}

13 Ιουνίου, 2016

Revealed: Israel Wants the Lethal F-35B Stealth Jump-Jet

Dave Majumdar
Israel is considering buying the jump-jet version of Lockheed Martin’s stealthy F-35 Joint Strike Fighter.
The Middle Eastern state has already agreed to buy thirty-three conventional takeoff F-35A model aircraft, but it now wants to buy the short takeoff/vertical landing F-35B variant in case its airfields are damaged during a surprise attack, reports Walla—a Hebrew-language daily. While the report did not disclose how many F-35B jump-jets might be purchased, under the current contract, Israel has the option to buy seventeen more jets.

Οι συνεργάτες των Ναζί Τσάμηδες και ο φτωχός ελλαδικός λόγος

Γράφει ο Θ. Μαλκίδης 

Η πρόσφατη επαναφορά του "ζητήματος" των Τσάμηδων από τον εθνικισμό που διαπερνά τα πολιτικά κόμματα στην Αλβανία, προκαλεί για δύο λόγους: Πρώτον για το θράσος των συνεργατών των φασιστών που αιματοκύλισαν την Ελλάδα και δεύτερο για τον ελλαδικό φτωχό ακατέργαστο πολιτικό λόγο. 

Άρχισε η δεύτερη εισβολή λαθρομεταναστών στα νησιά του Αιγαίου;

Οι αυξημένες αφίξεις προσφύγων - μεταναστών 
στα νησιά ανησυχούν τις αρχές

Με 226 πρόσφυγες και μετανάστες να αποβιβάζονται στις ακτές των νησιών κύλησε το Σαββατοκύριακο στο βόρειο Αιγαίο. Συγκεκριμένα από το πρωί του περασμένου Σαββάτου και μέχρι σήμερα Δευτέρα 13 Ιουνίου, στη Λέσβο συνολικά αποβιβάσθηκαν 108 άτομα, στη Χίο 53 και στη Σάμο 65.

Τουρκάλα βουλευτής Γερμανίας: "Να απαγορευθεί η είσοδος του Ερντογάν στην Ευρώπη"!

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης 
Δημοσιογράφος - Συγγραφέας - Τουρκολόγος 


Ιδιαίτερα σκληρή προς τον πρόεδρο της Τουρκίας, Ταγίπ Ερντογάν, ήταν η τουρκικής καταγωγής βουλευτίνα του γερμανικού Φιλελεύθερου Αριστερού Κόμματος, Sevim Dağdelen, η οποία σχολιάζοντας τις κυρώσεις της Τουρκίας στους Τούρκους βουλευτάς του γερμανικού κοινοβουλίου επειδή ψήφησαν την αναγνώριση

Λίγη ποίηση στην σκλάβα ζωή μας...

Γράφει ο Κώστας Μαντατοφόρος 

Κατά τύχη το blog ξαναβρήκε σ' ένα παλιό βιβλίο το πασίγνωστο ποίημα του Ι. Πολέμη  ''Το κρυφό Σχολειό''.
Ανεξάρτητα αν περιγράφει ή όχι μιά πραγματικότητα, οι τελευταίοι δύο στίχοι της πρώτης στροφής οδήγησαν σε πολλές σκέψεις. 
''...τρεμάμενο τα ονείρατα αναδεύει, 
και γύρω τα σκλαβόπουλα μαζεύει...''

Μόνο oι Έλληνες πιλότοι της Π.Α. μπορούν να το καταφέρουν αυτό (φωτό, βίντεο)

Στις 9 Ιουνίου 2011, μεταξύ Φούρνων και Σάμου οι χειριστές της Πολεμικής Αεροπορίας, Μ.Κουρτής και Μ.Μήτσιου, «έχασαν» ξαφνικά τον κινητήρα του διθέσιου Mirage 2000 με το οποίο πετούσαν. 
Έτσι λοιπόν πήραν την γενναία απόφαση να το προσθαλασσώσουν αντί να εκτιναχθούν από τα καθίσματά τους αγνοώντας την προσωπική τους ασφάλεια.

Τρίτο στο ΝΑΤΟ το Πολεμικό Ναυτικό



To ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό παρά τα πενιχρά μέσα που διαθέτει και την ανύπαρκτη χρηματοδότηση είναι τρίτο κατά σειρά στην αξιολόγηση του ΝΑΤΟ ως μια ισχυρή ναυτική δύναμη ανάμεσα στις 28 χώρες μέλη της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας.

ΤΑ ΤΙΡΑΝΑ ΕΠΙΧΕΙΡΟΥΝ ΝΑ «ΔΙΔΑΞΟΥΝ» ΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ ΜΕΣΩ ΤΟΥ «EURO 2016» - Πώς η Αλβανία μεθοδικά αμφισβητεί τον πυρήνα της ελληνικής Ιστορίας διεκδικώντας ακόμα και τους... θεούς του Ολύμπου!


του Θεόφραστου Ανδρεόπουλου
Μεθοδικό σχεδιασμό κατά της Ελλάδος ακολουθούν (μέχρι και) οι Αλβανοί επιχειρώντας και αυτοί με την σιερά τους, όπως κάνουν ήδη οι Σκοπιανοί να αποσπάσουν μέρος της ελληνικής Ιστορίας και της ελληνικής Μυθολογίας (που είναι ο πυρήνας γενέσεως του ελληνικού Έθνους) αφού ο ίδιος ο Αλβανός πρωθυπουργός Έντι Ράμα μερικές ημερες πριν και ενώ περίμενε την επίσκεψη του Έλληνα ΥΠΕΞ Ν.Κοτζιά με θρασύτατη δήλωσή του διεκδίκησε τον Όλυμπο, την Δωδώνη και τον... Δία!

Πως πήγαν να μας κλέψουν τη Συνθήκη των Δωδεκανήσων και η επιχείρηση εντοπισμού της!

tsigantes
ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΟΡΑΚΗΣ
Αντγος ε.α.
Τέως πρόεδρος ΕΑΑΣ
Από την ΕΘΝΙΚΗ ΗΧΩ της ΕΑΑΣ
Tο περιστατικό είναι παλιό, αλλά το μήνυμά του είναι πάντα επίκαιρο. Είναι από εκείνες τις «ξεχασμένες» ιστορίες που σπάνια έρχονται στη δημοσιότητα και συνήθως τις περισσότερες τις «καταπίνει» ο χρόνος όχι διότι δεν έχουν ενδιαφέρον αλλά διότι οι πρωταγωνιστές τους δεν επιδίωξαν να τις εξαργυρώσουν με παράσημα και προβολή.

Φώκαια, Σμύρνη,Τραπεζούντα,Αδριανούπολη, Κάνδανος, Δίστομο.

Θ. Μαλκίδης
distomo
Φώκαια, Σμύρνη,Τραπεζούντα, Αδριανούπολη, Κάνδανος, Δίστομο.
Μέρος της ομιλίας στις εκδηλώσεις Μνήμης για τη Γενοκτονία που οργάνωσε ο Πολιτιστικός Σύλλογος Μονοπήγαδου Χαλκιδικής
1. Ο Κεμάλ δάσκαλος του Χίτλερ
Με αφορμή τις ημέρες μνήμης των ολοκαυτωμάτων στη Φώκαια της Μικράς Ασίας, στην Κάνδανο, στο Δίστομο, είναι πλέον ξεκάθαρο πως όταν οι θύτες δεν τιμωρούνται τα εγκλήματα επαναλαμβάνονται και μάλιστα πολύ πιο σκληρά.

Τα Τίρανα το... γύρισαν και πάλι στο «τσάμικο»

Γράφει ο Σταύρος Τζήμας 

Σχεδόν κάθε φορά που πάει να γίνει κάτι για να ξεπαγώσουν οι ελληνοαλβανικές σχέσεις, πέφτει στο τραπέζι ή εμφανίζεται στο... πεζοδρόμιο θέμα Τσάμηδων και κάπου εκεί επανέρχονται σε θερμοκρασίες Σιβηρίας.
Στις αρχές της εβδομάδας, ο Νίκος Κοτζιάς ταξίδεψε στα Τίρανα σε ανταπόδοση της επίσκεψης στην Αθήνα του ομολόγου του Ντιτμίρ Μπουσάτι, με σκοπό να ανοίξει, επιτέλους, μια ουσιαστική συζήτηση μήπως και «ξεκολλήσει το κάρο».

ΘΑΥΜΑΣΤΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΔΟΞΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΣΤΗΝ ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΙΣΛΑΜΙΚΗ "ΒΕΒΗΛΩΣΗ" ΤΗΣ !! - ΕΙΝΑΙ ΕΤΣΙ Η ΕΙΝΑΙ ΦΗΜΕΣ;

ΓΙΑΤΙ ΒΡΕΘΗΚΕ Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΡΟΞΕΝΟΣ ΣΤΙΣ 3 ΤΑ ΞΗΜΕΡΩΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ;


Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας 

Ας το πούμε σύμπτωση, ας το πούμε αγαθή συγκυρία. 

Εμείς στις 8 Ιουνίου 2016 αρθρογραφούμε με τον τίτλο «Από την βεβήλωση της ΑΓΙΑΣ ΣΟΦΙΑΣ κατευθείαν στα ΕΞΑΜΙΛΙΑ του ΑΙΓΑΙΟΥ»και επισημαίνουμε :
«και τώρα μια πληροφορία της τελευταίας στιγμής: Λίγες ώρες μετά το πέρας της τουρκικής τηλεοπτικής εκπομπής μέσα στην ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ αυτή κατακλύστηκε στο περιβάλλοντα χώρο της με άρρητο ευωδία θυμιάματος γιασεμιού σαν αυτό που καίνε στις Ορθόδοξες Εκκλησιές μας». 

Mια σωτήρια έκρηξη θυμού

Γράφει ο Χρήστος Γιανναράς 

Κ​​άποιοι απορούν: Πώς γίνεται, στη Γαλλία που έχει πολλοστημόριο των δικών μας προβλημάτων, οι διαδηλώσεις, τα συλλαλητήρια, οι μαχητικές διαμαρτυρίες να συγκλονίζουν τη χώρα, από άκρη σε άκρη. Kαι στην Eλλάδα να μην κουνιέται φύλλο, η κοινωνία να βυθίζεται σε τελματώδη αδράνεια, σε ολοσχερή παραίτηση από κάθε διαμαρτυρία, κάθε διεκδίκηση – στην Eλλάδα της ανυπόφορης κοινωνικής αδικίας, της εφιαλτικής ανεργίας, των συσσιτίων που αντιπαλεύουν, εφτά χρόνια τώρα, την παραλυτική ανικανότητα των κυβερνήσεων.

ΠΡΟΣΟΧΗ : Το νέο κύμα εκ Τουρκίας

Του Ιωάννη Μιχαλέτου 

Στις 30 Απριλίου 2016, σε άρθρο με το τίτλο "Η επέκταση της Κίνας στην Κεντρική-Ν.Α. Ευρώπη και το Ισλαμιστικό κίνημα", ο παρών ιστοχώρος είχε αναφερθεί και προβλέψει, ένα επερχόμενο κύμα μεταναστών εκ Τουρκίας στις αρχές του Θέρους.

Θράκη: Τα βήματα που δεν έγιναν…

Γράφει ο Αναστάσιος Λαυρέντζος 

Επισκοπώντας τις εξελίξεις στη Θράκη κατά τη μεταπολεμική περίοδο, μπορούμε να πούμε ότι κατά κανόνα το ελληνικό κράτος αντιμετώπισε τη Θράκη ως μια μεθοριακή ζώνη, για την οποία δεν είχε κάποιο υψηλό όραμα. Η επισήμανση αυτή βεβαίως ισχύει και για άλλες ελληνικές περιφέρειες, όπως π.χ. η Ήπειρος, η Ανατολική Μακεδονία και εν γένει για όσες περιοχές βρίσκονταν έξω από τον άξονα Αθήνας-Θεσσαλονίκης.

Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ

Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ