}

10 Ιουλίου, 2015

Grexit και Ένοπλες Δυνάμεις! Σε τι ρυθμό θα "χορέψουν" αν...

Image 
Κων. Φράγκου

Σαν πρόλογο εκφράζω, με λίγες αράδες, τους φόβους ότι την Κυριακή βράδυ μας ετοιμάζουν μεγάλο χουνέρι οι δανειστές και οι "σύμμαχοι" μετά της κουστωδίας των ασυνεννόητων ημετέρων. Τρέμω με την ιδέα να δω τον κ. Λαπαβίτσα, ομού με την ΚΟΤΑ και τον κ. Νταβανέλο να παρελαύνουν στο Σύνταγμα για την επάνοδο στη δραχμή. 


Θεωρώ εξαιρετικά ύποπτο το να προσκαλέσουν στη Σύνοδο Κορυφής την Κυριακή τα μέλη εκτός Ευρωζώνης. Τα θέλουν παρόντα στον αποκεφαλισμό της Ελλάδας για να παραδειγματιστούν; Deutschland über alles!

Αφορμή για να γράψω αυτό το σημείωμα υπήρξε ένα εξαίρετο άρθρο στην Καθημερινή (05.07) τριών βετεράνων, κορυφαίων Αξιωματικών (Στρατηγός εα Χρ. Μανωλάς, Επίτιμος Α/ΓΕΣ, Αντιναύαρχος εα Κων. κ. Μαζαράκης - Αινιάν, Επίτιμος Αρχηγός Στόλου, Αντιπτέραρχος Ε. Γεωργούσης, Επίτιμος Διοικητής ΔΑΕ).


Με δυσκολία χαρακτηρίζω βετεράνο τον αγαπητό μου Αρχηγό Χρ. Μανωλά, μια προσωπικότητα που σφύζει από ζωή, δράση και ρώμη που αποπέμφθηκε πρόωρα, αναίτια και πεισματικά από τον κ. Πάνο Καμμένο. 


Ο Μανωλάς υπήρξε το τελευταίο, μέχρι σήμερα, θύμα μιας σειράς ηλιθίων και γελοίων αποστρατειών σπουδαίων Α/ΓΕΣ (Ζαζιάς, Γκίνης, Τσέλιος) που δε μαρτυρούν τίποτα άλλο παρά την ανεπάρκεια, ανευθυνότητα και έλλειψη στοιχειώδους ενδιαφέροντος για τις ΕΔ της Πολιτικής Ηγεσίας. Το   ευτύχημα είναι ότι ο διάδοχος Μανωλά είναι άριστος αξιωματικός. Θα μπορούσε να μην είναι…


Ποτέ άλλοτε οι στρατιωτικοί και ο Έλληνας αξιωματικός, γενικότερα, δεν είχε υποστεί τέτοιες ταπεινώσεις. Το θλιβερό είναι ότι εξαπτέρυγα των αφρόνων πολιτικών υπήρξαν… ένδοξοι στρατιωτικοί. Μη ξεχνάμε ότι τον Ζαζιά "γρονθοκοπούσαν" ένας άσχετος Υπουργός και δύο Υφυπουργοί, ο ένας τ. Ναύαρχος και ο άλλος τ. Στρατηγός!


Τι είπαν, λοιπόν, οι τρεις Ηγέτες;


Αφού ανέλυσαν πλήρως την γεωπολιτική θέση της Ελλάδας, τα ολέθρια και τραγικά αποτελέσματα που θα προκύψουν από, τυχόν, απομόνωση της χώρας από μια έξοδο από την Ε.Ε. προχώρησαν και στις οικονομικές επιπτώσεις. 


Καταλήγουν: " Θεσμοί όπως οι Ένοπλες Δυνάμεις που αποτελούν τους πυλώνες της χώρας και της αξίες του Έθνους, πρέπει να παραμείνουν πάση θυσία δυνατές και πάντα ικανές να διαφυλάττουν την ακεραιτότητα της πατρίδος, αλλά και να προσφέρουν στην αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης και την κατά το δυνατόν συντομότερη επούλωση των τραυμάτων της κοινωνίας. Οι Έλληνες πολίτες με ψυχραιμία, υψηλό αίσθημα ευθύνης και ενότητος πρέπει να φανούν αντάξιοι των περιστάσεων και να κοιτάξουν μπροστά, διδασκόμενοι από τα λάθη του παρελθόντος. Η Δευτέρα πρέπει να μας βρει όλους ενωμένους, με τη χώρα εντός της Ευρώπης, εντός του ευρώ. Γιατί μη γελιόμαστε. Αυτό είναι το διακύβευμα".


Πώς θα συμβεί, όμως, αυτό όταν με μια αποχώρηση ή εκδίωξη από την ΕΕ η χώρα θα έχει τεράστια προβλήματα που θα μεταφερθούν στην Άμυνα; Ήδη τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η αποτροπή είναι τεράστια, τα μεγαλύτερα μετά το '74 και εντεύθεν με μια, διαρκώς, διογκουμένη απειλή.


Οι Πολιτικοί του ΥΕΘΑ μπορεί να εξαντλούνται σε στομφώδεις μεγαλοστομίες για να καθησυχάζουν την πλέμπα αλλά η πραγματικότητα απέχει πολύ. Οι τρεις (3) Ηγέτες ομίλησαν για τη διατήρηση της μαχητικής ισχύος, έστω τραυματισμένης. Είναι υπεύθυνοι άνθρωποι, έδειξαν αυτοσυγκράτηση και δεν θέλησαν να ψιθυρίσουν κάτι περί κατακρεουργημένης ισχύος. Θα έπρεπε, όμως, κατά την γνώμη μου ν' αναφερθούν στις ευθύνες των αθλίων που έσυραν τις ΕΔ στην καθίζηση. Έτσι θα έκοβαν τον "βήχα της αγωνίας" των όψιμων πατριωτών, των ολετήρων, των δωσίλογων που όχι μόνο αδιαφόρησαν για τις ΕΔ αλλά χλεύασαν, από πάνω, τα στελέχη τους.


Αυτά που πρέπει να επαναλαμβάνονται


Εθνικό είναι το αληθές.

Διον. Σολωμός.
Γιατί η μνήμη των Ελλήνων είναι ρηχή, κοντή και θολή. Θ' αναφερθώ πρώτα στην ανεπάρκεια, ανικανότητα και υποκρισία των Ελλήνων Πολιτικών να προβούν στις δέουσες μεταρρυθμίσεις στην Πολιτεία και τις ΕΔ, γεγονός που αποτελεί μία από τις βασικές αιτίες της σημερινής χρεωκοπίας. Η φαλκίδευση της μαχητικής ισχύος της Χώρας άρχισε αμέσως μετά την τραγωδία της Ύμιας. Προωθήθηκε ένα τεράστιο πρόγραμμα εξοπλισμών που σκοπό είχε όχι τόσο την ενίσχυση των ΕΔ όσο την διαρπαγή του δημοσίου χρήματος. Τις μίζες. Το χειρότερο είναι ότι παράλληλα με την δημιουργία αυτού του κλίματος και νοοτροπίας, έγινε, συστηματική, εισαγωγή στο Κρατικό Σώμα των ιών της διαφθοράς. Η κλοπή στους Εξοπλισμούς εθεωρείτο πλέον ρουτίνα και ουδείς ελεγχόταν.

Επαναλαμβάνω, και ας δεχθώ μύδρους επί της κεφαλής μου από συναδέλφους μου, ότι οι κλεπτομανείς Υπουργοί δεν θα μπορούσαν να φθάσουν σε τέτοια ύψη ακολασίας αν δεν διέθεταν συνεργασία ή ανοχή των υπηρεσιακών οργάνων.


Οι λεπτομέρειες είναι γνωστές και δεν τις επαναλαμβάνω. 


Τα πεπραγμένα της 8ετίας Σημίτη, της 5ετίας Καραμανλή, τα της εποχής Γεωργίου του Καστελοριζιώτη και του θιάσου, των Αντωνομπένηδων,είναι γνωστά. Όργιο λαθεμένων αγορών, υπερκοστολογήσεων, πλήρους εγκατάλειψης των υλικών αργότερα, λεηλασία των αντισταθμιστικών μέχρι χθες!

Και δεν έφθαναν αυτά. Οι μεγάλοι πατριώτες της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ αφού είχαν πριν προσφέρει μεγάλες υπηρεσίες στους δανειστές - τοκογλύφους - συνεταιράκια τους έσπευσαν να θέσουν στον βωμό και την εθνική κυριαρχία ( Εδάφιο ΙΙ Π.ΝΠ - Μνημονίου).

Ούτε το Δικαιούχο Κράτος - Μέλος, ούτε η Τράπεζα της Ελλάδος, ούτε κανένα από τα' αντίστοιχα περιουσιακά στοιχεία τους εξαιρούνται λόγω εθνικής κυριαρχίας ή για άλλο λόγο της δικαιοδοσίας, κατάσχεσης - συντηρητικής ή αναγκαστικής εκτέλεσης, σε σχέση με οποιοδήποτε βοήθημα ή διαδικασίας σχετικά με τη σύμβαση… 


Συμπέρασμα: Η χώρα, είναι ήδη προδομένη και λεηλατημένη από μέσα, κύριοι Αρχηγοί και επίτιμοι, και μαζί μ' αυτή οι ΕΔ της και χρειάζεται τεράστια προσπάθεια να αναδιαρθρωθεί και ν' αποκτήσει το κύρος και την αξιοπρέπειά της. Κ' αυτό δεν γίνεται ούτε με διορισμούς, αναξιοκρατία, φαυλότητα και τσιτάτα. "Για να γυρίσει ο Ήλιος θέλει δουλειά πολλή" καθώς λέει και ο Μέγας Ελύτης. Σημφωνώ μαζί σας ότι θα είναι πιο εύκολο αν είμαστε μέσα στην Ευρώπη…



Υ.Γ. Πιστεύω ότι ο κ. Πρωθυπουργός προσπαθεί να κρατήσει τη Χώρα στην Ευρώπη.
 Δεν ξέρω αν το κατορθώσει αφού ταλανίζεται από μια ισχυρή… οπισθέλκουσα της πληθώρας αριστερών πλατφορμών και της αδιαλλαξίας των δανειστών. Αν πάνε όλα καλά θα του συνιστούσα να στείλει τον κ. Λαφαζάνη ως Πρέσβη στη Μόσχα με επιτετραμμένο τον κ.Τσοτσορό και Πρόξενο τον κ. Νταβανέλο. Να είναι κοντά στο Μαυσωλείο του Λένιν, να ευφραίνονται. 

Όσον αφορά τον κ. Ε. Μεϊμαράκη, αφού τον συγχαρώ για την προαγωγή του, είμαι βέβαιος ότι αγωνιά για τη χώρα και τις ΕΔ. Το μαρτυρά η θητεία του ως ΥΕΘΑ που άφησε εποχή.

ΟΝ ΑLERT

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ

Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ