}

11 Δεκεμβρίου, 2015

Μαζική επίθεση κατά των Κούρδων ετοιμάζει ο Ερντογάν

Γράφει ο Γεωργίου Μιχαήλ 

Αποφασισμένος να αιματοκυλήσει την Τουρκία φαίνεται πως είναι ο Ερντογάν. Ενδεχομένως έχει αντιληφθεί πως οι εξελίξεις τείνουν να γίνουν ιδιαίτερα δυσάρεστες για τον ίδιο και την Τουρκία, αφού όλα πλέον δείχνουν πως υπάρχει επιλογή της Δύσης στην δημιουργία ενός Κουρδικού κράτους. Με αυτό ως δεδομένο, ο πρόεδρος της Τουρκίας φαίνεται πως επιχειρεί να εντείνει τον εθνικισμό και να τοποθετήσει τους τούρκους έναντι των Κούρδων της Τουρκίας, στους οποίους εκ των προτέρων επιχειρεί να «φορτώσει» συνεργασία με την Μόσχα και ένα πρωτοφανές αιματοκύλισμα με «υπαιτιότητα» των Κούρδων.

ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ

Μέσα στη γενική ακυβερνησία παραδώσαμε και τον έλεγχο των συνόρων 
Εικόνα: Σάββας Καλεντερίδης
Σάββας Καλεντερίδης
Μια που ο πρωθυπουργός το έριξε στις παροιμίες, να του θυμίσουμε μια ανατολίτικη παροιμία, η οποία δεν έχει να κάνει με σκυλιά αλλά με ένα πολύ συμπαθές πτηνό. Σύμφωνα με την παροιμία αυτή, όταν κάποιος τα έχει χάσει και δεν ξέρει τι του γίνεται και πού πηγαίνει, αποκαλείται «şaşkın ördek», που σημαίνει παραζαλισμένη πάπια! Το γιατί θυμηθήκαμε την παροιμία αυτή θα το αντιληφθεί ο αναγνώστης διατρέχοντας το άρθρο.
Τη στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές είναι σε εξέλιξη αστυνομική επιχείρηση για τη διάνοιξη της σιδηροδρομικής γραμμής στην Ειδομένη του Κιλκίς, η οποία παραμένει κλειστή εδώ και εβδομάδες, με δεκάδες εκατομμύρια ζημιά για τον ήδη ζημιογόνο ΟΣΕ-ΤΡΑΙΝΟΣΕ και για δεκάδες ελληνικές και πολυεθνικές επιχειρήσεις. Μάλιστα ορισμένες πολυεθνικές φέρεται -και εξ αυτού του λόγου- ότι ετοιμάζονται να φύγουν από την Ελλάδα. Η Αστυνομία συνέλαβε τους λαθρομετανάστες και τους μεταφέρει στην Αθήνα, χωρίς κανείς να ξέρει με ποια προοπτική.

Μικρός οδηγός για τα κόκκινα δάνεια: Μύθοι και πραγματικότητα – του Στάθη Σχινά

kyvernitiko-schedio-gia-prostasia-tis-protis-katoikias-mechri-200-chiliades-evro
Ενώ είναι ηλίου φαεινότερο ότι καλύπτεται το 100% των αδύναμων. Aκόμη και αυτοί που ανήκουν σε οριακές κατηγορίες με τις υπουργικές αποφάσεις που θα δημοσιευτούν ως το τέλος του χρόνου θα έχουν δυνατότητα να μετριάσουν σημαντικά τα βάρη τους… Ενώ όλοι έχουν τη δυνατότητα να προσφύγουν στο νόμο Κατσέλη με την υφιστάμενη μορφή του μέχρι τις 31/12/15.
Τα υπόλοιπα είναι καπηλεία του πόνου και της αγωνίας του κόσμου…
(Δύσκολες ερωτήσεις –απλές απαντήσεις για το πώς καλύπτεται το 100% των λαϊκών οικογενειών)
Του Στάθη Σχινά 
«΄Ερχονται κατασχέσεις,πλειστηριασμοί και μάλιστα ηλεκτρονικοί,κανένα σπίτι στα χέρια ιδιοκτήτη,ο ΣΥΡΙΖΑ έκανε κωλοτούμπα και παραδίδει τα σπιτια του κοσμάκη στα χέρια των αρπακτικών…..Ιδού τι σημαίνει πρωτη φορά Αριστερά…Χάνουμε τα σπίτια μας..»

Για κακουργήματα ο Γιάννος, ο Λιακουνάκος και ο περιβόητος Τραυλός! Ο Παπαγγελόπουλος ασπίδα στους εισαγγελείς.

Δίωξη σε βαθμό κακουργήματος άσκησε η Εισαγγελία κατά της Διαφθοράς σε βάρος του ήδη προφυλακισμένου επιχειρηματία Θωμά Λιακουνάκου, του πρώην Γενικού Γραμματέα Οικονομικού Σχεδιασμού και Αμυντικού Επενδύσεων Σπυρίδωνα Τραυλού, καθώς και ακόμη επτά υπηρεσιακών παραγόντων του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, για τη «σκανδαλώδη» Σύμβαση Προμήθειας 12 επιθετικών ελικοπτέρων τύπου AH-64D Apache από την εταιρεία Boeing, για τις ανάγκες του Ελληνικού Στρατού.

Β.Πούτιν: "Όποιος απειλήσει ξανά τις ρωσικές ΕΔ στην Συρία θα καταστρέφεται άμεσα"

ΕΔΩΣΕ ΕΝΤΟΛΗ ΝΑ ΧΤΥΠΗΘΟΥΝ "ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΣΚΛΗΡΑ" ΟΙ ΙΣΛΑΜΙΣΤΕΣ

"Όποια εχθρική δύναμη απειλήσει από εδώ και στο εξής τις ρωσικές δυνάμεις στη Συρία θα καταστρέφεται αμέσως", δήλωσε πριν λίγο ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλάντιμιρ Πούτιν στέλνοντας μήνυμα στην Άγκυρα ότι δεν θα μπορεί πλέον να βγαίνει ούτε έξω από την "πόρτα" της εάν δεν το επιτρέψει η Μόσχα.
«Οποιοιδήποτε στόχοι απειλούν τις στρατιωτικές μας δυνάμεις ή τις υποδομές μας στο έδαφος της Συρίας θα καταστρέφονται άμεσα», ανέφερε χαρακτηριστικά, μιλώντας σε εκδήλωση του ρωσικού υπουργείου Άμυνας. 

ΕΘΝΙΚΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ: Ο συγκλονιστικός επικήδειος λόγος του Κομνηνού Πυρομάγλου για το Ναπολέοντα Ζέρβα πριν 57 χρόνια!!

     Ο Στρατηγός Ζέρβας άφησε την τελευταία του πνοή στις 10 Δεκεμβρίου 1957. Η κηδεία του έγινε στο Μητροπολιτικό ναό την 13η Δεκεμβρίου. Ο επικήδειος λόγος του Κομνηνού Πυρομάγλου, υπαρχηγού των ΕΟΕΑ, για τα όσα έζησε δίπλα στον Αρχηγό του είναι συγκλονιστικός. Παρόλο που οι σχέσεις τους πέρασαν από χίλια κύματα, η αναγνώριση και ο σεβασμός μεταξύ τους δεν έλειψε ποτέ. Ο Κομνηνός Πυρομάγλου μεταπελευθερωτικά τόσο από τα βιβλία του όσο και από τη διαδρομή του στον πολιτικό στίβο, τάχθηκε στην Κεντροαριστερά – αριστερά. Αντιτάχθηκε στον Ζέρβα για την αναγκαστική πολιτική στροφή του, μέχρι και στην ίδρυση του Εθνικού Κόμματος Ελλάδος, καθώς θεώρησε ότι ο αρχηγός του ΕΔΕΣ «πρόδωσε» τους πολιτικούς στόχους που μαζί είχαν θέσει τον Σεπτέμβριο του 1941.

Ο Ερντογάν προκαλεί τη Ρωσία: Στέλνει «Γκρίζους Λύκους» στην Κριμαία

Ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, δεν δείχνει καμία πρόθεση να μειώσει τις εντάσεις μεταξύ της χώρας του και της Ρωσίας, όπως σημειώνει η ‘Gazetatema’.

Ρωσικά μέσα ενημέρωσης- συνεχίζει το δημοσίευμα- αναφέρουν ότι ορισμένα μέλη της τρομοκρατικής οργάνωσης «Γκρίζοι Λύκοι» έχουν φωτογραφηθεί στην Κριμαία.
Η ίδια οργάνωση ανέλαβε την ευθύνη για τη δολοφονία του Ρώσου πιλότου του οποίου το αεροσκάφος καταρρίφθηκε στη Συρία τον περασμένο μήνα.

Νέα πρόκληση από την Τουρκία για την ελληνική υφαλοκρηπίδα

Με μια προκλητική κίνηση αμφισβήτησης της ελληνικής υφαλοκρηπίδας, η Τουρκία παρά τα σοβαρά προβλήματα ασφαλείας που αντιμετωπίζει στα νότια σύνορα της, επιμένει είτε με παραβιάσεις και υπερπτήσεις είτε με παράνομες έρευνες όπως αυτή που εξήγγειλε σήμερα να συντηρεί την ένταση με την Ελλάδα και να δοκιμάζει τις ανοχές της ελληνικής κυβέρνησης.

Την παραχώρηση της εθνικής κυριαρχίας των ευρωπαϊκών κρατών (πρωτίστως της Ελλάδος) απαίτησε το Βερολίνο λόγω... λαθρομεταναστών!

Η Α.ΜΕΡΚΕΛ ΘΕΛΕΙ ΤΗΝ ΑΝΑΣΥΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΡΩΜΑΪΚΗΣ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑΣ ΤΟΥ ΓΕΡΜΑΝΙΚΟΥ ΕΘΝΟΥΣ
του Θεόφραστου Ανδρεόπουλου

Το Βερολίνο απαιτεί με θράσος την παραχώρηση των κυριαρχικών δικαιωμάτων των κρατών της Ευρώπης με πρόσχημα το λαθρομεταναστευτικό-προσφυγικό πρόβλημα το οποίο είχε και το ίδιο συμμετοχή αφου΄υποστήριξε τις ΗΠΑ στους σχεδιασμούς της για αντροπή του Σύρου προέδρου Μ.Ασαντ και ενίσχυση των τζιχαντιστικών ομάδων στην Συρία τις οποίες από κοινού τις "βάφτισαν" "μετριοπαθή αντιπολίτευση".

Ankara falls into Moscow's trap

By Kadri Gursel 
What should be the key question to ask for an accurate understanding of why Ankara downed a Russian Su-24 warplane in the Turkish-Syrian border region on Nov. 24? If we had tried to formulate the question on the day of the incident, most of us would have probably asked, “What interest does Ankara have in downing a Russian plane?” But now, two weeks after the incident, we have the chance to compare the two countries’ attitudes and actions in the crisis, and then the most accurate and pertinent question emerges: “What interest does Moscow have in making Turkey shoot down a Russian plane?”

Η Τουρκία προκαλεί το Ιράκ σε πόλεμο!!!

Ερντογάν: Δεν τίθεται θέμα απόσυρσης των στρατευμάτων από το Ιράκ  

O πρόεδρος της Τουρκίας Recep Tayyip Erdogan δήλωσε σήμερα ότι αποκλείει το ενδεχόμενο τα τουρκικά στρατεύματα να αποσυρθούν από το Ιράκ, αφού η Βαγδάτη κατηγόρησε την Άγκυρα ότι ανέπτυξε στρατιωτικές μονάδες στην ιρακινή επικράτεια χωρίς να έχει λάβει την άδεια της ιρακινής κυβέρνησης.

Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ

Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ