}

30 Αυγούστου, 2015

Στρατιωτικοί προς κόμματα και Πολιτεία: "Τι μας οφείλετε και όλο τα ξεχνάτε"!

Image
Ένας ακόμη υπουργός Εθνικής Άμυνας έφυγε. Ο έβδομος στα χρόνια της κρίσης. Η οποία βαθαίνει και χειροτερεύει και στον χώρο των Ενόπλων Δυνάμεων. Οι στρατιωτικοί βλεπουν τους υπουργούς να περνούν αλλά τα προβλήματα να πολλαπλασιάζονται.

Η απογοήτευση είναι ο μεγαλύτερος κίνδυνος. Κι απ΄ ότι φαίνεται ο μεγαλύτερος εχθρός για τους στρατιωτικούς που έχουν αναλάβει να διεκδικούν ότι έχει να κάνει με τα εργασιακά θέματα . Η ΠΟΕΣ δέχεται ανηλεή και πολύ βρώμικο πόλεμο τους τελευταίους μήνες .

Ενθαρρυντικό ότι δεν δείχνει να το βάζει κάτω. Με σημερινή της ανακοίνωση υπενθυμίζει σ΄ όλους και κυρίως στους πολλιτικούς τι οφείλουν στους στρατιωτικούς.

Η …λίστα των οφειλομένων:

“Σε αναμονή ανάληψης καθηκόντων της νέας πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, που θα προκύψει από τις βουλευτικές εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου 2015, υπενθυμίζουμε τί οφείλει η Ομοσπονδία μας να διεκδικήσει το αμέσως επόμενο διάστημα, με τη συμμετοχή όλων των Ελλήνων στρατιωτικών:
- Άμεση νομοθετική πρόβλεψη για τη σωματειακή δραστηριότητα.
- Πλήρης υλοποίηση της υπ΄ αριθμ. 2193/2015 απόφασης του Συμβουλίου της Επικρατείας.
- Εκπροσώπηση αιρετών στα ΔΣ των ΜΤ και των ειδικών λογαριασμών και εκ νέου συζήτηση για την εφάπαξ παροχή και λοιπά βοηθήματα.
- Άμεση ακύρωση της Υπουργικής απόφασης περί μεταθέσεων και θέσπιση νέας βελτιωμένης με πραγματικά αξιοκρατικά κριτήρια και έλεγχο των παρανομούντων, με έμφαση στην αντιμετώπιση των στελεχών μετά την 25ετία.
- Ηλεκτρονική παρακολούθηση των μορίων για όλους τους στρατιωτικούς, με δημιουργία βάσης δεδομένων.
- Δημιουργία οικιών για τις στεγαστικές ανάγκες και μέριμνα, για όλο το μόνιμο στρατιωτικό προσωπικό των ΕΔ. 
- Υποχρεωτική συνυπηρέτηση στρατιωτικών με συζύγους εν γένει δημοσίους υπαλλήλους. 
- Αναθεώρηση και βελτίωση του νόμου περί ιεραρχίας και προαγωγών.
- Αναθεώρηση και βελτίωση του νόμου περί καταστάσεων των στρατιωτικών.
- Άμεση αποκατάσταση της αδικίας που δημιούργησε ο Ν.3865/2010 για τους συναδέλφους μας που κατετάγησαν τα έτη 1990-1992 και εκ νέου συζήτηση για το ασφαλιστικό - συνταξιοδοτικό πρόγραμμα όλων των στρατιωτικών, με ανάδειξη και επίλυση νομικών ασαφειών.
- Βαθμολογική εξέλιξη των συναδέλφων μας Εθελοντών Μακράς Θητείας.
- Ωράριο (και ειδικό) εργασίας με διευκολύνσεις κατά περίπτωση και την ισχύουσα νομοθετημένη ανάπαυση.
- Ενιαίο μισθολόγιο με νομοθετική ρύθμιση του επιδόματος παραμεθορίου και της υπερωριακής αποζημίωσης κατά τα πρότυπα των υπηρετούντων στα ΣΑ και των δημοσίων υπαλλήλων.
- Αναπροσαρμογή του εκπαιδευτικού επιδόματος στα νέα μισθολογικά δεδομένα.
- Ισχύ ταξιδιωτικών εγγράφων των στρατιωτικών ταυτοτήτων.
- Ελεύθερη μετακίνηση με τα μέσα μαζικής μεταφοράς.
- Άδεια ανατροφής τέκνου για στρατιωτικούς με συζύγους που δεν εργάζονται και επέκταση της ήδη θεσμοθετημένης όμοιας μέχρι το τέκνο να γίνει 6 ετών.
- Νομοθετική ρύθμιση για την υπηρέτηση των εκλεγμένων Υπαξιωματικών στην τοπική αυτοδιοίκηση. 
- Συνήγορος του στρατιωτικού.
- Επέκταση των παροχών σε στρατιωτικούς που με δικαστική απόφαση είναι συμπαραστάτες σε ΑΜΕΑ πλην των συζύγων, τέκνων και νομική αποσαφήνιση του 67% και άνω ή άνω του 67% αναπηρίας.
- Ειδική γονική άδεια στους στρατιωτικούς.
- Αναβάθμιση και βελτίωση εν γένει του κανονιστικού πλαισίου που διέπει τις άδειες του μονίμου στρατιωτικού προσωπικού των ΕΔ.
- κ.λ.π.
Παρακαλούμε όλες και όλους τις συναδέλφισσες και συναδέλφους να αποστείλουν στο e-mail της Ομοσπονδίας μας (info@poes.gr) τυχόν περαιτέρω διεκδίκηση, με τεκμηριωμένα επιχειρήματα”.


Η φωτογραφία είναι του ΝΙΚΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ

Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ