}

04 Ιανουαρίου, 2015

Οι βουλευτές πήραν το μισθό του Ιανουαρίου αλλά δε θα δουλέψουν


Οι βουλευτές πήραν το μισθό του Ιανουαρίου αλλά δε θα δουλέψουν

Στους λογαριασμούς των βουλευτών βρίσκονται ήδη από τις 27 Δεκεμβρίου τα περίπου 5.500 ευρώ που λαμβάνουν ως βουλευτική αποζημίωση για το μήνα Ιανουάριο, παρά το γεγονός ότι η Βουλή έκλεισε και τυπικά στις 31 Δεκεμβρίου.

Οι πολίτες θα τους εκπλήξουν. Μπορούν

Του Αθανάσιου Θεοδωράκη, πολιτικού επιστήμονα.

Σε προηγούμενο σημείωμα («Εκπλήξτε μας...», http://hassapis-peter.blogspot.gr/2014/12/blog-post_5.html) έθεσα το θέμα της απόστασης μεταξύ πολιτών και πολιτικής: «η παράλληλη, αλλά μη τεμνόμενη πορεία πολιτών και πολιτικής είναι το κύριο στοιχείο της νέας εποχής. Δυό κόσμοι που συνυπάρχουν, αλλά δεν επικοινωνούν, δεν συζητούν, δεν συνεργάζονται. Και το αποτέλεσμα αυτής
της κατάστασης δεν είναι προβλέψιμο. Από εκεί θα έλθει η έκπληξη...».

Αυτό θα πρέπει κάθε ένας να το χρησιμοποιήσει για να ενημερώσει όσους περισσότερους μπορεί

Η Ελλάδα εξέδωσε ομόλογα με ιδιαίτερα νομικά και χρηματοπιστωτικά χαρακτηριστικά, για πρώτη φορά στον κόσμο !!! Θα ακούσετε τον οικονομολόγο τον κ. Παναγιώτου στον ART fm ο οποίος λόγω του επαγγέλματός του έρχεται σε επαφή με πολλούς συναδέλφους του σε όλον τον κόσμο, ζει και εργάζεται στην Αγγλία, γνωρίζει τα παρασκήνια και θα σας ξεσηκωθούν όλα τα τσάκρα του είναι σας!!!

Πυρσεία, ο τηλέγραφος της αρχαιότητας

slide_8
Σύμφωνα με τον Πολύβιο, την πυρσεία, δηλαδή την οπτική αναμετάδοση σημάτων με φλόγες, εφεύραν οι Κλεόξενος και Δημόκλειτος γύρω στο 150 π.Χ. και τη βελτίωσε ο ίδιος. Όμως ο Αισχύλος, στο έργο του Αγαμέμνων, περιγράφει την είδηση της πτώσης της Τροίας, η οποία μεταδόθηκε ως τις Μυκήνες με τις φρυκτωρίες (φρυκτός=πυρσός και ώρα = φροντίδα). Ενδιάμεσοι σταθμοί μεταδόσεως υπήρχαν στην Ίδη της Μυσίας, στο Ακρωτήρι της Λήμνου (σημερινή Πλάκα), στον Άθω, στο βουνό Μάκιστο και στις πλαγιές του Αραχναίου.

«Το όνομα του Διαβόλου»: Αντιδράσεις στον «μακεδονισμό»

Ένα ενδιαφέρον επιστημονικό πόνημα Σκοπιανού καθηγητή που αμφισβητεί την αντικατάσταση της θεμελιώδους σλαβικής εθνικής ταυτότητας των γειτόνων με τη ψευδομακεδονική

Picture 0 for «Το όνομα του Διαβόλου»: Αντιδράσεις στον «μακεδονισμό»
Η πλύση εγκεφάλου, την οποία έχει επιβάλει στους Σκοπιανούς ο κ. Γκρούεφσκι, άρχισε να γίνεται ενοχλητική σε μεγάλη μερίδα πολιτών. Ιδιαιτέρως, λόγω της αδιαφάνειας που περιβάλλει τις απίστευτες σε αριθμό και κακογουστιά κατασκευές, που υποτίθεται ότι παραπέμπουν στους Μακεδόνες, οι οποίοι θεωρούνται και πρόγονοι των Σλάβων.

Σαμαράς: «Λέμε την αλήθεια, προχωράμε με σιγουριά...» (Βίντεο)

Σαμαράς: «Λέμε την αλήθεια, προχωράμε με σιγουριά...» (Βίντεο)
Σε κεντρικό ξενοδοχείο στη Λάρισα μίλησε ο Πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, στο πλαίσιο της περιοδείας που ξεκίνησε σήμερα το πρωί από τους Σοφάδες Καρδίτσας.

ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΘΡΑΣΟΣ, ΘΑ ΔΩΣΟΥΝ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗΣ ΤΗΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ ΤΗΣ ΜΙΚΡΑΣ ΑΣΙΑΣ

Φωτο
Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Ειλικρινά το τουρκικό θράσος δεν είχε όρια καθώς οι Τούρκοι συμπεριφέρονται να είμαστε ακόμα μια οθωμανική επαρχία που θα πρέπει να σκύβει το κεφάλι στις εντολές της Υψηλής Πύλης και στις απαιτήσεις της εξωτερικής τους πολιτικής, και αυτό βέβαια με την μειοδοτική ανοχή των ελληνικών κυβερνήσεων των τελευταίων ετών.

Μήπως δεν είμαστε Τούρκοι, αλλά... Ρωμιοί ή Αρμένιοι;

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης 
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος

Μεγάλη αίσθηση προκάλεσε στην Τουρκία ένα άρθρο του γνωστού και επώνυμου Τούρκου αρθογράφου της τουρκικής εφημερίδας, Taraf, Ahmet Altan, επί τη ευκαιρία της δημόσιας συζήτησης που άνοιξε τελευταία ο ίδιος ο Ταΐπ Ερντογάν, για την μεγάλη τούρκο-οθωμανική ιστορική κληρονομιά. Σε αυτό το άρθρο ο Altan ομολογεί δημόσια ότι οι Τούρκοι δεν… είναι Τούρκοι, αλλά έχουν κοινή ελληνική και αρμενική καταγωγή.

ΤΟΥΡΚΟΣ ΔΙΑΝΟΟΥΜΕΝΟΣ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕΙ ΤΗΝ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ ΤΗΣ ΜΙΚΡΑΣ ΑΣΙΑΣ

Φωτο1
Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης 
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
Φωτο2Ενώ στην Ελλάδα πολλοί γνωστοί και επώνυμοι τουρκολάγνοι υποστηρίζουν πως δεν διαπράχτηκε καμία γενοκτονία σε βάρος του ελληνισμού της Ανατολής, ότι όλα είναι «παραμυθία της χαλιμάς» και ότι οι Έλληνες έφυγαν μετά… «βαΐων και κλάδων» από την προκυμαία της Σμύρνης, έρχεται ένας Τούρκος, πολύ γνωστός διανοούμενος –αρθρογράφος, να τους βγάλει τα γυαλιά αποδεχόμενος δημόσια πως διαπράχτηκαν αμέτρητα εγκλήματα σε βάρoς των Ρωμιών, Αρμενίων, Ασσυρίων, δηλαδή των χριστιανών της Ανατολής στις αρχές του εικοστού αιώνα.

Για μείωση των συντάξεων έκανε λόγο ο ευρωβουλευτής της ΝΔ Γ. Κύρτσος.

Για την ανάγκη περαιτέρω μείωσης των συντάξεων, έκανε λόγο ο ευρωβουλευτής της ΝΔ Γ. Κύρτσος μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, ο οποίος προσέθεσε ότι θα πρέπει να γίνει κάτι τέτοιο, μιας και η παρούσα κατάσταση δεν είναι βιώσιμη. Δείτε τις σχετικές δηλώσεις του:

Σε κρίσιμη καμπή Ελλάδα και Κύπρος

Μπορεί σε ορισμένους η λέξη έθνος να προκαλεί αλλεργία, όμως η περίοδος στην οποία μπαίνουμε, αν δεν αφυπνιστεί το έθνος και δεν θέσει σε εγρήγορση όλες τις δυνάμεις του, θα είναι περίοδος εθνικών απωλειών.

Η δεκαετία του '60 ήταν μια ταραγμένη δεκαετία, στην οποία το έθνος δεν αντιλήφθηκε την παγίδα που έστηνε ο... διεθνής παράγοντας, μια παγίδα η οποία οδήγησε στο πραξικόπημα του 1967, στην απόσυρση της μεραρχίας από την Κύπρο, στη συνέχεια στα γεγονότα του Πολυτεχνείου, στην αλλαγή βάρδιας στη χούντα, στην εκδήλωση του πραξικοπήματος στην Κύπρο και στη δημιουργία του «άλλοθι» που έδωσε την ευκαιρία στην Τουρκία να εισβάλει στην Κύπρο .

Τσίπρας: Καταργείται ο ΕΝΦΙΑ - Αφορολόγητο στα 12.000 ευρώ

"Δέκα υπουργεία θα έχει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - Δεν επιδιώκουμε ρήξη με τους δανειστές αλλά με τη βαρβαρότητα", είπε από το βήμα του Διαρκούς Συνεδρίου του   ΣΥΡΙΖΑ ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος έστειλε σαφές μήνυμα νίκης στις επερχόμενες εκλογές.

Τσίπρας: Καταργείται ο ΕΝΦΙΑ - Αφορολόγητο στα 12.000 ευρώ

Δύο μηνύματα, ένα προς τους Ευρωπαίους εταίρους που περιλαμβάνει το πλαίσιο διαπραγμάτευσης που θα παρουσιάσει η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και ένα προς το εσωτερικό της χώρας ότι το πρόγραμμα του κόμματος είναι αδιαπραγμάτευτο, απηύθυνε ο Αλέξης Τσίπρας ανοίγοντας απόψε τις εργασίες του Διαρκούς Προγραμματικού Συνεδρίου.

Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ

Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ