}

07 Φεβρουαρίου, 2015

Απολογισμό των επιπτώσεων της κρίσης στην Πολεμική Αεροπορία έκανε ο Α/ΓΕΑ (ΒΙΝΤΕΟ)

Στην οικονομική κρίση και το πως επηρεάζει τις ένοπλες δυνάμεις και την Πολεμική Αεροπορία ειδικότερα αναφέρθηκε σε ομιλία του στο 3ο Συνέδριο Αεροπορικής Ισχύος ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας ( ΓΕΑ), Αντιπτέραρχος (Ι) Ευάγγελος Τουρνάς.

Ο Αρχηγός ΓΕΑ σημείωσε πως «η Χώρα μας αντιμετωπίζει τα τελευταία χρόνια τη μεγαλύτερη οικονομική ύφεση μεταπολεμικά, με αποτέλεσμα διαθρωτικές αλλαγές και περικοπές στις λειτουργικές δαπάνες, οι οποίες έχουν αντίκτυπο στη λειτουργία των Ενόπλων Δυνάμεων και βεβαίως της Πολεμικής μας Αεροπορίας»

και τόνισε πως η Π.Α. θα πρέπει να προχωρήσει άμεσα και με εξορθολογισμό σε έναν ελεγχόμενο μετασχηματισμό, που θα βασίζεται όπως ανέφερε:
  • Στην αναθεώρηση της Δομής Δυνάμεων,προσανατολισμένη στους δείκτες επιχειρησιακής αποτελεσματικότητας και όχι στην αριθμητική σύγκριση και αντιπαράθεση δυνάμεων.
  • Στη μείωση του λειτουργικού κόστους στο πλαίσιο της νέας αναθεωρημένης Δομής Δυνάμεων και των διατιθέμενων πιστώσεων με παράλληλα αύξηση της διαθεσιμότητας των οπλικών συστημάτων.
  • Στον εξορθολογισμό των εξοπλιστικών δαπανών με έμφαση στην περαιτέρω αξιοποίηση των υπαρχόντων μέσων, την επαύξηση των δυνατοτήτων εκμετάλλευσης και τη σταδιακή υιοθέτηση μεθόδων διαχείρισης του κύκλου ζωής των οπλικών συστημάτων και μέσων.
  • Στην ιεράρχηση των επιχειρησιακών απαιτήσεων
Σημειώνεται πως το συνέδριο αφιερώθηκε στη μνήμη των δύο Ελλήνων Αξιωματικών και των εννέα στελεχών της Γαλλικής Πολεμικής Αεροπορίας που έπεσαν κατά την εκτέλεση του καθήκοντος, στο ατύχημα της 26ης Ιανουαρίου 2015 στο Albacete, ενώ τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή.
ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ:


Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ

Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ