}

26 Φεβρουαρίου, 2015

Παγώνουν τα φορολογικά νομοσχέδια - Πότε θα πάνε στη Βουλή. ΑΛΛΑΓΕΣ ΕΞΕΤΑΖΕΙ ΤΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟ

Παγώνουν τα φορολογικά νομοσχέδια -Πότε θα πάνε στη Βουλή
Το οικονομικό επιτελείο εξετάζει να παγώσει για κάποιο διάστημα τα φορολογικά νομοσχέδια αφού αυτό που προέχει είναι να επικυρωθεί η συμφωνία παράτασης του ελληνικού προγράμματος.
Ο προγραμματισμός του νομοθετικού έργου εξετάστηκε και στη σύσκεψη του Κυβερνητικού Συμβουλίου Οικονομικής Πολιτικής (ΚΥ.Σ.ΟΙ.Π.) υπό τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Γιάννη Δραγασάκη, με τη συμμετοχή των οικονομικών υπουργών κ.κ. Σταθάκη, Μάρδα και Βαλαβάνη.
Οπως όλα δείχνουν τα φορολογικά νομοσχέδια θα πάνε στη Βουλή το πρώτο δεκαήμερο του Μαρτίου.
Το απόλυτο μπάχαλο με τον ΦΠΑ
Πριν περάσει ένα 24ωρο από τις επίσημες και ανεπίσημες διαβεβαιώσεις από το οικονομικό επιτελείο και το Μέγαρο Μαξίμου, ότι η διατύπωση του e- mail Βαρουφάκη δεν συνεπάγεται αυξήσεις φόρων, ο ίδιος ο υπουργός Οικονομικών άνοιξε "παράθυρο" αλλαγής σε κάποιον συντελεστή, χωρίς να διευκρινίζει το πώς, το γιατί και το πού.
Αυτή τη στιγμή, στα νησιά του Αιγαίου εφαρμόζονται ειδικοί, μειωμένοι κατά 30% συντελεστές ΦΠΑ, δηλαδή 5%, 9% και 16%. Ο Γιάννης Βαρουφάκης δεσμεύθηκε ότι δεν πρόκειται να αυξηθούν αυτοί οι συντελεστές.
Τι γίνεται, όμως, με τους υπόλοιπους συντελεστές;
  • Στον υπερωμειωμένο συντελεστή 6,5% υπάγονται τα βιβλία, εφημερίδες και περιοδικά, φάρμακα- εμβόλια, τα ξενοδοχεία και τα θέατρα. Ο υπουργός Οικονομικών διαβεβαίωσε ότι δεν πρόκειται να θιγούν ούτε τα βιβλία, ούτε ο Τύπος, χωρίς να διευκρινίσει τι θα γίνει με τα υπόλοιπα.
  • Στο συντελεστή 13%, υπάγονται τα τρόφιμα, η παροχή ρεύματος και νερού, η εστίαση και οι μεταφορές προσώπων.
Ούτε γι' αυτές τις κατηγορίες υπήρξε διευκρίνιση, δηλαδή αν υπάρχουν σκέψεις για μεταφορά κάποιων προϊόντων ή υπηρεσιών σε υψηλότερο συντελεστή.
Στο συντελεστή 23% υπάγονται όλα τα υπόλοιπα, δηλαδή φαρμακευτικά προϊόντα, καύσιμα, οινοπνευματώδη, ρούχα- παπούτσια, τηλεφωνία, τσιγάρα- καπνός, αυτοκίνητα, ηλεκτρονικά- ηλεκτρικά είδη, υπηρεσίες όπως κομμωτήρια, γυμναστήρια.
ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ

Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ