}

09 Ιουλίου, 2015

"Όχι" της Γαλλίας σε ένα Grexit - Μανουέλ Βαλς στα ελληνικά: "Η Ελλάδα είναι Ευρώπη"! (vid)

ΑΝΥΠΟΛΟΓΙΣΤΕΣ ΟΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΖΗΜΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΡΙΣΙ ΑΝ ΑΠΟΧΩΡΗΣΕΙ Η ΑΘΗΝΑ ΑΠΟ ΤΟ ΕΥΡΩ

«Στον ελληνικό λαό λέω: Η Ελλάδα είναι η Ευρώπη! MV», έγραψε στο Twitter ο Γάλλος πρωθυπουργός, Μανουέλ Βαλς, ο οποίος μέσω Twitter θέλησε να στείλει μήνυμα υποστήριξης, όπως δεν έστειλε ποτέ κανείς Ευρωπαίος ηγέτης.

Μάλιστα, επέλεξε να γράψει στα ελληνικά για να είναι ακόμα πιο ηχηρή η παρέμβασή του. Στο μήνυμά του, λοιπόν, ανέφερε: «Στον ελληνικό λαό λέω: Η Ελλάδα είναι η Ευρώπη! MV»
Υπενθυμίζεται πως νωρίτερα στο κοινοβούλιο είχε τονίσει πως η Γαλλία απορρίπτει την έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη.
Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά σε άρθρο του το πρακτορείο Reuters, "η Γαλλία λέει 'όχι' σε μια αποχώρηση της Ελλάδος από το ευρώ".
Τη βοήθεια στην Ελλάδα αποφάσισε η γαλλική κυβερνηση. Πύρινος ο λόγος του πρωθυπουργού Μανουέλ Βαλς! Με ομιλία – ρεκόρ μιας ολόκληρης ώρας, ο Γάλλος πρωθυπουργός, Μανουέλ Βαλς, κατέληξε στην εισήγηση βοήθειας στην επίλυση της ελληνικής κρίσης. Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΔΕΝ ΤΙΘΕΤΑΙ ΣΕ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ! Είπε χαρακτηριστικά
«Η διατήρηση της Ελλάδας στο ευρώ και επομένως στην καρδιά της Ευρώπης και της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι υψίστης γεωστρατηγικής σημασίας και γεωπολιτικής σημασίας», υποστήριξε ο πρωθυπουργός της Γαλλίας σε ομιλία του στο κοινοβούλιο της χώρας.
«Το να επιτρέψουμε την Ελλάδα να βγει από την Ευρωζώνη θα είναι παραδοχή ανικανότητας και η Γαλλία το απορρίπτει αυτό», τόνισε αφήνοντας να εννοηθεί πως μία συμφωνία ανάμεσα στην Αθήνα και τους πιστωτές είναι κοντά.
«Τα βήματα για να βελτιωθεί η διοίκηση στην Ευρωζώνη πρέπει να επισπεύσουν. Η Γαλλία θέλει με απόλυτη αποφασιστικότητα να διατηρήσει την Ελλάδα στην Ευρωζώνη», πρόσθεσε, επισημαίνοντας ωστόσο ότι πρέπει να ξεκαθαρίσει πως θα αντιμετωπιστεί το ζήτημα του χρέους.
Για το καυτό θέμα του δημοσίου χρέους, μάλιστα, είπε ότι δεν υπάρχουν ταμπού για τη συζήτηση της αναδιάρθρωσής του.
"Η Ελλάδα ειναι στην καρδιά της Ευρώπης. Συνορεύει με την Τουρκία και άλλες χώρες με προβλήματα. Εάν πέσει η Ελλάδα, θα πέσει και η Ευρώπη. Δεν μπορούμε να είμαστε η Ευρώπη της τιμωρίας, αλλά της αλληλεγγύης"
Η ομιλία του Γάλλου πρωθυπουργού ήταν τόσο θερμή που παρομοιάστηκε από τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες με την επική ομιλία Ντε Βιλπέν κατά της εισβολής στο Ιράκ! Συμπτωματικά, ο Ντομινίκ Ντε Βιλπέν παρά την ελεεινή στάση Σαρκοζί, τάχθηκε υπέρ της Ελλάδας αποθεώνοντας μάλιστα τον Έλληνα πρωθυπουργό!
Βέβαια, το κίνητρο του Γάλλου πρωθυπυοργού δεν ήταν εντελώς φιλελληνικό, καθώς η Γαλλία κινδυνεύει να χάσει πολλά χρήματα από μια αποχώρηση της Ελλάδας από το ευρώ.
Στα 65 δισ. ευρώ ανέρχεται η έκθεση της Γαλλίας στην Ελλάδα, σύμφωνα με το γενικό εισηγητή της Επιτροπής Οικονομικών της Γερουσίας, Αλμπερίκ ντε Μονγκολφιέρ.
Όπως εξηγεί, η συνολική έκθεση της Γαλλίας σε μία ενδεχόμενη ελληνική στάση πληρωμών ανέρχεται σε περίπου 65 δισ. ευρώ, δηλαδή ένα ποσό αρκετά υψηλότερο των 40 δισ. ευρώ που έχουν αναφερθεί.
Σύμφωνα με το Γάλλο πολιτικό, η έκθεση της Γαλλίας στο ελληνικό χρέος αφορά κυρίως την πλήρη διαγραφή ενός διμερούς χρέους και τις εγγυήσεις που προσφέρει η Γαλλία στο Ευρωπαϊκό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (EFSF).
Η Γαλλία φέρει, επίσης, ένα μέρος των κινδύνων που υποστηρίζονται από το ευρωσύστημα, διευκρινίζει στην ανακοίνωσή του ο πολιτικός του Ρεπουμπλικανικού κόμματος.
Tμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ

Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ