}

12 Δεκεμβρίου, 2014

Αλλοι 32 πακέτο από τον εισαγγελέα για ...υποβρύχιες μίζες

ypovrihio
Δεν έχουν τέλος οι δικογραφίες των εξοπλιστικών οι οποίες μετά το πέρας της ανάκρισης παίρνουν τον δρόμο για το δικαστήριο. Σήμερα ο εισαγγελέας Εφετών Ευστάθιος Βεργώνης ζήτησε την παραπομπή 32 από τους 34 κατηγορούμενους για δωροδοκία και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, που σχετίζεται με τις μίζες για τη σύμβαση των υποβρυχίων τύπου 214 με τη γερμανική Ferostaal. Ο εισαγγελέας προτείνει να δικαστούν ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων για βαρυπτατες κακουργηματικές πράξεις σχεδόν το σύνολο των κατηγορουμένων, με εξαίρεση δύο άτομα, τη σύζυγο του εμπλεκόμενου Π. Ευσταθίου και τον κ. Γ. Αγουρίδη. Και στην περίπτωση των υποβρυχίων η μίζα που μοιράστηκε, σύμφωνα με τις δικαστικές αρχές, είναι πολλών δεκάδων εκατ. ευρώ, μέρος των οποίων κατέληξε στις τσέπες μεσαζόντων αλλά και στρατιωτικών. Μεταξύ των κατηγορουμένων είναι ηχηρά ονόματα των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά, μεσάζοντες αλλά και Ελβετοί τραπεζίτες.
Κατά πληροφορίες, μεταξύ των επίμαχων κατηγορουμένων είναι ο επιχειρηματίας Μιχαήλ Ματαντός, ο επιχειρηματίας Αλέξανδρος Αβατάγγελος, ο πρώην αναπληρωτής διευθυντής εξοπλισμών του υπουργείου Εθνικής Άμυνας Αντώνης Κάντας, ο καταζητούμενος ελβετός τραπεζίτης Ζαν-Κλοντ Όσβαλντ, ο επίςης καταζητούμενος ελληνοελβετός επίσης τραπεζίτης Φάνης Λυγινός, ο εκπρόςωπος γερμανικης εταιρίας στην Ελλάδα Παναγιώτης Ευσταθίου και οι πάλαι ποτέ στενοί συνεργάτες του Άκη Τσοχατζόπουλου Γιάννης Μπέλτσιος και Παύλος Νικολαΐδης.
Στον ίδιο κατάλογο περιλαμβάνονται τα ονόματα του πρώην επικεφαλής των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά Σωτήρη Εμμανουήλ και του πρώην γενικού γραμματέα Εξοπλισμών Σπύρου Τραυλού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ

Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ