}

23 Ιουνίου, 2016

Το καψόνι στην Ευελπίδων και η υπηρεσιακή ηθική των Στρατιωτικών Σχολών!

Του Αντιναυάρχου (εα) Νίκου Κρυονερίτη
Μέλος του ΠΡΑΤΤΩ

Διαβάζοντας  για την πιθανή αποπομπή από τη Σχολή Ευελπίδων δύο νέων,  για καψόνι σε πρωτοετή κατάλαβα ότι το «σύστημα», ψάχνει και πάλι να αθωωθεί μέσα από ανθρωποθυσίες.
Ένοχοι ή αθώοι;  Αλήθεια πόσο ένοχο είναι ένα πολύ νεαρό άτομο, ουσιαστικά «έγκλειστο», που θεωρεί ότι οι παραδόσεις της Σχολής του και η πειθαρχία, περιέχουν και τη σωματική δοκιμασία;  Η μήπως δεν έχει ακούσει κανένας γι αυτά;

Ο ΑΡΧΗΓΟΣ ΚΑΙ Ο ΕΥΕΛΠΙΣ

ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥ ΛΕΤΤΑΣ ΚΑΛΑΜΑΡΑ

Ο ένας άγει το στρατό του Έθνους. Ο άλλος φέρει την ελπίδα, την καλή. "Τα κεφάλια επί πίνακι" ζητάει ο Αρχηγός Στρατού Αντιστράτηγος κ.Τελλίδης, με την παραπομπή των δύο Ευελπίδων με το ερώτημα της παραπομπής, οι οποίοι έθεσαν σε δοκιμασία νεότερό τους μόλις ένιωσαν την ηδονή της εξουσίας.
"«Άρχεσθαι μαθών άρχειν επιστήσει»" είπε ο Σόλων, μάθε να διοικείσαι για να μάθεις να διοικείς, το ρητό της Στρατιωτικής Σχολή Ευλπίδων που δημιουργήθηκε το 1828, πριν ακόμη και την επίσημη ανεξαρτησία της νεώτερης Ελλάδας για να καταδείξει ποιος δημιουργεί ένα Έθνος, για να παράγει ηγήτορες, μαχητές Αξιωματικούς πιστούς στον όρκο τους στην πατρίδα.

Συντάξεις: Πότε πληρώνονται

Συντάξεις: Πότε πληρώνονται
Μέσα σε ένα τριήμερο θα πληρωθούν οι συντάξεις Ιουλίου 2016 στους δικαιούχους ΙΚΑ, ΟΑΕΕ, ΟΓΑ, ΝΑΤ και Δημοσίου.
Οι συντάξεις ΙΚΑ και Δημοσίου μηνός Ιουλίου 2016 θα καταβληθούν στους δικαιούχους συνταξιούχους την Τετάρτη 29 Ιουνίου. Το ΝΑΤ και ΚΕΑΝ θα καταβάλλουν τις συντάξεις Ιουλίου 2016 στις 30 Μαΐου 2016, ημέρα Πέμπτη. Τέλος ΟΑΕΕ και ΟΓΑ θα καταβάλλουν τις συντάξεις στους δικαιούχους συνταξιούχους την 1 Ιουλίου 2016, ημέρα Παρασκευή.

Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ

Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ