}

16 Νοεμβρίου, 2014

Ο ΥΕΘΑ πήρε ξίφος, οι Ανθυποσμηναγοί περιμένουν από το 2007!





Καλή ιδέα του Α/ΓΕΑ να κάνει δώρο ένα ξίφος στον ΥΕΘΑ Νίκο Δένδια αλλά μήπως θα πρέπει να φροντίσει να πάρουν και οι Ανθυποσμηναγοί τα δικά τους; Το οποίο το περιμένουν από το 2007!

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών με έγγραφό της προς τον Α/ΓΕΑ πτέραρχο Βαγγέλη Τουρνά του θυμίζει την υπόθεση με τα ξίφη που δεν μπορεί να περιμένει άλλο.

Το κείμενο της υπενθύμισης αφορά και στους Αρχηγούς ΓΕΣ και ΓΕΝ οι οποίοι έχουν κι αυτοί το ίδιο πρόβλημα σε μικρότερη έκταση.

Το έγγραφο της ΠΟΕΣ:


ΠΡΟΣ : κ. Α/ΓΕΑ

ΘΕΜΑ : Χορηγία Ξιφών σε Αξιωματικούς προερχομένους εξ Υπαξιωματικών

Αξιότιμε κε Αρχηγέ.

Όπως μας γνώρισαν μέλη μας, αξιωματικοί της Πολεμικής Αεροπορίας, απόφοιτοι Ανωτέρων Στρατιωτικών Σχολών Υπαξιωματικών (ΑΣΣΥ) της Πολεμικής Αεροπορίας, που ονομάστηκαν Ανθυποσμηναγοί από το έτος 2007μέχρι και σήμερα, δεν τους έχει χορηγηθεί το απαιτούμενο και προβλεπόμενο, κατά τις κείμενες διατάξεις, ξίφος, αν και καθίσταται αναγκαίο εξάρτημα της στολής κατά τις περιπτώσεις που προβλέπεται να φέρεται, με αποτέλεσμα όταν και εφόσον διατάσσονται να παρίστανται σε τελετές – εκδηλώσεις – εορτές μετά ξίφους να δημιουργείται άγχος και κίνδυνος εκθέσεώς τους, καθιστάμενοι πειθαρχικώς έωλοι.
Κατόπιν των ανωτέρω παρακαλούμε όπως μας γνωρίσετε, προκειμένου εν συνεχεία να ενημερώσουμε τα μέλη μας, εάν υφίσταται πρόθεση της Υπηρεσίας χορηγίας ξιφών στους προερχόμενους εξ ΑΣΣΥ Αξιωματικούς που δεν το έχουν λάβει εισέτι.
Οι κ.κ. Αρχηγοί ΓΕΣ και ΓΕΝ, προς τους οποίους κοινοποιείται το παρόν έγγραφό μας, παρακαλούνται ωσαύτως για τις ενέργειές τους, για τους Αξιωματικούς ίδιας προελεύσεως του Στρατού Ξηράς και του Πολεμικού Ναυτικού, οι οποίοι, σε μικρότερη βέβαια έκταση, δεν έχουν λάβει ομοίως, εισέτι, το εν λόγω ξίφος.
Παραμένουμε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε διευκρίνιση ή πληροφορία και παρακαλούμε όπως, μέχρι να χορηγηθεί στους παραπάνω Αξιωματικούς το προβλεπόμενο ανωτέρω ξίφος, με διαταγή σας να εξαιρούνται της συμμετοχής τους σε τελετές – εκδηλώσεις και εορτές, κατά τις οποίες υποχρεωτικά πρέπει να φέρουν ξίφος.

onalert.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ

Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ