}

25 Αυγούστου, 2015

Για τους φυγόστρατους και λοιπές… σαπιοκοιλιές

Γράφει ο Δημήτρης Νατσιός 
Δάσκαλος Κιλκίς 


Mε αφορμή τις …κορωνάκειες προκοπές για την στράτευση, επαναλαμβάνω ένα παλιό μου κείμενο

Στην αρχαία Αθήνα όσους αρνούνταν να στρατευτούν, τους ριψάσπιδες (= ρίπτω την ασπίδα) τούς φορούσαν γυναικεία ρούχα, τούς περιέφεραν στην πόλη και τους διαπόμπευαν μέχρι εσχάτης ξεφτίλας. Οι λιποτάκτες χαρακτηρίζονταν «άτιμοι» – και τα τέκνα τους κληρονομούσαν το στίγμα- δεν είχαν κανένα πολιτικό δικαίωμα, ήταν ηθικά εκμηδενισμένοι, αξιοκαταφρόνητοι.

Οι Ένοπλες Δυνάμεις αντιμέτωπες με έναν επιβεβλημένο εκσυγχρονισμό

Η συζήτηση για την εφαρμογή των μέτρων της νέας συμφωνίας έχει αρχίσει, και εν όψει εκλογών, να ξεδιπλώνεται σε όλες της τις εκφάνσεις και τους τομείς.

ΕΝΦΙΑ: Έρχονται τα ραβασάκια - Ποιοι δικαιούνται έκπτωση, ποιοι απαλλάσσονται

ΕΝΦΙΑ: Έρχονται τα ραβασάκια - Ποιοι δικαιούνται έκπτωση, ποιοι απαλλάσσονταιΜε στόχο να εισπραχθούν 2,65 δισεκατομμύρια ευρώ, τα «ραβασάκια» του ΕΝΦΙΑ ξεκινούν να ετοιμάζονται από τις 26 Αυγούστου οπότε λήγει και η παράταση της προθεσμίας για το Ε9 του 2015. Τα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ θα αναρτηθούν στον διαδικτυακό τόπο του Taxisnet μετά τις εκλογές, το νωρίτερο δηλαδή στις αρχές Οκτωβρίου.

Τα επικουρικά ταμεία που πάνε στο ΕΤΕΑ με μείωση στις συντάξεις

Τα επικουρικά ταμεία που πάνε στο ΕΤΕΑ με μείωση στις συντάξεις
Το νέο Μνημόνιο φέρνει νέο «μαχαίρι» στις επικουρικές συντάξεις 10 Ταμείων τα οποία από την 1η Σεπτεμβρίου εντάσσονται στο μεγάλο (και χρεοκοπημένο) επικουρικό Ταμείο μισθωτών, το ΕΤΕΑ.

Ποιοι θα επιβαρυνθούν απο την ενιαία φορολογική κλίμακα

Ποιοι θα επιβαρυνθούν απο την ενιαία φορολογική κλίμακαΤη δημιουργία μίας ενιαίας κλίμακας με την οποία θα φορολογούνται όλα τα εισοδήματα ανεξάρτητα από την προέλευση τους και θα φέρει επιβαρύνσεις στα μεσαία εξετάζει το υπουργείο Οικονομικών.

Νυν και πρώην Συριζαίοι στην καρακοσμάρα τους

Μετά την παραίτηση της κυβέρνησης και την εξαγγελία εκλογών, οι πρώην σύντροφοι  στον ΣΥΡΙΖΑ ανταλλάσσουν σκληρές κατηγορίες.

Σύμφωνα με το Μέγαρο Μαξίμου, η Πρόεδρος της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου, «συμπεριφέρεται ως δικτάτορας» και είναι «λάθος επιλογή»
(σ.σ. Αλήθεια, ποιος την έκανε άραγε αυτή τη «λάθος επιλογή»; Μήπως αυτός που επέλεξε τον Νίκο Παππά; Μήπως αυτός που επέλεξε το Μνημόνιο; Μήπως αυτός που επέλεξε να εξαπατήσει τους πολίτες;)

Αποχωρεί η κυρία Τασία των λαθρομεταναστών

Φεύγουν κι αφήνουν πίσω τους συντρίμια 

Το ζεύγος της καταστροφής συγκρίνεται μόνο με τον τυφώνα "Κατρίνα" 

Αφού πρώτα άφησε το αισχρό αποτύπωμά της στη χώρα με το πρόβλημα της λαθρομετανάστευσης να έχει ξεφύγει από κάθε όριο, ήρθε η ώρα να το παίξουν οικογενειακώς αντιστασιακοί και αντιμνημονιακοί, αφήνοντας στα κρύα του λουτρού αυτόν που τους έβγαλε από τη ζώνη του «πολιτικού τίποτα», σε βάρος της ασφάλειας της χώρας δυστυχώς, στην περίπτωση της Τασίας.

Στράτευμα...γηροκομείο! Η επέκταση των ορίων συνταξιοδότησης οδηγούν σε "γηρασμένες ΕΔ"

Image
Η επέκταση του ορίου ηλικίας για συνταξιοδότηση των στρατιωτικών στα 58 έτη μπορεί να διασφαλίζει τους ανώτατους αξιωματικούς από τις “μη επιθυμητές” αποστρατείες. Όμως δημιουργεί έναν μεγάλο κίνδυνο που ήδη είναι υπαρκτός στις Ένοπλες Δυνάμεις. Την ανεξέλεγκτη “γήρανση” του στρατεύματος!

Το πρόβλημα έχει “χτυπήσει” ακόμη και τις Ειδικές Δυνάμεις και χρειάστηκε η πρόσληψη ΟΒΑ για να “κατέβει” ο υψηλός μέσος όρος  ηλικίας. Φαίνεται ότι αυτός ο κίνδυνος δεν έχει γίνει κατανοητός και από την ηγεσία του στρατεύματος που όχι μόνο αποδέχεται ρυθμίσεις όπως αυτή του συνταξιοδοτικού ορίου ηλικίας στα 58, αλλά φέρεται να είναι και εμπνευστής αυτών των σχεδίων.

Η προσβολή της μνήμης


Αποτέλεσμα εικόνας για γενοκτονια πόντουΟυδείς φυσιολογικός, λογικά σκεπτόμενος άνθρωπος θα ήθελε να προβαίνει σε αδικοπραξίες, όπως αποσιώπηση εγκλημάτων και συγκάλυψη της ενοχής προσώπων που διέπραξαν γενοκτονίες, βασανιστήρια, εθνοκαθάρσεις, βιασμούς, λεηλασίες κ.ά. Πολλώ δε μάλλον, ένα πολιτικό πρόσωπο οφείλει να προσπαθεί με όλες του τις δυνάμεις (και πάνω απ' όλα με το προσωπικό παράδειγμά του) να ενθαρρύνει τους πολίτες να επιδιώκουν την αρετή και τη νομιμότητα και να εφαρμόζουν στην καθημερινότητά τους τις ανθρωπιστικές αξίες.

ΚΑΘΕΤΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΕΠΙΤΗΡΗΣΗΣ Ισραηλινό mega-ραντάρ OTH εγκαθίσταται στην ανατολική Κρήτη και μαζί με UAV θα σαρώνουν την Τουρκία και την Α.Μεσόγειο!


Στην εγκατάσταση μεγάλου ραντάρ (Over The Ηοrizon) επιτήρησης αέρος και επιφανείας στην ανατολική Κρήτη προχωρούν Ελλάδα και Ισραήλ. Το ραντάρ θα έχει ως αποστολή την επιτήρηση του θαλάσσιου και εναέριου χώρου της Ανατολικής Μεσογείο, βαθιά μέσα στην κυπριακή ΑΟΖ, με στόχο να ελέγχονται οι κινήσεις του τουρκικού Ναυτικού και της τουρκικής Αεροπορίας σε μια περιοχή η οποία σήμερα είναι "μαύρη τρύπα" για τις ελληνικές Ενοπλες Δυνάμεις.

Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ

Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ