}

11 Ιανουαρίου, 2015

Maverick : « Αποστάτης » ή " ανεξάρτητο πνεύμα " ;;;


Στην Αγγλική γλώσσα η λέξη maverick έιναι συνώνυμη του όρου « αποστάτης », που σημαίνει επίσης  και  " ανεξάρτητο πνεύμα ". Η λέξη προήλθε από τον Samuel Augustus Maverick (23 Ιούλη 1803 - 2 Σεπτεμβρίου, 1870) που ήταν ένας Τεξανός δικηγόρος, πολιτικός, γαιοκτήμονας και από τους υπογράψαντες την Διακήρυξη της Ανεξαρτησίας του Τέξας  .


Ο λόγος που το επώνυμο του έγινε συνώνυμο του « αποστάτης » ή " ανεξάρτητο πνεύμα ", είναι διότι αρνήθηκε να μαρκάρει  τα βοοειδή του επειδή, όπως ισχυρίσθηκε,  δεν ήθελε να τους    προκαλέσει   πόνο. Στην πραγματικότητα, η άρνηση του Maverick να στιγματίζουν τα βοοειδή   του δεν είχε πολλά να κάνει με ανεξάρτητο πνεύμα, αλλά αντανακλούσε την έλλειψη ενδιαφέροντός του στην κτηνοτροφική. Ενώ παράλληλα  υπάρχουν υποψίες ότι πραγματικό κίνητρό του ήταν ότι του επέτρεψε να διεκδικεί ως δικά του όλα τα μη μαρκαρισμένα βοοειδή.
Στην σημερινή ελληνική πολιτική σκηνή, όλα τα μη μαρκαρισμένα βοοειδή (δίαβαζε  "ψηφοφόροι"), μπορεί να τα διεκδικεί και να τους φοράει το σαμάρι του ο οποιοσδήποτε  « αποστάτης » ή " ανεξάρτητο πνεύμα " επειδή δεν θέλει να τους προκαλέσει πόνο. Το ερώτημα είναι :
Όταν στις βουλευτικές εκλογές του 2000, και όχι πιο πίσω, τότε που ο Καραμανλής, παρακαλούσε τον  Maverick και τον Αβραμόπουλο να είναι υποψήφιοι, γιατί αρνήθηκαν μεγαλοπρεπώς και οι δύο;;;
Στις εκλογές εκείνες η ΝΔ ηττήθηκε με 70.000 ψήφους διαφορά.
Ήταν η βραδιά που μέχρις τις 2 τα ξημερώματα η ΝΔ κέρδιζε με σχεδόν τρεις μονάδες διαφορά και τελικά κέρδισε το ΠΑΣΟΚ.
Φαντάζομαι,ότι εάν ο Maverick  και ο φίλος του ο Αβραμόπουλος κατέβαιναν υποψήφιοι με την ΝΔ , ίσως να βρίσκαμε 70.000 ακόμα ψήφους ώστε η ΝΔ να επικρατούσε σε κείνες τις εκλογές.
Τότε, εμείς τα μαρκαρισμένα βοοειδή δεν πονέσαμε;;; Η Ελλάδα μας δεν πόνεσε και δεν πονάει με την Σημιτοκρατία που διαιωνίζεται μέχρι σήμερα ...;;;
Ευτυχώς για όσους πόνεσαν και πονάνε υπάρχει και άλλη λύση. Υπάρχουν, πιστεύω, και άνθρωποι που έχουν γνώση μοιράζονται τις ίδιες αξίες, τους ίδιους πόνους και αγωνίες, που αγαπούν την πατρίδα μας, και που θα βοηθήσουν να πετάξουμε το σαμάρι ... στα αζήτητα της ιστορίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ

Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ