}

20 Δεκεμβρίου, 2015

Σοβαρή εξέλιξη ! Μεγάλη τουρκική εναέρια απειλή σε Έβρο, Αιγαίο και Κύπρο !

10402
Γ. Μοτσάκος Ειδικός σε 
Θέματα Άμυνας και Ασφάλειας Πληροφοριών (Βαλκανίων  και χωρών Κ.Α.Κ )

Το  τουρκικό    Drone  «Bayraktar TB2» εξαπέλυσε επιτυχώς  αντιαρματικό πύραυλο UMTAS σε απόσταση 8 χιλιομέτρων!

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ-Οι Ρωσοι χρησιμοποιούν θερμοβαρικές κεφαλές κατά του ISIS με όχημα TOS-1 Salma [VIDEO]


6obicpnqxyubp0e2ba5g_tos-1_buratino_heavy_flame_thrower_220mm_multiple_launch_rocket_launcher_system_russia_russian_army_linde_drawing_blueprint_001

Οι Θερμοβαρικές κεφαλές ήταν μέχρι πριν λίγα χρόνια απλά μια φήμη καθώς αν και σαν ιδέα υπήρχε έδω και μισό αιώνα η διασπορά της εκρηκτικής ύλης στην ατμοσφαίρα δεν είχε τα αποτελέσματα που ήθελαν στην δύση και γι αυτό σπανίζει στο δυτικό οπλοστάσιο με πιο χαρακτηριστική την αμερικάνική GBU-43/B Massive Ordnance Air Blast (MOAB) ή «Μητέρα όλων των Βομβών» των 5 τόνων. Ομως οι Ρώσοι κατάφεραν να ξεπεράσουν τα τεχνικά εμπόδια και την έβγαλαν σε παραγωγη.

H Παιδεία δεν χρειάζεται «ισοδύναμα»

Γράφει ο Χρήστος Γιανναράς 

Ο​​ υπουργός Παιδείας κ. Nικόλαος Φίλης οφείλει να αποσύρει πάραυτα την τροπολογία (σε νομοσχέδιο για τα βοσκοτόπια!) που επαναφέρει την επιλογή στελεχών της εκπαίδευσης (διευθυντών στα σχολεία) με, κραυγαλέας αναξιοπιστίας, «συνεντεύξεις».

Με σκυμμένο το κεφάλι η Τουρκία αποχωρεί από το Ιράκ.

Ο Ερντογάν συνεμορφώθη προς τας υποδείξεις.

Το διακύβευμα των ΗΠΑ, να χάσουν κάθε επαφή (και επιρροή) με την κυβέρνηση του Ιράκ και η Ρωσία να αναβαθμίσει σε πολύ σημαντικό βαθμό την θέση της με τηη Βαγδάτη, έθεσε στην Ουάσιγκτον προ μίας αυτονόητης απόφασης. Η ανακοίνωση του Λευκού Οίκου είναι σαφής! Ο ένοικος του Λευκού Οίκου μιλώντας με τον τούρκο πρόεδρο επέμεινε ότι είναι ανάγκη η Άγκυρα να "σεβαστεί την εθνική κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα του Ιράκ". Λίγες ώρες αργότερα η Τουρκία ανακοίνωσε ότι «συνεχίζει» να αποσύρει τις δυνάμεις της από το Ιράκ.

Το κοιμώμενο Ιερατείο

Γράφει ο Παναγιώτης Αποστόλου 

Από την ημέρα αναδείξεως του κ. Ιερώνυμου στον Αρχιεπισκοπικό θρόνο, ο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος προσπάθησε και ήλθε σε επαφή με την εκάστοτε πολιτική ηγεσία, σε μια προσπάθεια επίλυσης πολλών θεμάτων που απασχολούν την Εκκλησία της Ελλάδος. Προσπάθησε να δώσει λύσεις στην αντιμετώπιση των οξυτάτων κοινωνικών προβλημάτων που μαστίζουν τον λαό μας, όπως επί παραδείγματι, να επιβάλει την ενίσχυση του φιλανθρωπικού έργου της Εκκλησίας. Γι΄ αυτό άλλωστε, θεωρώ, ζητάει να λυθούν και οι εκκρεμότητες που υπάρχουν ως προς την εκκλησιαστική περιουσία, ώστε να μπορέσει η Εκκλησία να την αξιοποιήσει προς όφελος του Ελληνικού λαού… 

Hafez Al Assad: «Τούρκος στρατιώτης σε ελληνικό έδαφος, σημαίνει επίθεση εναντίον της Συρίας»!

Γράφει ο     Νίκος Κλειτσίκας

Κρίση του Μάρτη 1987, ο ηγέτης Ανδρέας Παπανδρέου ζήτησε βοήθεια από τη Συρία κι ο Άσαντ παρέταξε τα στρατεύματα της πατρίδας του για την Ελλάδα, στα σύνορα με την Τουρκία, τον χωροφύλακα των ΗΠΑ στη Μεσόγειο και Μέση Ανατολή, με σαφή διακήρυξη προς την Τουρκία: «Τούρκος στρατιώτης σε ελληνικό έδαφος, σημαίνει επίθεση εναντίον της Συρίας»!

Stratfor: Η Ρωσία εξαναγκάζει τις ΗΠΑ σε αλλαγή στρατηγικής στη βόρεια Συρία

A-10_Thunderbolt_I

Η «επιθετική» γραμμή της Μόσχας από την κατάρριψη του Su-24 από τουρκικά μαχητικά στα σύνορα Συρίας – Τουρκίας και μετά έχει αρχίσει να επηρεάζει τις αεροπορικές επιχειρήσεις των ΗΠΑ και της Τουρκίας στη Συρία, σύμφωνα με ανάλυση της Stratfor.

ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ : Η Θράκη, το Αιγαίο και το μεταναστευτικό

Οι κίνδυνοι και ο εθνικός στρατηγικός σχεδιασμός
tsipras_erdogan_0


Του Θόδωρου  Μπατρακούλη*

Στις βουλευτικές εκλογές της 20ής Σεπτεμβρίου του 2015 σημειώθηκε μια εξέλιξη που είχε την αξία του ως πολιτικό και εθνικό γεγονός, αν ληφθεί υπόψιν η γενικότερη συγκυρία. Στη Ροδόπη, δύο κόμματα, ο ΣΥΡΙΖΑ και το Ποτάμι, έβαλαν σε εκλόγιμες θέσεις μόνο μουσουλμάνους υποψηφίους. Το αποτέλεσμα ήταν ότι στη Ροδόπη εκλέχθηκαν τρεις μουσουλμάνοι βουλευτές, ο Μουσταφά Μουσταφά και ο Αϊχάν Καραγιουσούφ από τον ΣΥΡΙΖΑ και ο Αχμέτ Ιλχάν από το Ποτάμι. Δηλαδή, στη Ροδόπη δεν εκλέχθηκε κανείς χριστιανός βουλευτής.

Οι Financial Times κάνουν ψηφοφορία για την ονομασία των Σκοπίων....

Διαδικτυακή ψηφοφορία για την ονομασία της Πρώην Γιουκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας (ΠΓΔΜ) κάνουν οι Financial Times με αφορμή την επίσκεψη που πραγματοποίησε στην Αθήνα αυτή την εβδομάδα ο Σκοπιανός υπουργός Εξωτερικών Νίκολα Ποπόσκι. 

Στο άρθρο οι Σκοπιανοί αναφέρονται κυρίως ως Μακεδόνες, αλλά σημειώνεται πως ο Μέγας Αλέξανδρος ήταν Έλληνας, παρά το γεγονός ότι στην κεντρική πλατεία των Σκοπίων έχει στηθεί ένα τεράστιο άγαλμα του μεγάλου στρατηλάτη. 

Η λεηλασία της χώρας επί Κ. Σημίτη!

Μια νέα υπόθεση αμαρτωλής Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης (ΜΚΟ) έρχεται στο «φως» της δημοσιότητας μετά την ολοκλήρωση της προκαταρκτικής εξέτασης από την Εισαγγελία Διαφθοράς και την απαγγελία βαρύτατων κακουργηματικών κατηγοριών σε τέσσερα στελέχη του υπουργείου Εξωτερικών την περίοδο 2001-2002, επί πρωθυπουργίας Κώστα Σημίτη και υπουργίας Γιώργου Παπανδρέου.

Αρχηγός άξιος της πατρίδας



Η Ν.Δ. χρειάζεται έναν ηγέτη που θα πράττει ό,τι πρεσβεύει και θα πιστεύει όσα λέει. Η βελτίωση της κατάστασης στο κόμμα, στο οποίο πιστώνονται όλες οι αναπτυξιακές πολιτικές και οι μεγάλες στρατηγικές επιλογές της χώρας, μπορεί να λειτουργήσει ευνοϊκά για ολόκληρο το πολιτικό σύστημα. Η συγκυρία, φυσικά, είναι κάθε άλλο παρά ευνοϊκή.

Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ

Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ