}

24 Οκτωβρίου, 2014

BINTEO--Η ΜΟΝΑΔΙΚΗ "ΑΠΑΝΤΗΣΗ" ΤΗΣ ΕΘΝΟΦΡΟΥΡΑΣ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΝΑΥΤΙΚΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ ...


Σε επιφυλακή οι συστοιχίες ΜΜ-40 Exocet στην Κύπρο - Επιτηρούν τα τουρκικά πολεμικά.


Σε επιφυλακή έχουν τεθεί οι μονάδες που επανδρώνουν τις συστοιχίες των βλημάτων επακτίου αμύνης ΜΜ-40 Exocet στην Κύπρο, μετά τις τουρκικές κινήσεις στα βυθοτεμάχια νότια και νοτιοανατολικά εντός της κυπριακής ΑΟΖ.
Οι κινητοί εκτοξευτές είναι διασπαρμένοι σε διάφορα σημεία της νότιας Κύπρου και ακόμα και αυτή την στιγμή οι μονάδες τους βρίσκονται σε κατάσταση αυξημένη επιφυλακής. Εχουν ακτίνα δράσης περί τα 75 χλμ. και καθ'όλη την διάρκεια του πλου των τριών πολεμικών του τουρκικού Ναυτικού, τουλάχιστον ένας καταδείκτης της Ναυτικής Διοίκησης της Εθνοφρουράς βρισκόταν σε κατάσταση ετοιμότητας στοχοποίησης.
Οι κυπριακές συστοιχίες επάκτιας άμυνας MM-40 Exocet (24 πύραυλοι συνολικά) αγοράστηκαν από την Εθνική Φρουρά το 1994 επί Γλαύκου Κληρίδη λίγο μετά την αγορά των αντίστοιχων ελληνικών συστοιχιών του ίδιου όπλου.
Ο Exocet ακόμα και στην έκδοση του Block 1 όπως τα βλήματα που εξοπλίζουν τα  σε πολύ χαμηλό ύψος 2 μέτρα πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας (sea skimming)  μέχρι να πλησιάσει το βρεθεί πλησίον του στόχου.
Συγκεκριμένα, και σε ότι αφορά την καθοδήγηση του ο πύραυλος εκτοξεύεται και κατευθύνεται προς το στόχο βάσει αδρανειακού συστήματος ναυτιλίας (INS) , και όταν φτάσει σε μικρή  απόσταση από την προκαθορισμένη εκτιμώμενη περιοχή του στόχου, χωρίς πρακτικά να έχει εντοπιστεί, τότε και μόνο ενεργοποιεί τον ενεργό αισθητήρα του εντοπίζοντας και κλειδώνοντας το στόχο, αφήνοντας έτσι τα ελάχιστα δυνατά περιθώρια αντίδρασης.
Αυτό γιατί η κατεύθυνση μέσω του INS είναι εντελώς παθητική διαδικασία δεν εκπέμπει δηλαδή κανένα Η/Μ ίχνος (οπότε και δεν μπορεί ναν εντοπιστεί από συστήματα ESM) ενώ επιπρόσθετα δεν εξαρτάται από εξωτερικούς αισθητήρες όπως για παράδειγμα εάν είχε καθοδήγηση μέσω GPS.
Ακόμα και στην περίπτωση που ο στόχος προλάβει να ενεργοποιήσει τα συστήματα ηλεκτρονικών παρεμβολών (ECM), ο πύραυλος «κλειδώνει» στην τελευταία θέση του στόχου και, υπολογίζοντας την προβλεπόμενη μελλοντική του θέση με βάση την τελευταία γνωστή πορεία και ταχύτητα, εκτελεί την αποστολή του.
Στο χάρτη απεικονίζονται τρεις τυχαίες θέσεις των συστημάτων Exocet στις νότιες ακτές της ελεύθερης Κύπρου και η  εμβέλειά τους.











Οι εναλλακτικές της Ελλάδας


Ο Κώστας Καραμανλής είχε απόλυτο δίκιο όταν ήθελε να διευρύνει τις γεωπολιτικές επιλογές και τις συμμαχίες της χώρας μας. Είχε αντιληφθεί πλήρως τη διγλωσσία των ΗΠΑ και της Ευρωπαϊκής Ενωσης - ειδικά σε ό,τι αφορά τα εθνικά δίκαια της Ελλάδας. Γι' αυτό προσπάθησε συστηματικά και με σημαντικές πρωτοβουλίες να ενισχύσει τους δεσμούς με τις εναλλακτικές λύσεις που ονομάζονται Ρωσία και Κίνα.

Ο αγωγός Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολη και ο λιμένας του Πειραιώς ήταν οι πύλες που άνοιξε η κυβέρνηση Καραμανλή για να περάσει περισσότερο διπλωματικό, οικονομικό και αμυντικό «οξυγόνο». Ορισμένες απόπειρες της κυβέρνησης Καραμανλή, εν μέρει, στέφθηκαν με επιτυχία και άλλες δεν πέτυχαν τον σκοπό τους, διότι ενέσκηψε στα ελληνικά πράγματα ο άνθρωπος που ήθελε και μπόρεσε να ανακόψει τη θετική πορεία των πραγμάτων: Ο Γιώργος Παπανδρέου.

Τα παραπάνω κρίνονται σκόπιμο να υπενθυμιστούν όχι για λόγους ιστοριογραφίας, αλλά διότι η πατρίδα μας οφείλει να συνεχίσει την αναζήτηση ισχυρών εταίρων για στρατηγικές συμμαχίες. Αυτό, ακόμα κι αν θέλαμε να το αμελήσουμε, να το ξεχάσουμε, να παραγνωρίσουμε τη σημασία του, μας το υπενθυμίζει η καυτή επικαιρότητα.

Η παραβίαση των δικαιωμάτων της Κυπριακής Δημοκρατίας από την Τουρκία, η πραγματοποίηση στρατιωτικής επιχείρησης των Τούρκων εντός της κυπριακής ΑΟΖ και οι... βόλτες του ερευνητικού πλοίου «Barbaros» δεν καταδικάστηκαν ούτε από τις ΗΠΑ ούτε από την Ευρωπαϊκή Ενωση.

Φυσικά, από την παραδοσιακά φιλότουρκη πολιτική των ΗΠΑ δεν θα μπορούσε κάποιος να περιμένει κάτι διαφορετικό. Όμως, η Ευρωπαϊκή Ενωση, μέλη της οποίας είναι και η Ελλάς και η Κύπρος, ποιείται την νήσσαν. Η «ευρωπαϊκή οικογένεια» αδιαφορεί, ενώ έχει ρίξει και τα δύο μέλη της στην κόλαση των Μνημονίων και της ύφεσης.

Είναι πλέον ξεκάθαρο ότι η σχέση της Δύσης με οποιονδήποτε δεν έχει καμία σύνδεση με τις έννοιες του δικαίου, του πολιτισμού και του ανθρωπισμού διέπεται από τον νόμο που ορίζει την καθημερινότητα της ζούγκλας.

Όταν το συνειδητοποιήσουμε αυτό, θα μπορέσουμε να το αντιμετωπίσουμε...

Πηγή "Δημοκρατία"

Αφήνουν - και πάλι- την Κύπρο μόνη;



Του Παντελή Σαββίδη
Η Κύπρος για άλλη μια φορά ζητά τη διεθνή υποστήριξη- για ένα αίτημα που βασίζεται στο Διεθνές Δίκαιο- και η διεθνής κοινότητα, για άλλη μια φορά, υποκλίνεται στο «δίκαιο του ισχυρότερου».
Οι εξελίξεις στο κυπριακό ήταν απολύτως αναμενόμενες και αυτές είχε υπόψη της η στήλη, όταν, πριν λίγες ημέρες έκανε την πρόταση να τις προλάβει η κυπριακή και η ελλαδική πολιτική ηγεσία με την ανάληψη μιας πολιτικής, ουσιαστικά, πρωτοβουλίας.


Η μόνη γλώσσα που γνωρίζει και καταλαβαίνει η Τουρκία είναι η γλώσσα της δύναμης. Και πρέπει να είναι κανείς αφελής πολιτικά να πιστεύει πως μπορεί να πετύχει στο κυπριακό ανταλλάγματα συζητώντας μαζί της διπλωματικά.
Το δίλημμα του κυπριακού για την Τουρκία είναι έλεγχος του νησιού με τη συγκατάνευση ή τη μη της ελληνοκυπριακής  πλευράς. Αυτή είναι η πολυτέλεια την οποία επιτρέπει στο συνομιλητή της.  Η συγκατάνευση. Κι ήταν σαφές, τώρα που η δύση δείχνει μια τεράστια αδυναμία να διαχειριστεί τις υποθέσεις στη Μέση Ανατολή και ζητά, επιμόνως, τη συμμετοχή της Τουρκίας, να θέσει το κυπριακό ζήτημα και να απαιτήσει την εκβιαστική λύση του. Ή ενεργειακά αποθέματα, ή δύο κράτη. Η εκβιαστική αναγνώριση τουρκικών δικαιωμάτων στην κυπριακή ΑΟΖ, ουσιαστικά είναι μια έμμεση κατάληψη και του υπολοίπου του νησιού.
Επικίνδυνες ψευδαισθήσεις
Το γεωπολιτικό παιχνίδι στην περιοχή είναι περίπλοκο και μόνο μια δύναμη που είναι αποφασισμένη να συμμετάσχει στις ισορροπίες του μπορεί , αν δεν κερδίσει, να κρατήσει τα κεκτημένα.
Αποτελεί επικίνδυνη ψευδαίσθηση να ελπίζει κανείς πως θα μείνει χωρίς επιπτώσεις, έξω από τις εξελίξεις, ενώ έχει συμφέροντα στην περιοχή. Ο απλός παρατηρητής θα είναι ο πρώτος χαμένος.
Η Κύπρος, αν και προσπαθεί να ελιχθεί και να διαμορφώσει διπλωματικές και γεωπολιτικές ισορροπίες που θα την ευνοήσουν, είναι μικρή για να έχει μόνη της το ποθητό αποτέλεσμα. Έχει, όμως, συνείδηση πως ακριβώς επειδή η διεθνής διακύβευση στην περιοχή είναι μεγάλη, θα πρέπει να συμμετάσχει στο γεωπολιτικό παιχνίδι. Και προσπαθεί, σε αντίθεση με την Ελλάδα, της οποίας ο υπουργός εξωτερικών ασχολείται περισσότερο με τις εσωκομματικές ισορροπίες και πως θα παραμείνει στην εξουσία και ελάχιστα με την εξωτερική πολιτική. Και στην οποία- Ελλάδα- το υπουργείο εξωτερικών υπάρχει για να αντιδρά κατόπιν εορτής. Τότε, όμως είναι αργά.
Προτάσεις
Με λίγα λόγια:
-Η Τουρκία δεν αντιμετωπίζεται με διεθνείς εκκλήσεις ότι καταπατούνται νόμιμα δικαιώματα της Κυπριακής Δημοκρατίας. Αυτό το γνωρίζουν καλά οι δυνάμεις που πρέπει να το γνωρίζουν και αδιαφορούν. Δείτε την αντίδραση του αμερικανικού ΥΠΕΞ.
-Η μόνη γλώσσα που αντιλαμβάνεται η Άγκυρα είναι η γλώσσα της στρατιωτικής αποτροπής. Για όσους δεν γνωρίζουν, σημειώνουμε πως άλλο η αποτροπή και άλλο ο πόλεμος.
-Η Ελλάδα, να ζητήσει από τις δυτικές δυνάμεις, με την επίκληση της βοήθειας για την καταπολέμηση τω ν απάνθρωπων ωμοτήτων του Ισλαμικού Κράτους, την εγκατάσταση σημαντικής αεροπορικής της δύναμης στο αεροδρόμιο της Πάφου.
-Να δοθεί το μήνυμα προς τις ΗΠΑ ότι αν δεν υποστηριχθεί η Κύπρος απέναντι στις παράνομες τουρκικές ενέργειες και απειλές, ο προσανατολισμός της εξωτερικής πολιτικής της, της ίδιας αλλά και της Ελλάδας-  δεν πρέπει να θεωρείται δεδομένος.  Αυτό δεν σημαίνει αμφισβήτηση της συμμετοχής της Ελλάδας στο ΝΑΤΟ αλλά μια πολύπλευρη άσκηση εξωτερικής πολιτικής για την προάσπιση εθνικών συμφερόντων, όπως, ακριβώς κάνει και η Τουρκία. Κα, γι αυτό, τη σέβονται.
-Η Ρωσία, για τα δικά της γεωπολιτικά συμφέροντα, συμμετέχει ήδη στην κυπριακή προσπάθεια. Ένας ισχυρός πόλος στην περιοχή με την Κύπρο, το Ισραήλ, την Αίγυπτο και την Ελλάδα είναι ένας αποτρεπτικός παράγοντας στις αποσταθεροποιητικές και αναθεωρητικές ενέργειες της Άγκυρας.
-Η Ρωσία μπορεί να συμμετάσχει περισσότερο στις εξελίξεις στην περιοχή και στη διαμόρφωση νέων ισορροπιών. Ζητά, και ευλόγως, κάτι. Από επενδύσεις στην Ελλάδα, που δεν  επιτρέπουν οι ΗΠΑ, ίσως και η ΕΕ, μέχρι χώρο για την στάθμευση του στόλου της.
-Μπροστά στο μείζον εθνικό ζήτημα που είναι η διασφάλιση της ακεραιότητας και των συμφερόντων της χώρας να της δοθεί ναύσταθμος σε νησί του Αιγαίου. Η Ελλάδα δεν έχει να χάσει τίποτε, αντιθέτως, θα βγει ωφελημένη.
-Όπως, ωφελημένη, οικονομικά, μπορεί να βγει η χώρα, με την κατακύρωση σε ρωσικές εταιρείες διαγωνισμών στους οποίους οι προσφορές τους είναι οι πλέον συμφέρουσες. Επιτέλους, λίγη αξιοπρέπεια. Δεν μπορούμε να παραχωρήσουμε εταιρίες  του ελληνικού δημοσίου σε όποιον προσφέρει την καλύτερη τιμή και θα υπερασπισθούμε την ακεραιότητα της χώρας;
-Η διχοτόμηση της Κύπρου- για τον γράφοντα- δεν είναι καταστροφή. Ας την ανακηρύξει μονομερώς η Τουρκία. Διχοτόμηση, όμως, σημαίνει πλήρη και όχι ελεγχόμενη κυριαρχία του υπολοίπου του νησιού από την Κυπριακή Δημοκρατία.  Άρα και δικαίωμα πρόσκλησης για ελληνική στρατιωτική παρουσία. Το θέλει αυτό η Άγκυρα;
-Οι Ελληνοκύπριοι κατακρίνουν όποιον τάσσεται ανοικτά υπέρ της διχοτόμησης, ελπίζοντας πως θα ενώσουν το νησί τους. Μήπως, υπό τις συνθήκες που διανύουμε, οι οποίες χειροτερεύουν παρά βελτιώνονται από το 1974, κάτι τέτοιο είναι επικίνδυνη ψευδαίσθηση;
-Μήπως κάποια νύξη πρέπει να γίνει στους αμερικανούς και για τη Σούδα; Ότι, δηλαδή, ενώ η Ελλάδα πάντοτε προσφέρει στη συμμαχία, η συμμαχία βρίσκεται, συνήθως, μακριά από τα ελληνικά συμφέροντα;
-Αλλά, το σημαντικότερο. Να φτιάξουμε ένα σοβαρό κράτος και να διαμορφώσουμε Υπουργείο Εξωτερικών και εξωτερική πολιτική. Το δυναμικό που έχει η χώρα είναι ικανότατο. Λείπει η δομή, η οργάνωση και η βούληση.
-Η μόνη διακριτή πολιτική βούληση που υπάρχει, είναι, δυστυχώς, η επαναδημιουργία ενός σκληρού κομματικού κράτους. Έτσι, όμως, ούτε το τρίγωνο Σύνταγμα, Ομόνοια, Κολωνάκι δεν κρατιέται.


Και να θυμάστε το γνωμικό: «Καθένας κρατάει ότι μπορεί».


ΙΝΦΟΓΝΩΜΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΑ

Χαλαρώνουμε. Ενοχλήσαμε;..*


     * από πρόσφατη, χαριτωμένη διαφήμιση.

      Εξανέστησαν τα νοικιασμένα από την κυβέρνηση του αίσχους''blogs'', με την εκπομπή του κ.Λάκη:  ''αρκετά πιά! Αυτό δεν είναι σάτυρα, είναι προπαγάνδα υπέρ του ΤΣΙΡΙΖΑ!''


     Μάλιστα.
     Ενώ οι ''ενημερωτικές'' και ''δημοσιογραφικές'' εκπομπές τού Περδεται-ντέρη, τού Μπουγαδο-νάνου, και των λοιπώνπαραδείσιων πτηνών του συστήματος, είναι πράγματι ενημερωτικές και δημοσιογραφικές,
     ..και όχι προπαγάνδα της Χούντας της τρόϊκας!

     Καθώς και το κεντρικό δελτίο του ΑϊΝΤε!-2 το Σάββατο πριν τις εκλογές ήταν καθαρά ενημερωτικό και όχι εκφοβιστικό-προπαγανδιστικό υπέρ της κυβέρνησης μαριονετών Ψευταρά,
     ..όταν ακούστηκαν οι γνωστές τρομοκρατικές κορώνες περί διλήμματος για ''σταθερότητα ή ατύχημα'',
     ..όπου ''ατύχημα'' θα ήταν η συντριπτική επικράτηση της αξιωματικής αντιπολίτευσης στις ευρωεκλογές!
     ( εκείνο μάλιστα το Σάββατο όλοι οι εισαγγελείς υπηρεσίας είχαν πάει στα χωριά τους να φηφίσουν, και δεν άκουσαν τίποτα! Και όλο το Ραδιο-τηλεοπτικό Συμβούλιο επίσης. Όλοι ετεροδημότες! )

     Νομίζουν ότι βομβαρδίζοντας τον κόσμο με γελοίες καταγγελίες και διαμαρτυρίες για πράγματα και πρακτικές που οι ίδιοι χρησιμοποιούν και κάνουν, θα επηρεάσουν το πόπολο.
     Τρομάρα τους!
     Ο κόσμος αμίλητος μεν, αλλά με το μάτι κόκκινο, έχει ανέβει στα κάγκελα.
     Όπου δείχνει το μνημονιακό και το δωσίλογο δάχτυλο, οι πολίτες κοιτάζουν αλλού!
     Με τέτοιες γελοίες πρακτικές το μόνο που καταφέρνουν είναι να σπρώχνουν την κοινωνία στην αγκαλιά της αντιμνημονιακής αντιπολίτευσης.

     Μακάρι.
     Κι εμείς αυτό θέλουμε!
     Ας συνεχίσουν έτσι!..


 http://mandatoforos.blogspot.gr/2014/10/blog-post_24.html

Ησυχία μην ξυπνήσουμε τις… γουρουνοκεφαλές

Επικεφαλής “Ελλήνων Πολιτεία” 

Την ώρα που οι νέο-ισλαμιστές της Άγκυρας σουλατσάρουν και αλωνίζουν ανενόχλητοι στην κυπριακή ΑΟΖ, την ίδια ακριβώς ώρα, η ελληνική κυβέρνηση (;) της ερμαφρόδιτης συγκατοίκησης Σαμαρά – Βενιζέλου, κοιμάται τον ύπνο του αδίκου…Αυτή, την ίδια ώρα που η Γαλλία και η Ιταλία στηρίζουν τη Λευκωσία απέναντι στους τραμπουκισμούς των Τούρκων, η ψοφοδεής πολιτική των μνημονιόδουλων των Αθηνών, εγκαταλείπει για πολλοστή φορά τον κυπριακό Ελληνισμό.
Αυτή, την ίδια ώρα η Τουρκία δέχεται από τον Ρώσο Πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν μεγαλοπρεπέστατη σφαλιάρα, λόγω των παραβιάσεων των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Λευκωσίας στην κυπριακή ΑΟΖ. Ο ηγέτης της νέας Παγκόσμιας δύναμης, αναβάλλει επ΄ αόριστο την επίσκεψή του στην Άγκυρα, που ήταν προγραμματισμένη να γίνει σε λίγες εβδομάδες. Καθώς, σύμφωνα με δημοσιεύματα τουρκικών εφημερίδων, η προγραμματισμένη για τον ερχόμενο Νοέμβριο σύγκληση του Μικτού Συμβουλίου Συνεργασίας Ρωσικής Ομοσπονδίας και Τουρκίας, με την συμμετοχή των προέδρων των δυο χωρών, κατόπιν πρωτοβουλίας της Μόσχας, αναβάλλεται εν ευθέτω χρόνω. 

Έτσι, ο Ρώσος πρόεδρος προωθεί τις στρατηγικές επιλογές της ομόδοξης Ρωσίας, και αναλαμβάνει ταυτόχρονα τις πρωτοβουλίες που δεν αναλαμβάνει το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών, για την προστασία της Κύπρου μας, αλλά και των Ορθοδόξων πληθυσμών στη Συρία, που σφαγιάζονται από τους μέχρι πρότινος αμερικανοκίνητους χασάπηδες του ISIS, οι οποίοι αποκεφαλίζουν ανθρώπους σαν τα κοτόπουλα! Ήδη, πληροφορούμαστε πως ο Βλαντιμίρ Πούτιν θα συζητήσει στην επικείμενη επίσκεψή του στο Κάιρο, την αποστολή ρωσικών στρατιωτικών δυνάμεων για την προστασία της Μονής Σινά από τους ισλαμιστές.

Ωστόσο, στην Αθήνα ο ΥΠΕΞ, Ευάγγελος Βενιζέλος περί άλλων τυρβάζει. Η παχυδερμική αδράνειά του συνεχίζεται σε όλο της το μεγαλείο. Ουδεμία ανησυχία από την προκλητική στάση του τουρκικού ναυτικού στα κυπριακά ύδατα. Καμιά ενέργεια ενδιαφέροντος για την προστασία της Κύπρου, από τη στιγμή που το ρωσικό ναυτικό και αεροπορία θα κάνουν γυμνάσια την ερχόμενη Δευτέρα στην περιοχή. Βλέπετε για τους καρεκλοκενταύρους του Μαξίμου, η Κύπρος εξακολουθεί και παραμένει…μακριά επί τέσσερεις δεκαετίες τώρα. Καμιά ανησυχία και κανένα ενδιαφέρον για τον ελληνισμό της Ουκρανίας που μετρά πλέον, τους πρώτους νεκρούς. Καμιά ενέργεια για τους σφαγιαζόμενους Ορθόδοξους Χριστιανούς στη Συρία!! 

Όμως, αυτός ο βουλιμικός υπουργός εξωτερικών και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Σαμαρά, Ευάγγελος Βενιζέλος ήταν λαλίστατος στις 27 Σεπτεμβρίου 2014, στην ομιλία του στον ΟΗΕ στην 69η σύνοδό του, όταν χωρίς ίχνος ντροπής, είπε όσα προφανώς, τον υποχρέωσαν να πει, “πουλώντας” οριστικά το όνομα της Μακεδονίας μας στους γυφτοσκοπιανούς:
“Στο ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ, η Ελλάδα σέβεται πλήρως τη διαδικασία που κατευθύνεται από τον Γ.Γ. των Ηνωμένων Εθνών, μέσω του προσωπικού απεσταλμένου του, Μάθιου Νίμιτς, και πάντα συμμετέχει εποικοδομητικά και με καλή θέληση. Η Ελλάδα έχει λάβει πολύ σημαντικά βήματα μέχρι σήμερα. Περιμένουμε αντίστοιχα στάδια και από την άλλη πλευρά. Προτείνουμε μια αμοιβαία αποδεκτή σύνθετη ονομασία [με γεωγραφικό προσδιορισμό πριν από τη λέξη Μακεδονία] για όλες τις χρήσεις και σκοπούς – erga omnes (σημ. έναντι όλων)”.
Όπως επίσης, έδρασε με απίστευτη ταχύτητα όταν έσπευσε να βγάλει ανακοίνωση για το περιστατικό της….γουρουνοκεφαλής, έξω από το Ελληνο-αραβικό μορφωτικό κέντρο στο Μοσχάτο. Μια ανακοίνωση που βγήκε χωρίς καμιά χρονοτριβή, εντός λίγων δευτερολέπτων. Μια πολιτική κίνηση που δείχνει μεγάλα και “ευαίσθητα” αντανακλαστικά από έναν πολιτικό άνδρα που σε πλείστες όσες περιπτώσεις Εθνικών θεμάτων, παρουσίασε μια άνευ όρων αναισθησία και δουλικότητα! 
Η ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών είναι ένα κατάπτυστο κείμενο που γράφτηκε από ανθέλληνες που φορούν μεγάλα μαύρα γυαλιά μυωπίας!! Ιδού λοιπόν, και η ανακοίνωση του ελληνικού….(;) υπουργείου Εξωτερικών για την ….γουρουνοκεφαλή: 
“Καταδικάζουμε απερίφραστα την αποτρόπαια και προκλητική ενέργεια που σημειώθηκε έξωθεν του Ελληνο-αραβικού Μορφωτικού κέντρου, σήμερα στο Μοσχάτο. Η προκλητική αυτή πράξη, που προφανώς στοχεύει στην διάδοση του μίσους και της μισαλλοδοξίας, προσβάλλει όχι μόνο τους μουσουλμάνους συνανθρώπους μας, αλλά ολόκληρη την ελληνική κοινωνία που στην συντριπτική της πλειοψηφία καταδικάζει και περιθωριοποιεί τις ακραίες αυτές συμπεριφορές. Εκφράζουμε τη βεβαιότητα ότι οι δράστες του ξενοφοβικού αυτού περιστατικού που αποσκοπεί στην υπονόμευση του κλίματος ειρηνικής συνύπαρξης, που υφίσταται στην ελληνική κοινωνία μεταξύ των πιστών όλων των θρησκειών και δογμάτων, θα εντοπιστούν και θα οδηγηθούν το συντομότερο ενώπιον των αρμόδιων δικαστικών αρχών”.
Οσονούπω, κε Βενιζέλε! Έχουν μίσος οι Έλληνες προς αυτούς που κυρίευσαν με την ανοχή σας, την Πατρίδα μας και καθημερινώς βιαιοπραγούν, βιάζουν και δολοφονούν Έλληνες! Μια ματιά στα αστυνομικά δελτία θα σας πείσει!
Ξενοφοβικοί οι Έλληνες κε Βενιζέλε, γιατί δεν νιώθουν ασφαλείς στη χώρα τους και ειδικά στην περιφέρεια της Πατρίδος μας όπου αισθάνονται πολύ “ζεστή” την ανάσα των αλλόθρησκων!
Βέβαια κε Βενιζέλε, ανησυχήσατε μήπως διαταραχτεί το ήπιο κλίμα της πολιτικής της πανθρησκείας που επιβάλλετε στην Ελληνική κοινωνία, η οποία κοινωνία μας στην συντριπτική της πλειοψηφία ασπάζεται τον Χριστιανισμό!
Άλλωστε κε Βενιζέλε, όπως ακόμη αναφέρει το Σύνταγμά μας – είστε και συνταγματολόγος – “επικρατούσα θρησκεία στην Ελλάδα είναι η θρησκεία της Ανατολικής Ορθόδοξης Εκκλησίας του Χριστού” (άρθρο 3, παρ. 1). 

Όμως, αντίθετα για την επίθεση των Αλβανών στη Δερβιτσάνη της Βορείου Ηπείρου, ο κ. Βενιζέλος έβγαλε ένα χλιαρότατο διάβημα διαμαρτυρίας προς το υπουργείο Εξωτερικών της Αλβανίας διά μέσω του Πρέσβη μας στα Τίρανα….τρεις ημέρες μετά!! Όπως, είχε πράξει και στην περίπτωση της δολοφονίας Ελλήνων ομογενών στην Ουκρανία από ρουκέτα των νεοναζί του Κιέβου. 

Ειλικρινά, τι κατάρα είναι αυτή των κυβερνώντων την Πατρίδα μας τα χρόνια της επονομαζόμενης Μεταπολίτευσης, να ανέχονται δηλαδή, με τέτοια δουλικότητα όλα τα καμώματα, όλων των “περίεργων” γειτόνων μας! Να ανέχονται χωρίς όμως, να βλέπουν το δράμα των Βορειοηπειρωτών που συνεχίζεται εξ αιτίας του μίσους των Αλβανών για τους Έλληνες, τον σωβινισμό και τον αλυτρωτισμό τους! Ενώ εκείνοι απλόχερα τείνουν ακόμη “χέρι φιλίας” προς ένα αγνώμονα και αχάριστο λαό, που η Ελλάδα υπήρξε γι΄ αυτούς η “γη της επαγγελίας” την δεκαετία του ΄90 με την πτώση του κομμουνιστικού καθεστώτος του Χότζα. Όταν κατηφόρισαν στην Ελλάδα, σύμφωνα με την Παγκόσμια Τράπεζα, 1,5 εκ. Αλβανοί. Αυτό το μεταναστευτικό κύμα, ήταν το μεγαλύτερο μεταναστευτικό κύμα στον κόσμο κατ΄ αναλογία κατοίκων. Σύμφωνα με την ίδια πηγή, οι Αλβανοί που ζούσαν στη Ελλάδα το 2010, έφταναν τις 677 χιλιάδες! Έτσι, έζησαν και ανοικοδόμησαν τη χώρα τους!

Συμπερασματικά η μειοδοτική κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου έχει στην εξωτερική της πολιτική, δύο μέτρα και δυο σταθμά! Που δυστυχώς όλα είναι εις βάρος των συμφερόντων της Πατρίδος μας!

Επικοινωνία με τον συντάκτη
egerssi@otenet.gr

"Εμφύλιος" στην Ένωση Αποστράτων Αεροπορίας (ΕΑΑΑ) αυτόφωρο για τον πρόεδρό της!!

Περιπέτειες στην Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών Αεροπορίας. 
Μήνυση κατά του προέδρου της ΕΑΑΑ Κώστα Ιατρίδη για δυσφήμιση διά του Τύπου ενεργοποίησε την αυτόφωρη διαδικασία. Αποτέλεσμα ο πρόεδρος της ΕΑΑΑ να οδηγηθεί στο αστυνομικό τμήμα Εξαρχείων. Η μήνυση υποβλήθηκε από απόστρατους μέλη του ΔΣ της ΕΑΑΑ. Αυτή την ώρα η εκδίκαση της υπόθεσης βρίσκεται σε εξέλιξη.

Η ΕΕ γράφει στα παλαιά της υποδήματα τον ΟΗΕ και κατεβάζει τα “παντελόνια” της στο ΔΝΤ!

Posted by economikos στο Οκτωβρίου 24, 2014

«Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή λαμβάνει υπόψη το ψήφισμα του ΟΗΕ» … αλλά εμείς στην ΕΕ μιλάμε μόνο με το ΔΝΤ!!!
Στο πλευρό του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και των ισχυρών μελών του (ΗΠΑ, Γερμανία, Μεγάλη Βρετανία), αντί για τη συντριπτική πλειοψηφία των χωρών του ΟΗΕ που με ψήφισμά τους ζητούν «τη δημιουργία ενός πολυμερούς νομικού πλαισίου για τη διαχείριση των διαδικασιών αναδιάρθρωσης κρατικών χρεών», τάσσονται τα κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης και η Κομισιόν, σύμφωνα με απάντηση του αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Γίρκι Κατάινεν, σε σχετική ερώτηση του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ και αντιπροέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Δημήτρη Παπαδημούλη.
Πιο συγκεκριμένα, ο Δημήτρης Παπαδημούλης στην ερώτησή του έθετε το θέμα του Ψηφίσματος που υιοθετήθηκε από την 68η Σύνοδο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, μετά από πρωτοβουλία της Αργεντινής και άλλων αναπτυσσόμενων χωρών, αναφορικά με την αναθεώρηση του νομικού πλαισίου αναδιάρθρωσης κρατικών χρεών, με στόχο «την επίτευξη διατηρήσιμης, χωρίς αποκλεισμούς και ισομερούς οικονομικής μεγέθυνσης και βιώσιμης ανάπτυξης, σύμφωνα με τις εθνικές συνθήκες και προτεραιότητες».
Στη συνέχεια της ερώτησής του ο Έλληνας ευρωβουλευτής ζητούσε από την Κομισιόν να τον ενημερώσει για το «πώς κρίνει το ψήφισμα του ΟΗΕ για την υιοθέτηση ενός διεθνούς νομικού πλαισίου αναδιάρθρωσης κρατικού χρέους», ποια ήταν η «θέση που εξέφρασε ο εκπρόσωπος της ΕΕ στον ΟΗΕ για το εν λόγω ψήφισμα», καθώς επίσης, «με ποιους τρόπους σκοπεύει η Ένωση να συμμετάσχει στις διακυβερνητικές διαπραγματεύσεις που θα ξεκινήσουν, με στόχο την ανάπτυξη του νομικού πλαισίου αναδιάρθρωσης κρατικών χρεών».
Ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν, Γίρκι Κατάϊνεν, σε κοινή απάντηση στο Δ. Παπαδημούλη και στον ευρωβουλευτή Νότη Μαριά, αναφέρει ότι «η Ευρωπαϊκή Επιτροπή λαμβάνει υπόψη το ψήφισμα του ΟΗΕ και θεωρεί ότι το θέμα του οποίου άπτεται είναι σημαντικό», χωρίς ωστόσο να εξηγήσει γιατί τα κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, είτε καταψήφισαν (Γερμανία, Βρετανία, Ουγγαρία, Ιρλανδία, Τσεχία, Φινλανδία), είτε απείχαν, όπως η Ελλάδα, από τη συγκεκριμένη ψηφοφορία.
Στη συνέχεια της απάντησής του ο ευρωπαίος Επίτροπος, αφού παραδέχεται ότι «οι εμπειρίες από τις πρόσφατες υποθέσεις αναδιάρθρωσης δείχνουν ορισμένες αδυναμίες στο ισχύον παγκόσμιο θεσμικό και νομικό πλαίσιο για την αναδιάρθρωση του δημόσιου χρέους», σημειώνει ότι «εδώ και περισσότερο από ένα έτος τα κράτη μέλη της ΕΕ συμμετέχουν σε μια συνολική αναθεώρηση του εν λόγω παγκόσμιου πλαισίου από κοινού με το ΔΝΤ», τονίζοντας ταυτόχρονα ότι «η ΕΕ θα εξακολουθήσει να συμμετέχει ενεργά στις συζητήσεις που διεξάγονται στο πλαίσιο του ΔΝΤ».
Ακολουθούν η πλήρης ερώτηση και απάντηση:
Ερώτηση με αίτημα γραπτής απάντησης προς την Επιτροπή
Dimitrios Papadimoulis (GUE/NGL)
Θέμα: Ψήφισμα του ΟΗΕ για την αναδιάρθρωση κρατικού χρέους
Στην 68η σύνοδο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ αποφασίστηκε (με ευρύτατη πλειοψηφία 124 υπέρ, έναντι 11 κατά και 41 αποχών) η υιοθέτηση ψηφίσματος για την αναδιάρθρωση κρατικού χρέους. Πιο συγκεκριμένα, το ψήφισμα, αφού αναγνωρίζει τις οικονομικές, κοινωνικές και πολιτικές διαστάσεις του προβλήματος της κρίσης χρέους που πλήττει, περιοδικά, το παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό σύστημα, προβλέπει τη δημιουργία ενός πολυμερούς νομικού πλαισίου για τη διαχείριση των διαδικασιών αναδιάρθρωσης κρατικών χρεών, «με στόχο την αύξηση της αποτελεσματικότητας, της σταθερότητας και της προβλεψιμότητας των χρηματοοικονομικών αγορών, καθώς επίσης, την επίτευξη διατηρήσιμης, χωρίς αποκλεισμούς και ισομερούς οικονομικής μεγέθυνσης και βιώσιμης ανάπτυξης, σύμφωνα με τις εθνικές συνθήκες και προτεραιότητες».
Με δεδομένο
α) τη διαφοροποιημένη στάση κρατών της ΕΕ, τα οποία, δυστυχώς, αρνήθηκαν τη θετική ψήφο και
β) την κρίση χρέους που πλήττει την Ευρωπαϊκή Ένωση και έχει οδηγήσει στην, οικονομική και κοινωνική, καταστροφή χώρες όπως η Ελλάδα, ερωτάται η Επιτροπή:
• Πώς κρίνει το ψήφισμα του ΟΗΕ για την υιοθέτηση ενός διεθνούς νομικού πλαισίου αναδιάρθρωσης κρατικού χρέους; Τι θέση εξέφρασε ο εκπρόσωπος της ΕΕ στον ΟΗΕ για το εν λόγω ψήφισμα;
• Με ποιους τρόπους σκοπεύει η Ένωση να συμμετάσχει στις διακυβερνητικές διαπραγματεύσεις που θα ξεκινήσουν, με στόχο την ανάπτυξη του νομικού πλαισίου αναδιάρθρωσης κρατικών χρεών;
Απάντηση του κ. Katainen εξ ονόματος της Επιτροπής (22.10.2014).
1. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή λαμβάνει υπόψη το ψήφισμα του ΟΗΕ και θεωρεί ότι το θέμα του οποίου άπτεται είναι σημαντικό. Οι εμπειρίες από τις πρόσφατες υποθέσεις αναδιάρθρωσης δείχνουν ορισμένες αδυναμίες στο ισχύον παγκόσμιο θεσμικό και νομικό πλαίσιο για την αναδιάρθρωση του δημόσιου χρέους. Με το δεδομένο αυτό, εδώ και περισσότερο από ένα έτος τα κράτη μέλη της ΕΕ συμμετέχουν σε μια συνολική αναθεώρηση του εν λόγω παγκόσμιου πλαισίου από κοινού με το ΔΝΤ (Διεθνές Νομισματικό Ταμείο). Οι σχετικές εργασίες βρίσκονται ακόμα σε εξέλιξη. Η Επιτροπή έχει αναλάβει ενεργό ρόλο στον συντονισμό μιας κοινής θέσης μεταξύ των κρατών μελών της ΕΕ σε αυτές τις συζητήσεις.
2. Η ΕΕ θα εξακολουθήσει να συμμετέχει ενεργά στις συζητήσεις που διεξάγονται στο πλαίσιο του ΔΝΤ.

ΤΩΡΑ: Βαριά καμπάνα της ΟΥΕΦΑ στην Αλβανία, δικαίωση για την Σερβία

Posted by olympiada στο Οκτωβρίου 24, 2014
albania-serbia-collage.jpg

ΑΝΑΝΕΩΣΗ: Δυστυχώς η απόφαση είναι άδικη και για την Σερβία αφού τιμωρεί την έδρα της και της αφαιρεί τρεις βαθμούς. Δυστυχώς για άλλη μία φορά εξισώνουν τον θύτη με το θύμα.

Πριν λίγα λεπτά βγήκε η απόφαση της ΟΥΕΦΑ για τον επεισοδιακό αγώνα μεταξύ Σερβίας και Αλβανίας στο Βελιγράδι.
Η ΟΥΕΦΑ έκρινε ένοχη για τα επεισόδια την Αλβανία και δεν όρισε επανάληψη του αγώνα για το β’ ημίχρονο που δεν παίχτηκε ποτέ διότι κατοχύρωσε νίκη της Σερβίας με 3-0.
Εκτός απ’ την απώλεια των βαθμών η ΟΥΕΦΑ επέβαλε οικονομικό πρόστιμο στην Αλβανική ποδοσφαιρική ομοσπονδία της τάξεως των 100.000 ευρώ.
Πηγή: http://www.himara.gr

Δολοφόνησε έναν Έλληνα, πλήρωσε 20 χιλιάρικα και ΚΑΘΑΡΙΣΕΣ.

Posted by olympiada στο Οκτωβρίου 24, 2014

ΓΕΡΜΑΝΙΚΕΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣΤΟΣΟ ΑΠΟΤΙΜΟΥΝ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΟΙ ΕΘΝΟΠΑΤΕΡΕΣ.

Ακόμα και το Spiegel βάζει την πενταπλάσια τιμή.

Γι’ αυτό εξ’ αρχής το Ολυμπία μιλούσε για την αναγκαιότητα διεκδίκησης των 502 δις Ευρώ (σύμφωνα με την BNP) του κατοχικού δανείου. Μετά μιλήστε για το “πόσο πάει το κεφάλι” των νεκρών.

Δεν θα συζητήσουμε με τους σφαγείς για το πόσο “κοστίζουν” οι ψυχές των προγόνων μας. Τα αγέννητα παιδιά που χάθηκαν στα ολοκαυτώματα. Γνωρίζαμε ακριβώς την εξέλιξη…

Τι γράφαμε; Δόλια η δήθεν έρευνα για οφειλές από τις “Γερμανικές αποζημιώσεις”. Αποσιωπούν το “κατοχικό δάνειο” που ανέρχεται σε 510 δις Ευρώ (συμφωνα με αναλυτή της BnP)!

ΟΙ ΓΑΛΛΟΙ ΤΗΝ ΠΕΤΑΞΑΝ ΕΞΩ ΚΛΟΤΣΗΔΟΝ, ΕΜΕΙΣ ΘΑ ΤΟΛΜΟΥΣΑΜΕ ;

Posted by olympiada στο Οκτωβρίου 24, 2014

μπουρκαΓράφει ο Νίκος Χειλαδάκης

Μεγάλη αίσθηση προκάλεσε στην Τουρκία η είδηση που ήρθε από την Γαλλία για μια μουσουλμάνα η οποία φορώντας το κλασικό τσαντόρ θέλησε να εισέρθει στη γνωστή όπερα των Παρισίων και να παρακολουθήσει την παράσταση. Σύμφωνα με τις δημοσιογραφικές πληροφορίες από τα τουρκικά ΜΜΕ, πριν από λίγες μέρες και συγκεκριμένα στις 21 Οκτωβρίου, στην είσοδο της όπερας των Παρισίων, La Travıata, εμφανίζεται στο γκισέ των εισιτηρίων ένας, προφανώς μουσουλμάνος, συνοδευόμενος από την σύζυγο του που φορούσε την κλασική Μπούρκα της γυναικείας μουσουλμανικής αμφίεσης καλύπτοντας όλο το πρόσωπο της εκτός από τα μάτια της. Η εμφάνιση αυτής της κυρίας ανάμεσα στον κόσμο που περίμενε στην ουρά για να βγάλει εισιτήριο, προκάλεσε αμέσως ταραχή και έντονες… αντιδράσεις. Αμέσως κλήθηκαν και εμφανιστήκαν οι υπεύθυνοι της όπερας και αφού πλησίασαν με έντονο ύφος την κυρία αυτή, απαίτησαν να βγάλει αμέσως τον φερετζέ αν θέλει να εισέρθει στην αίθουσα για να παρακολουθήσει την όπερα. Η μουσουλμάνα κυρία και ο σύζυγος της αρθήκαν να συμμορφωθούν με την υπόδειξη των υπευθύνων της όπερας. Τότε αυτοί αμέσως και χωρίς δισταγμό τους πέταξαν κυριολεκτικά έξω από τον προθάλαμο προκαλώντας τις επευφημίες των Γάλλων που ήταν μάρτυρες της όλης σκηνής. Η είδηση αυτή που έκανε το γύρο των παγκοσμίων ΜΜΕ φυσικά και δεν θα μεταδίδονταν στην χώρα μας, στην γειτονική όμως Τουρκία προκάλεσε πολύ μεγάλη αίσθηση και έντονη δυσαρέσκεια. Να υπενθυμίσουμε για όσους δεν το γνωρίζουν, η Γαλλία από το 2011 έχει ψηφίσει παρά τις έντονες διαμαρτυρίες των μουσουλμάνων της Γαλλίας, εδικό νόμο σύμφωνα με τον οποίο απαγορεύεται η ισλαμική εμφάνιση με μπούρκες, τσαντόρ και τους κλασσικούς φερετζέδες, σε δημόσιους χώρους.

Εντωμεταξύ μεγάλη κρίση έχει ξεσπάσει αυτές τις μέρες μεταξύ της Δανίας και της Τουρκίας, εξ’ αιτίας της απόφασης τουρκικών δικαστηρίων να αφήσουν ελεύθερο τον Δανό υπήκοο, Basil Hassan, που ασπάστηκε το Ισλάμ και ενώ είναι καταζητούμενος από τις δανικές αρχές γιατί είχε αποπειραθεί να δολοφονήσει τον Δανό συγγραφέα, Lars Hedegard, ο οποίος στα βιβλία του καταγγέλλει με σκληρές φράσεις το Ισλάμ σαν μια βάρβαρη θρησκεία, κατέφυγε στην Τουρκία όπου ζήτησε προστασία από τις τουρκικές αρχές. Μάλιστα ο εν λόγω Δανός κατηγορείται και για άλλες παράνομες πράξεις και για άμεση σύνδεση του με τους Τζιχαντιστές. Η προκλητική αυτή απόφαση αυτή των τουρκικών δικαστηρίων έχει εξοργίσει τους Δανούς. Με έκτακτη συνέντευξη τύπου οι Δανοί υπουργοί Εξωτερικών, Martin Lidegaard και Δικαιοσύνης, Mette Frederiksen, κατήγγειλαν την Τουρκία ότι παρά τις ευρωπαϊκές δεσμεύσεις της αρνείται να εκδώσει τον καταζητούμενο Δανό υπήκοο στις δανικές αρχές για να δικαστεί για τις παράνομες πράξεις του και για την ενέργεια του να αποπειραθεί να δολοφονήσει τον Δανό αντιισλαμιστή συγγραφέα. Αντί αυτού οι Τούρκοι τον άφησαν ελεύθερο χωρίς κανένα περιοριστικό όρο. Σύμφωνα με δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας, Hürriyet, η Δανία θα φέρει το θέμα στη επόμενη σύσκεψη σύνδεσης Ευρωπαϊκής Ένωσης Τουρκίας που θα γίνει στις 31 Οκτωβρίου, καταγγέλλοντας την Τουρκία για την ενέργεια της να αφήσει ελεύθερο ένα επικίνδυνο επίδοξο δολοφόνο Τζιχαντιστή, που ασπάστηκε το Ισλάμ και κατέφυγε στην Τουρκία.

Αλήθεια σκεφτείτε τι θα γίνονταν αν και στις δυο αυτές υποθέσεις εμπλέκονταν η χώρα μας. Σκεφτείτε αν είχε ζητηθεί από μια μουσουλμάνα με την κλασική ισλαμική αμφίεση που θα ήθελε να εμφανιστεί σε ελληνικό δημόσιο χώρο, ή σε κάποιο ελληνικό θέατρο, να φύγει αν δεν βγάλει την αμφίεση της. Θα ξεσηκώνονταν θύελλα αντιδράσεων και έντονων διαμαρτυριών για… κατάφορη παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, για θρησκευτική καταπίεση, για ρατσιστικές πρακτικές, για αναχρονισμό και για παραβίαση των ευρωπαϊκών κεκτημένων. Ευτυχώς που υπάρχουν οι Γάλλοι, οι Ελβετοί, οι Αυστριακοί και οι Δανοί, για να μας διδάξουν το πώς αντιδρούν στις χώρες τους που σέβονται την εθνική τους υπόσταση, με τις μουσουλμανικές προκλήσεις που προσβάλλουν τον δημόσιο βίο αυτών των χωρών.

Αυτοί δηλαδή έχουν εθνική αξιοπρέπεια και εμείς την έχουμε χάσει και συμπεριφερόμαστε σαν… απολωλότα κύμβαλα ηλιθιότητας και εθνικής μειοδοσίας ;

Αλλοίμονο μας!

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ

Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος

ΑΦΕΡΙΜ ΜΠΡΕ “ΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ”!

Posted by olympiada στο Οκτωβρίου 24, 2014

Κώστα Δημ.Χρονόπουλου   (Αρθρογράφου – Σχολιογράφου)

“Έχει ο καιρός γυρίσματα
και οι “Δημοκράτες” καραβοτσακίσματα”
Όχι, δεν επιχαίρω. Παρά το ότι είχα κάθε δικαίωμα, αφού είχα έγκαιρα προειδοποιήσει.
Πληρώνουν οι …. “Δημοκράτες” τα επίχειρα της αμετροέπειας, της αφροσύνης, του άκρατου κομματισμού.
Η Αξ.Αντιπολίτευση απαίτησε τον αποκλεισμό, από συνομιλητή της, τον κο “Βιβλιοπώλη”(όπως … υποτιμητικά τον αποκαλούν ακόμη και τέως ανεπάγγελτοι συνάδελφοί του). Δεν τον γνωρίζω, δεν είμαι ψηφοφόρος του, δεν έχω λόγο να τονυπερασπιστώ. Έχω όμως την ηθική υποχρέωση να εξηγήσω και να επισημάνω κάποια πράγματα, ώστε να είμαι χρήσιμος:
1.Ακράδαντα πιστεύω ότι υπάρχει ολοφάνερο, ανησυχητικό έλλειμμα δημοκρατικότητας στο Κομματικό (όχι πολιτικό) μας Σύστημα.
2. Θυμίζω πως όταν μία μερίδα του εκλογικού σώματος επέλεξε – όπως είχε το δικαίωμα – τη Χ.Α, τα άλλα κόμματα του Κοινοβουλίου αντέδρασαν -τότε και έκτοτε – με αντιδεοντολογικό και αντιδημοκρατικό τρόπο.
Προχώρησαν σε σπασμωδικές κινήσεις απελπισίας / πανικού, για λόγους, άλλοι ψηφοθηρικούς, άλλοι λόγω παραδοσιακής διαιώνισης παθών και μίσους δεξιών και αριστερών.
Όλα όμως μέσα σε …. δημοκρατικά κοινοβουλευτικά πλαίσια!
Έτσι συγκρότησαν … “Τόξα”.
“Τόξο Δημοκρατικό”, “Τόξο Συνταγματικό” “Τόξο Ευθύνης” (!….).
Και γενικότερα – “Τόξο αντιδημοκρατικής ανευθυνότητας”, “Τ.μπούμεραγκ”.
Καυτηρίασα (τότε) το άηθες γεγονός.
Ανεξήγητα, ενόχλησα όλους. Μέχρι και κάποιους χρυσαυγήτες (;).
Τι συνέβη; Ταράχτηκε η ηρεμία των ΚΟΜΜΑΤΟΚΡΑΤΟΡΩΝ; Δεν κατάλαβαν τι έγραφα; Απολαυάνουν το τέλμα τους;
Κάποτε υπήρχαν οι “¨Εθνικόφρονες” και τα “Μιάσματα” (=Κομμουνιστές).
Τώρα – έχει ο καιρός γυρίσματα – αποκτήσαμε: “Δημοκράτες” και “Μιάσματα” (=Εθνικόφρονες, Εθνικιστές, Ακροδεξιούς)!!!…..
Τι άλλαξε (ως νοοτροπία); Τίποτα. Πρέπει στο διηνεκές να διχαζόμαστε!…..
Πρόσφατα ένας απο τους “ΤΟΞΟΣΚΕΠΕΙΣ” Τοξότες και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της συγκυβέρνησης ένοιωσε στο πετσί του (κοινώς λούστηκε) τον αντιδεοντολογικό , αντιδημοκρατικό αποκλεισμό από άλλους – Συριζαίους “εν Δημοκρατικώ Τόξω εταίρους του -, οι οποίοι δεν θέλουν να συνομιλούν μαζί του (;).
Τι θα γίνει κύριοι; θα τα διαλύσουμε τα “Τόξα”, τώρα που τα συνηθίσαμε;
Και η Δημοκρατία; Τι θα γίνει με το ΚΔΠ, το Πολίτευμα του διαλόγου;
Οι βουλευτές, τα κόμματα πως θα επικοινωνούν του λοιπού;
Με σχοινοτενείς μονολόγους; πως;
Και τη μεν δημοκρατικότητα την απαρνήθηκαν -οπότε τους δόθηκε η ευκαιρία – αλλά και όταν συγκρότησαν … “Τόξα”.
Αλλά τώρα έχουν και άλλο πρόβλημα που αδυνατούν να συνυπολογίσουν:
Παραθεωρούν ότι τώρα όλοι τους – “βιβλιοπώλες” και μη – βρίσκονται στην ίδια όχθη, κάτω απο την ίδια σκέπη , τα “Τόξα” τους.
Αντιλαμβάνονται πόσο οδυνηρός, αιμορραγικός , αντιδημοκρατικός, εμφύλιος; έχει ήδη ξεσπάσει;
Και τι θα συμβεί; Οι ΤΟΞΟΣΚΕΠΕΙΣ θα αλληλοσπαράσσονται, ενώ οι ….. “εχθροί”, οι απέναντι , οι χρυσαυγήτες (με το δίκαιο τους) θα χαίρονται;
Πως τα καταφέρατε ανόητοι; (sic) “Τοξότες”.
Υ.Γ Αναρωτιέμαι;
Ανάμεσα στις ποικίλες και ποικιλώνυμες συνιστώσες του Σύριζα δεν υπήρξε μια “Συνιστώσα Λογικής” να εναντιωθεί σε μία αντιδεοντολογική , αντιδημοκρατική, αντικοινωνική, αντιεπικοινωνιακή, ά-λογη πρόταση / απόφαση;
Όσο για τη Συγκυβέρνηση φαίνεται πως εμμένει στα “¨Τόξα Μπούμεραγκ” και τους εγκλεισμούς στον Κορυδαλλό, μέχρις ότου αυτοτραυματιστεί θανάσιμα. Πάντως το ΚΔΠ παραμένει θεωρητικά (κυρίως για τους αφελείς) το πολίτευμα του διαλόγου. (Σοβαρά;).
Κάτι που πιστοποιείται απο την εμμονή στους μονολόγους των Κοινοβουλευτικών.
Αφερίμ μπρε ….. ” Δημοκράτες”!

Λαζόπουλος: Oταν μπερδεύεται η υποκριτική με την υποκρισία






























Δεν χρειάζεται να είσαι και πολιτικός αναλυτής για να καταλάβεις ότι η εκπομπή του 
Λαζόπουλου έχει μεταμορφωθεί σε μια εκπομπή ΣΥΡΙΖΑ, σε μια τηλεοπτική «ΑΥΓΗ», με ό,τι αυτό σημαίνει. Δηλαδή και με την απαραίτητη επίθεση στο ΚΚΕ, με ό,τι σαβούρα έχει αρπάξει ο ΣΥΡΙΖΑ από το ΠΑΣΟΚικό οπλοστάσιο. 
Αλλωστε, ο Λάκης Λαζόπουλος ξέρει κάθε φορά έξυπνα να προμοτάρει, με τις εκπομπές και τις δηλώσεις του, τις διάφορες επιλογές του συστήματος ή τμημάτων του συστήματος.
Πριν λίγα χρόνια, το 2009 - έστω και με την εσάνς της «ενότητας της Αριστεράς» - ο Λάκης Λαζόπουλος είχε ποντάρει στο άλογο «ΠΑΣΟΚ». Για να δούμε, λοιπόν, τότε που το ΠΑΣΟΚ ήταν αξιωματική αντιπολίτευση και ο Γ. Παπανδρέου περιγραφόταν ως «Μεσσίας» απέναντι στη ΝΔ, τι έλεγε ο Λαζόπουλος:
«Αν το ΠΑΣΟΚ καταφέρει να δώσει στον κόσμο την αίσθηση ότι φεύγουμε από αυτό που ζούμε θα πάει πολύ καλά. (...) Θα πρέπει να καθαριστεί το σύστημα της πολιτικής, μέσα και βαθιά. Το γεγονός ότι ο Παπανδρέου ξεκαθάρισε με πολλούς το θεωρώ πολύ μεγάλο ατού»(συνέντευξη στο «Πρώτο Θέμα», 4 Οκτώβρη 2009). ΠΑΣΟΚ ...λόγω ψυχολογίας, λοιπόν.
«Από το ολότελα καλή και η Παναγιώταινα. (...) Ο Παπανδρέου (...) αν στο ελάχιστο πραγματοποιήσει αυτά τα οποία λέει, άλλη τύχη θα έχει...» (συνέντευξη στο «Εθνος», 26 Σεπτέμβρη 2009). ΠΑΣΟΚ ...ως το μικρότερο κακό.
Ο Γ. Παπανδρέου «προλαβαίνει ακόμα να πηδήσει στο βαγόνι της Ιστορίας και να σώσει τον τόπο» (Απρίλης 2010, στο «Αλ Τσαντίρι»). Η συνέχεια είναι και ήταν γνωστή, ιδιαίτερα για το λαό, άσχετα αν οι Λαζόπουλοι παρίσταναν τους ανήξερους...
Αλάνθαστο, λοιπόν, το κριτήριο του Λάκη. Επεσε διάνα για το ΠΑΣΟΚ.
Πλέον, ο Λάκης των διαφόρων σουαρέ της πλουτοκρατίας, με την οποία διατηρεί άριστες σχέσεις και ουδέποτε «πιάνει στο στόμα του», έχει ποντάρει σ' άλλο άλογο, όπως και τα αφεντικά του. Τον ΣΥΡΙΖΑ. Και φυσικά η ενίσχυση του ΣΥΡΙΖΑ περνά μέσα και από το χτύπημα του ΚΚΕ.
Προχτές (21/10), ο Λάκης, για άλλη μια φορά, αναπαρήγαγε το γνωστό «αυριανισμό» του ΠΑΣΟΚ που υιοθετεί πλέον ο ΣΥΡΙΖΑ.
Οτι, δηλαδή, όποιος του κάνει αντιπαράθεση είναι με τη ΝΔ. Αρα σήμερα το ΚΚΕ, εφόσον ασκεί κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ, «στηρίζει τη συγκυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ», «είναι το δεκανίκι της Δεξιάς» κ.ά.
Παράλογο; Δεν απαντάει (που λέγαν και οι Μήτσοι).
Γνωστό το παιχνίδι του ΣΥΡΙΖΑ και των «Λαζόπουλών» του. Βέβαια, δεν είναι το ΚΚΕ που λέει ότι έχουμε δεσμεύσεις απέναντι στην ΕΕ και πρέπει να τις τηρήσουμε. Δεν είναι το ΚΚΕ που αποδέχεται τη συμμετοχή της Ελλάδας στο ΝΑΤΟ. Δεν είναι το ΚΚΕ που διαγκωνίζεται με τη συγκυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ στο ποιος θα πετάξει ψίχουλα στους καταπιεσμένους για να τους βουλώσουν τα στόματα. Δεν είναι το ΚΚΕ που συναντιέται με τον Ασμουσεν, που περιδιαβαίνει στα γκαλά με τους διάφορους κηφήνες του πλούτου και τους δίνει διαπιστευτήρια.
Ας αφήσουν, λοιπόν, ο ΣΥΡΙΖΑ και τα φερέφωνά του τα σάπια για το ΚΚΕ. Το ΚΚΕ είναι σήμερα το μόνο κόμμα που πασχίζει για να οργανώσει τον αγώνα ενάντια στην πολιτική της συγκυβέρνησης και της ΕΕ, την ίδια ώρα που συγκυβέρνηση και ΣΥΡΙΖΑ ανταγωνίζονται για το ποιος θα εγγυηθεί την ανάκαμψη των επιχειρηματικών ομίλων και παραπέμπουν στη «Δευτέρα Παρουσία» την ανάκτηση των τεράστιων απωλειών του λαού τα τελευταία χρόνια. Δεν πειράζει, Λάκη. Μπορεί όλοι να μη θέλουν να δουν τι γίνεται, αλλά όλοι κρίνονται.
***
ΥΓ: Προχτές, ο τηλεδιασκεδαστής πήγε ένα βήμα παραπέρα, διαστρεβλώνοντας με «κουτοπονηριές» την παρέμβαση της Αλέκας Παπαρήγα, στη συζήτηση για την ψήφο εμπιστοσύνης, στη Βουλή, την προηγούμενη εβδομάδα.
Το γεγονός είναι γνωστό: Κάποιοι λίγοι βουλευτές χειροκροτούν ένα αστείο στην ομιλία της Αλέκας Παπαρήγα, όπου η Πρόεδρος της ΚΟ του ΚΚΕ αναφέρεται στην υποκρισία ΝΔ - ΠΑΣΟΚ απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ, στον οποίον αποδίδουν ριζοσπαστικά χαρακτηριστικά που ξέρουν ότι δεν έχει.
Ενώ τα ίδια κόμματα, όλα αυτά τα χρόνια, εγκαλούσαν το ΚΚΕ ως δογματικό και απολιθωμένο, την ώρα που εκθείαζαν την «ανανέωση» όσων στελεχών το εγκατέλειψαν, για να φτιάξουν μετά τον ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ.
Στο «Αλ Τσαντίρι» του Λάκη προβλήθηκε, με μονταρισμένο πλάνο, άλλη στιγμή της συνεδρίασης της Βουλής, στο οποίο φαίνεται να χειροκροτεί σύσσωμη η πτέρυγα της ΝΔ!!! Με προφανή στόχο να εμφανιστεί ότι την Πρόεδρο της ΚΟ του ΚΚΕ τη χειροκροτούσαν όλοι οι βουλευτές της ΝΔ, ενώ την ώρα που έγινε το περιστατικό δεν ήταν πάνω από 20 οι παρόντες βουλευτές της συγκυβέρνησης...
Μιλάμε για τέτοια κατάντια. Είπαμε, όμως. Το να ποντάρεις σε κάποιο άλογο θέλει και θυσίες, ακόμα και αν σου χαλάσει η μονταζιέρα...
Εμείς απλά αναρωτιόμαστε: Ο Λαζόπουλος αντιγράφει τον Καρτερό της «Αυγής» ή το αντίθετο;

Πρέπει κι αν ναι πότε να κατατεθούν οι αγωγές για τις αποφάσεις του ΣτΕ;


Πρέπει κι αν ναι πότε να κατατεθούν οι αγωγές για τις αποφάσεις του ΣτΕ;

Το διλημματικό κείμενο του Αλέξανδρου Καλευρά που ακολουθεί, από τη σελίδα της "Ενωμένης Θεσσαλονίκης" στο facebook.
"Επειδή η ημιμάθεια είναι χειρότερη απο την αμάθεια, το να ζητάς καινούργιες αγωγές την στιγμή που δεν έχει συνεδριάσει το Τριμελές Συμβούλιο του ΣΤΕ την 28/11/2014 προκειμένου να διαπιστώσει εάν όντως η κυβέρνηση συμμορφώθηκε με τη σχετική απόφαση της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας είναι τουλάχιστον τραγικό,καθώς δεν έχουμε κάποιο δεδομένο στα χέρια μας.
Επιπλέον να θυμίσω οτι η προθεσμία συμμόρφωσης που έχει δοθεί στην κυβέρνηση είναι μέχρι την 11/11/2014 .Οπότε η κοινή λογική λέει οτι πρώτα βλέπουμε τι θα αποφασιστεί την 28/11/2014 και μετά θα ενεργήσουμε.Η σοβαρότητα και η υπευθυνότητα είναι απαραίτητα στοιχεία προκειμένου να μην είμαστε απολογούμενοι όσοι ασχολούμαστε με τα συνδικαλιστικά εξαιτίας λαικίστικων τακτικών .

πηγη

Μια ντουζίνα μαχητικά σήκωσε ο Αχμέτ αλλά ο Βαΐτσης τα περίμενε στη στροφή!



Μια ντουζίνα μαχητικά σήκωσαν χθες οι Τούρκοι εκ των οποίων  τα τέσσερα ήταν οπλισμένα  και προσπάθησαν να στήσουν σκηνικό παραβιάσεων!


Μόνο που διαβασμένος και ψυλλιασμένος ο Αρχηγός του ΑΤΑ Αντιπτέραρχος (Ι) Βαΐτσης Χρήστος είχε στήσει την (παγάνα) του και τους περίμενε στη στροφή!

Αφού σήκωσε μαχητικά από τρία διαφορετικά αεροδρόμια  που πήραν στο κατόπι τα Τούρκικα στο τέλος σήκωσε μια τετράδα μαχητικών από νησί του Αιγαίου που έβαλαν στη μέση τα Τούρκικα!

Οι Τούρκοι δεν πήραν ανάσα και δεν μπόρεσαν προβούν σε παραβιάσεις αν και ο σκοπός τους ήταν να δημιουργήσουν από ότι φαίνεται  εντυπώσεις!

Το Συμπέρασμα είναι ένα και βγαίνει αβίαστα : Αν αφήσουμε τους Στρατιωτικούς να κάνουν την δουλειά τους όπως αυτοί την ξέρουν καλύτερα από όλους ,όλα θα κυλήσουν πιο ήρεμα για όλους μας 

Η ηττοπάθεια που μας χαρακτηρίζει και που μας εμποτίζουν κάποιοι έχει και κάποια όρια και αρκεί να θέλουμε να τα υπερασπιστούμε και εμείς αυτά τα όρια!

Για την Ιστορία δείτε τα αποτελέσματα της Πολεμικής Αεροπορίας όταν τους αφήνουμε να κάνουν την δουλειά τους και βγάλτε μόνοι σας τα συμπεράσματα.


ΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΠΑΡΑΒΑΣΕΙΣ Κ.Ε.Κ. ΣΤΟ F.I.R. ΑΘΗΝΩΝ – ΠΑΡΑΒΙΑΣΕΙΣ Ε.Ε.Χ. ΤΗΝ 22η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2014

ΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΙ     : 2 (12 Α/ΦΗ)
ΜΕΜΟΝΩΜΕΝΑ   : -

ΣΥΝΟΛΟ Α/Φ       : 12

ΟΠΛΙΣΜΕΝΑ         : 4

ΠΑΡΑΒΑΣΕΙΣ        : 2
ΠΑΡΑΒΙΑΣΕΙΣ       : 1
ΕΜΠΛΟΚΕΣ          : -

ΠΕΡΙΟΧΗ              : ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟ ΑΙΓΑΙΟ

Όλα τα αεροσκάφη αναχαιτίστηκαν και αναγνωρίστηκαν σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες, κατά πάγια πρακτική.

Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ

Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ