}

25 Φεβρουαρίου, 2015

Διεθνή ΜΜΕ: Τώρα αρχίζουν τα δύσκολα για την Ελλάδα

Oι αρθρογράφοι την επομένη της συμφωνίας στο Eurogroup για την Ελλάδα. Αστερίσκοι από ΔΝΤ, ΕΚΤ, η προσπάθεια Τσίπρα να πείσει και η οργή της Bild...
diethni-mme-twra-arxizoun-ta-duskola-gia-tin-ellada

Τώρα αρχίζουν τα δύσκολα. Αυτό επισημαίνουν όλοι οι αρθρογράφοι στα ξένα ΜΜΕ την επομένη της συμφωνίας στο Eurogroup για την Ελλάδα.
WSJ: Στις αμφιβολίες που διατυπώθηκαν από το ΔΝΤ και την ΕΚΤ εστιάζει δημοσίευμα της WSJ επισημαίνοντας ότι η συμφωνία διάρκειας τεσσάτων μηνών απομακρύνει τον άμεσο κίνδυνο γθα τθς ελληνικές τράπεζες αλλά δεν λύνει το πρόβλημα. Η Ελλάδα κέρδισε λίγες εβδομάδες είπε ανώτατος αξιωματούχος του ελληνικού υπουργείου Οικονομικών που επικαλείται η εφημερίδα. Σε συνέντευξή του στην εφημερίσα ο πρώην πρόεδρος της ΕΚΤ Ζαν Κλοντ Τρισέ προειδοποιεί ότι ένα Grexit θα είχε καταστροφικές επιπτώσεις για τον ελληνικό λαό αλλά θα προκαλούσε σοκ και στην υπόλοιπη Ευρώπη.


Οι Financial Times αναφέρεονται στην συμφωνία επισημαίνοντας ότι τα μέτρα πρέπει να εφαρμοστούν άμεσα καθώς η Ελλάδα βρίσκεται ακόμη αντιμέτωπη με τον κίνδυνο του Grexit.


Οι ΝΥΤ αναφέρονται στις προσπάθειες που θα πρέπει να καταβάλει πλέον η κυβέρνηση για να πείσει όχι μόνο τους πιστωτές αλλά και το εσωτερικό του κόμματός του καθώς και τους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ.


Το Bloomberg αναφέρεται στις δυσκολίες που αναμένεται να αντιμετωπίσει η κυβέρνηση τους επόμενους τέσσερις μήνες. Η προσωρινή συμφωνία είναι το πρώτο εμπόδιο που ξεπεράστηκε σε έναν μακρύ αγώνα λένε οι αναλυτές στο αμερικανικό πρακτορείο. 


Kαι η BILD θέτει το ερώτημα: Θα δίνατε εγγυήσεις με τα χρήματά τους για τους Ελληνες; Η γερμανική ταμπλόιντ θέτει το ερώτημα σε πολιτικούς από όλα τα κόμματα ενόψει της ψηφοφορίας στο γερμανικό κοινοβούλιο.



ΠΗΓΗ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ

Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ