}

21 Ιουλίου, 2015

ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ: Η Bild υποδεικνύει τι πρέπει να πουλήσει η Ελλάδα

Πάει καλά το σχέδιο των Γερμανών να αγοράσουν κοψοχρονιά την Ελλάδα


bild
Ότι δεν κάηκε, μπορούμε να το παραδώσουμε στους Γερμανούς. Κάπως έτσι το βλέπει η Bild, η οποία δίνει συγκεκριμένα ονόματα από νησιά, στάδια και παραλίες που θα πρέπει να μπουν στο ταμείο αποκρατικοποιήσεων.
Δηλαδή, έρχεται μία γερμανική εφημερίδα, που από πίσω της κρύβονται κυβερνητικά στελέχη της Γερμανίας, να μας υποδείξει τι πρέπει να πουλήσουμε.
Μήπως να σας τα δώσουμε και τσάμπα;
Ότι λοιπόν δεν κατάφερε να πουλήσει κοψοχρονιά η προηγούμενοι κυβέρνηση, αυτή που λέγαμε ότι είναι η χειρότερη των τελευταίων ετών, έρχεται η «πρώτη φορά αριστερά» να τα ξεπουλήσει!
Στο τέλος θα ξεπουλήσουν και τον μοναδικό πνεύμονα αντίστασης στην Ελλάδα, το 62% του ελληνικού λαού που ψήφισε μέσω του δημοψηφίσματος «ΟΧΙ» στα μέτρα Γιούνκερ, αλλά δεν περίμενε ότι από πίσω κρύβονταν ένα τρίτο καταστροφικό μνημόνιο.
Πάμε όμως στην Bild, που κάνει μία καταγραφή της ελληνικής κρατικής περιουσίας και μας «προτείνει» να πουλήσουμε ουκ ολίγα ακίνητα, με την εφημερίδα να στέκεται στην αγορά του Αγίου Θωμά – κοντά στην Αίγινα – από τον αμερικανό μεγιστάνα Γούρεν Μπάφετ.
Η λίστα είναι η εξής:
  • Παραλίες (όπως της Ερμιόνης στην Πελοπόννησο)
  • Μαρίνες (όπως στην Επίδαυρο και την Ύδρα)
  • Δυο κυβερνητικά αεροσκάφη
  • 2.500 κτήρια που ανήκουν στο υπουργείο Πολιτισμού
  • Πάνω από 77.000 ανίκητα του Δημοσίου
  • Τα λιμάνια του Πειραιά και της Θεσσαλονίκης
  • Στάδια που κατασκευάστηκαν για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004
  • Η πρώην αμερικανική αεροπορική βάση στο Ηράκλειο Κρήτης
  • Τα 14 περιφερειακά αεροδρόμια
Μήπως να πουλήσουμε και το σπίτι μας για να τελειώνουμε; Η γερμανική κατοχή έτσι κι αλλιώς επιτάσσει να ξεπουλήσουμε τη χώρα, ας ξεπουλήσουμε ότι έχουμε και δεν έχουμε και να φύγουμε μετανάστες σε κάποια άλλη χώρα, μπας και σωθούμε, μπας και δούμε μία άσπρη μέρα…
Υπενθυμίζεται πως, βάσει της συμφωνίας με τους εταίρους, το νέο ταμείο αποκρατικοποιήσεων θα πρέπει να συγκεντρώσει περιουσιακά στοιχεία αξίας 50 δισεκατομμυρίων ευρώ.
Τα 25 δισεκ. που θα προέλθουν από τις ιδιωτικοποιήσεις θα δοθούν για να αποπληρωθεί η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, 12,5 δισεκ. θα δοθούν για την εξυπηρέτηση του χρέους και τα υπόλοιπα 12,5 δισεκ. θα διατεθούν για αναπτυξιακές επενδύσεις.
Η λίστα των στοιχείων που θα ενταχθούν στο Ταμείο δεν έχει οριστικοποιηθεί και αναμένεται να αποτελέσει μέρος της διαπραγμάτευσης με τους εταίρους για το νέο πρόγραμμα στήριξης.

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ

Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ