}

14 Φεβρουαρίου, 2017

Ο Ερντογάν έτοιμος για το τελευταίο-μοιραίο λάθος στη Συρία και να φάει το κεφάλι του - Σύριοι & Κούρδοι τον περιμένουν

Του Στρατή Μαζίδη

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν υπήρξε σαφέστατα το μεγαλύτερο "θύμα" του πολέμου της Συρίας όσον αφορά όλους όσους ενορχήστρωσαν το αιματοκύλισμα έναντι ανταλλάγματος. Αντί για εδάφη και σφαίρες επιρροής, απέκτησε κουρδικούς διαμελιστικούς εφιάλτες.

Τώρα λοιπόν είναι έτοιμος να κάνει το τελευταίο και μοιραίο του λάθος στη Συρία, να πράξει αυτό που στάθηκαν ανίκανοι να πετύχουν όλοι όσοι στήριξε. Να πολεμήσει τόσο τον Ασαντ, όσο και τους Κούρδους.

Είναι τέτοια η παράνοιά του ώστε ανακοίνωσε χθες την κατάληψη της Αλ Μπαμπ δίχως να έχει πέσει, απεναντίας σήμερα (13-2-17) μετρά ακόμη 15-20 νεκρούς η Ασπίδα του Ευφράτη ενώ από χθες εξεδιώχθη το ασκέρι του από το προάστιο της Μπαζά.

Και αφού ανακοίνωσε ότι έπεσε η Αλ Μπαμπ, διαμήνυσε πως η Τουρκία στη συνέχεια θα στραφεί στην Ιεράπολη (Μανμπίτζ) και τη Ράκκα.

Ωστόσο δεν έχει να κάνει με ηλίθιους, όπως ίσως είναι ο ίδιος.

οχυρωματικά έργα στην Ιεράπολη

Οι Κούρδοι έχουν ξεκινήσει εγκαίρως οχυρωματικά έργα έξω από την Ιεράπολη για να ανακόψουν την πορεία του ασκεριού ενώ παράλληλα κατέρριψαν drone που πετούσε σήμερα πάνω από την πόλη.


Όσον αφορά τη Ράκκα, έχει θεωρητικά δύο επιλογές με το χρόνο όμως να πιέζει ασφυκτικά καθώς οι SDF έχουν ήδη φτάσει έξω από τη Ράκκα και συγκεκριμένα στα 5 περίπου χιλιόμετρα.

Και στις δύο θα χρειαστεί χρόνο, που μάλλον δεν έχει ενώ κανείς δεν του εγγυάται ότι δε θα εξευτελιστεί εντελώς όταν επί μήνες δεν μπορεί να εκδιώξει 300-400 κατσαπλιάδες από την Αλ-Μπαμπ.

Στην πρώτη περίπτωση πρέπει σύμφωνα με τον αρχικό χάρτη-φωτο να ξεκινήσει παράλληλα από το τουρκικό Ακτσάκαλε που απέχει 90 χλμ από τη Ράκκα αλλά θα πρέπει να τα βάλει με την αποτελεσματική και αμερικανικής υποστήριξης SDF.

Η άλλη να κινηθεί μετά την Αλ Μπαμπ, όταν (και αν) πέσει στην πραγματικότητα εκτός από τις δηλώσεις, νότια, όπου θα πρέπει να διανύσει 210 χλμ.

Ο Τίγρης σήμερα στο Χαλέπι
Εδώ όμως θα βρει το Συριακό Στρατό και τον άνθρωπο των επικίνδυνων αποστολών, στρατηγό Αλ-Χασάν, γνωστό και ως Τίγρη αφού ηγείται της αντίστοιχης επίλεκτης ομάδας η οποία συνήθως στέλνεται στα δυσκολότερα μέτωπα για να καθαρίσει.

Οι Σύριοι βλέποντας ότι το ασκέρι του Ερντογάν πέτυχε να μπει πρώτο στην Αλ Μπαμπ από τα δυτικά, ξεκίνησαν δεύτερη επιχείρηση στην περιοχή κινούμενοι ανατολικά με μεγάλη ταχύτητα ώστε να κλείσουν το δρόμο στον τουρκικό στρατό και τον FSA αφού θα έχουν αποκόψει τον οδικό άξονα Χαλεπίου - Ράκκα.

Παράλληλα θα μπορέσουν οι ίδιοι να κινηθούν προς τη Ράκκα και συγκεκριμένα την αεροπορική βάση της Τάμπακα.

Εν τω μεταξύ όπως δημοσιεύθηκε στη Freepen.gr ήδη Σύριοι και Κούρδοι ήρθαν σε συνεννόηση μεταξύ τους στη Λαττάκεια ώστε να συμμαχήσουν σε περίπτωση που ο Ερντογάν κινηθεί εναντίον του ενός ή του άλλου, κάτι που θεωρούν ως βέβαιο και είναι βέβαιο εφόσον θέλει να φτάσει στη Ράκκα ή να χτυπήσει την Ιεράπολη.

Αυτό όμως που διαφεύγει του Ερντογάν είναι πως στη μια περίπτωση ενδέχεται να βρει μπροστά τους και τους Αμερικανούς που εξοπλίζουν τους Κούρδων των SDF και στην άλλη τους Ρώσους οι οποίοι α. εξοπλίζουν τους Σύριους, β. στηρίζουν από αέρος με αποτελεσματικότητα τις επιχειρήσεις τους και γ. ενίοτε βομβαρδίζουν "κατά λάθος" και Τούρκους.

Ο Ερντογάν έτοιμος για το τελευταίο-μοιραίο λάθος στη Συρία και να φάει το κεφάλι του - Σύριοι & Κούρδοι τον περιμένουν.
freepen.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ

Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ