}

28 Δεκεμβρίου, 2015

Τέρμα η «πλάκα» με την Τουρκία – Οι Κούρδοι ανακήρυξαν αυτονομία! -

Τέρμα η «πλάκα» με την Τουρκία – Οι Κούρδοι ανακήρυξαν αυτονομία! Κουρδικές οργανώσεις που συναντήθηκαν την Κυριακή στην νοτιοανατολική Τουρκία (βόρειοτουρκοκρατούμενο Κουρδιστάν) κάλεσαν σε «αυτοκυβέρνηση» εν μέσω μεγάλης στρατιωτικής επιχείρισης στην οποία συμμετέχουν 10.000 Τούρκοι στρατιώτες με πολλά τανκς.








Κουρδικές πόλεις στην νοτιοανατολική Τουρκία δέχονται επίθεση από τον τουρκικό στρατό. Σπίτια βομβαρδίζονται, άμαχοι εκτελούνται, γυναίκες, παιδιά ηλικιωμένοι. Τουρκικά οπλοπολυβόλα γαζώνουν σπίτια. [Δείτε εδώ].
Το Δημοκρατικό Λαϊκό Κογκρέσο έκανε την έκκληση για αυτοκυβέρνηση των κουρδικών περιοχών μετά από διήμερη σύνοδο στο Ντιγιάρμπακιρ.
«Το νόμιμο δικαίωμα του λαού μας στην αντίσταση ενάντια στις πολιτικές που εξευτελίζουν το κουρδικό πρόβλημα, είναι κατ ουσία αίτημα και αγώνας για τοπική αυτοκυβέρνηση και τοπική δημοκρατία», αναφέρεται στο κείμενο διακήρυξη μετά τη συνάντηση που τιτλοφορείται «Διακήρυξη για πολιτική λύση όσο αφορά την αυτοκυβέρνηση».
Η διακήρυξη καλεί στο σχηματισμό αυτόνομων [κουρδικών] περιοχών συμπεριλαμβανομένων και πολλών συνοικιών του Ντιγιάρμπακιρ.
Η έκκληση – διακήρυξη για αυτόνομο Κουρδιστάν και τοπική αυτοκυβέρνηση μπορεί να κλιμακώσει τη σύγκρουση μεταξύ των Κούρδων και της τουρκικής κυβέρνησης, καθώς η τουρκική κυβέρνηση εναντιώνεται σε ένα ξεχωριστό κουρδικό ομόσπονδο κράτος.
Ο πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε σε ομιλία του το Σάββατο ότι η Τουρκία ποτέ δεν θα επιτρέψει τον σχηματισμό άλλου κράτους μέσα στα σύνορά της.
«Τώρα μιλάνε για διαχωρισμό της γης μας σε αυτή τη χώρα. Με την άδεια του Θεού, ποτέ δεν θα επιτρέψουμε τον διαμελισμό της ενότητας της χώρας μας», είπε.
Η κουρδική επανάσταση περνά στην επόμενη φάση… Η Ελλάδα οφείλει να είναι με τα μάτια ορθάνοιχτα στραμμένα ανατολικά.


Την Κυριακή 27 Δεκεμβρίου οι Κούρδοι της Τουρκίας διακήρυξαν την αυτονομία τους. Το γεγονός κρατιέται «χαμηλά» από τα διεθνή Μέσα, την ώρα που ο τουρκικός στρατός έχει εισβάλει στις κουρδικές πόλεις στη νοτιοανατολική Τουρκία (τουρκοκρατούμενο βόρειο Κουρδιστάν) και βαράει στο ψαχνό με τανκς και κανόνια τις εξεγερμένες συνοικίες.

Δείτε εδώ: Μακελειό στην Τσίζρε! Τουρκικά τανκς βαράνε στο ψαχνό Κούρδους αμάχους (βίντεο)

Το ηρωικό κουρδικό έθνος αντιστέκεται στους κατακτητές του και δίνει τον νόμιμο αγώνα για ελευθερία και δημοκρατία.
Οι Κούρδοι της Τουρκίας δεν ζητάνε ανεξάρτητο κράτος. Ζητάνε ομόσπονδο μέσα στα σύνορα της Τουρκίας.
Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν το Σάββατο το ξεκαθάρισε: «Τώρα μιλάνε για διαχωρισμό της γης μας σε αυτή τη χώρα. Με την άδεια του Θεού, ποτέ δεν θα επιτρέψουμε τον διαμελισμό της ενότητας της χώρας μας».
Την ίδια ώρα στο Twitter κυκλοφορούν οι ακόλουθοι χάρτες διαμελισμού της Τουρκίας. Δεν τους έχουν φτιάξει Έλληνες χρήστες, για να σας απαντήσουμε και σε αυτή την εύλογη απορία. Τους διακινούν οι Ρώσοι:


map1

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ

Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ