}

09 Ιουλίου, 2015

Οχι! Δεν είμαστε ευρωλιγούρηδες!



Ο μέγας Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος, πριν ακόμη μπει η Ελλάδα στο ευρώ, είχε εκστομίσει τη σοφή ρήση «δεν είμαστε ευρωλιγούρηδες». Το είπε για όλους όσοι υποστήριζαν τότε (το 1999) ότι η Ελλάδα έπρεπε να δώσει και την... ψυχή της για το κοινό νόμισμα. Εκείνη η δήλωση είχε προκαλέσει σάλο.


Επικρίθηκε εντονότατα από κύκλους του τότε ΠΑΣΟΚ (αλλά και της Αριστεράς), ενώ τα media της διαπλοκής εξαπέλυσαν μύδρους εναντίον του. Τώρα αποδεικνύεταιπόσο δίκαιο είχε. Οι Ελληνες όλο και πιο δυνατά φωνάζουν πλέον «δεν είμαστε ευρωλιγούρηδες, κύριοι των Βρυξελλών». Δεν έχουμε ανάγκη τα φιλοδωρήματά σας (και τα πακέτα ανθρωπιστικής βοήθειας που λέτε ότι ετοιμάζετε για το ενδεχόμενο του Grexit). Δεν είμαστε ζητιάνοι ούτε οι παρακατιανοί της Ευρώπης.

Αλληλεγγύη θέλουμε (με μια τίμια λύση) και όχι φιλανθρωπία. Αν δεν μας θέλετε, αρνείστε τις ρίζες και την ταυτότητά σας. Διώχνετε αυτούς που διαμόρφωσαν τα σύνορα και τον πολιτισμό σας. Αλλά εμείς ευρωλιγούρηδες δεν θα ξαναγίνουμε. Η ζωή μας θα συνεχιστεί και χωρίς τα ευρώ σας!

Δημητρης Ριζούλης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ

Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ