}

22 Δεκεμβρίου, 2014

Ποιος Πρόεδρος; Ποιας Δημοκρατίας;

%CE%93%CE%BB%CE%AC%CF%83%CF%84%CF%81%CE%B1%2B%CF%84%CE%B7%CF%82%2B%CE%94%CE%B7%CE%BC%CE%BF%CE%BA%CF%81%CE%B1%CF%84%CE%AF%CE%B1%CF%82.png

Για να ψηφιστεί Πρόεδρος Δημοκρατίας πρέπει πρώτα να έχουμε δημοκρατία. Για να έχουμε δημοκρατία πρέπει να καταργηθούν τα μνημόνια και να φύγουν οι μνημονιακοί τύραννοι. Για να φύγουν μνημόνια και τύραννοι πρέπει να πάμε σε εκλογές. Συνεπώς, όποιος ψηφίζει τώρα για Πρόεδρο Δημοκρατίας ψηφίζει υπέρ της παράτασης της μνημονιακής τυρανίας, ψηφίζει υπέρ της μνημονιακής σταθερότητας.


Και σαν να μην φτάνει αυτό παρουσιάστηκε και δημόσια ο Μαυρογιαλουρισμός του Σαμαρά με το σημερινό του διάγγελμα. Εκτός των άλλων χωρίς κανένα πρόσχημα κάλεσε τους βουλευτές να συνταχτούν με τις επιλογές της συγκυβέρνησης, για εκλογή προέδρου δημοκρατίας απ’ αυτή την βουλή προσφέροντας τους καρέκλες υφυπουργών και υπουργών! .

Ο Σαμαράς έχει συναίσθηση ότι αν δεν κατορθώσει να έχει μια αξιοπρεπή ήττα στις επερχόμενες βουλευτικές εκλογές, θα είναι το εξιλαστήριο θύμα της παράταξης του και θα αναγκαστεί να κάνει ταβανοθεραπεία –όπως έκανε και στο παρελθόν για 11 χρόνια.  Ο δε Βενιζέλος σε ενδεχόμενη ανάληψη κυβερνητικής εξουσίας από τον Σύριζα, δεν αποκλείεται να λογοδοτήσει για τους σκελετούς που κρύβει στην ντουλάπα του (υποθέσεις λίστα Λαγκάρντ, υποβρυχίων κ.α).

Πώς αλλιώς να εξηγήσεις το χθεσινό διάγγελμα Σαμαρά και τις σχετικά δημοσιεύματα του φιλοκυβερνητικού τύπου, που αναφέρουν ότι τα «πολιτικά επιχειρήματα» του Σαμαρά για να ψηφιστεί πρόεδρος δημοκρατίας βασίζονται στην λογική ότι «οι ανεξάρτητοι βουλευτές και ο καθένας βουλευτής των ΑΝΕΛ και της ΔΗΜΑΡ ξεχωριστά, θα πρέπει να αναλογιστούν ότι μπορεί να μην είναι ο ίδιος στην επόμενη Βουλή» (Καθημερινή).

Όταν φτάνουμε στο σημείο ακόμα και ο Στέφανος Μάνος να σχολιάζει ειρωνικά και με σκωπτικό ύφος τα σημερινά λεγόμενα του Σαμαρά, καταλαβαίνουμε σε τι βαθμό εκφυλίστηκαν τα αστικά κόμματα.

Να τι έγραψε στο φ/β ο Σ. Μάνος:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ

Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ