}

10 Ιουλίου, 2015

Το μπουρδέλο μας έκαψε

Του Γιάννη Λαζάρου 

Τι άλλο έμεινε να πούμε; Ότι δεν περιμέναμε το μνημόνιο να έρθει από την πλευρά της αριστεράς; Ότι όλα πήγαν πρίμα για τους δανειστές και τις παγκόσμιες αγορές; Ότι ο Τσίπρας και η παρέα του ήταν πάντα μέσα στο κόλπο από το 2010 (κι ακόμα πιο πριν); Ότι ρίχνοντας το κάστρο ακόμα και της κουτσουρεμένης λαϊκής αντίστασης μέσω πολιτικής όλα έχουν γίνει έτοιμο πεδίο για απανωτές εκτελέσεις Ελλήνων; Ότι το 2011 όταν ο Τσίπρας δήλωνε ότι έγινε ανάχωμα ανάμεσα στην εξουσία και στους οργισμένους πολίτες που ξεχύθηκαν στο δρόμο ενστικτωδώς, δήλωνε παράλληλα ότι ήταν εντεταλμένος των δανειστών; 

Στώμεν καλώς!

Αποτέλεσμα εικόνας για Ευρωβουλή

Tου Στέλιου Παπαθεμελή 

«Των οικιών ημών εμπιπραμένων» κάποιοι άδουν…
Αυτή είναι η εικόνα από τη Βαβέλ των Βρυξελλών.

Η διαπραγμάτευση έγινε τελεσίγραφο προς την Ελλάδα. Αλλά οι επιστέλλοντες δεν κατάλαβαν ότι σκάβοντας τον δικό μας λάκκο θα πέσουν και οι ίδιοι μέσα.

Τα δάκρυα του Τσίπρα: Δεν θα δεχθώ να μην υπάρξει δεδηλωμένη - Ο καθένας θα αναμετρηθεί με την ιστορία του!!

ΕΓΩ ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΩ ΠΑΠΑΔΗΜΟΣ

Τα δάκρυα του Τσίπρα: Δεν θα δεχθώ να μην υπάρξει δεδηλωμένη - Ο καθένας θα αναμετρηθεί με την ιστορία του
«Ο καθένας θα αναμετρηθεί με την ιστορία του, δεν θα δεχθώ να μην υπάρξει δεδηλωμένη» είπε ο Αλέξης Τσίπρας στην δευτερολογία του. Σε μία συναισθηματική δευτερολογία ο Αλέξης Τσίπρας είπε ότι είναι ιστορική ευθύνη της Αριστεράς έναντι των λαϊκών στρωμάτων να μη φτάσουμε στο Grexit.

Έμφαση στην αποκατάσταση της εθνικής κυριαρχίας

Ζωτική ανάγκη για μία νέα στροφή 

Του δρ. Κωνσταντίνου Γρίβα 

Την προηγούμενη Κυριακή, η ιστορία έκανε, κατά τη συνήθειά της, ένα άλμα, αλλάζοντας τα δεδομένα στην εσωτερική πολιτική σκηνή αλλά και στην ευρωπαϊκή πραγματικότητα. Οι συνέπειες από το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος αλλά και των ζυμώσεων της εβδομάδας που προηγήθηκε αυτού τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό της χώρας θα φανούν σε βάθος χρόνου.

ΤΑ ΠΑΘΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΓΙΝΑΝ ΜΑΘΗΜΑΤΑ


Εικόνα: Σάββας Καλεντερίδης

Πώς έφτασε η Ελλάδα στο χείλος τους γκρεμού
Ολόκληρο το πεντάμηνο της διακυβέρνησης και ιδιαίτερα τις τελευταίες 15 ημέρες έχει αποδειχθεί ένα πράγμα. Οτι το σύστημα άσκησης εξουσίας στην Ελλάδα πρέπει επειγόντως να μεταρρυθμιστεί και να εκσυγχρονιστεί, για να αποκτήσει δικλίδες ασφαλείας.
Γιατί, όπως αποδείχτηκε, η τύχη μιας ολόκληρης χώρας και ενός ολόκληρου έθνους, υπό συνθήκες υποτιθέμενης δημοκρατίας, εξαρτάται ή στην κυριολεξία κρέμεται στα χέρια ενός και μόνο ατόμου, του πρωθυπουργού.

Η... αποθέωση της υποτέλειας!



Απίστευτο! Δεκάδες Ελληνες έσπευσαν να συγχαρούν στο facebook τον Φέρχοφστατ, που επιτέθηκε με σφοδρότητα στην πατρίδα μας.
Τη δική του «πέμπτη φάλαγγα» έχει στην Ελλάδα ο γνωστός μας Γκι Φέρχοφστατ, ηγέτης των Φιλελεύθερων και Δημοκρατών για την Ευρώπη στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και πρώην πρωθυπουργός του Βελγίου.

Καταργείται η εξίσωση φόρου πετρελαίου θέρμανσης και κίνησης

Αλλαγές στην αγορά πετρελαιοειδών


Καταργείται η εξίσωση φόρου πετρελαίου θέρμανσης και κίνησης
Ένα μέτρο που αναμένεται να φέρει τα πάνω κάτω στην αγορά των πετρελαιοειδών, αλλά και στην τσέπη των πολιτών σχεδιάζει να θεσπίσει η κυβέρνηση και δεν είναι άλλο από την κατάργηση της εξίσωσης των ειδικών φόρων κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης και κίνησης.

Κλειστές οι τράπεζες και άλλες δύο ημέρες, μέχρι τη Δευτέρα


Gia poio logo na swzoume tis trapezes;



Γράφει ο Κωνσταντίνος Μπαλτάς
Με νέας υπουργική απόφαση, εχθές, το βράδυ της Τετάρτης, παρατείνεται η τραπεζική αργία για δύο ακόμη μέρες μέχρι τη Δευτέρα, 13 Ιουλίου. Με την ίδια απόφαση δίνεται η δυνατότητα στους συνταξιούχους που δεν έχουν κάρτα αναλήψεων να παραλάβουν άλλα 120 ευρώ από τη σύνταξή τους. Το ίδιο ισχύει και για ανέργους που λαμβάνουν σχετικό επίδομα και συνταξιούχοι εξωτερικού.

Grexit και Ένοπλες Δυνάμεις! Σε τι ρυθμό θα "χορέψουν" αν...

Image 
Κων. Φράγκου

Σαν πρόλογο εκφράζω, με λίγες αράδες, τους φόβους ότι την Κυριακή βράδυ μας ετοιμάζουν μεγάλο χουνέρι οι δανειστές και οι "σύμμαχοι" μετά της κουστωδίας των ασυνεννόητων ημετέρων. Τρέμω με την ιδέα να δω τον κ. Λαπαβίτσα, ομού με την ΚΟΤΑ και τον κ. Νταβανέλο να παρελαύνουν στο Σύνταγμα για την επάνοδο στη δραχμή. 

Ο γερμανικός ιμπεριαλισμός και η αλήθεια

Το κτίριο της Κεντρικής Τράπεζας της ΓερμανίαςΟ οικονομικός ιμπεριαλισμός της Γερμανίας είναι εξίσου ωμός και επεκτατικός με τον στρατιωτικό ιμπεριαλισμό των αποικιοκρατικών χωρών.

Η σχέση των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων με την αλήθεια είναι ανύπαρκτη. Γι αυτές αλήθεια είναι ό,τι εξυπηρετεί τα συμφέροντα τους κι ας είναι σε ευθεία αντίθεση με την πραγματικότητα, κι ας σκοντάφτει στη λογική, κι ας χλευάζει διεθνώς αναγνωρισμένες συνθήκες και συμφωνίες που έχουν και οι ίδιες υπογράψει.

Οταν ο Φέρχο-τέτοιος μίλησε για διαφθορα, κάποιος Ακης έπεφτε στα πατώματα απ΄τα γέλια!


Κύριοι της κυβέρνησης, μετά την συμφωνία, ΤΑΡΑΞΤΕ ΤΟΥΣ ΣΤΗ ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑ.


Ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών διαθέτει 15.000 εισιτήρια για προορισμούς εσωτερικού από 0 - 10 ευρώ


Εισιτήρια σε τιμές από 0 έως 10 ευρώ, θα διαθέσει ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών για προορισμούς εσωτερικού, σε συνεργασία με ορισμένες αεροπορικές εταιρείες για την περίοδο 13.07.1015 έως 26.07.2015.

ΕΧΟΥΜΕ ΣΥΜΦΩΝΙΑ! - Το μέλλον θα δείξει αν είναι βιώσιμη...

Ο Γ.ΝΤΑΪΣΕΝΜΠΛΟΥΜ ΕΔΩΣΕ ΤΟ "ΠΡΑΣΙΝΟ ΦΩΣ" ΓΙΑ ΤΗΝ ΨΗΦΙΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΟΥΛΗ ΤΟΥ ... ΑΓΓΛΙΚΟΥ ΚΕΙΜΕΝΟΥ ΠΡΟΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΩΝ ΜΕΤΡΩΝ
Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του defencenet.gr η κυβέρνηση υπέβαλε αργά το βράδυ της Πέμπτης την πρόταση συμφωνίας στον πρόεδρο του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ, η πρόταση έγινε δεκτή και τυπικά (ήδη το Βερολίνο και το Παρίσι είχαν ενημερωθεί και είχαν δώσει το "πράσινο φως") και την Παρασκευή στις 14.00 πλέον ανοίγει ο δρόμος για την την εξουσιοδότηση της Βουλής του κειμένου προαπαιτουμενων περίπου 10 σελίδων στα αγγλικά προκειμένου να εξουσιοδοτηθούν οι Α.Τσίπρας, Γ.Δραγασάκης και Ε.Τσακαλώτος για να το υπογράψουν.

Η αντίστροφη μέτρηση για την έγκριση της συμφωνίας - Από τη Δευτέρα λογαριασμός 12,5 δισ. ευρώ στους Έλληνες



Με την κατάθεση στην Βουλή και τη συζήτηση-ψήφιση στην Ολομέλεια της πρότασης της κυβέρνησης για την συμφωνία με τους εταίρους ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση που θα ολοκληρωθεί την Κυριακή με την τελική συζήτηση στην Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ. 

Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ

Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ