}

19 Φεβρουαρίου, 2015

Επικοινωνία Μέρκελ - Τσίπρα για «να λυθούν οι διαφορές» με τον Σόιμπλε

SCHAUBLE VAROUFAKIS
Για σύγκρουση με την γραμμή Σόιμπλε προσέρχεται στο Eurogroup η ελληνική πλευρά μετά και την τηλεφωνική επικοινωνία Μέρκελ – Τσίπρα. Λίγη ώρα μετά το τηλέφωνο από την κυβέρνηση επικρίθηκαν τόσο η αντίδραση του Σόιμπλε, όσο και η στάση της Γερμανίας στο EuroWorking Group. Είναι χαρακτηριστικό ότι η Αθήνα δημοσιοποίησε μέχρι και τις γερμανικές θέσεις. Σύμφωνα με πληροφορίες, η πρωτοβουλία για την τηλεφωνική επικοινωνία με την κ. Μέρκελ ανήκει στον Αλέξη Τσίπρα. Η συνομιλία η οποία διήκρησε 50 λεπτά ήταν σε θετικό κλίμα και στην κατεύθυνση να βρεθεί αμοιβαία επωφελής λύση για την Ελλάδα και την Ευρωζώνη.

Απάντηση από το Μ. Μαξίμου στο «Όχι» του Βερολίνου: «Αυτή η κυβέρνηση δεν δέχεται τελεσίγραφα»



Σε απάντηση με έγγραφο non-paper προχώρησε η κυβέρνηση πριν από λίγο αναφορικά με το γερμανικό «όχι» στο ελληνικό αίτημα για επέκταση της δανειακής σύμβασης.
Στο κείμενο τονίζεται η διαμόρφωση «συμμαχιών» εντός και εκτός της Ελλάδας αναφέροντας μεταξύ άλλων ότι «, πληροφορίες από Γαλλία, Ιταλία και άλλους υψηλόβαθμους Ευρωπαίους αξιωματούχους αναφέρουν ότι «βλέπουν» θετικά την ελληνική πρόταση».
Στη συνέχεια ακολουθεί μια ανάλυση τ6ων δηλώσεων στήριξης ενώ επαναλαμβάνεται η στάση του Μεγάρου Μαξίμου ότι η Ελλάδα δεν δέχεται τελεσίγραφα.

ΤΟ ΒΕΡΟΛΙΝΟ ΘΕΛΕΙ ΤΗΝ ΤΑΠΕΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ - Γερμανοί απορρίπτουν την συμφωνία - Στα άκρα η σύγκρουση - Ελπίδα από την Κομισιόν;



Απορρίπτει η γερμανική κυβέρνηση την συμφωνία με την ελληνική κυβέρνηση εν τη γενέση της δείχνοντας για άλλη μια φορά την αδιαλλαξία του "Δ' Ράιχ", το οποίο επιδιωκει την ταπείνωση της Ελλάδας.
 
Την ίδια στιγμή υπαρχει "ρήγμα" στην ΕΕ καθώς το αίτημα της χώρας έτυχη θετικής υποδοχής από τους Ευρωπαίους αφήνοντας τους Γερμανούς για πρώτη φορά μόνους, στις προκαταλείψεις τους και στο μίσος τους για οτιδήποτε ελληνικό. Άλλωστε ακόμα θυμούνται την αντίσταση του ελληνικού λαού στα χρόνια της Κατοχής.

ΟΙ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟ ΑΝ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΚΡΑΤΗΣΟΥΝ "ΖΩΝΤΑΝΟ" ΤΟ ΕΥΡΩ - Ο κύβος ερρίφθη: Στάλθηκε το αίτημα της Ελλάδας για επέκταση της δανειακής σύμβασης



Εστάλη το πρωί της Πέμπτης το αίτημα της Ελλάδας για παράταση. Το αίτημα εστάλη στον πρόεδρο του Eurogroup Γέρουν Ντάισελμπλουμ. 
Την επιστολή θα εξετάσουν τα τεχνικά κλιμάκια του Eurogroup. Αν εγκριθεί τότε θα γίνει αύριο, Παρασκευή, τηλεδιάσκεψη του Eurogroup.

ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΥΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΣΟ ΤΟΥ 2014 - Εδιωξαν 500 «ρουσφέτια» από το Πεντάγωνο -Τους έστειλαν... παραμεθόριο


Εδιωξαν 500 «ρουσφέτια» από το Πεντάγωνο -Τους έστειλαν... παραμεθόριο

«Φύλλο πορείας» για... τα σύνορα έλαβαν αιφνιδίως όλα τα «ρουσφέτια» που προεκλογικά είχαν μπει για να υπηρετήσουν τη θητεία τους στο Πεντάγωνο.

Κοινωφελής Εργασία ΟΑΕΔ: Ανοίγουν οι αιτήσεις τέλος του μήνα

Κοινωφελής Εργασία ΟΑΕΔ: Ανοίγουν οι αιτήσεις τέλος του μήνα
Από τον Βασίλη Αγγελόπουλο

Ξεκινάει στα τέλη Φεβρουαρίου το πολυσυζητημένο πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας, που στόχο έχει να βρουν δουλειά πάνω από 52.000 άνεργοι σε θέσεις εργασίας πεντάμηνης απασχόλησης στον ευρύτερο δημόσιο φορέα.

Συνέντευξη του Πρωθυπουργού στο γερμανικό περιοδικό Stern : "Δώστε μας έξι μήνες και θα είμαστε μια άλλη χώρα"


 tsipras-sto-stern-dwste-mas-6-mines-kai-tha-ginoume-alli-xwra

Για τον Μαρξ, τον Μπρεχτ και τον πίνακα που τον ενοχλεί.
Τι λέει για μνημόνιο, νέα συμφωνία, προεκλογικές εξαγγελίες, γερμανικές αποζημιώσεις και Πάνο Καμμένο.
"Δώστε μας έξι μήνες και θα είμαστε μια άλλη χώρα", είναι ο τίτλος της συνέντευξης που παραχώρησε ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στο γερμανικό περιοδικό Stern. Ο κ. Τσίπρας τονίζει "το παλιό πρόγραμμα λιτότητας είναι νεκρό" και ότι δεν επιθυμεί έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη, αλλά απορρίπτει οποιοδήποτε τελεσίγραφο από την πλευρά των εταίρων και υπόσχεται να αντιμετωπίσει την φοροδιαφυγή και την διαφθορά. Σε ό,τι αφορά την διεκδίκηση πολεμικών επανορθώσεων, κάνει λόγο για ηθικό χρέος της Γερμανίας.

ME ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΤΟΥ ΥΕΘΑ Π.ΚΑΜΜΕΝΟΥ - Η ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ ΕΧΕΙ ΠΕΣΕΙ ΣΤΟ ... 9%! "Πάγωσε" η παραλαβή των ελικοπτέρων ΝΗ-90 μετά τις συγκλονιστικές αποκαλύψεις του defencenet.gr


Με απόφαση  του υπουργού Εθνικής Ανύνης, Πάνου Καμμένου, "πάγωσε" το πρόγραμμα παραλαβής των μεταφορικών ελικοπτέρων ΝΗ-90, μετά την αποκάλυψη από το defencenet.gr, του "θαμμένου" πορίσματος της επιτροπής που είχε συσταθεί και αποκάλυψε το σκάνδαλο της σύμβασης,  όπως δήλωσε στους δημοσιογράφους ο υπουργός κι ενώ αύριο επρόκειται να παραδοθεί το 12ο ελικόπτερο του τύπου.

Ξαφνική μεταστροφή του Ζ.Κ.Γιουνκέρ υπέρ της Ελλάδας: "Η τρόικα ήταν αντιδημοκρατική και πρόσβαλε τους Έλληνες"!



ΞΑΦΝΙΚΑ Ο ΠΟΛΕΜΙΟΣ ΕΓΙΝΕ ΣΥΜΜΑΧΟΣ...

Σε δηλώσεις του κατά τη διάρκεια συνεδρίασης της Ευρωπαϊκής Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπή του Ευρωκοινοβουλίου, ο πρόεδρος της Κομισιόν, Ζ.Κ.Γιούνκερ, τάχθηκε ξαφνικά υπέρ της ελληνικής κυβέρνησης που απαίτησε να καταργηθεί η τρόικα και ανέφερε ότι "στερείται δημοκρατικής νομιμοποίησης" και ότι "προσέβαλε την αξιοπρέπεια των Ελλήνων", τονίζοντας πως "αντιδημοκρατική" και παραδεχόμενος ότι "με τη δημιουργία της έγιναν λάθη"

Τα γυρίζει (;) ο Β.Σόιμπλε: "Πρέπει να πείσω τους Γερμανούς να βοηθήσουν τους Έλληνες" δηλώνει

Μια στο καρφί και μία στο πέταλο από τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε ο οποίος κατηγορεί την ελληνική κυβέρνηση ότι δεν ξέρει τι θέλει, αλλά μάλλον για τον ίδιο ισχύει αυτό. Μετά τις απειλές και τους εκβιασμούς χθες δήλωσε πώς πρέπει να πείσει τους Γερμανούς ψηφοφόρους ότι πρέπει να βοηθήσουν την Ελλάδα.

Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ

Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ