}

17 Σεπτεμβρίου, 2015

Όλο και …συρρικνώνονται οι Ένοπλες Δυνάμεις!! ΣεΈνοπλες δυνάμεις

Μόλις 46 ορκίστηκαν πέρυσι στην 50η Σειρά της Σχολής Υπαξιωματικών Διοικητικών (ΣΥΔ), στην Αεροπορική Βάση Σέδες, στη Θεσσαλονίκη.

Φέτος ο αριθμός αυτός συρρικνώθηκε και άλλο φτάνοντας τους 28, κάτι παραπάνω από τους μισούς δηλαδή σε σχέση με πέρυσι. 104 Κελευστές διαφόρων ειδικοτήτων έδωσαν το παρών πέρυσι στις εγκαταστάσεις της Σχολής Μονίμων Υπαξιωματικών Ναυτικού (ΣΜΥΝ) στο Σκαραμαγκά, στην τελετή ορκωμοσίας των Κελευστών της 33ης Εκπαιδευτικής Σειράς του Πολεμικού Ναυτικού.

Φέτος η τελετή ορκωμοσίας της 34ης Εκπαιδευτικής Σειράς είχε μόλις 71 Κελευστές, και μάλιστα η αναλογία μεταξύ των δύο ετών είναι πολύ χειρότερη σε ότι αφορά τις γυναίκες αφού φέτος αποφοίτησαν 56 έναντι 69 ανδρών πέρυσι, αλλά μόλις 15, γυναίκες, έναντι 35 πέρυσι.

Και επειδή όπως είναι γνωστό οι Ένοπλες Δυνάμεις είναι «πυραμίδα» οι αριθμοί αποκαλύπτουν πώς θα φτάσουμε, ίσως και πιο σύντομα από ότι περιμέναμε στις περίφημες «μικρότερες και φτηνότερες» και… αποδοτικότερες, όπως τουλάχιστον ισχυρίζονται κάποιοι, Ένοπλες Δυνάμεις. Από την άλλη πολλοί Επιτελείς σημειώνουν πως οι απειλές στην περιοχή αυξάνονται, τα μέσα που διαθέτει η χώρα και οι δυνατότητες τους παραμένουν οι γνωστές, άρα μάλλον θα έπρεπε να ενισχύονται και όχι να «κουρεύονται» οι αριθμοί των Στελεχών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ

Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ