}

13 Ιανουαρίου, 2015

Δείτε ποιοι δικαιούνται από 4 Φεβρουαρίου δωρεάν ίντερνετ..laptop και tablet

Στις 4 Φεβρουαρίου το δωρεάν Ιντερνετ στους δικαιούχους
Από την Τετάρτη, 4 Φεβρουαρίου 2015, οι περίπου 290.000 δικαιούχοι του κοινωνικού μερίσματος θα μπορούν να εξαργυρώσουν το κουπόνι της «Ψηφιακής Αλληλεγγύης» ώστε να αποκτήσουν δωρεάν ίντερνετ ή laptop- tablet.

ΑΓΙΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ Ο ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΠΑΙΣΙΟΣ - Ο βίος του Αγίου Παϊσίου, ευλαβικό αφιέρωμα + βίντεο

paisios1

Στην αγιοκατάταξη του Γέροντος Παϊσίου προχώρησε σήμερα 13 Ιανουαρίου 2015 η Αγία και Ιερά Σύνοδος του Οικουμενικού Πατριαρχείου.

Παιδική ηλικία

Ο Άγιος Παΐσιος γεννήθηκε στα Φάρασα της Καππαδοκίας, στη Μικρά Ασία, στις 25 Ιουλίου του 1924. Ο πατέρας του ονομαζόταν Πρόδρομος και ήταν πρόεδρος των Φαράσων, ενώ η μητέρα του λεγόταν Ευλαμπία. Ο Άγιος είχε ακόμα 8 αδέλφια. Στις 7 Αυγούστου του 1924, μια εβδομάδα πριν οι Φαρασιώτες φύγουν για την Ελλάδα, ο Άγιος βαφτίστηκε από τον Άγιο Αρσένιο τον Καππαδόκη, ο οποίος επέμεινε και του έδωσε το δικό του όνομα «για να αφήσει καλόγερο στο πόδι του», όπως χαρακτηριστικά είχε πει.

Δες σε ποιο σημείο της Αθήνας κάποιοι πίνουν καφέ μόνο με 0,10 ευρώ!

Πόσο πληρώνεις τον καφέ στην καφετέρεια που πηγαίνεις; 

2,3,4 ευρώ; 

Γιατί να δίνεις τόσα χρήματα όταν υπάρχει ενα μέρος στο κέντρο της Αθήνας, με ευκολη πρόσβαση και με το ΜΕΤΡΟ που σερβίρει καφέ μόνο με 0,10 ευρώ, μόνο με 10 λεπτά.
Ποιο είναι αυτό το μέρος; 

Μα η βουλή των Ελλήνων φυσικά!

ΟΙ ΑΡΕΤΕΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Γράφει ο Ιωάννης Ασλανίδης

Η Επιβίωση της Ελληνικής Φυλής ανά τους αιώνες παρά τα τεράστια προβλήματα αφανισμού που αντιμετώπισε, οφείλεται στα φυλετικά χαρίσματα και γνωρίσματα θετικά και αρνητικά τα οποία διατηρήθηκαν επί χιλιετίες και μέχρι σήμερα.

Η Ελληνική Ιστορία, ανάγλυφα μας παρουσιάζει, την θετική ή την αρνητική επίδραση στην εξέλιξή του Ελληνικού Κράτους και γενικότερα της Ελληνικής φυλής.

Αυτό με τον «Βλάχο στο μπουρδέλο» το ξέρετε !?

Συνάδελφοι, αυτό με τον «Βλάχο στο μπουρδέλο», το ξέρετε !?
 
Προχθές ανάρτησα ένα σχόλιο-προτροπή, να μάθουμε τα ονόματα και να επιλέξουμε να ψηφίσουμε ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ υποψήφιους βουλευτές, για τους λόγους που κάθε νοήμων άνθρωπος αντιλαμβάνεται. (βλ. http://kranosgr.blogspot.gr/2015/01/blog-post_96.html)
Αμέσως, ανώνυμοι και επώνυμοι «συνάδελφοι» (βλ. εισαγωγικά), βγήκαν στα κάγκελα λέγοντας : «σιγά να μη ψηφίσουμε τα κομματόσκυλα, … που, … πως, … και διότι …» !! Είναι αυτοί οι ΙΔΙΟΙ πρώην στρατιωτικοί, που μόλις δουν κάποιο συνάδελφο τους, να αναλαμβάνει κάποια σημαντική θέση στο Δημόσιο ή σε Οργανισμό, … επαναστατεί η «συνείδηση» τους και του σούρνουν τα μύρια τόσα !!
 
Δεν αντιλαμβάνομαι αυτό το μένος, την οργή, τα απωθημένα, τη ζήλια και το δηλητήριο που κουβαλούν …. επί τόσα χρόνια !! Δεν βαρέθηκαν !?!? Όλοι είχαμε και έχουμε λόγους να είμαστε δυσαρεστημένοι με τους … «επιτήδειους» που μεταχειρίζονταν … «πλάγια μέσα» για την πάρτη τους και έτσι μας αδικούσαν τους υπόλοιπους !! Θα μπορούσα και εγώ ασφαλώς, να πω πολλά γι αυτούς, να πρωτοστατώ σ’ αυτές τις ύβρεις (και πολλοί γνωρίζουν τι εννοώ) και να δηλητηριάζω έτσι τον Κλάδο μας!!
- Παραδέχομαι ότι, οι περισσότεροι συνάδελφοι που είναι «Υποψήφιοι Βουλευτές», δεν προήλθαν από πολιτική-κομματική παρθενογένεση, αλλά είχαν προϊστορία και παρελθόν (ΚΑΚΩΣ, πολύ ΚΑΚΩΣ και μεγάλο σφάλμα τους, που μας πρόσβαλλε όλους) !!
- Παραδέχομαι επίσης, ότι κάποιοι συνάδελφοι που με την εμπιστοσύνη ΜΑΣ, εκλέχθηκαν βουλευτές στην απελθούσα Βουλή, δεν στάθηκαν στο ύψος τους, δεν τίμησαν την προϊστορία τους και δεν μας εκπροσώπησαν αντάξια της τιμής που τους κάναμε !!
 
Έεεε και !? Έεεε και !? Έεεε και λοιπόν …. ΕΡΩΤΩ τους επαγγελματίες «πικρόχολους»:
- Οι υπόλοιποι (εκτός των συναδέλφων μας) υποψήφιοι βουλευτές, προήλθαν από παρθενογένεση, δεν είχαν συνδικαλιστικές, κομματικές ρίζες και διασυνδέσεις στο χώρο τους, δεν εκμεταλλεύτηκαν καταστάσεις?????
- Οι υπόλοιποι πρώην βουλευτές (εκτός των συναδέλφων μας), που τους ψήφισε ο λαός μας και ΕΜΕΙΣ οι ίδιοι, στάθηκαν … καλύτερα στο ύψος, της αποστολής, της τιμής και του καθήκοντος τους ????
Αν ΝΑΙ, τότε να μου τους πείτε ΠΟΙΟΙ (συγκεκριμένα) και σε μένα, για να τους κάνω εικόνισμα και να τους ψηφίζω με κλειστά μάτια !!!! ΟΧΙ όμως έτσι, φλου και αορίστως .... μαθήματα ηθικής και αξιοπρέπειας !! Αν πάλι, έχετε ήδη επιλέξει ... τον Μπάρμπα σας από την Κορώνη, τότε ξιά σας !!
 
ΕΛΕΟΣ πια «Γκρινιάρηδες» της γειτονιάς μας !!!
Εσείς μοιάζετε με στον «βλάχο», που απέρριψε το Κρινιώ, διότι  (λέει) δεν ήταν παρθένα και πήγε και ψώνισε σύζυγο …. από μπουρδέλο και υπερήφανος μετά εξηγούσε στους συγχωριανούς του : «αφού δεν είμαι εγώ ο πρώτος, ας απολαύσω τουλάχιστον, την εμπειρία … των άλλων»!!!Συνάδελφοι, αυτό με τον «Βλάχο στο μπουρδέλο», το ξέρετε !?
Προχθές ανάρτησα ένα σχόλιο-προτροπή, να μάθουμε τα ονόματα και να επιλέξουμε να ψηφίσουμε ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ υποψήφιους βουλευτές, για τους λόγους που κάθε νοήμων άνθρωπος αντιλαμβάνεται. (βλ.http://kranosgr.blogspot.gr/2015/01/blog-post_96.html)

Διπλός τουρκικός στόχος: Συνδιαχείριση υδρογονανθράκων "σβήσιμο" της Κύπρου από το χάρτη

Image

Του Χρήστου Καπούτση


Η συνεννόηση, αν όχι και η ταύτιση σε βασικές αρχές, των πολιτικών δυνάμεων, στην ατζέντα των Εθνικών Θεμάτων, αναδεικνύεται σε προϋπόθεση επιβίωσης των δυο ελληνικών κρατών (Ελλάδας και Κυπριακής Δημοκρατίας), ειδικά μάλιστα, όταν η ευρύτερη γεωγραφική περιοχή μας βρίσκεται στη δίνη γεωπολιτικής αστάθειας και η Ελλάδα έχει την «ατυχία» να συνορεύει με «δύστροπο γείτονα», όπως έχει επισημάνει και ο απερχόμενος Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας.

Κατατίθεται η επόμενη δόση του επιδόματος θέρμανσης

petrelaio_b

Την προσεχή Πέμπτη ή Παρασκευή, αναμένεται να γίνει η τρίτη πληρωμή του επιδόματος πετρελαίου θέρμανσης.

Οι σφαίρες των καλάσνικοφ απειλούν και την πατρίδα μας

Γράφει ο Δημήτρης Νατσιός
Δάσκαλος, Κιλκίς
«Από την Ευρώπη γυρίσαμε πεινασμένοι»
Γ. Σεφέρης
Το 1997 από τις εκδόσεις «Λιβάνη» κυκλοφορήθηκε ένα εξαιρετικό βιβλίο με τίτλο «Η οικονομική φρίκη», της Γαλλίδας δημοσιογράφου και μυθιστοριογράφου Βιβιάν Φορεστέρ.

Το άθλιο προεκλογικό εμπόριο πατρίδας και θρησκείας

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης 
Δημοσιογράφος - Συγγραφέας - Τουρκολόγος 

Η πραγματικά αλγεινή εικόνα του πολιτικού ηγέτη αυτής της χώρας μπροστά από την εικόνα της Παναγίας να δηλώνει με περισσό στόμφο και ειρωνικό ύφος ότι οι άγιες εικόνες δεν θα κατεβούν ποτέ από τα δημόσια ιδρύματα, δικαιώνουν όλες τις προβλέψεις μας ότι σε αυτή την εκλογική αναμέτρηση δεν θα σεβαστούν κανένα ιερό και όσιο και οι γνωστοί πατριδοκάπηλοι και ορθοδοξοκάπηλοι θα προσπαθήσουν, συνεπικουρούμενοι και από κάποιους ανεκδιήγητους ρασοφόρους, να εκμεταλλευτούν τις θρησκευτικές συνειδήσεις για εκλογικά κέρδη.

ΠΟΙΟΙ ΑΠΟΣΤΡΑΤΟΙ ΕΔ - ΣΑ «ΚΑΤΕΒΑΙΝΟΥΝ» ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2015 [ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ]


 Όλα τα κόμματα θέλουν τους... αποστράτους τους. 45 υποψήφιοι μέχρι στιγμής συμπεριλαμβάνονται στις λίστες των κομμάτων
 Οι Ένοπλες Δυνάμεις έχουν τους περισσότερους, ακολουθεί η ΕΛ.ΑΣ. ενώ πολύ λιγότερες είναι οι συμμετοχές από Λιμενικό και Πυροσβεστική

Δύο διαμετρικά αντίθετες στρατηγικές - ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ!!



Οι επερχόμενες εκλογές έχουν αναζωπυρώσει τον προβληματισμό που αφορά στην κατεύθυνση της χώρας και τη μοίρα της, παρότι αυτός ελάχιστα εμφανίζεται στις σελίδες των εφημερίδων ή των πολιτικών ιστοσελίδων. Ωστόσο, παραμένει, συχνά ασυναίσθητα, στο μυαλό όλων και εξηγεί και όλες τις φαινομενικές ή πραγματικές αντιφάσεις των τοποθετήσεων των Ελλήνων, ακόμα και στις… δημοσκοπήσεις.

ΠΑΝΩ ΑΠΟ 58 ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΙ ΤΩΝ ΜΜΕ ΣΤΙΣ ΛΙΣΤΕΣ. Ολοι οι δημοσιογράφοι που κατεβαίνουν υποψήφιοι στις εκλογές

Ολοι οι δημοσιογράφοι που κατεβαίνουν υποψήφιοι στις εκλογέςΗ κλασική φράση «η δημοσιογραφία σε οδηγεί παντού, αρκεί να τη εγκαταλείψεις νωρίς» όπως και ότι «δημοσιογραφία και πολιτική είναι συγκοινωνούντα δοχεία» έχει δικαιωθεί πολλάκις στο παρελθόν και φυσικά, βρίσκει την εφαρμογή της και σε αυτές τις εκλογές.

ΕΦΥΓΑΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΡΩΜΙΟΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΙΚΡΑ ΑΣΙΑ ΤΟ 1922-24;

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Στις 30 Ιανουαρίου του 1923 υπογράφτηκε η συνθήκη της ανταλλαγής των πληθυσμών μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας, (Türk – Yunan Mübadelesine İlişkin Sözleşme ve Protokol Anlaşması).

Πόσες ημέρες εκλογικής άδειας δικαιούσθε;

Πόσες ημέρες εκλογικής άδειας δικαιούσθε;

Οι ημέρες της άδειας διαφοροποιούνται ανάλογα με τη χιλιομετρική απόσταση και φτάνουν έως τις 3 για τα νησιά.

Ελεύθερος πρώην αξιωματικός που κατηγορείται για δωροδοκία κατά την προμήθεια των Super Puma

Ελεύθερος πρώην αξιωματικός που κατηγορείται για δωροδοκία κατά την προμήθεια των Super PumaΚατηγορείται για ξέπλυμα βρόμικου χρήματος και δωροδοκία. Του επιβλήθηκε εγγύηση 150.000 ευρώ - Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να κληθεί ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης.

ΑΙΑΚΟΣ…Ο γενάρχης των ελλήνων αρίστων και πρόγονος της Ολυμπιάδος και του Αλέξανδρου


Κάθε έθνος έχει την αριστοκρατική γραμμή αίματός του. Το ελληνικό έθνος έχει την αριστοκρατική γραμμή αίματος να ξεκινά απο τον ΑΙΑΚΟ.

Ο Αιακός ήταν υιός του Δια και της κόρης το Ασωπού Αίγινας.
Θεωρείτο ο δικαιότερος των ανθρώπων για αυτό και είναι και ένας απο τους τρείς κριτές του Άδη.

Δυστυχώς κάποιοι Ευρωπαίοι δεν αντιλαμβάνονται τον πόλεμο που έχει ήδη αρχίσει στην Δύση…

γερμανοι

Γερμανοί βγήκαν στους δρόμους κατά του αντι-ισλαμικού κινήματος PEGIDA!

Με περίπου 35.000 Γερμανούς να διαδηλώνουν στην Δρέσδη το περασμένο Σάββατο κατά του γερμανικού αντι-ισλαμικού μετώπου PEGIDA, η σωτηρία και το ξεβρώμισμα της Ευρώπης από τις ιαχές της τζιχάντ διαφαίνεται αμφίβολο.

Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ

Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ