}

17 Φεβρουαρίου, 2015

ΠΟΛΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΞΕΛΙΞΗ: Ανοιξε ο δρόμος να αποζημιωθούν τα θύματα του ναζισμού στην Ελλάδα !!!


Ανοιξε ο δρόμος να αποζημιωθούν τα θύματα του ναζισμού στην ΕλλάδαMε απόφαση του Συνταγματικού Δικαστηρίου της Ιταλίας. Άνοιξε από την Ιταλία ο δρόμος για να αποζημιωθούν οι συγγενείς των θυμάτων της ναζιστικής θηριωδίας, στο Δίστομο, μετά την απόφαση του Συνταγματικού Δικαστηρίου της χώρας, που επιβάλλει την εφαρμογή της σχετικής δικαστικής απόφασης. 




Οι Ιταλοί δικαστές δείχνουν το δρόμο, για τη δικαίωση του αγώνα που δίνει η χώρα μας, καλύπτοντας και την «αδράνεια» των ελληνικών αρχών που, πιστές στη δουλοπρεπή στάση τους, απέναντι στο Βερολίνο, αρνούνταν να εκτελέσουν ακόμη και αποφάσεις ελληνικών δικαστηρίων.

Για ποιους χτυπά η καμπάνα στις κρίσεις Αρχηγών: 2 φαβορί, ο "σίγουρος" αεροπόρος και "ναυμαχία" στο ΓΕΝ

ImageΜέχρι την Παρασκευή θα πρέπει να έχουν ληφθεί αποφάσεις για τις κρίσεις στην ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων. Αυτή είναι η κοινή άποψη που υπάρχει και στα τρία υπουργικά γραφεία. Καμμένος-Ήσυχος-Τόσκας έχουν καταλήξει ότι πρέπει άμεσα να ξεκαθαρίσει το τοπίο ,ώστε ο μηχανισμός των Γενικών Επιτελείων να μην βρίσκεται σε “κατάσταση αναμονής” και πολύ περισσότερο σε απραξία.
Αυτή η διαπίστωση “ενώνει” και τους τρεις υπουργούς. 

Γιατί η επιλογή του Π.Παυλόπουλου ως υποψηφίου ΠτΔ είναι πρόκριμα για λύση στο επόμενο Eurogroup . ΠΟΙΟΙ ΛΟΓΟΙ ΟΔΗΓΗΣΑΝ ΣΕ ΑΠΟΡΡΙΨΗ ΤΗΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑΣ Δ.ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΥ



H χθεσινή εμπλοκή στο Eurogroup απέβη τελικά και καθοριστική για την επιλογή Προέδρου της Δημοκρατίας: Η απόφαση του πρωθυπουργού Α.Τσίπρα να αναβάλει για σήμερα την επιλογή υποψηφίου Προέδρου της Δημοκρατίας είχε μία λογική. Αν υπήρχε χθες λύση στο Eurogroup o υποψήφιος πρόεδρος θα ήταν ο Δημήτρης Αβραμόπουλος.

ΟΛΑ ΤΑ ΣΕΝΑΡΙΑ BBC: Η συμφωνία είναι κοντά -Θα στηριχθεί στο προσχέδιο Μοσκοβισί

BBC: Η συμφωνία είναι κοντά -Θα στηριχθεί στο προσχέδιο Μοσκοβισί
Υπάρχει η διαπραγμάτευση, υπάρχουν και τα ρίσκα. Ποιο από όλα θα υπερισχύσει ουδείς μπορεί να το γνωρίσει, ωστόσο ο οικονομικός αναλυτής του BBC Ντάνκαν Γουέλντον βλέπει φως στην άκρη του τούνελ και λέει πως μπορεί να υπάρξει συμφωνία ανάμεσα στην Ελλάδα και την Ευρωζώνη.

Τι ισχύει πλέον για την χορήγηση σύνταξης στις άγαμες θυγατέρες


Τι ισχύει πλέον για την χορήγηση σύνταξης στις άγαμες θυγατέρες

Ποιο είναι το ισχύον καθεστώς για άγαμες θυγατέρες μετά τις τελευταίες αλλαγές που επέφεραν οι νομοθετικές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης στην εποχή του Μνημονίου, από το 2010 και μετά. Ποια είναι όμως η άποψη του Συνηγόρου του Πολίτη και τι αναφέρει το υπουργείο Οικονομικών για το ζήτημα;
Πρόκειται για το δικαίωμα μεταβίβασης της σύνταξης του αποβιώσαντος γονέα ο οποίος εργαζόταν στο Δημόσιο στην άγαμη θυγατέρα αυτού. Μέσα σε διάστημα λίγων ετών ο θεσμός πέρασε από την κατάργηση (άρθρο 9 του Ν. 3865/2010), στην επαναρρύθμιση του, θέτοντας όμως πλέον πολύ αυστηρότερες προϋποθέσεις (N.4093/2012, N. 4151/2013).

Απαιτούν γη και ύδωρ


Οι κανόνες της δημοκρατικής Ευρώπης δεν επιδέχονται αμφισβήτηση πόσο μάλλον ανυπακοή.

Ακούστηκε από πολλούς η λέξη «ναυάγιο» για το σημερινό (16/2/2015) euro group.

Θα δεχόμουν με χαρά την λέξη τελεσίγραφο ακούγοντας τους υπουργούς του κ. Juncker.
Ο κ. Moscovici επεσήμανε ότι δεν υπάρχει εναλλακτική λύση.

Άι στο διάολο κύριε Σόιμπλε!

Στην αρχή μας σκυλόβρισαν.
Μάς ταπείνωσαν.
Μάς γέμισαν ενοχές.
'Αλλες δικαίως και άλλες αδίκως.
Μετά άρχισαν οι σφαλιάρες.
Κι οι εκβιασμοί, οι απειλές.
Τις υπομείναμε με σκυφτό κεφάλι.
Κάτσαμε τιμωρία 5 ολόκληρα χρόνια.
Γογγύσαμε.
Αναστενάξαμε.

Η ΑΙΓΥΠΤΟΣ ΠΗΡΕ ΤΗΝ «ΕΛΛΗΝΙΚΗ» FREMM ΑΝΤΙ ΓΙΑ ΤΟ ΠΝ Μεγάλη συμφωνία Λευκωσίας-Καΐρου για φυσικό αέριο αλλάζει τα δεδομένα στην Α.Μεσόγειο

Mεγάλη συμφωνία μεταφοράς φυσικού αερίου από το πεδίο 12 της κυπριακής ΑΟΖ στην Αίγυπτο υπέγραψαν σήμερα η Λευκωσία με το Κάιρο, κάτι που σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις αφορά άμεσα και την αγορά γαλλικής φρεγάτας FREMM η οποία θα αναλάβει και την προστασία του.
 Πλέον στην κυρπιακή ΑΟΖ υπάρχουν και αιγυπτιακά συμφέροντα και το Κάιρο δεν θα επιτρέψει στην Τουρκία να κάνει κινήσεις αμφισβήτησης των κυπριακών κυριαρχικών δικαιωμάτων.

ΛΥΠΑΜΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ...


Λυπάμαι για τους Γερμανούς. Ο υπουργός Οικονομικών που έχουν, ο Βόλφανγκ Σόιμπλε, είναι ένας ανεύθυνος και επικίνδυνος υπουργός. Και για τη χώρα του και για την Ευρώπη.
Μόνον ένας ανεύθυνος και επικίνδυνος υπουργός θα επέμενε να οδηγηθεί ένας λαός, οι Έλληνες, στο κρεματόριο επειδή έκαναν το "λάθος" να εφαρμόσουν ένα πολίτευμα, τη Δημοκρατία, που οι ίδιοι, πριν από περίπου 3.000 χρόνια, ανακάλυψαν και το οποίο σήμερα αποτελεί τη βάση οργάνωσης όλων των προηγμένων και πολιτισμένων κοινωνιών σε ολόκληρο τον κόσμο.

Κρούγκμαν: Οι ευρωπαίοι ή είναι ανόητοι ή σπρώχνουν την Ελλάδα στα άκρα


krougkman-oi-eurwpaioi-i-einai-anoitoi-i-sprwxnoun-tin-ellada-sta-arka

Η έλλειψη σοφίας είναι εκπληκτική και αποκρουστική, αναφέρει ο νομπελίστας οικονομολόγος με άρθρο παρέμβαση στους NYT, λίγο μετά το τέλος του Eurogroup.
Τις εξελίξεις μετά την διακοπή των εργασιών του Eurogroup σχολιάζει ο νομπελίστας οικονομολόγος Πολ Κρούγκμαν, με άρθρο του στους New York Times, λίγη ώρα μετά το τέλος της συνεδρίασης των ευρωπαίων υπουργών οικονομικών.

Π. Μέισον: Αυτό είναι το κείμενο Μοσκοβισί

p-meison-auto-einai-to-keimeno-moskobisi
Το δεύτερο προσχέδιο που έδωσε στη δημοσιότητα ο Μέισον μοιάζει πολύ στην περιγραφή που έκανε ο Γ. Βαρουφάκης μετά το τέλος του Eurogroup.
Το κείμενο δημοσιεύει μέσω της σελίδας του στο twitter ο δημοσιογράφος του Channel 4 Πολ Μέισον. Είναι το δεύτερο προσχέδιο που δημοσίευσε το οποία μοιάζει αρκετά στην περιγραφή που έδωσε ο Έλληνας Υπουργός Οικονομικών στη συνέντευξή του. 

Η πολιτική αλητεία Ντάισελμπλουμ-Σόιμπλε κατά της Ελλάδας και το πιθανό σενάριο εξεύρεσης λύσης

ΟΛΑ ΤΑ ΣΕΝΑΡΙΑ ΑΝΟΙΧΤΑ ΑΦΗΝΕΙ Η ΔΗΛΩΣΗ ΑΠΟ ΜΑΞΙΜΟΥ "ΟΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΕΣ ΔΕΝ ΕΚΒΙΑΖΟΝΤΑΙ"


Στο χθεσινό Eurogroup διαπράχθηκε μία πολιτική αλητεία εκ μέρους του Γερούν Ντάισελμπλουμ και του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε σε βάρος της Ελλάδας που αποσκοπούσε στο να κάνει τη χώρα να υποταχθεί και να αποδεχθεί τη συνέχιση του μνημονίου με ακόμη πιο σκληρούς όρους και να υπονομεύσουν την κυβέρνηση.

Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ

Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ