}

10 Ιουλίου, 2015

Τα δάκρυα του Τσίπρα: Δεν θα δεχθώ να μην υπάρξει δεδηλωμένη - Ο καθένας θα αναμετρηθεί με την ιστορία του!!

ΕΓΩ ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΩ ΠΑΠΑΔΗΜΟΣ

Τα δάκρυα του Τσίπρα: Δεν θα δεχθώ να μην υπάρξει δεδηλωμένη - Ο καθένας θα αναμετρηθεί με την ιστορία του
«Ο καθένας θα αναμετρηθεί με την ιστορία του, δεν θα δεχθώ να μην υπάρξει δεδηλωμένη» είπε ο Αλέξης Τσίπρας στην δευτερολογία του. Σε μία συναισθηματική δευτερολογία ο Αλέξης Τσίπρας είπε ότι είναι ιστορική ευθύνη της Αριστεράς έναντι των λαϊκών στρωμάτων να μη φτάσουμε στο Grexit.
«Θα αναμετρηθεί ο καθένας με το μπόι του και με την ιστορία του. Ανάμεσα σε μία κακή και σε μία καταστροφική επιλογή είμαστε υποχρεωμένοι να επιλέξουμε το πρώτο. Δεν είναι εύκολο αλλά πρέπει» τόνισε.
Οπως είπε χαρακτηριστικά: «Είναι σαν να σου ζητούν τα λεφτά ή τη ζωή σου...». Ο κ. Τσίπρας έθεσε και θέμα δεδηλωμένης, καθώς όπως είπε «δεν θα δεχτούμε να μην έχει τη δεδηλωμένη η κυβέρνηση στη σημερινή ψηφοφορία».
«Πήραμε εντολή να φέρουμε καλύτερη συμφωνία από το τελεσίγραφο του Eurogroup, όχι να βγάλουμε την Ελλάδα από την ευρωζώνη» δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας στην πρώτη ομιλία του κατά τη συνεδρίαση της ΚΟ και της Πολιτικής Γραμματείας στη Βουλή.
«Εγώ δεν πρόκειται να γίνω νέος Παπαδήμος. Εδώ που ήρθαμε, ήρθαμε όλοι μαζί ή θα φύγουμε όλοι μαζί. Η συνεχίζουμε όλοι μαζί ή θα φύγουμε όλοι μαζί» είπε. Σύμφωνα με πληροφορίες, υπήρξε έντονη συγκινησιακή φόρτιση όταν έλεγε αυτά ο πρωθυπουργός ο οποίος βούρκωσε.
Αξιοσημείωτη είναι πάντως η στάση του Π. Λαφαζάνη ο οποίος προφανώς σκόπιμα πήγε με αρκετή καθυστέρηση, δεν θέλησε να κάνει δηλώσεις και φουντώνουν τα σενάρια περί παραίτησής του.
Λίγο αργότερα, παίρνοντας το λόγο ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης ζήτησε "επιτέλους να κυβερνήσουμε", προτείνοντας την αξιολόγηση των στελεχών που θα μπορούσαν να βοηθήσουν ως προς αυτό. Επίσης πρόσθεσε: «Πρέπει να αποφασίσουμε ποια είναι η θέση μας στην Ευρώπη».
Ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσκαλώτος παρουσίασε τη βάση των προτάσεων της κυβέρνησης αναλυτικά, επί περίπου δεκαπέντε λεπτά. Ο κ. Τσακαλώτος σημείωσε: «Το παλεύουμε, δεν έχουμε άλλη επιλογή».
Η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ και η Πολιτική Γραμματεία συνεδριάζουν σήμερα το πρωί, με θέμα την έγκριση της πρότασης της κυβέρνησης.
Για την ολοκλήρωση των κομματικών διαδικασιών απομένει η συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής που είναι προς το παρόν ανοιχτή ως προς τον χρόνο πραγματοποίησής της, με πιθανότερη ημέρα το Σάββατο.

ΗΜΕΡΗΣΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ

Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ