}

18 Ιουλίου, 2015

ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟ!!! Μόνο στην Ελλάδα μπορούσε να δοθεί τέτοια απάντηση!


Ο μεγάλος Γερμανός συγγραφέας Έρχαρτ Κέστνερ έκανε την εξής εξομολόγηση:
 
– «Στα 1952 πήγα για πρώτη φορά μετά το πόλεμο, στην Αθήνα. Η γερμανική πρεσβεία, όταν άκουσε πως είχα πρόθεση να πάω στη Κρήτη, μου συνέστησε, επειδή ήταν πολύ νωρίς ακόμα και οι πληγές από τη γερμανική κατοχή ανεπούλωτες, να λέω πως είμαι Ελβετός.

ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ: Όλες οι αλλαγές με τα νέες συντάξεις Δείτε παραδείγματα με τις μεγάλες ανατροπές

sintaxi

Οι χαμηλόμισθοι με λίγα χρόνια ασφάλισης, όσοι βγαίνουν πρόωρα στη σύνταξη και οι ήδη συνταξιούχοι είναι οι τρεις κατηγορίες που θίγονται περισσότερο από τα πρώτα μέτρα της μεγάλης αλλαγής του Ασφαλιστικού, η οποία ξεκίνησε με τη ψήφιση του πολυνομοσχεδίου την Τετάρτη, συνεχίζεται με δεύτερο «πακέτο» την ερχόμενη εβδομάδα και αναμένεται να ολοκληρωθεί τον ερχόμενο Οκτώβριο.

ΠΑΡΑΤΑΣΗ στην πληρωμή της πρώτης δόσης στην εφορία έως τις 31 Αυγούστου Ασαφές αν αφορά και εκείνους που έχουν ήδη κάνει φορολογική δήλωση


katasxetirio eforia

Παρατείνεται έως την 31η Αυγούστου η ημερομηνία για την πληρωμή της πρώτης δόσης του φόρου που θα προκύψει από τις φορολογικές δηλώσεις που θα υποβληθούν φέτος, σύμφωνα με νομοθετική ρύθμιση που δημοσιεύθηκε σήμερα στο ΦΕΚ με την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου για τις τράπεζες.

ΑΝΟΙΓΟΥΝ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ: 420 ευρώ την εβδομάδα το όριο αναλήψεως Τέλος στην τραπεζική αργία με νέους κανόνες


lefta

Με capital control ανοίγουν οριστικά όλες οι  τράπεζες από τη Δευτέρα.
Πλέον οι πολίτες θα μπορούν να πάρουν περισσότερα χρήματα αλλά για μία μόνο ημέρα ώστε να μην ταλαιπωρούνται στις ουρές. Συγκεκριμένα, η νέα Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου αναφέρει:

Παρατάθηκε και άλλο έως τις 27 Αυγούστου η προθεσμία για τις φορολογικές δηλώσεις



Προσθήκη λεζάντας
Παρατείνεται έως τις 26 Αυγούστου, η προθεσμία για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων από τα φυσικά πρόσωπα (έληγε στις 27 Ιουλίου) και έως τις 20 Αυγούστου για τις επιχειρήσεις (έληγε στις 20 Ιουλίου), όπως ανακοίνωσε η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων.

Ποιοι θα πληρώσουν τη φοροκαταιγίδα των 3,6 δισ. ευρώ

Ποιοι θα πληρώσουν τη φοροκαταιγίδα των 3,6 δισ. ευρώ

Ενα προς ένα τα μέτρα που περιλαμβάνει το νομοσχέδιο. Ποιες αλλαγές έρχονται για τις επιχειρήσεις. Τι θα ισχύσει στο φόρο πολυτελείας και την έκτακτη εισφορά. Ο νέος «χάρτης» του ΦΠΑ. Ημιαυτόματος «κόφτης» στις δαπάνες του Δημοσίου.
«Ποδαρικό» με φορολογικά μέτρα 3,62 δισ. ευρώ κάνει το νέο μνημόνιο, όπως προκύπτει από το πρώτο νομοσχέδιο που κατατέθηκε στη Βουλή σε εφαρμογή όσων συμφωνήθηκαν μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και των πιστωτών.Κύριο χαρακτηριστικό των μέτρων οι σαρωτικές αλλαγές στο ΦΠΑ, η αύξηση της φορολογίας στις μεγάλες επιχειρήσεις, η αύξηση της προκαταβολής φόρου, η αύξηση του φόρου πολυτελείας, αλλά και η εισαγωγή αυτόματης διαδικασίας απόδοσης ΦΠΑ στο Δημόσιο μέσω τραπεζικού συστήματος για συναλλαγές πάνω από ορισμένα όρια.

"Ποιος μας καίει" και γιατί εμείς το επιτρέπουμε; Η Ελλάδα παθαίνει αλλά δεν μαθαίνει!!


Image


Ποιος μας “καίει”; Το 2007 ήταν οι “εχθροί” του Καραμανλή που ήθελαν από το εξωτερικό “να τον ρίξουν” για να τον “εκδικηθούν για την φιλορωσική πολιτική του”.

Τώρα τα ίδια σενάρια δειλά, δειλά επανέρχονται με άλλον πρωταγωνιστή. Τον Αλέξη Τσίπρα.

DW: Μέρκελ και Σόιμπλε δεν λένε την αλήθεια για την Ελλάδα

Στο «ελληνικό δράμα» όλες οι πλευρές είπαν την αλήθεια ανάλογα με τα συμφέροντά τους. Κι αυτό δεν ισχύει μόνο για την αριστερή κυβέρνηση της Αθήνας αλλά και για το δίδυμο Μέρκελ – Σόιμπλε, εκτιμά ο Ρολφ Βένκελ από τη Deutsche Welle.
Γράφει ο Ρολφ Βένκελ:

Καταστροφική πυρκαγιά στη Λακωνία - Εκκενώθηκαν χωριά - Κάηκαν σπίτια [ΦΩΤΟ+ΒΙΝΤΕΟ]

Μεγάλες καταστροφές έχει προκαλέσει η μεγάλη φωτιά που εκδηλώθηκε τα ξημερώματα σε οικόπεδο με χαμηλή βλάστηση στο Φαρακλό Λακωνίας. Η πυρκαγιά γιγαντώθηκε λόγω των ισχυρών ανέμων και βρέθηκε σε απόσταση αναπνοής από τη Νεάπολη. Εκκενώθηκαν χωριά, το κέντρο υγείας και το γηροκομείο της Νεάπολης. Ένας 58χρονος μόνιμος κάτοικος εξωτερικού, πέθανε από ανακοπή καρδιάς. 

Αυτή είναι η σύνθεση της νέας Κυβέρνησης - Ποια είναι τα νέα πρόσωπα

ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΙΣ 10:30 Η ΟΡΚΩΜΟΣΙΑ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

Χωρίς να είναι σαρωτικός και μάλλον με επιφυλακτική διάθεση ο πρωθυπουργός προχώρησε στον ανασχηματισμό της κυβέρνησης μετά και τις εξελίξεις από την συμφωνία με τους δανειστές αλλά και την ψηφοφορία στη βουλή που επακολούθησε. Οι αλλαγές στη σύνθεση της νέας κυβέρνησης αφορούν:  

Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ

Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ