}

08 Δεκεμβρίου, 2014

Η επίσκεψη του κ. Νταβούτογλου στην Ελλάδα. Ήρθε τους απείλησε και τον χειροκρότησαν!

Γράφει ο Δρ  Αναστάσιος Κουτσούκος

Η Ελλάδα, η Τουρκία, η «συνδιαχείρηση–συνεκμετάλλευση» ή Μπαρπαρός, η Ευρώπη και η «οικονομική κρίση» σήμερα.
Από το 1821 στο 2014. Η επίσκεψη του κ. Νταβούτογλου στην Ελλάδα. Ήρθε τους απείλησε και τον χειροκρότησαν! Κάποιοι ακολουθούν την πολιτική Θηραμένη, σήμερα!
Παρουσιάζουν την υποδούλωση ως ειρήνη και ελευθερία και θέλουν να γκρεμίσουν τα «Μακρά τείχη» υπό την μουσική αυλητρίδων»!!
Η νέα επεκτατική πολιτική, λέγεται «συνδιαχείρηση –συνεκμετάλλευση» ή Μπαρπαρός! Δηλ.,τα δικά του δικά του και τα δικά μας δικά του!
Ο κ.Νταβούτογλου απειλεί - προειδοποιεί μάλιστα, ότι αν η Ελλάδα προχωρήσει σε οριοθέτηση ΑΟΖ με την Αίγυπτο χωρίς να οριοθετήσει προηγουμένως με την Τουρκία,«δεν θα δεχθούμε τη συμφωνία. Έχουμε τη μακρύτερη ακτή στην ανατολική Μεσόγειο. Κανένας δεν πρέπει να περιμένει ότι η Τουρκία θα περιοριστεί στον κόλπο της
Αττάλειας». Να γίνει και «συνδιαχείρηση» και στην Κωνσταντινούπολη, στην Ιωνία,στον Πόντο και σε όλη την Τουρκία, είναι η απάντηση, που θα έδινε, ένας μη «γιουσούφης»! Θέλει «συνδιαχείρηση στην Κύπρο, στο Αιγαίο στα Πετρέλαια στην ΑΟΖ κλπ., δηλ. θέλει να τα πάρει μέσω της «συνδιαχείρησης»! Θέλει συνδιαχείρηση και συνεκμετάλλευση αυτών, που δεν του ανήκουν και κάποιοι τον ακούνε ακόμα, αντί να τον διώξουν! Δεν πρέπει η Ελληνική πλευρά, να μπει στην λογική της «συνεκμετάλλευσης», γιατί παραδίδει κυριαρχικά δικαιώματα και μετά η συνεκμετάλλευση μπορεί να αρχίσει από πενήντα- πενήντα τοις εκατό και να καταλήξει σε ενενήντα εννέα υπέρ των Τούρκων και ένα τοις εκατό υπέρ των Ελλήνων!
Ο κ. Νταβούτογλουείναι πιο επικίνδυνος από τους σφαγείς στρατηγούς της Τουρκίας!
Παπούλιας σε Νταβούτογλου: Σεβασμός του Διεθνούς Δικαίου. ...Ξυπνάτε Ραγιάδες:
Οι Τούρκοι δεν πιάνονται φίλοι, δεν έχουν «μπέσα»!
Να μην πάει ο κ.Τσίπρας στο Αεροδρόμιο για να δει τον κ. Νταβούτογλου… 
… και οι εδώ ιθύνοντες να του δείξουν την πόρτα της επιστροφής στην Μογγολία την φυσική του πατρίδα!
Αποδοκίμαζαν οι πολίτες, το «ασκέρι» του Νταβούτογλου! Εξαιρετικά σημαντική χαρακτήρισε, μόνος του, τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό κ. Αντώνη Σαμαρά και την επίσκεψή του στην Ελλάδα μαζί με τους υπουργούς του, ο πρωθυπουργός της Τουρκίας, Αχμέτ Νταβούτογλου, στο χαιρετισμό του στο ελληνοτουρκικό επιχειρηματικό φόρουμ. «Ελάτε να λύσουμε το Κυπριακό και να αξιοποιήσουμε τον ενεργειακό πλούτο» είπε στην ομιλία του ο κ.Νταβούτογλου, ενώ ο κ.Σαμαράς τόνισε ότι χρειάζεται να συνεχιστεί η σφυρηλάτηση σχέσεων καλής... γειτονίας και εμπιστοσύνης μεταξύ των δυο χωρών.O κ. Νταβούτογλου κοροϊδεύοντας την Ελληνική πλευρά τόνισε πως ήρθε η "ώρα των επιχειρηματιών" αναφερόμενος και στις ήδη υπάρχουσες εμπορικές σχέσεις κάνοντας έκκληση όμως για επίλυση του Κυπριακού ώστε Ελλάδα και Τουρκία να μπορέσουν να αξιοποιήσουν τον ενεργειακό πλούτο. «Εμείς συζητούμε τα πάντα, φυσικά υπάρχουν θέματα που διαφωνούμε.
Στο Αιγαίο θα συνεχίσουμε τις διμερείς διερευνητικές συνομιλίες, χρειάζεται να εμβαθύνουμε.. Θέλουμε όταν υπάρχουν διαφορές να μπορούμε να συνομιλούμε και να διερευνούμε την επίλυσή τους». Ωστόσο,επιμένει ότι η όποια φόρμουλα πρέπει να θέτει το πλαίσιο για τη συνεκμετάλλευση (ή συνδιαχείριση) των φυσικών πόρων της Κύπρου από τις δυο κοινότητες, ακόμη και πριν από
την επίλυση του Κυπριακού. «Το όλο θέμα που δημιουργήθηκε δεν είναι θέμα "Μπαρμπαρός", αλλά φυσικού αερίου που ανήκει και στις δυο κοινότητες του νησιού. 
 Στων Ψαρών την ολόμαυρη ράχη
 
περπατώντας η Δόξα μονάχη
 
μελετά τα λαμπρά παλληκάρια
 
και στην κόμη στεφάνι φορεί
 
γινωμένο από λίγα χορτάρια

πούχαν μείνει στην έρημη γη.
Ανεπιθύμητος,ο «Τουρκομογγόλος» κ. Νταβούτογλου, ο σφαγέας της Κύπρου και των λαών της Μικράς Ασίας των Ελλήνων, Κούρδων, Ποντίων, Αρμενίων κλπ… Ὦ παῖδες Ἑλλήνων,ἴτε… Τα σύνορα της Ελλάδας, είναι σύνορα της Ευρώπης. Η Τουρκία θα μπει στην Ευρώπη, όταν πράγματι εκδημοκρατιστεί (δηλ. ποτέ)! Με κατεχόμενη Κύπρο, με πλοία στην ΑΟΖ και στο Αιγαίο και με υπερπτήσεις πολεμικών η Τουρκία αυτό-εξαιρείται από την Ευρώπη! Μόνο αν αυτονομηθεί το κομμάτι της Κωνσταντινούπολης, μπορεί να μπει υπό όρους, στην Ευρώπη! Η Τουρκία πρέπει να σπάσει σε επτά κομμάτια για να μπει στην Ευρώπη. Να αυτονομηθεί το κομμάτι της Κωνσταντινούπολης, να ανακηρυχτούν οι Δημοκρατίες του Πόντου της Ιωνίας της Αττάλειας οι Δημοκρατίες των Κούρδων, Αρμένιων Λάζων και οι γνήσοι Τούρκο – Μογγόλοι που είναι μόνο επτά εκατομμύρια να κρατήσουν ένα κομμάτι γύρω από την Άγκυρα και οι υπόλοιποι να μεταστεγαστούν στην πατρίδα τους την Μογγολία..Το όνειρο της Τουρκίας για «Οθωμανικά Βαλκάνια», θα μείνει «όνειρο απατηλό»!

 Φύσα μαΐστρο δροσερέ κι αέρα του πελάγου,
 να πας τα χαιρετίσματα στου Δράμαλη τη μάνα.
της Ρούμελης οι μπέηδες, του Δράμαλη οι αγάδες 
στα Δερβενάκια κείτονται, στο χώμα τεντωμένοι. 
Στρώμα έχουν τη μαύρη γής, προσκέφαλο λιθάρια
και γι’ απάνω σκεπάσματα του
φεγγαριού η λάμψη.

Μάλλον ο κ. Νταβούτογλου, δεν θυμάται για ποιο λόγο έγινε η Ναυμαχία του Ναυαρίνου, όταν ενωμένες οι Μεγάλες Δυνάμεις αποφάσισαν να βάλουν την Τουρκία στην γωνία! Τα«οικονομικά τείχη» και πολιτισμικά του 2015… είναι ισχυρότερα από τα φυσικά τείχη!
Το2015 θα είναι μετά τις εκλογές - έτος τέλους κάθε είδους Μνημονίου, αρχή εσωτερικής κάθαρσης και «φώτισης»! Οι διεθνείς και ντόπιοι τοκογλύφοι και οι συνεργάτες τους αποκαλύπτονται σταδιακά! Τα χρήματα των τραπεζιτών να πάνε για την οικονομική και στρατιωτική θωράκιση της Ελλάδας ;»! Απότην Πυθία Αριστονίκη στις σύγχρονες «Πυθίες» τύπου Ρουμπινί… Από το 480 π.χ. στο 2011 μ.χ. Οι νίκες εναντίον των Περσών. Απότα «Μακρά τείχη στα Ξύλινα τείχη (πλοία)» . «Ταξύλινα τείχη θα σώσουν την πόλη»! Όλα τα είχαμε τώρα έχουμε και «φίλο» τηνΤουρκία και τα μαχητικά της να υπερίπτανται των Ελληνικών νήσων, αλλά μας προτρέπει να μην τα βλέπουμε και θέλει και από πάνω να μπει και στην Ευρώπη! Οι Αθηναίοι, στην αρχαιότητα είχαν φτιάξει τα «Μακρά τείχη», που ένωναν την Αθήνα με τον Πειραιά. Η πρώτη νίκη στον Μαραθώνα 490 π.χ. με τον Μιλτιάδη εναντίον των Περσών ήταν σημαντική. Ήταν η νίκη στην στεριά και νίκη της «φάλαγγας». Όμως προ του Περσικού κινδύνου, είχαν ζητήσει χρησμό από τους Δελφούς πριν από το ψήφισμα του Θεμιστοκλή που ήθελε τα χρήματα από τα αργυροχρυσοχοΐα του Λαυρίου να πάνε για κατασκευή 200 τριηρών.. 
Ο χρησμός της Πυθίας Αριστονίκης έλεγε: «...ο παντεπόπτης Ζευς δίνει την άδεια στην Τριτογενή να μείνει απόρθητο μόνο το«ξύλινο τείχος» που θα προστατέψει εσένα και τα παιδιά σου... Ω θεία Σαλαμίς, πολλά παλικάρια εσύ θα φας, είτε όταν σπέρνεται το σιτάρι είτε όταν θερίζεται». 
Χρησμός Πυθίας 483 π.χ. Ο χρησμός περιείχε τα στοιχεία που ήθελε ο Θεμιστοκλής. Είχε ουσιαστικά ζητήσει ο ίδιος από την αντιπροσωπεία αυτόν τον χρησμό! Η ναυμαχία της Σαλαμίνας 480 π.χ.έγινε η αποφασιστική αναμέτρηση, η αποφασιστική νίκη που δικαίωσε τους Έλληνες και πρώτο το Θεμιστοκλή. Ήταν η νίκη στην θάλασσα και νίκη της Αθηναϊκής τριήρης. Σε αυτήν πολέμησε και ο μέγας Σοφός Αριστείδης. Κατά τη διάρκεια της Ναυμαχίας ακουγόταν ο Παιάν : 
Ὦ παῖδες Ἑλλήνων, ἴτε, ἐλευθεροῦτε πατρίδ᾿ ἐλευθεροῦτε δέ παῖδας, γυναἰκας, θεῶν τε πατρώων ἔδη, θῆκας τε προγόνων· νῦν ὑπὲρ πάντων ἀγών. Παιᾶν Σαλαμινομάχων (Αἰσχύλου, Πέρσαι).
Η επανάσταση του 1821. Η Φιλική Εταιρεία προετοίμασε την Ελληνική Επανάσταση. Η σπίθα άρχισε από το Ιάσιο της Μολδοβλαχίας για να φτάσει στην Καλαμάτα. Οι Έλληνες είχαν ήδη ένα υψηλό μορφωτικό και οικονομικό επίπεδο. Η μεγαλύτερη νίκη των Ελλήνων ήταν στις 26 Ιουλίου 1822 στα στενά των Δερβενακίων, κοντά στη Νεμέα, οι Τούρκοι υπέστησαν δεινή ήττα, χάνοντας πάνω από 3.000 άνδρες. Στη μάχη εκτός του Κολοκοτρώνη διακρίθηκαν ο Δημήτριος Υψηλάντης, ο Παπαφλέσσας και ιδιαιτέρως ο Νικήτας Σταματελόπουλος, γνωστότερος ως Νικηταράς, που έλαβε το προσωνύμιο Τουρκοφάγος.
Ο Δράμαλης και οι εναπομείναντες άνδρες του προσπάθησαν να διαφύγουν την επομένη από την κλεισούρα του Αγιονορίου. Όμως, ο Νικηταράς, ο Υψηλάντης και ο Παπαφλέσσας ήταν κι εκεί για να προκαλέσουν νέες βαριές απώλειες στον Δράμαλη στις 28 Ιουλίου 1922.Την σκοτεινή  νύχτα της 6ης Ιουνίου του 1822, ο Κανάρης μαζί με τους τρεις αδελφούς Κουτσούκου Αναστάσιο, Παναγιώτη και Ανδρέα πλέοντας αργά κατευθύνθηκαν στο λιμάνι της Χίου όπου βρισκόταν ο τουρκικός στόλος υπό την διεύθυνση του ναυάρχου Καρά Αλή. Οι Τούρκοι γλεντούσαν καθώς γιόρταζαν την τελευταία ημέρα του ραμαζανιού. Οι άνδρες του Κανάρη με χίλιες προφυλάξεις κατάφεραν να κολλήσουν το πυρπολικό τους στην ναυαρχίδα και να βάλουν φωτιά. Σε λίγα λεπτά η ναυαρχίδα γίνεται παρανάλωμα του πυρός,τινάζοντας στον αέρα περισσότερους από 2000 Τούρκους. Μεταξύ αυτών ο ναύαρχος Καρά Αλής, οι καλύτεροι αξιωματικοί του και πολλοί ναύτες.
Το πυρπολικό του Πιπίνου προσέγγισε την υποναυαρχίδα αλλά δεν κατάφερε να την καταστρέψει. Της προκάλεσε όμως αρκετές ζημιές. Η ανατίναξη της τουρκικής ναυαρχίδας υπήρξε ένα από τα χαρακτηριστικότερα γεγονότα του κατά θάλασσαν αγώνα, έκανε δε πολύ μεγάλη εντύπωση στην Ευρώπη. Με τη Συνθήκη του Λονδίνου (Iούλιος 1827) η Αγγλία, η Ρωσία και η Γαλλία καλούσαν την Οθωμανική Αυτοκρατορία να αποδεχτεί τη δημιουργία ενός αυτόνομου ελληνικού κράτους. Είχαν προηγηθεί η πυρπόληση της Ναυαρχίδας του Καρά Αλή από τον Κανάρη και τους ατρόμητους αδελφούς Κουτσούκου και άλλους πυρπολητές. Στις 8 Οκτωβρίου 1827 οι στόλοι της Αγγλίας, της Γαλλίας και της Ρωσίας εισήλθαν στον κόλπο του Ναβαρίνου και συγκρούστηκαν με τον αιγυπτιακό. Μέσα σε τέσσερις ώρες πυκνού κανονιοβολισμού τα λιγότερα αλλά καλύτερα εξοπλισμένα συμμαχικά πλοία (περίπου30 έναντι 90) κατέστρεψαν σχεδόν ολοκληρωτικά τον Τουρκικό στόλο. Αυτή η ναυμαχία σήμανε και το τέλος της Τουρκίας στην Ευρώπη, έως σήμερα.. Το 1828 η Ελλάδα χρεώθηκε με 2 εκατομμύρια λίρες Αγγλίας και φτάσανε στην Ελλάδα μόνο οι 400 χιλιάδες. Τα ίδια γίνονται σήμερα. Από τα 218 δις που χρεώθηκε το κράτος στην Ελλάδα δεν έφτασε τίποτα γιατί τα ξαναβγάλανε οι τραπεζίτες στο εξωτερικό στα Κάιμαν Νησιά στην Ελβετία και σε φορολογικούς παραδείσους. Σήμερα ο κίνδυνος είναι διαφορετικός, οικονομικός, εσωτερικός και εξωτερικός. Ο εξωτερικός οικονομικός κίνδυνος. Ο νεοφιλελευθερισμός που κατέρρευσε πριν επτά χρόνια στην Αμερική βρήκε απροετοίμαστα τα «σοσιαλιστικά κόμματα» και συν τω χρόνο μετεξελίχθηκε σε «δήθεν κρίση» μόνο του «χρηματοπιστωτικού συστήματος»!
Στην συνέχεια οι δεξιές Κυβερνήσεις έδωσαν τα πάντα στους νέο-φεουδάρχες και τους τραπεζίτες! Από τα 218 δις του Μνημονίου τα 200 δις πήγαν ως χάρισμα τους τραπεζίτες! Αυτή η ληστρική κοπή σε βάρος των πολιτών δεν έχει ιστορικό προηγούμενο! Από το τείχος του Βερολίνου στα οικονομικά τείχη της κ. Μέρκελ, των τραπεζιτών, ολιγαρχικών και τα τείχη του Μνημονίου. Η Ευρώπη φτώχυνε τα μέλη της και η Τουρκία θέλει να γίνει και μέλος της Ευρώπης για να χάσουμε και αυτά που έχουμε! Η Ελλάδα το 2014, οφείλει να ακολουθήσει τον δρόμο της Ιρλανδίας, που δεν υπόγραψε κανένα Μνημόνιο! Έτος Εθνικής-πατριωτικής συνειδητοποίησης, ηθικής ανοικοδόμησης, Νέας Σεισάχθειας! Από την «Εθνική μελαγχολία στην Εθνική υπερηφάνεια»! «Λεφτά υπάρχουν», αλλά τα έχουν οι 10 τραπεζίτες και 10 ολιγάρχες – εφοπλιστές! Η μεγάλη απάτη σε βάρος της Ελλάδας: Ειδικοί αναλυτές λένε ότι αυτή την στιγμή γίνεται μια απάτη σε βάρος του Ελληνικού Κράτους με την ανοχή –συνενοχή πολλών. Σήμερα κανείς λαλίστατος δημοσιογράφος δεν μιλεί για αυτήν την πρωτοφανή απάτη σε βάρος της Ελλάδας. Για την επάνοδο στις αγορές ξεχάστε την όσο παίζονται τέτοια τοκογλυφικά παιχνίδια με την συνενοχή πολλών! Καλούνται οι Εισαγγελείς Αρείου Πάγου να ελέγξουν την αλήθεια περί του δανεισμού της Ελλάδας. Και ενώ συμβαίνουν όλα αυτά εκατοντάδες υποθέσεις διαφθοράς και σκάνδαλα εις βάρος του Δημοσίου τίθενται «στο αρχείο» της Εισαγγελίας! Αντισταθείτε. Ο εσωτερικός κίνδυνος (οι τραπεζίτες και ολιγάρχες, οι νέοι Κοτσαμπάσηδες) Η σταγόνα που «θα ξεχειλίσει το ποτήρι», ήδη σχηματίζεται! Οι νέοι διανοούμενοι θα οδηγήσουν τους πολίτες στην τελική νίκη! Βρισκόμαστε μπροστά στο ‘απρόοπτο και ανεξέλεγκτο’. Όλα είναι πιθανά και τα απίθανα πιο πιθανά! Μόνο η «Νέα Σεισάχθεια» μπορεί να σταματήσει μερικώς την κοινωνική έκρηξη που έρχεται!
Ο νόμος της κ. Κατσέλη δεν περιλαμβάνει όλους τους δανειολήπτες, αλλά μόνο αυτούς που είναι πτωχευμένοι. Το2015 πρέπει να είναι Χρονιά Νέας Σεισάχθειας. Να γίνει Αυτόματη ενοποίηση των δανείων και καρτών του κάθε πολίτη σε ένα μόνο δάνειο και μηνιαία δόση που δεν θα ξεπερνά το 1/3 των μηνιαίων εσόδων του!
Καμιά κατάσχεση, καμιά προσημείωση, κανένας πλειστηριασμός! Είτε χρονική επιμήκυνση όλων των δανείωνμε παράλληλη μείωση των μηνιαίων δόσεων, οι οποίες στο σύνολό τους δεν θα ξεπερνάνε το 1/3 των μηνιαίων αποδοχών του πολίτη! Ο αγώνας ενάντια στην δεξιά, στους ληστρικούς τραπεζίτες, τους ολιγάρχες και στην κρυπτο-νέο-φασίστρια κ. Μέρκελ συνεχίζεται! Αντισταθείτε ακόμα και στην ψυχολογική καθήλωση που σας επιβάλανε με την δήθεν κρίση!
Η Ελλάδα έχει μέλλον και προοπτική… αν προωθηθούν σε θέσεις – κλειδιά στα νέα έντιμα και ικανά
πρόσωπα!  Το σχέδιο σκλαβοποίησης του συνόλου των πολιτών στους ολιγάρχες, τραπεζίτες, φεουδάρχες, είναι σε πλήρη εξέλιξη! Επιτέλους, σώστε τον κοσμάκη από την αυτοκτονία! Λευτεριά στους νεο-σκλάβους υπερχρεωμένους δανειολήπτες, εδώ και τώρα!! Το « μέλλον άδηλον εστί! Έλληνες, πιο ψηλά το κεφάλι! Αντισταθείτε! Η κάθαρση: Σήμερα είναι επιτακτική η ανάγκη να αποδοθούν ευθύνες και να ικανοποιηθεί ένα µεγάλο τµήµα της κοινωνίας που απαιτεί δικαιοσύνη. Να γίνει διερεύνηση κάποιων σκοτεινών υποθέσεων, στις οποίες εµπλέκονται άµεσα ή έµµεσαπολιτικά πρόσωπα. Η μπορεί να γίνει µε το ξεσκόνισµα των δηλώσεων πόθεν έσχεςπολιτικών προσώπων από όλους τους χώρους που έχουν µπει στο στόχαστρο. Κύριος στόχος της έρευνας είναι να αποδειχθεί ότι πράγµατι υπήρξε παράνοµος πλουτισµός, κάτι που ωστόσο απαιτεί να υπάρξουν δικαστικές αποφάσεις. Και ας γίνει κατάσχεση των κλεμμένων! Το Μνημόνιο και το ΔΝΤ, ήρθαν ως επακόλουθο της μη αντίδρασης των σοσιαλιστικών και αριστερών κομμάτων και της κλεψιάς του δημοσίου από τις δεξιές Κυβερνήσεις και την «κάλυψη» που παρείχαν οι δήθεν ελεγκτικές υπηρεσίες και μέρος επίορκων λειτουργών της Δικαιοσύνης! Σχεδόν όλα τα σκάνδαλα μπήκαν σε κάποιο «αρχείο» καλούμε τον Υπουργό Δικαιοσύνης να περάσει Νόμο να έρθουν όλα τα αρχειοθετημένα σκάνδαλα στο ακροατήριο με μεικτά ορκωτά δικαστήρια. Η χώρα σύρεται σε δήθεν πτώχευση, αφού σκοπίμως δεν υπάρχει σχέδιο ανάπτυξης. Να ξηλωθούν όλοι οι ανίκανοι. Έλληνες ψηλά το κεφάλι.

Υπάρχει ελπίδα!Αντισταθείτε!
Και μέσα σε αυτά τα βάσανα πλάκωσε και ο Τουρκόγυφτος Νταβούτογλου, όπως τον έλεγαν πολίτες σήμερα. Τετ α τετ Σαμαρά-Νταβούτογλου. Συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου έχει αυτή την ώρα ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς με τον Τούρκο ομόλογό του, Αχμέντ Νταβούτογλου, ο οποίος έφθασε σήμερα το απόγευμα στην Αθήνα, επικεφαλής δεκαμελούς υπουργικού κλιμακίου και πολλών επιχειρηματιών που επισκέπτονται την χώρα μας ενόψει του τρίτου Ανώτατου Συμβούλιου Συνεργασίας και του επιχειρηματικού φόρουμ. Η συνάντηση γίνεται παρουσία των υπουργών Εξωτερικών, Ευάγγελου Βενιζέλου καιΜεβλούτ Τσαβούσογλου. Προηγήθηκε συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας,Κάρολο Παπούλια. «Χαιρετίζωτην τρίτη σύνοδο του Ανώτατου Συμβουλίου Ελλάδας - Τουρκίας και αυτές οι συναντήσεις συμβάλλουν στην ενίσχυση των σχέσεων των δύο χωρών», είπε ο Κ.Παπούλιας στον Αχμέτ Νταβούτογλου, προσθέτοντας ότι οι εν λόγω συναντήσεις«ενισχύουν τις αρχές της καλής γειτονίας και τους κανόνες του Διεθνούς Δικαίου,που πρέπει να διέπουν τις σχέσεις μας. Είμαστε γείτονες και θα παραμείνουμε γείτονες και γι αυτό θα πρέπει να είμαστε καλοί γείτονες». Οκ. Νταβούτογλου απάντησε στον Πρόεδρο ότι έχει απολύτως δίκιο και ότι «μπορούννα αλλάξουν τα πάντα, αλλά η γεωγραφική τοποθεσία δεν μπορεί να αλλάξει. Κιευτυχώς είμαστε γείτονες, καθώς υπάρχουν λίγα παραδείγματα γειτόνων με κοινάπολιτισμικά χαρακτηριστικά και καλές σχέσεις...». Στησυνέχεια ο Τούρκος πρωθυπουργός μετέβη στο Μέγαρο Μαξίμου για την συνάντηση μετον Αντώνη Σαμαρά. Το βράδυ οι δύο πρωθυπουργοί θα απευθύνουν χαιρετισμό στο επιχειρηματικό φόρουμ και αύριο το πρωί θα προεδρεύσουν στο Ανώτατο ΣυμβούλιοΣυνεργασίας (ΑΣΣ), μετά το οποίο θα δοθεί και κοινή συνέντευξη Τύπου.Επίσης,ο Α. Νταβούτογλου θα συναντηθεκε με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, στοαεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος. «Η ελληνοτουρκική συνεργασία για να είναιουσιαστική, πρέπει να βασιστεί στον σεβασμό του διεθνούς δικαίου και τηνπροοπτική μιας δίκαιης και βιώσιμης λύσης του Κυπριακού επί τη βάση τωναποφάσεων του ΟΗΕ» δήλωσε ο κ.Τσίπρας μετά τη συνάντηση του με τον Τούρκο πολιτικό.Κάποιοι ακολουθούν την πολιτική του Θηραμένη, 411 π.χ. σήμερα! Παρουσιάζουν την υποδούλωση ως ελευθερία και θέλουν να γκρεμίσουν τα «Μακρά τείχη» υπό την μουσική αυλητρίδων»!! Έτσι οι Αθηναίοι ακολουθώντας την αμφιλεγόμενη πολιτική του ολιγαρχικού Θηραμένη, υποδουλώθηκαν στους Λακεδαιμόνιους υπό των ήχο των αυλητρίδων! Δεν έπρεπε να έρθει ο νέο-οθωμανός στην Ελλάδα για μα απειλήσει και εκβιάσει και οι εδώιθύνοντες να του δείξουν την πόρτα της επιστροφής στην Μογγολία την φυσική του πατρίδα!

Υπάρχει Ελπίδα 

Με τιμή Αθήνα, 6-12-2014 Δρ Κουτσούκος Αναστάσιος ΤρισέγγονοςΠυρπολητών της Ναυαρχίδας του Καρά Αλή! Διδάκτωρ τουΠανεπιστημίου της Σορβόννης. Κολοκοτρώνη7, Πεύκη, Τ.Κ. 15121 Αθήνα. Τηλ.6936369717  koutsoukos-anastasios.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ

Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ