}

05 Φεβρουαρίου, 2015

Βαρουφάκης σε Σοιμπλε: Οι Ελληνες θέλουν να τελειώσει η ταπείνωση

Βαρουφάκης σε Σοιμπλε: Οι Ελληνες θέλουν να τελειώσει η ταπείνωση EPA/MICHAEL KAPPELERΒαρουφάκης σε Σοιμπλε: Οι Ελληνες θέλουν να τελειώσει η ταπείνωση. 
«Διαφωνούμε με τον κ Σοιμπλε αλλά ξεκινάμε διαβούλευση για να βρούμε την κοινή αποδεκτή λύση». Ανέφερε ο κ. Βαρουφάκης στην κοινή συνέντευξη τύπου με τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών κ. Σόιμπλε.

«Οι Έλληνες θέλουν να τελείωσουν με αυτή την ταπείνωση» ανέφερε ο κ. Βαρουφάκης. Επιθυμούμε να σταματήσει η απαξίωση και είμαι σίγουρος ότι και στη Γερμανία το συμμερίζονται αυτό συμπλήρωσε ο Έλληνας ΥΠΟΙΚ.
Ο Γ. Βαρουφάκης, δήλωσε ότι, συμφωνήσαμε να μπούμε σε διαβουλεύσεις με τελικό στόχο μια λύση που διαφυλάττει τα ευρωπαϊκά συμφέροντα. Δεν συζητήσαμε την πιθανότητα κουρέματος του χρέους, αλλά την προσέγγιση που πρέπει να έχουμε για τη λήξη της κρίσης. Ο ελληνικός λαός θέλει να τελειώσει αυτή η ταπείνωση.
Επανέλαβε ότι η ελληνική κυβέρνηση ζητά χρόνο για να παρουσιάσει τις θέσεις της στους εταίρους της και στο μεταξύ να υπάρχει το πρόγραμμα-γέφυρα.
«Χάθηκε μια μεγάλη ευκαιρία το 2010 Αντιμετωπίσαμε το πρόβλημα αφερεγγυότητας σαν να ήταν πρόβλημα ρευστότητας. Χρειαζόμαστε τη στήριξη των εταίρων μας σε κάθε επίπεδο. Θα πρέπει να σεβαστούμε τις συμφωνίες χωρίς να συνθλίψουμε τη Δημοκρατία» ανέφερε ο κ. Βαρουφάκης.
Είναι πολύ σημαντικό να βάλουμε ένα τέλος στην ελληνική κρίση. Είναι σημαντικό να βάλουμε ένα τέλος σε αυτή την απαξίωση της χώρας και είμαι σίγουρος ότι στη Γερμανία το συμμερίζονται αυτό.
Φαίνεται πως κάποιες φορές η λύση μπορεί να είναι κάτι πιο δύσκολο. Στο πλαίσιο των επισκέψεών μου είχα στο νου την ενότητα της Ευρώπης.
Η κυβέρνησή μας δεν θα σταματήσει μπροστά σε τίποτα προκειμένου να σταματήσει τη σπατάλη και τη φοροδιαφυγή, αλλά και σε επίπεδο πολιτικών που υπονομεύουν το ήθος.
Το μήνυμά μου είναι απλό: Από τη δική μας κυβέρνησή μπορεί να αναμένει ότι δεν θα προαχθούν μόνο του μέσου Έλληνα τα συμφέροντα αλλά και του Ευρωπαίου, μπορείτε να περιμένετε μια σθεναρή δέσμευση ότι θα λέμε τα πράγματα όπως είναι.
Ζητούμε χρόνο από τους εταίρους, ώστε να παρουσιάσουμε σε ΕΕ, ΕΚΤ, ΔΝΤ ένα πρόγραμμα - γέφυρα. Μια χρονική περίοδο για να παρουσιάσει η ελληνική κυβέρνηση προτάσεις.
Η Ευρώπη βρίσκεται σε ένα σταυροδρόμι. Θα πρέπει να σεβαστούμε τις συμφωνίες, χωρίς να συνθλίψουμε με ένα σφυρί τη Δημοκρατία.

«Θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για να αποφύγουμε τη χρεοκοπία» συμπλήρωσε ο κ. Βαρουφάκης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ

Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ