}

24 Δεκεμβρίου, 2014

Financial Times: Είναι απίθανη η εκλογή Προέδρου, βλέπουμε εκλογές και ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία ‚ Η έγκυρη εφημερίδα αναλύοντας την πολιτική κατάσταση, δεν αφήνει κανένα περιθώριο για λύση στο αδιέξοδο που οδηγεί στις κάλπες τον Φεβρουάριο

Financial Times
Δεν υπάρχει άλλο σενάριο, πέραν των πρόωρων εκλογών και την αναρρίχηση του ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση, ξεκαθαρίζουν οι Financial Times, σε άρθρο που δημοσιεύουν σήμερα, αναλύοντας τις πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα.
Οι Financial Times εκτιμούν παράλληλα ότι η ευάλωτη ανάκαμψη της Ελλάδας κινδυνεύει αν η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ συγκρουστεί με την τρόικα.

Στο άρθρο αναφέρεται ότι είναι μάλλον απίθανο να συγκεντρώσει τους 180 ψήφους ο Σαμαράς, για να εκλέξει τον Σταύρο Δήμα ως νέο Πρόεδρο της Δημοκρατίας στην τρίτη κρίσιμη ψηφοφορία, δίνοντας πλέον περισσότερες πιθανότητες για εθνικές εκλογές το Φεβρουάριο που θα μπορούσαν να φέρουν τον αντιμνημονιακό ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία.
«Τα πάντα περιστρέφονται γύρω από την τρίτη ψηφοφορία. Τότε οι βουλευτές θα έχουν τη μεγαλύτερη ισχύ για να πάρουν όσα περισσότερα μπορούν από την κυβέρνηση σε αντάλλαγμα για την στήριξη τους» υποστηρίζει ο Mutjaba Rahman επικεφαλής ανάλυσης επί ευρωπαϊκών θεμάτων, της συμβουλευτικής Eurasia Group.
Προσθέτει επίσης ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει σταθερό προβάδισμα στις δημοσκοπήσεις έναντι της Νέας Δημοκρατίας από τότε που βγήκε πρώτος στις ευρωεκλογές του Μαΐου.
Ο Αλέξης Τσίπρας, δεσμεύεται ότι, εάν εκλεγεί, θα απαιτήσει σημαντική διαγραφή του ελληνικού χρέους και ανάκαμψη της οικονομίας μέσω αύξησης των δημοσίων δαπανών, φέρνοντας την Αθήνα σε πορεία σύγκρουσης με τους διεθνείς πιστωτές της.
«Οι αγορές βλέπουν η διαδικασία προεδρικής εκλογής, θα οδηγήσει στις πρόωρες εκλογές τον επόμενο χρόνο και τις επιπτώσεις από μία κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ» εξηγεί ο Rahman.
Η Ελλάδα έχει ήδη χάσει την πρόσβαση στις διεθνείς κεφαλαιαγορές λόγω του φόβου πολιτικής αστάθειας, ενώ η ευάλωτη οικονομική της ανάκαμψη φέτος διακυβεύεται εάν η αριστερή κυβέρνηση επιλέξει να συγκρουστεί με την ΕΕ και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο αναφορικά με τις οικονομικές μεταρρυθμίσεις που ψηφίστηκαν από την κυβέρνηση Σαμαρά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ

Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ