}

28 Οκτωβρίου, 2015

Ο μικρός ήρωας του έπους του '40.

Ο πιτσιρίκος με το όνομα Αναστάσιος Χαραλαμπόπουλος μπήκε κρυφά στο βαγόνι με τις αποσκευές των επιστρατευμένων και έφτασε ως... λαθρεπιβάτης στα ελληνοαλβανικά σύνορα. Και μπορεί να μην πολέμησε -το όπλο θα ήταν άλλωστε πιο μεγάλο από το μπόι του-, βοήθησε ωστόσο τον ελληνικό στρατό όσο και όπως μπορούσε...

Οι εντυπωσιακοί ελιγμοί του F-16 που «έσκισε» τον ουρανό της Θεσσαλονίκης.

Με τους εντυπωσιακούς του ελιγμούς ο πιλότος του F-16 που "έσκισε" τον ουρανό της Θεσσαλονίκης μετά το πέρας της στρατιωτικής παρέλασης για την 28η Οκτωβρίου, έκανε όλους τους παρευρισκόμενους να σηκώσουν το κεφάλι τους ψηλά.

Τώρα το ΟΧΙ θα το πούνε οι Ρώσοι στους Τούρκους.

Γράφει ο Δρ Κωνσταντίνος Βαρδάκας 

Και θα πούνε το ΟΧΙ αν τολμήσουν να κλείσουν τα ΣΤΕΝΑ για να παρεμποδίσουν την ελεύθερη ναυσιπλοΐα τους για τα εμπορικά και πολεμικά σκάφη του Ρωσικού Ναυτικού προς τις θερμές θάλασσες της Ανατολικής Μεσογείου βλ. Συρία-Ταρτούς.

Και θα πούνε το ΟΧΙ με κάτι τεράστια πουλιά που σκορπίζουν –διασπείρουν βαριά φεϊγβολάν φωτιάς που γράφουν επάνω τους ΘΑΝΑΤΟΣ.

Στις ηρωικές γυναίκες της Πίνδου…

Ελάχιστη ανταπόδοση στην τεράστια προσφορά τους. ΑΘΑΝΑΤΕΣ!
(ένα συγκινητικό κείμενο της ΓΑΛΑΤΕΙΑΣ ΓΡΗΓΟΡΙΑΔΟΥ -ΣΟΥΡΕΛΗ)

Είχε φασόλια μαυρομάτικα, τα μούσκεψε, έριξε ξύλα στο τζάκι, μπας και σβήσει, γιόμισε καπνούς το σπίτι, δεν καλοτράβαγε το τζάκι, άτσαλα το ‘χε χτίσει ο μακαρίτης. 

Απ’ το στενόμακρο παραθύρι κοίταξε τον ουρανό, μπλαβιασμένος ο ουρανός, χιονίζει μερόνυχτα, μα δε λέει να ξεθυμάνει. Καινούργιο χιόνι πάνω στο παλιό και ο λυσσασμένος παγωμένος αγέρας, να το κάνει πάγο. Βουνά ο πάγος να παραβγαίνουν θαρρείς σε μπόι  με τα κατσάβραχα.

Για τον κύρη της ξέρει, τον πήρε κοντά του ο Θεός! Θεός σχωρέσ’ τον.
Μα εκείνος που να ‘ναι; Ο γιος της, το μοναχοπαίδι της, ε, βρε παιδεμός να τον μεγαλώσει, άντρακλας έγινε, που η Παναγιά να τον φυλάει.

Το απόρρητο πόρισμα του ΝΣΚ: Η Ελλάδα μπορεί να διεκδικήσει τις γερμανικές αποζημιώσεις !!

Η Ελληνική Δημοκρατία διατηρεί το δικαίωμα να διεκδικήσει από την Ομοσπονδιακή Δημοκρατία της Γερμανίας την πλήρη ικανοποίηση όλων των δημοσίων αξιώσεων, αλλά και των αξιώσεων Ελλήνων υπηκόων που πηγάζουν από τους δύο Παγκόσμιους Πολέμους.Σε αυτό το συμπέρασμα καταλήγει το Απόρρητο Πόρισμα Ομάδας Εργασίας του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, που φέρνει, για πρώτη φορά στο φως, κατ΄ αποκλειστικότητα, το CNN Greece.

Στα συμπεράσματα της ογκώδους έκθεσής, που ολοκληρώθηκε τον Ιανουάριο του 2014, το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους προτείνει ότι αν η Ελληνική Δημοκρατία επιθυμεί τη “δυναμικότερη προώθηση των διεκδικήσεων της”, πρέπει να ακολουθήσει τα εξής βήματα:

Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ

Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ