότι αξίζει τον κόπο να ξαναδιαβαστεί δέκα χρόνια μετά, μια που αποτελεί στρατηγική πρόβλεψη αυτών που είναι σε εξέλιξη σήμερα στην Τουρκία!!!

Πινγκ πονγκ με το μισθολόγιο των στρατιωτικών

Χωρίς τέλος η κοροϊδία για την αποκατάσταση των στελεχών των ενόπλων δυνάμεων

Κοροϊδίες και ψευδολογίες για άμεση λύση των μισθολογικών προβλημάτων των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων χαρακτηρίζει ο συντονιστής Εξωτερικών και Αμυνας της Νέας Δημοκρατίας, Κώστας Τασούλας τις υποσχέσεις του υπουργού Αμύνης, Πάνου Καμμένου. Δίδει, μάλιστα, στη δημοσιότητα τις ριζικά διιστάμενες απαντήσεις στη Βουλή του αρμόδιου αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών, Γιώργου Χουλιαράκη, και του κ. Καμμένου. 

Οι καθαρές ψυχές απλών ανθρώπων



Αποτέλεσμα εικόνας για υπηρεσία καθαριότηταςΗ κρίση ως λέξη κατά κύριο λόγο σημαίνει την ικανότητα του ανθρώπου να εμβαθύνει λογικά και να καταλήγει σε ορθά συμπεράσματα. Εμείς τη συνηθίσαμε αλλιώς, με μια δευτερεύουσα σημασία της: ως κάτι που διαταράσσει μια ομαλή πορεία πραγμάτων - π.χ. η οικονομική κρίση. Η ίδια η λέξη μάς υποβάλλει την ιδέα να αξιοποιήσουμε τη συγκυρία και να αξιολογήσουμε πρόσωπα και καταστάσεις για να βελτιώσουμε πνευματικά, ηθικά και υλικά τον βίο μας.

Αγριεύει ο καιρός: Χιόνια και στην Αττική την Πέμπτη

Αγριεύει ο καιρός: Χιόνια και στην Αττική την Πέμπτη
Ο χειμώνας φαίνεται ότι μπήκε για τα καλά και το τελευταίο δεκαήμερο του Δεκεμβρίου – όπως όλα δείχνουν – θα μας χαρίσει «λευκές» μέρες, αλλά και νύχτες!
Σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ) ο καιρός θα παρουσιάσει τις επόμενες ώρες ραγδαία επιδείνωση, με κύρια χαρακτηριστικά τις χιονοπτώσεις. Μάλιστα, οι κάτοικοι της Αττικής θα είναι από τους τυχερούς που θα δουν τις νιφάδες χιονιού να «χορεύουν» στον ουρανό!

Και 4ο μνημόνιο στον ορίζοντα;

Του Γιάννη Σιδέρη 
 
Το 4ο μνημόνιο αχνοφαίνεται στον ορίζοντα της χώρας μέσα από τις δηλώσεις του Βλάντις Ντρομπρόφσκις. Όπως επισήμανε ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν, αποκαλύπτοντας εν μέρει την κυβερνητική αβελτηρία «έχουμε ήδη καθυστερήσει στην αξιολόγηση. Αυτή τη στιγμή στοχεύουμε στα μέσα Φεβρουαρίου. Αλλά δεν θα έβαζα συγκεκριμένη ημερομηνία στην αξιολόγηση, γιατί αυτό που έχει πραγματικά σημασία είναι να συμφωνήσουμε στην ουσία και στους όρους του προγράμματος».

Ευρωπαϊκή μέγγενη στην Ελλάδα για το μεταναστευτικό

Του Γιάννη Σιδέρη 

Σε δυο νησιά του Αιγαίου, τη Χίο και τη Λέρο μεταβαίνει σήμερα ο πρωθυπουργός Αλ. Τσίπρας, προκειμένου να «επιθεωρήσει» τα hot spots, όπου καταγράφονται οι πρόσφυγες, ώστε να έχει άμεση γνώση, ενόψει της συμμετοχής του στην Σύνοδο Κορυφής για το προσφυγικό την Πέμπτη και την Παρασκευή (πριν την τακτική θα υπάρξει και μια άτυπη μίνι σύνοδος εθελοντικής παρουσίας με Γερμανία, Αυστρία, Ολλανδία, Βέλγιο Σουηδία, Φινλανδία, Λουξεμβούργο και Ελλάδα, υπό την προεδρία της Ανγκελα Μέρκελ).

Επικοινωνιακός πόλεμος της Δύσης με τη Ρωσία με την Τουρκία στον ρόλο του "λαγού"

Τέρμα στον ρωσοτουρκικό πόλεμο δικαιολογιών 
προς όφελος των εχθρών της Ρωσίας

Ανάλυση του Vadim Gorshenin
Διευθυντής της εφημερίδας Pravda
Απόδοση: "Ας Μιλήσουμε Επιτέλους!"

Πάλι καλά που ο πόλεμος δεν έχει ακόμα ανάψει για τα καλά. Όλες οι προκλήσεις που βλέπουμε αυτές τις μέρες έχουν έναν και μόνο σκοπό: να διαμορφώσουν απλά την κοινή γνώμη διεθνώς.

Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ

Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ